Odyss3us Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Καλα οκ. Εγω δεν ειπα να κανουν 400ε, αλλα τα 1400 θες να μου πεις οτι τα θεωρεις οκ? ρε φιλε ξεκολλα με τα 1400 επιτελους θα σου εδινα ενα δικιο αν αυτη τη στιγμη υπηρχαν διαθεσιμες μονο 2 καρτες στην αγορα, μια της πλακας ισα για να βλεπεις γραφικα στην οθονη με 50 ευρω και μια σουπερ στα 1500ευρω αλλα απο τη στιγμη που οι καρτες αυτες δεν επηρρεαζουν τιμολογιακα τις υπολοιπες σειρες αν εσυ εισαι διατεθειμενος να δωσεις πχ. μεχρι 300 ευρω (κατι που ειναι υπεραρκετο) γιατι κλαιγεσαι αν κατι αλλο κοστιζει 10 φορες περισσοτερα; ειναι θεμα ψυχολογιας; κομπλεξισμου; θα κοιμασαι πιο ευχαριστα το βραδυ εχοντας την ιδεα οτι αγορασες κατι που ειναι μολις 200 ευρω απο οτι καλυτερο κυκλοφορει εκει εξω; (αν και παντα υπαρχει και το sli) ο δεικτης value for money εν τελει σου λεει κατι; δε σε καλυπτει η ιδεα οτι με ερευνα αγορασες το βελτιστο αποδοσης/τιμης υπερκαλυπτοντας τις αναγκες σου; αν αγορι μου καλο σου χαρισει ο νονος σου 3χιλιαρικα και εσυ πας και τα φας σε μια καρτα που ζαχαρωνεις απο τα site μη μου κλαιγεσαι μετα για τη κριση και την ακριβεια γιατι κατι τετοιες αρχοντογυφτιες με διακοποδανεια και καταναλωτικα μας εφτασαν εδω που φτασαμε
MikeGR7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 ρε φιλε ξεκολλα με τα 1400 επιτελους θα σου εδινα ενα δικιο αν αυτη τη στιγμη υπηρχαν διαθεσιμες μονο 2 καρτες στην αγορα, μια της πλακας ισα για να βλεπεις γραφικα στην οθονη με 50 ευρω και μια σουπερ στα 1500ευρω αλλα απο τη στιγμη που οι καρτες αυτες δεν επηρρεαζουν τιμολογιακα τις υπολοιπες σειρες αν εσυ εισαι διατεθειμενος να δωσεις πχ. μεχρι 300 ευρω (κατι που ειναι υπεραρκετο) γιατι κλαιγεσαι αν κατι αλλο κοστιζει 10 φορες περισσοτερα; ειναι θεμα ψυχολογιας; κομπλεξισμου; θα κοιμασαι πιο ευχαριστα το βραδυ εχοντας την ιδεα οτι αγορασες κατι που ειναι μολις 200 ευρω απο οτι καλυτερο κυκλοφορει εκει εξω; (αν και παντα υπαρχει και το sli) ο δεικτης value for money εν τελει σου λεει κατι; δε σε καλυπτει η ιδεα οτι με ερευνα αγορασες το βελτιστο αποδοσης/τιμης υπερκαλυπτοντας τις αναγκες σου; αν αγορι μου καλο σου χαρισει ο νονος σου 3χιλιαρικα και εσυ πας και τα φας σε μια καρτα που ζαχαρωνεις απο τα site μη μου κλαιγεσαι μετα για τη κριση και την ακριβεια γιατι κατι τετοιες αρχοντογυφτιες με διακοποδανεια και καταναλωτικα μας εφτασαν εδω που φτασαμε Καλα δε καταλαβαινεις τι λεω. Τα προιοντα αυτα, στην ιδια κατηγορια και απευθηνομενα στην ιδια ομαδα χρηστων ,εχουν υπερδιπλασια τιμη. Ποτε οι High end καρτες δεν ειχαν το value των mid end. Αλλα η αποσταση που χωριζει τις δυο κατηγοριες εχει ανοιξει τρομερα. Π.χ τα 100 ευρω εξτρα απο την 470 στην 480 φυσικα δεν ηταν value ωστοσο αν ησουν χωμενος θα τα εδινες. Τωρα ομως οι διαφορες παιζουν στα διπλα λεφτα σχεδον. Ποια ειναι η αιτια? Αυτο λεω.
Odyss3us Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 μαθε λοιπον οτι η τιμη πολλων προιοντων δεν καθοριζεται μονο απο το κοστος κατασκευης αλλα απο τη διαθεσιμοτητα του αριθμου τεμαχιων και του ευρους της συγκεκριμενης αγορας στην οποια απευθυνονταιγιαυτο βλεπεις τιμες που ξεφευγουν πχ. σε server προιοντα, επαγγελματικες καρτες ηχου, επαγγελματικες οθονες κλπ. δε συγκρινονται με τα αντιστοιχα mainstream αποκλειστικα βασει αποδοσης αλλα απο τα κομματια που θα κατασκευαστουν και θα πωληθουν... που εκει ειναι μετρημενα κουκια συνηθωςεξαλλου amd & nvidia τo 80% των κερδων τους το βγαζουν απο τις midrange καρτες μεταξυ 100~300 ευρω αλιμονο αν περιμεναν τα κερδη απο μερικες καρτουλες ανω των 1000 ευρω 1
MikeGR7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 μαθε λοιπον οτι η τιμη πολλων προιοντων δεν καθοριζεται μονο απο το κοστος κατασκευης αλλα απο τη διαθεσιμοτητα του αριθμου τεμαχιων και του ευρους της συγκεκριμενης αγορας στην οποια απευθυνονται γιαυτο βλεπεις τιμες που ξεφευγουν πχ. σε server προιοντα, επαγγελματικες καρτες ηχου, επαγγελματικες οθονες κλπ. δε συγκρινονται με τα αντιστοιχα mainstream αποκλειστικα βασει αποδοσης αλλα απο τα κομματια που θα κατασκευαστουν και θα πωληθουν... που εκει ειναι μετρημενα κουκια συνηθως εξαλλου amd & nvidia των 80% των κερδων τους το βγαζουν απο τις midrange καρτες μεταξυ 100~300 ευρω αλιμονο αν περιμεναν τα κερδη απο μερικες καρτουλες ανω των 1000 ευρω Συμφωνω απολυτα με οσα λες. Αυτα ισχυαν ανεκαθεν ομως. Μαλλον η απαντηση τελικα στην αυξηση ειναι το απλο: Τις αυξησαν γιατι ΜΠΟΡΟΥΝ να το κανουν. Οσα για το 80% συμφωνω παλι και επαυξανω.
Odyss3us Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μαλλον η απαντηση τελικα στην αυξηση ειναι το απλο: Τις αυξησαν γιατι ΜΠΟΡΟΥΝ να το κανουν. φυσικα και μπορουν δεν ειναι ικανη επιχειρηματολογια αυτη ομως και μαλιστα απο τη στιγμη που απευθυνεται σε ελαχιστους και εσυ συγκεκριμενα δεν εισαι σε αυτη τη λιστα οταν η Ferrari φτιαχνει τη νεα Maranelo σε 500 τεμαχια παγκοσμιως και τη κοστολογει μισο δις αυτα τα κομματια δεν εχουν ουσιαστικο σημειο αναφορας, ειναι ακυρο και αστοχο να βγει και να πει καποιος πχ. οτι αξιζει 100 μυρια λιγοτερα δεν εχει νοημα λοιπον να βγαινεις και να λες οτι ειναι ακριβες οι Ferrari ενω η τσεπη σου το πολυ να αντεχει μεχρι ενα Audi 20.000χιλ ευρω γιατι απλουστατα ποτε δε θα κατεβει η συγκεκριμενη κατηγορια στα μετρα και κυριως στις αναγκες σου... και ειδικα οταν η παρουσια του ενος στη κορυφη σε καμια περιπτωση δεν ακυρωνει ή μειωνει την υπαρξη του αλλου δεν ειναι καν συγκοινωνουντα δοχεια αυτες οι δυο κατηγοριες
Αδιαφορος Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Καλα οκ. Εγω δεν ειπα να κανουν 400ε, αλλα τα 1400 θες να μου πεις οτι τα θεωρεις οκ? Η 4870Χ2 ηταν μια ταχυτατη καρτα που για την εποχη της εχαιρε μεγαλης εκτιμησης. Γιατι αλωστε την ειχες αγορασει? Φυσικα εκαιγε πολυ ρευμα, το performance per watt δεν επαιζε και πολυ τοτε οπως σαν μεγαλυτερος θα θυμασαι.. Για την 4850 οντως δεν ειπες τιποτα χεχε Για τα 30 ευρω μη συγκρινεις ποσο πληρωνουμε εμεις την ψυκτρα, εγω μιλησα για το κοστος των υλικων,,, Αλλα σου ειπα, εχεις κολησει στην αναλυση. Αν προσθεσεις AA, AF, AOclussion κτλ τα Games πεφτουν ανετα σε 2Κ Performance. Επειδη εχει αρχισει να φευγει το θεμα ας μην συνεχισει και επιτρεψε μου να θεωρω τα 650/800/1500/3000 τιμες απαραδεκτες. Δημοκρατια. (Λεμε τωρα...) Θα στο πω απλα. Απτη στιγμη που εγω προσωπικα με μια καρτα που κανει 150 ευρω (7870, και δινει και 2 παιχνιδια δωρο!!!) ειμαι ΥΠΕΡΚΑΛΥΜΕΝΟΣ για την αναλυση που παιζω, τι με ενδιαφερει αν υπαρχει και καρτα που κοστιζει 50000? Θες να μου πεις οτι μια 290x με launch price στα 480 ευρω δεν σε ικανοποιει στα 1080p με τα φιλτρα που θες? Τοτε ΤΙ σε ενδιαφερει αν υπαρχουν ακριβοτερες? Επειδη θες με το ζορι να εχεις το ακριβοτερο? Ειλικρινα ΔΕΝ καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα σου. Καποτε οταν αγοραζες καρτα στα 150 ευρω την επαιρνες για να παιζεις τσιμα τσιμα, σε κατι 1280x1024 με ολα medium(για ΑΑ ουτε λογος!). Σημερα με τα ιδια λεφτα παιζεις σε 1080p σχεδον τα παντα στο ultra (ισως χρειαστει να κοψεις τα πολυ βαρια φιλτρα). Και δεν μιλαμε μονο για αυξηση σε αναλυση και σε settings, και τα ιδια τα παιχνιδια εχουν πολυ καυλτερα γραφικα. Btw, υπαρχουν και οι quadro που κοστιζουν πολυ παραπανω απο τα 1500, υπηρχαν εδω και πολλα χρονια. Κλαιγοσουν και για αυτες? Καλα δε καταλαβαινεις τι λεω. Τα προιοντα αυτα, στην ιδια κατηγορια και απευθηνομενα στην ιδια ομαδα χρηστων ,εχουν υπερδιπλασια τιμη. Ποτε οι High end καρτες δεν ειχαν το value των mid end. Αλλα η αποσταση που χωριζει τις δυο κατηγοριες εχει ανοιξει τρομερα. Π.χ τα 100 ευρω εξτρα απο την 470 στην 480 φυσικα δεν ηταν value ωστοσο αν ησουν χωμενος θα τα εδινες. Τωρα ομως οι διαφορες παιζουν στα διπλα λεφτα σχεδον. Ποια ειναι η αιτια? Αυτο λεω. Απευθυνεται η dual titan και η 295x στην ιδια κατηγορια με τα υπολοιπα προιοντα? Μα...σοβαρα τα πιστευεις αυτα? Φιλε μου καλε καλε μου φιλε, η 295x2 και η dual titan παιζουν παιχνιδια σε αναλυση 4k (οχι ολα σε 60, αλλα αρκετα απο αυτα). ΠΡΟΦΑΝΩΣ λοιπον, η καρτα προοριζεται για αυτους που εχουν τα αναλογα monitor. Oταν λοπον ενα τετοιο monitor με καλο refresh rate κοστιζει πανω απο 1000αρικο, προφανως μιλαμε για μια κατηγορια χρηστων που το ΦΥΣΑΝΕ, οποτε χεστηκαν και 5000 να κανει η καρτα. Δεν μιλαμε ΚΑΝ για τον enthusiast gamer, ο οποιος θα βολευτει με την 280 / 290x. Μιλαμε για μια κατηγορια ακομα πιο πανω. Αυτη η κατηγορια λοιπον δεν αντιπροσωπευει ουτε καν το 1% των gamers, οποτε ΤΙ σε νοιαζει που υπαρχει? Οταν ειχε βγει η 4870x2 που λες, δεν υπαρχουν 4k monitor, οποτε δεν υπηρχε και η αναγκη καρτων να τρεχουν σε τετοια αναλυση, αρα και δεν υπηρχαν τετοιες τιμες. Περα απο το monitor, τι cpu και τι τροφοδοτικο χρειαζεσαι για να τρεξεις τετοιες καρτες? Μιλαμε για PC + monitor που θα κοστιζει πανω απο 2 χιλιαρικα, ΧΩΡΙΣ την καρτα γραφικων. Να σου θυμισω οτι αντιστοιχα επεξεργαστες που κοστιζαν 1 χιλιαρικο υπηρχαν απο την εποχη των pentium 4, η τα ξεχνας αυτα? Αν ειναι δυνατον να γκρινιαζουμε για τις τιμες τωρα που οι τιμες ενος PC για αξιοπρεπες gaming εχουν φτασει στο πατο. Με λιγοτερα απο 700ευρω φτιαχνεις PC που δε μασαει πουθενα, και τσακωνομαστε για καρτες των 3 χιλιαρικων.. 1
MikeGR7 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 "Κλαιγομαι" , "Γκρινιαζω" οτι πειτε ρε παιδια. Η αποψη μου στο θεμα ειναι ιδια και σε οποιον αρεσει: Μια Dual GPU στα 1000ε ειναι τιμη απαραδεκτη!
adtakhs Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Τι δεν κατάλαβες ακριβώς στην προηγούμενή μου συμμετοχή και χρειάζεται ή να στο επαναλάβω ή να το ζωγραφίσω σε μαυροπίνακα για να γίνει κατανοητό; ΄Οταν σε μια αρχιτεκτονική όπως το Kepler βάζεις στους <GK110 πυρήνες 8 FP64 μονάδες ανά SMX/cluster δεν πετσοκόβει τίποτα. ΄Εχει σχεδιαστεί εσκεμμένα να έχει μόνο 8 μονάδες/cluster και δεν έχει κοπεί τίποτα. O μικρός Maxwell πληροφοριακά έχει μόνο 4/cluster οπότε με την δική σου λογική το "πετσόκοψαν" αυτό ασχέτως αν συνολικά το GM107 έχει 20 FP64 μονάδες έναντι συνολικά 16 του GK107 προκατόχου του. Μια 290 δηλαδή βγάζει το μέγιστο των δυνατοτήτων της για FP64 σαν απλό παράδειγμα; Οι desktop Hawaii είναι 1:4 ενώ οι τελευταίες FirePRO 1:2 όπου στο πρώτο είναι κλειδωμένο μέσω λογισμικού. Πως να το περιγράψω αυτό ακριβώς; Το πετσόκομμα δεν μου κάνει άρα το ονομάζω "ποιητική αδεία" του δημιουργού; η διατύπωση μου μπορεί να σε μπερδεύει , αλλά μέσα στο "πετσοκομμα" που αναφέρω είναι και η εσκεμμένη τέτοια σχεδίαση του chip η οποία αφαιρεί δυνατότητες (πληρότητα) σε σχέση με ότι μας είχε συνηθίσει η NVIDIA στις σειρές 4χχ και 5χχ. Κάνω κάπου λάθος ?
Ailuros Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 η διατύπωση μου μπορεί να σε μπερδεύει , αλλά μέσα στο "πετσοκομμα" που αναφέρω είναι και η εσκεμμένη τέτοια σχεδίαση του chip η οποία αφαιρεί δυνατότητες (πληρότητα) σε σχέση με ότι μας είχε συνηθίσει η NVIDIA στις σειρές 4χχ και 5χχ. Κάνω κάπου λάθος ? Μια συνειδητή σχεδιαστική απόφαση ΔΕΝ αποτελεί πετσόκομμα. Πετσόκομμα έχει η Hawaii που κανονικά μπορεί να βγάλει 1:2 DP/SP και έχει μόνο 1:4 στο desktop. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για GTX780/780Ti όπου μέσω λογισμικού απενεργοποιεί μονάδες FP64.
The_Colonel Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 για να αποδωσει αυτο το συστημα ψυξης σε full load, πρεπει τα 2 fans να δουλευουν τερμα, και αν... οποτε θα κανει και πολυ θορυβο να υποθεσω... Ειναι πολύ πιο ψυχρή και λιγότερο θορυβώδης απο τις υπόλοιπες κάρτες.
hammerd Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 ok τοτε , που την ειδες και λεει οτι ειναι πιο ψυχρή και λιγότερο θορυβώδης ? δωσε link να την τσεκαρω...
randy1989 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Σιγά που θες τροφοδοτικό και CPU πανάκριβα..Με έναν 4770K και ένα τροφοδοτικό 650W την πας αέρα την Titan. α την πας και αερα..οκ δοκιμασε και αν σου βοοταρει καν ο υπολογιστης πες μου να σου δωσω εγω τα 3 χιλιαρικα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα