wazzaa Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 2000. Δεν το είχα προσέξει Κι εσύ τι είσαι; Τρολόμπατσος: AXAXAXAXAXAXAXA Ο τρολοτροχονόμος AXAXAXAXAXAXAXA Είσαι κορυφή ρε φίλε.... Πάντος παιδιά η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά τα λεφτά..... 1
Αδιαφορος Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Μιλησα για νεα παιδια και οχι "παιδακια". Επισης η Titan ειναι ενα παραδειγμα, οταν ο μισθος ειναι στα 550ε ακομα και μια 770 δεν τη λες και προσιτη... Γιατι πρεπει να ειναι προσιτη δηλαδη? Τι ειναι πρωτης αναγκης? Μιλαμε για high end καρτα γραφικων. Γιαυτο υπαρχουν και καρτες με 100 και 150 ευρω. Τωρα, αν δε μπορεις να καταλαβεις γιατι ενας νεος οπαδος του pc gaming λαχταρα π.χ μια titan, εγω δε μπορω να σου το εξηγησω.... Θα μας τρελανεις? Και επειδη την λιγουρευεται (που δεν ξερω γιατι να τη λιγουρευεται για να ειμαι ειλικρινης) σημαινει οτι πρεπει να τη χαριζουν? Ξερεις ποσοι λιγουρευονται ferrari και mercedes? ΤΙ ειναι αυτα που λες ανθρωπε μου? Μα αυτο σχολιαζουμε, οτι η ιδια αγορα πριν μερικα χρονια επαιζε στα 500 και τωρα στα 3000..... Επαιζε dual titan στα 500? Πριν χτυπησει το ξυπνητηρι η μετα? Να τα ξαναγραψω αυτα που εγραψα πριν η ΠΑΛΙ δεν θα τα διαβασεις? Η Titan ΔΕΝ συμφερει για games, ΔΕΝ ειναι για gamers, δεν κανει γιαυτη τη δουλεια , το value for money της ειναι στο πατο αν απλα θες να παιζεις παιχνιδια, το καταλαβαινεις η οχι? Εχει computing δυνατοτητες που οι παλαιοτερες ναυαρχιδες (με τις οποιες θα μου κανεις συγκριση γιαυτα τα 500) δεν ειχαν. Η 680 μπροστα στη TItan ειναι ανεκδοτο για παραδειγμα
MikeGR7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Γιατι πρεπει να ειναι προσιτη δηλαδη? Τι ειναι πρωτης αναγκης? Μιλαμε για high end καρτα γραφικων. Γιαυτο υπαρχουν και καρτες με 100 και 150 ευρω. Θα μας τρελανεις? Και επειδη την λιγουρευεται (που δεν ξερω γιατι να τη λιγουρευεται για να ειμαι ειλικρινης) σημαινει οτι πρεπει να τη χαριζουν? Ξερεις ποσοι λιγουρευονται ferrari και mercedes? ΤΙ ειναι αυτα που λες ανθρωπε μου? Επαιζε dual titan στα 500? Πριν χτυπησει το ξυπνητηρι η μετα? Να τα ξαναγραψω αυτα που εγραψα πριν η ΠΑΛΙ δεν θα τα διαβασεις? Η Titan ΔΕΝ συμφερει για games, ΔΕΝ ειναι για gamers, δεν κανει γιαυτη τη δουλεια , το value for money της ειναι στο πατο αν απλα θες να παιζεις παιχνιδια, το καταλαβαινεις η οχι? Εχει computing δυνατοτητες που οι παλαιοτερες ναυαρχιδες (με τις οποιες θα μου κανεις συγκριση γιαυτα τα 500) δεν ειχαν. Η 680 μπροστα στη TItan ειναι ανεκδοτο για παραδειγμα Πρωτης αναγκης ειδος ε? Δηλαδη οτι δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης πρεπει να κοστιζει δεκα φορες πανω απο το κοστος του και κανεις να μη διαμαρτυρετε? Ωραια λογικη.... Μαλλον εισαι στη συντακτικη ομαδα του μνημονιου... Μιλησα για χαρισμα πουθενα??? Μαλλον ΕΣΥ δε διαβαζεις τι γραφω. Εγραψα καθαρα οτι η Titan χρησιμοποιηθηκε σαν παραδειγμα. Αλλα φυσικα εσυ για να υποστηριξεις αυτο που λες μεταφερθηκες στην Dual Titan καθαρα απο δικη σου εμπνευση. Και οσον αφορα το θεμα, ΝΑΙ ειχα παρει καινουρια τη 4870Χ2 στα 499 και ΟΧΙ στα 1499 που εχει η 295Χ2.
Αδιαφορος Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Πρωτης αναγκης ειδος ε? Δηλαδη οτι δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης πρεπει να κοστιζει δεκα φορες πανω απο το κοστος του και κανεις να μη διαμαρτυρετε? Ωραια λογικη.... Μαλλον εισαι στη συντακτικη ομαδα του μνημονιου... Ε εισαι για σφαιρες. Ειλικρινα στο λεω...ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η NVIDIA ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ. Δεν σου κανει? ΜΗΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. Θα πεσει η τιμη τους. Αλλα ξερεις ποιο ειναι το προβλημα σου? Οτι θες να τα αγορασεις, ακομα και 3000 που κανουν, απλα δεν εχεις τα λεφτα και γκρινιαζεις. Αυτο καταλαβαινω εγω Μιλησα για χαρισμα πουθενα??? Μαλλον ΕΣΥ δε διαβαζεις τι γραφω. Εγραψα καθαρα οτι η Titan χρησιμοποιηθηκε σαν παραδειγμα. Αλλα φυσικα εσυ για να υποστηριξεις αυτο που λες μεταφερθηκες στην Dual Titan καθαρα απο δικη σου εμπνευση. 3000 που εγραψες κανει η Titan η ή dual titan? Αναρωτιεμαι γιατι συνεχιζω και ασχολουμαι....αλλα δε βαριεσε Και οσον αφορα το θεμα, ΝΑΙ ειχα παρει καινουρια τη 4870Χ2 στα 499 και ΟΧΙ στα 1499 που εχει η 295Χ2. Προσφορα και ζητηση σου λεει κατι? Οταν ολοι οι επιδοξοι minerades παιρνουν AMD, λογικο ειναι να ανεβουν οι τιμες. Και ωραιο παραδειγμα αναφερες. Ακου εκει την 4870x2. Sorry, γελανε και τα τσιμεντα. Σημερα με 170 ευρω παιρνεις μια καρτα περιπου 5 φορες καλυτερη απο την 4870x2, και περιπου 10 φορες πιο efficient. Αλλα το power consumption δεν το κοιταμε, ας καιει και 2 MW. Αν δεν εισαι καλυμενος με την 270x στα 170 ευρω, τοτε λογικα εχεις οθονη πανω απο 1080p. Για να εχεις τετοια οθονη, θα πληρωσεις και για καρτα. Και sorry και παλι, αλλα οι συγκρισεις σου ειναι ΑΣΤΕΙΕΣ. Τι την θες την 295x2? Απο οσο εχω δει, βγαζει σε πολλα games 60αρια σε αναλυση 4k!!! Mainstream gaming ε? Θα μας τρελανεις τελειως
Odyss3us Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 ουτε καν ο εγγονος του Λατση δε θα αγοραζε τετοια καρτα ουτε προσφερει καλυτερα γραφικα ή διαφορετικη-καλυτερη εμπειρια απο οποιαδηποτε αλλη καρτα ή συνδυασμο καρτων με sli κι ουτε καν για επενδυση 5ετιας αξιζει αφου το πολυ σε 2 χρονια θα την αχρηστευσει το επομενο direct X και η μεταπωλητικη της αξια θα πεσει κατακορυφα - gamingwise μιλωντας παντα ζητημα να πουλησει ~5.000 κομματια παγκοσμιως απο μερικους enthusiasts που ετσι κι αλλιως αυτοι θα ξοδευαν ισοποσα χρηματα για να φτιαξουν 3-4way sli setup με GTX780 Ti θα τη δουλεψουν για 1 χρονο και μετα θα τη βαλουν στο ραφι αγοραζοντας τον αντικαταστατη της και φυσικα θα περασει και απο πολλα benchlabs για να φιγουραρει στη κορυφη διαφημιζοντας το logo της εταιρειας στα διαφορα συγκριτικα η Αsus Rog Ares i & ii οπως και αλλα παρομοια συλλεκτικα κομματια που βγαινουν κατα καιρους απο κατασκευαστες σας θυμιζουν κατι απο θεμα τιμης και για που προοριζονται ή μπα;
NickTG Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Πρωτης αναγκης ειδος ε? Δηλαδη οτι δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης πρεπει να κοστιζει δεκα φορες πανω απο το κοστος του και κανεις να μη διαμαρτυρετε? Ωραια λογικη.... Μαλλον εισαι στη συντακτικη ομαδα του μνημονιου... Όπως και να το κάνουμε βέβαια το να παραπονιέται κάποιος για την τιμή τέτοιου είδους είναι κάπως. Ειδικά όταν η ίδια εταιρεία αλλά και η αντίπαλη έχουν φθηνές κάρτες που μια χαρά επαρκούν.
adtakhs Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 GK107-GK104 = 8SPs FP64/SMX Με άλλα λόγια μια 680/760/770 έχουν συνολικά 64SPs σε όλο τον πυρήνα, είναι 100% ανεξάρτητες μονάδες μόνο για FP64 και δεν έχουν πετσοκόψει τίποτα από πλευράς λογισμικού. GK110/110b = 64SPs FP64/SMX Δηλαδή σύνολο 2880SPs FP32 + 960SPs FP64 Eδώ σαφώς και πετσοκόψανε για τις 780-οτιδήποτε και μόνο στους Τιτάνες γυρίζει ο οδηγός σε FP64 χωρίς turbo και με 750+ MHz συχνότητες και όχι παραπάνω. Αλλά αν πρόκειται για πετσόκομμα και το Hawaii μπορεί να πάει σε 1:2 DP-->SP αλλά μόνο για τις FirePRO. Oι 290-οτιδήποτε είναι όλες 1:4. Τι μου διαφεύγει; Εγώ μιλάω για πετσόκομμα και απο πλευράς hw σε όλες τις 680/770/670/760/660 σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές της nvidia σε οτι αφορά το compute , πράγμα που ο ανταγωνισμός ΔΕΝ έχει κάνει . Δες παλαιότερα με 480/470, 580/570 τι έφερνε η NVIDIA. Στο σήμερα έχει κάνει διαχωρισμό και πουλά με αυξημένη τιμή την μόνη κάρτα της που κάνει compute χωρίς όμως να έχει κάνει μείωση στις τιμές των μικρότερων καρτών από τις οποίες αφαίρεσε το compute σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της ... Αυτό είναι που επισημαίνω και το ότι την ίδια στιγμή ο ανταγωνισμός δίνει ολοκληρωμένες κάρτες στην αγορά.
Ailuros Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Εγώ μιλάω για πετσόκομμα και απο πλευράς hw σε όλες τις 680/770/670/760/660 σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές της nvidia σε οτι αφορά το compute , πράγμα που ο ανταγωνισμός ΔΕΝ έχει κάνει . Τι δεν κατάλαβες ακριβώς στην προηγούμενή μου συμμετοχή και χρειάζεται ή να στο επαναλάβω ή να το ζωγραφίσω σε μαυροπίνακα για να γίνει κατανοητό; ΄Οταν σε μια αρχιτεκτονική όπως το Kepler βάζεις στους <GK110 πυρήνες 8 FP64 μονάδες ανά SMX/cluster δεν πετσοκόβει τίποτα. ΄Εχει σχεδιαστεί εσκεμμένα να έχει μόνο 8 μονάδες/cluster και δεν έχει κοπεί τίποτα. O μικρός Maxwell πληροφοριακά έχει μόνο 4/cluster οπότε με την δική σου λογική το "πετσόκοψαν" αυτό ασχέτως αν συνολικά το GM107 έχει 20 FP64 μονάδες έναντι συνολικά 16 του GK107 προκατόχου του. Μια 290 δηλαδή βγάζει το μέγιστο των δυνατοτήτων της για FP64 σαν απλό παράδειγμα; Οι desktop Hawaii είναι 1:4 ενώ οι τελευταίες FirePRO 1:2 όπου στο πρώτο είναι κλειδωμένο μέσω λογισμικού. Πως να το περιγράψω αυτό ακριβώς; Το πετσόκομμα δεν μου κάνει άρα το ονομάζω "ποιητική αδεία" του δημιουργού; Στο σήμερα έχει κάνει διαχωρισμό και πουλά με αυξημένη τιμή την μόνη κάρτα της που κάνει compute χωρίς όμως να έχει κάνει μείωση στις τιμές των μικρότερων καρτών από τις οποίες αφαίρεσε το compute σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της ... Αυτό είναι που επισημαίνω και το ότι την ίδια στιγμή ο ανταγωνισμός δίνει ολοκληρωμένες κάρτες στην αγορά. Επειδή ή προσπέρασες την προηγούμενή μου εξήγηση ή απλά δεν την κατάλαβες κάνε τον κόπο και διάβασέ την άλλη μια φορά. Στο περιθώριο πριν γράψω την πρώτη μου απάντηση προσπάθησα να σου στείλω PM αλλά μάλλον έχει βουλώσει το σιφόνι Μα αυτο σχολιαζουμε, οτι η ιδια αγορα πριν μερικα χρονια επαιζε στα 500 και τωρα στα 3000..... Στο χιλιάρικο ήταν οι μεγάλες mGPU και η 295X2 δεν απέχει πολύ. Μάλλον μπερδεύτηκες με το Titan Z που απευθύνετε περισσότερο σε επαγγελματίες παρά ακόμα και τον "μέσο enthusiast".
ζουν αναμεσα μας Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Και ωραιο παραδειγμα αναφερες. Ακου εκει την 4870x2. Sorry, γελανε και τα τσιμεντα. Σημερα με 170 ευρω παιρνεις μια καρτα περιπου 5 φορες καλυτερη απο την 4870x2, και περιπου 10 φορες πιο efficient. Αλλα το power consumption δεν το κοιταμε, ας καιει και 2 MW. Οι 2 πρώτες κορυφαίες ati/amd στην εποχή τους κόστιζαν πολύ λιγότερο απ'ότι κοστίζει η 295χ και δεν έχει άδικο. Από τα 500 των 3870χ2 και 4870χ2 αρχισε ο ανήφορος στα 700 της 5970/6990, στα 1000 της 7990 και σταματημό δεν έχει. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι οι τιμές της κάθε 295 και του κάθε ψώνιου που τις παίρνει αλλά το ότι σέρνουν προς τα πάνω όλες τις υπόλοιπες σειρές. Οταν για παράδειγμα το '08 η 4850, η τρίτη ταχύτερη ati τότε, κόστιζε 150 και σήμερα η αντίστοιχη της στο product mix, η 280χ φτάνει τα 300 δηλ τα διπλάσια ναι έχω και εγώ και πάρα πολύς κόσμος πρόβλημα. Τι δεν καταλαβαίνεις?
Αδιαφορος Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Οι 2 πρώτες κορυφαίες ati/amd στην εποχή τους κόστιζαν πολύ λιγότερο απ'ότι κοστίζει η 295χ και δεν έχει άδικο. Από τα 500 των 3870χ2 και 4870χ2 αρχισε ο ανήφορος στα 700 της 5970/6990, στα 1000 της 7990 και σταματημό δεν έχει. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι οι τιμές της κάθε 295 και του κάθε ψώνιου που τις παίρνει αλλά το ότι σέρνουν προς τα πάνω όλες τις υπόλοιπες σειρές. Οταν για παράδειγμα το '08 η 4850, η τρίτη ταχύτερη ati τότε, κόστιζε 150 και σήμερα η αντίστοιχη της στο product mix, η 280χ φτάνει τα 300 δηλ τα διπλάσια ναι έχω και εγώ και πάρα πολύς κόσμος πρόβλημα. Τι δεν καταλαβαίνεις? Ρε φιλε τους χαζους παιζουμε? Ναι οκ, η 3870x2 / 4870x2 κανανε 500 (και καιγανε και 500w ), ομως με τις φτηνες καρτες τοτε (των 150 ευρω) ΔΕΝ επαιζες games (τουλαχιστον οχι σε 1080). Τωρα παιρνεις μια 270x και εισαι αρχοντας
MikeGR7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Ε εισαι για σφαιρες. Ειλικρινα στο λεω...ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η NVIDIA ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ. Δεν σου κανει? ΜΗΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. Θα πεσει η τιμη τους. Αλλα ξερεις ποιο ειναι το προβλημα σου? Οτι θες να τα αγορασεις, ακομα και 3000 που κανουν, απλα δεν εχεις τα λεφτα και γκρινιαζεις. Αυτο καταλαβαινω εγω 3000 που εγραψες κανει η Titan η ή dual titan? Αναρωτιεμαι γιατι συνεχιζω και ασχολουμαι....αλλα δε βαριεσε Προσφορα και ζητηση σου λεει κατι? Οταν ολοι οι επιδοξοι minerades παιρνουν AMD, λογικο ειναι να ανεβουν οι τιμες. Και ωραιο παραδειγμα αναφερες. Ακου εκει την 4870x2. Sorry, γελανε και τα τσιμεντα. Σημερα με 170 ευρω παιρνεις μια καρτα περιπου 5 φορες καλυτερη απο την 4870x2, και περιπου 10 φορες πιο efficient. Αλλα το power consumption δεν το κοιταμε, ας καιει και 2 MW. Αν δεν εισαι καλυμενος με την 270x στα 170 ευρω, τοτε λογικα εχεις οθονη πανω απο 1080p. Για να εχεις τετοια οθονη, θα πληρωσεις και για καρτα. Και sorry και παλι, αλλα οι συγκρισεις σου ειναι ΑΣΤΕΙΕΣ. Τι την θες την 295x2? Απο οσο εχω δει, βγαζει σε πολλα games 60αρια σε αναλυση 4k!!! Mainstream gaming ε? Θα μας τρελανεις τελειως Ειλικρινα πας κοντρα για να πας. ΟΚ. Θα παραδεχτω οτι ολοι οι 1080 gamers καλυπτονται με μια 270Χ... Επισης θα δεχτω οτι στην εποχη της η 4850 δεν επαιζε καλα τα games και οτι η 4870Χ2 ηταν για τα γελια οπως λες... Προφανως εκεινη την εποχη δεν ασχολιοσουν με το αθλημα οκ. Και επισης συγχαρητηρια για τις δικες σου πετυχημενες προτασεις οπως π.χ για τις Ferrari κτλ προιοντα που το κοστος κατασκευης τους φτανει χιλιαδες ευρω και πουλουντε δυο-τρεις φορες πανω την αξια τους, με τις καρτες γραφικων που τα υλικα κοστιζουν 30 ευρω και πουλιουντε 25 φορες πανω απο την αξια τους... Πραγματικα δε θελω να σου κανω τον εξυπνο αλλα περι gaming ειναι εμφανες οτι δεν εχεις πολυ υποβαθρο ή τουλαχιστον εισαι console gamer. Δικαιωμα σου αλλα μη κατακρινεις καποιον που προβληματιζετε με ζητηματα που εσυ το παιζεις "αδιαφορος".
Αδιαφορος Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Ειλικρινα πας κοντρα για να πας. ΟΚ. Θα παραδεχτω οτι ολοι οι 1080 gamers καλυπτονται με μια 270Χ... Επισης θα δεχτω οτι στην εποχη της η 4850 δεν επαιζε καλα τα games και οτι η 4870Χ2 ηταν για τα γελια οπως λες... Eγραψα καπου οτι δεν επαιζε καλα τα games? 4850 ειχα Η 4870x2 (την οποια επισης ειχα) ειναι οτι πιο αχρηστο εχει κυκλοφορησει ποτε. Οχι απο θεμα επιδοσεων, απο ολα τα υπολοιπα. Καταναλωση θερμοκρασιες και 1002 προβληματα δυσλειτουργικοτητας Προφανως εκεινη την εποχη δεν ασχολιοσουν με το αθλημα οκ. Ασχολουμαι με το αθλημα απο το 1992. Κρινωντας απο το ονομα σου, πριν γεννηθεις. Και επισης συγχαρητηρια για τις δικες σου πετυχημενες προτασεις οπως π.χ για τις Ferrari κτλ προιοντα που το κοστος κατασκευης τους φτανει χιλιαδες ευρω και πουλουντε δυο-τρεις φορες πανω την αξια τους, με τις καρτες γραφικων που τα υλικα κοστιζουν 30 ευρω και πουλιουντε 25 φορες πανω απο την αξια τους... Δηλαδη η 295x2 εχει κοστος κατασκευης 30 ευρω? Με 30 ευρω, ουτε τη ψυκτρα της δεν αγοραζεις. Μηπως να μιλησουμε για πλεξιμο? Πραγματικα δε θελω να σου κανω τον εξυπνο αλλα περι gaming ειναι εμφανες οτι δεν εχεις πολυ υποβαθρο ή τουλαχιστον εισαι console gamer. Για να κανει καποιος τον εξυπνο πρεπει να ειναι και λιγο. Ειναι εμφανες οτι δεν εχω υποβαθρο επειδη θες novelty καρτες να κανουν 400 ευρω? Αντιλαμβανεσαι οτι μια καρτα των 150 ευρω ειναι 10 φορες πιο γρηγορη και 20 φορες πιο efficient απο την 4870x2 που πηρες 500? Αντιλαμβανεσαι οτι η 295x2 ειναι για οσους εχουν μονιτορ 2k / 4k αναλυσης? Ξερεις ποσο εχουν τα monitor αυτα? Δεν ειναι λογικο και οι καρτες για τα monitor αυτα να κοστιζουν αναλογα? Προβληματιζεσαι για το οτι μια καρτα την οποια δεν χρειαζεσαι δεν εχεις λεφτα να την παρεις?
MikeGR7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Στο χιλιάρικο ήταν οι μεγάλες mGPU και η 295X2 δεν απέχει πολύ. Μάλλον μπερδεύτηκες με το Titan Z που απευθύνετε περισσότερο σε επαγγελματίες παρά ακόμα και τον "μέσο enthusiast". Ενταξει δεν ειχε η 6990/590 ενα χιλιαρικο, στα 550 ηταν. Απο 690 και πανω αρχισαν να ζητανε το χιλιαρικο.
Odyss3us Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Οι 2 πρώτες κορυφαίες ati/amd στην εποχή τους κόστιζαν πολύ λιγότερο απ'ότι κοστίζει η 295χ και δεν έχει άδικο. Από τα 500 των 3870χ2 και 4870χ2 αρχισε ο ανήφορος στα 700 της 5970/6990, στα 1000 της 7990 και σταματημό δεν έχει. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι οι τιμές της κάθε 295 και του κάθε ψώνιου που τις παίρνει αλλά το ότι σέρνουν προς τα πάνω όλες τις υπόλοιπες σειρές. Οταν για παράδειγμα το '08 η 4850, η τρίτη ταχύτερη ati τότε, κόστιζε 150 και σήμερα η αντίστοιχη της στο product mix, η 280χ φτάνει τα 300 δηλ τα διπλάσια ναι έχω και εγώ και πάρα πολύς κόσμος πρόβλημα. Τι δεν καταλαβαίνεις? που ειδες εσυ οτι σερνουν προς τα πανω τις τιμες; στην αγορα οταν βγαινει κατι καλυτερο απο το μεχρι τοτε κορυφαιο σχεδον παντα νομοτελειακα πεφτουν ολες οι τιμες των υπολοιπων προς τα κατω δεν εχεις καταλαβει ομως οτι αυτες οι καρτες ειναι εκτος συναγωνισμου και μια κατηγορια απο μονες τους παντα οι ναυαρχιδες κοστιζαν ενα 500-600αρι οι midrange ~350αρι και οι budget ~150αρι το παραμυθακι που τρωτε μερικοι περι φθηνης εταιρειας και ακριβης εταιρειας εχει τελειωσει εδω και παρα πολλα χρονια οταν λοιπον ως χρηστης και καταναλωτης εχεις να επιλεξεις απο ενα τοσο μεγαλο ευρος τιμων και επιδοσεων λενε κατι για μια κοντη που της φταινε οι τριχες... και για οσα δε φτανει η αλεπου.. καλο ειναι να ριχνετε που και που μια ματια στις επιδοσεις των GPUs στα συγκριτικα πινακακια τις wiki με ειδικη εστιαση στο Fillrate, Bandwidth, και τα Transistors http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_graphics_processing_units#Volcanic_Islands_.28Rx_200.29_Series http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nvidia_graphics_processing_units#GeForce_700_Series οι σημερινες τοπ καρτες που ξεφευγουν δεν ειναι απλα 2 stacked chips ουσιαστικα ειναι μικρα τεχνολογικα θαυματα σε σχεση με την ισχυ που προσφερουν και το τροπο που κατορθωνουν να ψυχονται σε τοσο μικρο form factor
MikeGR7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Eγραψα καπου οτι δεν επαιζε καλα τα games? 4850 ειχα Η 4870x2 (την οποια επισης ειχα) ειναι οτι πιο αχρηστο εχει κυκλοφορησει ποτε. Οχι απο θεμα επιδοσεων, απο ολα τα υπολοιπα. Καταναλωση θερμοκρασιες και 1002 προβληματα δυσλειτουργικοτητας Ασχολουμαι με το αθλημα απο το 1992. Κρινωντας απο το ονομα σου, πριν γεννηθεις. Δηλαδη η 295x2 εχει κοστος κατασκευης 30 ευρω? Με 30 ευρω, ουτε τη ψυκτρα της δεν αγοραζεις. Μηπως να μιλησουμε για πλεξιμο? Για να κανει καποιος τον εξυπνο πρεπει να ειναι και λιγο. Ειναι εμφανες οτι δεν εχω υποβαθρο επειδη θες novelty καρτες να κανουν 400 ευρω? Αντιλαμβανεσαι οτι μια καρτα των 150 ευρω ειναι 10 φορες πιο γρηγορη και 20 φορες πιο efficient απο την 4870x2 που πηρες 500? Αντιλαμβανεσαι οτι η 295x2 ειναι για οσους εχουν μονιτορ 2k / 4k αναλυσης? Ξερεις ποσο εχουν τα monitor αυτα? Δεν ειναι λογικο και οι καρτες για τα monitor αυτα να κοστιζουν αναλογα? Προβληματιζεσαι για το οτι μια καρτα την οποια δεν χρειαζεσαι δεν εχεις λεφτα να την παρεις? Καλα οκ. Εγω δεν ειπα να κανουν 400ε, αλλα τα 1400 θες να μου πεις οτι τα θεωρεις οκ? Η 4870Χ2 ηταν μια ταχυτατη καρτα που για την εποχη της εχαιρε μεγαλης εκτιμησης. Γιατι αλωστε την ειχες αγορασει? Φυσικα εκαιγε πολυ ρευμα, το performance per watt δεν επαιζε και πολυ τοτε οπως σαν μεγαλυτερος θα θυμασαι.. Για την 4850 οντως δεν ειπες τιποτα χεχε Για τα 30 ευρω μη συγκρινεις ποσο πληρωνουμε εμεις την ψυκτρα, εγω μιλησα για το κοστος των υλικων,,, Αλλα σου ειπα, εχεις κολησει στην αναλυση. Αν προσθεσεις AA, AF, AOclussion κτλ τα Games πεφτουν ανετα σε 2Κ Performance. Επειδη εχει αρχισει να φευγει το θεμα ας μην συνεχισει και επιτρεψε μου να θεωρω τα 650/800/1500/3000 τιμες απαραδεκτες. Δημοκρατια. (Λεμε τωρα...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα