micahel Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 αφού έβαλα την hyper 212 evo, λέω να πειραματιστώ με το overclock και αν δω ικανοποιητική διάφορα αφήνω ανεβασμένο τον επεξεργαστή αλλιώς τον επαναφέρω στα 3.5ghz μην τρώει και πιο γρήγορα τα ψωμιά του και όταν δεν τραβαει ποια και έχω το ίδιο σύστημα σε αρκετά χρόνια τον ξανανεβάζω. Όπως έψαχνα σήμερα έπεσε το μάτι μου στο CPU overdrive μέσα στο catalyst και το έβαλα να κάνει δοκιμές (μέχρι τα 4.0ghz το άφησα και δοκίμασε τον πολλαπλασιαστή στα 18-18.5-19-19.5 και 20) Το overdrive τα κάνει όλα σωστά η πρέπει να κάνω και εγώ κάτι? αν τελικά τα κάνει όλα σωστά θα ήθελα όμως να μάθω και τη διαδικασία μέσα από το bios και μεχρι ποσο μπορει να φτασει. Τώρα που το έχω αφήσει στα 4,0ghz έχω σε idle 31 βαθμούς (tmpin1 κοιτώ στο hwmonitor) ---- επίσης έχω μνήμες που πάνε εως στα 2133mhz αλλά τις βλέπω να είναι στα 1600mhz (800+800), γίνετε να ανέβουν πάνω από τα 1600 στο σύστημα μου? Και πως? Το συστημα μου: AMD FX8320 με COOLERMASTER HYPER 212 EVO GIGABYTE GA-970A-UD3 G.SKILL 8GB 2133MHz SAPPHIRE HD7730 1GB GDDR5 W/D 1TB 7200 THERMALTAKE HAMBURG 530W νομιζω το τροφοδοτικο με καλυπτει, υπαρχει περιπτωση στο μελλον να βαλω καποια r9-270x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Λοιπόν το Overdrive δεν λέω καλό είναι αλλά όπως πάντα το oc από το Bios είναι το καλύτερο! Ορίστε κάποιοι οδηγοί για τον 8320 σου! http://www.insomnia.gr/topic/515795-5ghz-club-%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CF%85%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/ http://www.insomnia.gr/topic/509020-gigabyte-990xa-ud3-fx-8320-oc/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micahel Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 εβαλα τις μνημες στα 2133 και volt το εβαλα στο αυτοματο και πειρε 1,6v στον cpu το εφτασα εως τα 4 ghz με το overdrive και μετα εως τα 4,2ghz απο το bios αλλα φοβαμαι να το παω παραπανο γιατι δεν ξερω τη ρευματα θελει, να τα βαλω στο αυτοματο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 στα ρεύματα βάλε μόνος 1.35 και δες πως πάει. επίσης δεν θυμάμαι αν έχει LLC το΄τε βάλτο στο extreme (100%). Έτσι θα κοντρολάρει και το ρεύμα πιο σταθερά. Διάβασε και τα 2 threads που σου έβαλα και ξεκίνα δοκιμές σιγά σιγά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micahel Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 πφφφ μεχρι 4.2 μετα μου περα error η μποταρει μεχρι τον κωδικο και κλινει εδιτ----- τωρα εβαλα prime στα 4.2 και μου βγαζει 100warnings στο worker7 και σταματαει edit---- και στα 4.0 που το γυρισα σταματα ο worker 8 ενω πριν πηγενε μια χαρα , τη εκανα? edit------ το βαζω στο 3,5 παλι τα ιδια , εκανα cmos και δεν εσβησαν οι ρυθμισεις τη παιζει? edit----- το παω στα 4.0 που το ειχα φτασει με το overdrive και δουλευει κανονικα οποτε κατι δεν κανω σωστα με το ρευμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 πηγαινε bios.βρισκεις το turbo.το κλεινεις. βρισκεις cpu load line calibration.εαν ειναι με ποσοστα βαλε το στο 75% ας πουμε. βαζεις manual το ρευμα στο 1.40. μπες,τρεξε occt Και δες ποσο ρευμα ζηταει under Load και θυμησου τι ρευμα δινεις εσυ με το bios. πρεπει να δουμε πως λειτουργει το calibration στην μητρικη σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Το BIOS της UD3 είναι λίγο ΓΤΠ απ'ότι θυμάμαι, με το OverDrive είχα καλύτερα αποτελέσματα σε O/C. Με το LLC δεν είδα διαφορές, έπεφτε throttling πάνω απ'τα 1.35v όταν δούλευαν όλοι οι πυρήνες στα 4.7+ στον 6350 είτε σε νορμάλ είτε σε extreme. Λογικά σε 8πύρηνο θα είναι ακόμα πιο έντονο το throttling. Τη revision είναι η δικιά σου UD3 (edit: είδα τον τίτλο) & τη έκδοση BIOS έχει; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micahel Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 εκανα update το bios πριν λιγο οποτε παμε ολα απο το 0 ------- πηγαινε bios.βρισκεις το turbo.το κλεινεις. ----> δεν μπορω να το βρώ βρισκεις cpu load line calibration.εαν ειναι με ποσοστα βαλε το στο 75% ας πουμε. -----> αν εχω βρει το σωστο εχει αυτοματο , normal, regular.. βαζεις manual το ρευμα στο 1.40----? πανω στο ρευμα που ειναι 1,3 προσθετο πχ 0,25? καπως ετσι το εχει μπες,τρεξε occt Και δες ποσο ρευμα ζηταει under Load και θυμησου τι ρευμα δινεις εσυ με το bios. πρεπει να δουμε πως λειτουργει το calibration στην μητρικη σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotkiritsis Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 offtopic φιλαράκι όταν κάνεις bios update o καλύτερος τρόπος είναι να flashαρεις με usb to bios είναι πιο ασφαλές ποτέ μέσα από τα windoshttp://www.youtube.com/watch?v=lJ_hWeg_wF0 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα