Προς το περιεχόμενο

Η Adobe διάθεσε την εφαρμογή Lightroom για το iPad

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Adobe ανακοίνωσε τη διάθεση της mobile έκδοσης του δημοφιλούς λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών, Lightroom για το iPad. Η εφαρμογή Lightroom επιτρέπει στους χρήστες iPad να εργάζονται σε αρχεία που έχουν αποθηκευμένα στο σύννεφο ή που είναι αποθηκευμένα τοπικά στο iPad.Η εφαρμογή απαιτεί λογαριασμό Adobe καθώς και συνδρομή στο Photoshop Photography Program. Τότε θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αρχεία που εργάζεστε και έχετε αποθηκευμένα στην υπηρεσία cloud της Adobe από το PC σας. Το Lightroom θα σας επιτρέψει να εργαστείτε από το iPad πάνω σε αυτά τα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων και των αρχείων RAW. Αν και προσφέρει όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους οι χρήστες PC, στην συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει και επιπλέον εργαλεία για να κάνει την γρήγορη επεξεργασία on-the-go δυνατή και ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει multi-finger χειρονομίες κ.ά.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, ωστόσο όπως είπαμε για τη χρήση της απαιτεί συνδρομή στο Adobe Photoshop Photography Program που είναι $9.99 το μήνα και περιλαμβάνει επίσης τα Lightroom 5, Photoshop CC και Behance Prosuite. Η εταιρεία επιτρέπει παρόλα αυτά τη δοκιμή της εφαρμογής δωρεάν για 30 μέρες αφότου αποκτήσετε λογαριασμό Adobe.

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την Ελλάδα είναι €12.29/μήνα για έναν χρόνο ελάχιστη παραμονή, που και πάλι είναι εξαιρετική τιμή για νόμιμη χρήση Photoshop/Lightroom σε 2 υπολογιστές.

• Like 3

Να λοιπον που στο iPad ερχονται επαγγελματικές λύσεις στον χωρο της φωτογραφίας.

Δεν ξερω αν τελικα το mobile θα ειναι το μελλον για πολλα πραγματα αλλα με τις τελευταιες παρουσιασεις λυσεων office και lightroom μας δειχνει πως προς τα εκει οδεύουν.

Προσωπικα πιστεύω πως ο προσωπικός υπολογιστής δεν θα αντικατασταθεί ποτέ και θα ήθελα αυτα τα προγράμματα να έχουν την μέγιστη υποστήριξη σε αυτά αλλά θα ήταν πολύ βολικό για πολλούς να μπορούν να επεξεργάζονται τις εργασίες τους on the go.

Γενικά κατά την ταπεινή μου άποψη τα iPad δεν έχουν άξιους ανταγωνιστές..!

• Like 1

Γενικά κατά την ταπεινή μου άποψη τα iPad δεν έχουν άξιους ανταγωνιστές..!

Ποιός είπε οτι δε έχουν, τα windows tablet, τι είναι δηλαδή..που μπορούν να τρέξουν αρκετές desktop εφαρμογές.

• Like 2

μου εκανε τεραστια εντυπωση που αναφερεται οτι "Αν και προσφέρει όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους οι χρήστες PC" μιας και το iPhone εχει παντα τις πιο πετσοκομμενες εκδοσεις απο ολα τα λειτουργικα, και οντως στο αυθεντικο αρθρο αναφερεται οτι "LIGHTROOM FOR iPAD NATURALLY DOES NOT HAVE all the editing options available on the desktop suite". αρα, προκειται για μια πετσοκομμενη εκδοση (οχι πως περιμενα κατι αλλο σε εκδοση κινητου, αλλα ακομα περισσοτερο σε εκδοση συσκευης apple)

Σε touch περιβάλλον θα είναι κομμένο αναγκαστικά, άσε που γενικότερα για productivity το θες το kb+mouse. Σήμερα πχ έτυχε να χρειαστεί να δουλέψω λίγο CorelDRAW στο tablet και έβριζα γιατί ξέχασα το kb σπίτι... δουλειά 5' μου πήρε... 15' λόγω έλλειψης πληκτρολογίου (multi-select, copy/paste κτλ γίνονται απείρως γρηγορότερα με keyboard+mouse απ'ότι με gestures κτλ).

Δεν έχω δουλέψει Lightroom, αλλά υποθέτω ότι όπως και στα Ps/Ai, θα χρειάζεσαι την πληθώρα συντομεύσεων μέσω keybinds για να δουλέψεις αποδοτικά, οπότε mobile εκδόσεις με touch UI είναι λύσεις ανάγκης που δουλεύουν με κάποια έξυπνα presets και βολεύουν μόνο για κάποιες εύκολες/γρήγορες αλλαγές.

• Super Moderators

Σε touch περιβάλλον θα είναι κομμένο αναγκαστικά, άσε που γενικότερα για productivity το θες το kb+mouse. Σήμερα πχ έτυχε να χρειαστεί να δουλέψω λίγο CorelDRAW στο tablet και έβριζα γιατί ξέχασα το kb σπίτι... δουλειά 5' μου πήρε... 15' λόγω έλλειψης πληκτρολογίου (multi-select, copy/paste κτλ γίνονται απείρως γρηγορότερα με keyboard+mouse απ'ότι με gestures κτλ).

Δεν έχω δουλέψει Lightroom, αλλά υποθέτω ότι όπως και στα Ps/Ai, θα χρειάζεσαι την πληθώρα συντομεύσεων μέσω keybinds για να δουλέψεις αποδοτικά, οπότε mobile εκδόσεις με touch UI είναι λύσεις ανάγκης που δουλεύουν με κάποια έξυπνα presets και βολεύουν μόνο για κάποιες εύκολες/γρήγορες αλλαγές.

Το lightroom είναι πολύ διαφορετικό από το photoshop κλπ και δεν χρειάζεσαι τόσες λεπτομέρειες στο χειρισμό, τα εργαλεία κλπ.

• Like 1

Είδα κάποια βιντεάκια (για Lightroom 5) και πήρα μια ιδέα για το πρόγραμμα, οπότε ναι καταλαβαίνω ότι έχει νόημα το port, αλλά ακόμα και στα βιντέο που είδα είχαν αναφορές σε συντομεύσεις πληκτρολογίου, οπότε κάποιοι (έστω μικροί) περιορισμοί θα υπάρχουν λογικά και σίγουρα δεν θα έχει την ίδια ευχρηστία της πλήρης εφαρμογής.

Είναι πάντως ένα σημαντικό βήμα για το mobile productivity και σίγουρα ένα καλό δείγμα για το μέλλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...