Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή η συζήτηση για το ποιά πάστα είναι η καλύτερη (εγώ χρησιμοποιώ την Arctic Silver 5 χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είναι η καλύτερη γιατί δεν έχω δοκιμάσει και πολλές άλλες), αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι η ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

Κακής ποιότητας πάστα με σωστή εφαρμογή, δίνει απείρως καλύτερα αποτελέσματα από την καλύτερη πάστα με λάθος εφαρμογή.

• Like 6
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρέπει να δώσει κανείς βάση στο από πάνω.

Οι διαφορές που προκύπτουν από τις καλές θερμαγώγιμες πάστες είναι .5°-1.5° μεταξύ τους και είναι πολύ μικρότερης σημασίας από την ίδια την εφαρμογή (ποσότητα/τρόπος).

Απαντώντας στην αρχική ερώτηση:

http://www.hardwaresecrets.com/article/Thermal-Compound-Roundup-February-2012/1490/5

http://www.tomshardware.com/reviews/thermal-paste-performance-benchmark,3616-18.html

• Like 1
Δημοσ.

Ειδικα το πρωτο το διασκεδασα...Ο,τι σκ@τα(μονο αυτα δεν δοκιμασανε) και να βαλεις (πλην σοκολατας) εισαι μια χαρα.

Ειδικα με την μαγιονεζα να βρισκετε καπου στην μεση πανω απο πολλες επωνυμες παστες και την μουσταρδα να ακολουθει...Απιστευτο!

Υ.Γ Προφανως μην παει να κοτσαρει κανεις φαγωσιμα κτλ πανω στον cpu, λογικα θα εξατμιζοντε γρηγορα.

Υ.Γ Και εγω εχω δουλεψει ενα βραδυ pc με οδοντοκρεμα(για ενα βραδυ μονο),μετα που ειχα καθαρισει τις επιφανειες συνηδειτοποιησα πως δεν ειχα παστα σπιτι.Η οδοντοκρεμα μου ηρθε οτι πιο λογικο-τωρα πλεων μονο μαγιονεζα αντε και καμια μουσταρδα :-) .

• Like 1
Δημοσ.

Η οδοντοκρεμα μου ηρθε οτι πιο λογικο-τωρα πλεων μονο μαγιονεζα αντε και καμια μουσταρδα :-) .

Lool σωστός :P

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

εγω στον σταθερο εχω βαλει αυτην xilence x5 και στο λαποπ ο αδελφος μου αυτην εβαλε και ειναι μια χαρα

Δημοσ.

Και θα ήθελα να φτιαχτεί ένα γκάλοπ σχετικά με το θέμα αυτό που ενδιαφέρει πολύ κόσμο ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και θα "καούμε". 

Το ποια πάστα είναι η καλύτερη δεν είναι ζήτημα γκάλοπ, αλλά σύγκρισης σε ελεγχόμενο περιβάλλον και με συγκεκριμένη διαδικασία.

Η προσωπική άποψη του καθενός, δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη αξία.

Ούτε τις ίδιες ψύκτρες χρησιμοποιούμε, ούτε την ίδια μεθοδολογία καθαρισμού και εφαρμογής, ούτε τα ίδια και συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης έχουμε.

Πέρα από το γεγονός ότι αξιόπιστα test έχουν δείξει ότι η μέθοδος εφαρμογής παίζει τον ίδιο, άν όχι μεγαλύτερο ρόλο, από την ποιότητα της πάστας.

Από πάστα σε πάστα, δεν θα βρεις διαφορές πάνω από 3-4 βαθμούς σε ικανότητα ψύξης.

http://www.hardwaresecrets.com/article/thermal-compound-roundup-february-2012/1490/5

Δημοσ.

πειτε και το σωστο τροπο εφαρμογης της παστας να μαθαινουμε και εμεις...

Υπάρχουν 2 "σκολές"

1) βάζεις λίγη πάστα στο μέγεθος ενός μπιζέλιου στο κέντρο του επεξεργαστή. Θα απλωθεί απο μόνη της ομοιόμορφα.

2) Αλείφεις μια λεπτή στρώση με μια καρτουλά πάνω στον επεξεργαστή . 

υπάρχει και η 3 η σκολή ..

Βάζεις μια κουταλιά της σουπας πάστα να είναι μπολικη στο τσιπάκι και μετα το κλείνεις.

Αποτέλεσμα αυτου ολη η θερμοαγώγιμη να φύγει στην μητρική. :P

Θέλει ρέγουλα οχι μεγάλη ποσότητα θερμοαγώγιμης.

Η στρώση πάνω στον επεξεργαστή πρέπει να είναι πολυ λεπτή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έχει πέσει στα χέρια μου μια θερμοαγώγιμη πάστα coolermaster v1. Ποια είναι η γνώμη σας για την συγκεκριμένη γιατί θέλω να αλλάξω την πάστα σε laptop 8ετίας και θα με ενδιέφερε να χρησιμοποιήσω κάτι που να κάνει δουλειά.Να αγοράσω καλύτερα την arctic silver 5;

Δημοσ.

Δεν την εχω χρησιμοποιησει την συγκεκριμένη αλλα δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να πας σε arctic silver αφου την έχεις αυτην

Δημοσ.

Δεν την εχω χρησιμοποιησει την συγκεκριμένη αλλα δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να πας σε arctic silver αφου την έχεις αυτην

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Θα την δοκιμάσω τότε και θα σας πω τις εντυπώσεις!!!

Δημοσ.

http://www.amazon.co.uk/Coollaboratory-Liquid-Ultra-Cooling-Cleaning/dp/B0039RY3MM?ie=UTF8&keywords=liquid%20ultra&qid=1459697450&ref_=sr_1_1&s=computers&sr=1-1

Στο alienware που πηρα προσφατα εριξε την θερμοκρασια του επεξεργαστη κατα 25! βαθμους (i7-6700hq) και της καρτας γραφικων (gtx-980m) κατα 20!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...