Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με βάση τη πείρα σας ή την εμπειρία σας θα ήθελα να γράψετε τις εντυπώσεις σας για την πάστα ή τις πάστες που χρησιμοποιήσατε στο λάπτοπ σας. Μ'ενδιαφέρει κυρίως η απόδοση της πάστας και όχι η τιμή της.  Και θα ήθελα να φτιαχτεί ένα γκάλοπ σχετικά με το θέμα αυτό που ενδιαφέρει πολύ κόσμο ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και θα "καούμε".  Άν έχετε μεγάλη πείρα και έχετε χρησιμοποιήσει πολλές διαφορετικές κατατάξτε τις με σειρά απόδοσης 1η , 2η ....κλπ.    Όσοι έχετε τεράστια πείρα στο θέμα (overclockers) αναφέρατε και πόσο διάστημα σας κράτησε η πάστα για παράδειγμα 2 έτη , 3 έτη κλπ...

:-)

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ την artic silver 5 και είμαι ευχαριστημένος αλλά είναι κάπως ακριβή (στο Πλαίσιο τουλάχιστον)

• Like 2
Δημοσ.

Χρησιμοποίησα τις παρακάτω, με εξαιρετικά αποτελέσματα και οι τέσσερις:

Noctua NT-H1
Arctic Cooling MX-2

Scythe Thermal Elixir
Prolimatech PK-1

• Like 1
Δημοσ.

Artic silver 5 χρόνια τώρα οπου και αν εχει χρειαστεί και δεν ειχα κανενα πρόβλημα , ορισμένες φορές  παντως που δοκίμασα και της noctua ενα σωληνάριο που ειχε στην συσκευασία της ψύκτρας εμεινα ευχαριστημένος

• Like 2
Δημοσ.

Artix MX-2 και όλα τα ξερά ψωμιά της ελλάδος ! Εξαιτερική απόδοση  και σχεση ποιοτητας τιμης (πηρα τα 8 γραμμαρια γυρω στα 4 ευρώ και ειναι πολυ μεγαλη ποσοτητα).Μη αγώγιμη.Και χωρίς να θέλω να ενθουσιάσω τον κόσμο,όσο πιο αντικειμενικά γίνεται ,αλλάζοντας την θρυμματισμένη και αθλιας ποιοτητας εργοστασιακή πάστα σε λάπτοπ (σε όλα τα λαπτοπ θρυμματιζονται-ειδικα οι εργοστασιακες που γινονται στοκος λόγω της αθλιας ποιοτητας)σε ΜΧ2 είδα διαφορά 35-40 βαθμών. Όποιος θέλει πειστήρια έχω screenshots πριν και μετά από hwmonitor,σε idle mode.  

Δημοσ.

.Και χωρίς να θέλω να ενθουσιάσω τον κόσμο,όσο πιο αντικειμενικά γίνεται ,αλλάζοντας την θρυμματισμένη και αθλιας ποιοτητας εργοστασιακή πάστα σε λάπτοπ (σε όλα τα λαπτοπ θρυμματιζονται-ειδικα οι εργοστασιακες που γινονται στοκος λόγω της αθλιας ποιοτητας)σε ΜΧ2 είδα διαφορά 35-40 βαθμών. Όποιος θέλει πειστήρια έχω screenshots πριν και μετά από hwmonitor,σε idle mode.  

Δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να ειδες διαφορα 35-40 βαθμούς από αλλαγη παστας.Βασικα θα εβαζα και στοίχημα ότι ακομα και να μην ειχε η cpu καν παστα vs την καλυτεροτερη παστα του πλανητη να εβαζες δεν θα εβλεπες 40 βαθμούς διαφορα..

Ο λογος που ισως να ειδες οντως τοση διαφορα σε λαπτοπ είναι επειδή εκτος από την αλλαγη της παστας καθαρισες και τις ψυκτρες από σκονη..

Τεσπα εχω φαει αρκετες ωρες από την ζωη μου κανοντας συγκρισεις με παστες.Η καλυτερη με την χειροτερη που ειχα δει σε διαφορες στο ιδιο pc ηταν μεσα στα στατιστικα λαθη από την εφαρμογή και την διαφορα θερμοκρασίας περιβαλοντος(ας πουμε 5c). 

Η διαφορα που οντως εχει σημασια στις παστες είναι

1)Ποσο καιρο κρατανε χωρις να γινουν "πουδρα"

2)Ποσο ευκολα "εφαρμοζοντε"

3)Εάν γινοντε "σωμα" με την ψυκτρα/cpu (συνηθως οι φθηνιαρικες τυπου "στοκου")

Και αναφορικα χρησιμοποιω arctic ceramique2 σε σταθερους και ισως arctic silver 5 σε λαπτοπ και μηχανήματα που τραβανε μεγαλυτερο ζορι. 

• Like 3
Δημοσ.

Artix MX-2 και όλα τα ξερά ψωμιά της ελλάδος ! Εξαιτερική απόδοση  και σχεση ποιοτητας τιμης (πηρα τα 8 γραμμαρια γυρω στα 4 ευρώ και ειναι πολυ μεγαλη ποσοτητα).Μη αγώγιμη.Και χωρίς να θέλω να ενθουσιάσω τον κόσμο,όσο πιο αντικειμενικά γίνεται ,αλλάζοντας την θρυμματισμένη και αθλιας ποιοτητας εργοστασιακή πάστα σε λάπτοπ (σε όλα τα λαπτοπ θρυμματιζονται-ειδικα οι εργοστασιακες που γινονται στοκος λόγω της αθλιας ποιοτητας)σε ΜΧ2 είδα διαφορά 35-40 βαθμών. Όποιος θέλει πειστήρια έχω screenshots πριν και μετά από hwmonitor,σε idle mode.  

Από που την πήρες και πόσο βάζεις περίπου?

Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να ειδες διαφορα 35-40 βαθμούς από αλλαγη παστας.Βασικα θα εβαζα και στοίχημα ότι ακομα και να μην ειχε η cpu καν παστα vs την καλυτεροτερη παστα του πλανητη να εβαζες δεν θα εβλεπες 40 βαθμούς διαφορα..Ο λογος που ισως να ειδες οντως τοση διαφορα σε λαπτοπ είναι επειδή εκτος από την αλλαγη της παστας καθαρισες και τις ψυκτρες από σκονη..Τεσπα εχω φαει αρκετες ωρες από την ζωη μου κανοντας συγκρισεις με παστες.Η καλυτερη με την χειροτερη που ειχα δει σε διαφορες στο ιδιο pc ηταν μεσα στα στατιστικα λαθη από την εφαρμογή και την διαφορα θερμοκρασίας περιβαλοντος(ας πουμε 5c). Η διαφορα που οντως εχει σημασια στις παστες είναι

1)Ποσο καιρο κρατανε χωρις να γινουν "πουδρα" 2)Ποσο ευκολα "εφαρμοζοντε" 3)Εάν γινοντε "σωμα" με την ψυκτρα/cpu (συνηθως οι φθηνιαρικες τυπου "στοκου") Και αναφορικα χρησιμοποιω arctic ceramique2 σε σταθερους και ισως arctic silver 5 σε λαπτοπ και μηχανήματα που τραβανε μεγαλυτερο ζορι. 

Iσως λαθος μου να μην το διευκρινησω,αλλα ναι,η αλλαγη παστας σε συνδυασμο με τον καθαρισμο εφερε τετοια αποτελεσματα. Απο την άλλη το θεωρώ δεδομένο πως αυτά πάνε πακέτο.Όποιος το ανοίγει για καθαρισμό λόγω υπερθέρμανσης (προφανώς δεν το έχει καθαρίσει για καιρό) και εφόσον θα προβεί σε καθαρισμό και αφαιρέσαι ψύκτρα αναγκαστικά πάει και σε αλλαγή πάστας εφόσον ξεκολλήσει η ψυκτρα απο την cpu-gpu. Εγώ θεωρώ πως αυτά πάνε πακέτο (καθαρισμός-πάστα) και γι αυτό δεν τα ανέφερα ξεχωριστά. 35-40 βαθμους διαφορά πάντως είδα.Εαν θες στελνω screenshots πριν και μετα σε idle mode. Στο θέμα παστών συμφωνώ.Γενικά της arctic είναι πολύ καλές γενικά.Απο εκεί και πέρα ανάμεσα στις πάστες διαφορές μερικών βαθμών βλέπεις.

Από που την πήρες και πόσο βάζεις περίπου?

eshop. Εξαιρετικη τιμη για 8 γραμμαρια,ενω στα 4-5 ευρω αγοραζες αλλες λιγοτερο καλες στα 4 γραμμαρια μονο. 8 γραμμαρια ΜΧ-2 στα 4,80 ευρώ εαν θυμαμαι καλά. Βασικός παράγοντας: Βάζεις πάστα χωρίς υπερβολές γιατί λειτουργεί μονωτικά μετά,και κάνεις ομοιόμορφο άπλωμα με μία κάρτα. Και φυσικά πολύ καλός καθαρισμός cpu-gpu πριν την εφαρμογή της νεας παστας.

____________________________________________________________________________________________

Αγόρασα το σετ της arctic με 2 φυαλιδια 30ml to καθένα=συνολο 60 (δεν τελειωνουν ποτέ μιας και χρησιμοποιείς μερικές σταγόνες μόνο).6 ευρώ και πολύ αποτελεσματικά.Το ένα μαλακωνει διαλυει καθαριζει απομακρυνει καθε υπολλειμα της παλιας πάστας και το 2ο φυαλιδια προετοιμαζει την επιφανεια για την εφαρμογη της νεας παστας (σαν κάτοπτρο γινεται ο πυρήνας ) ! Βέβαια εαν θέλεις το καθαρίζεις και με απλό καθαρό λευκό οινόπνευμα (φαρμακείου-ισοπροπυλική αλκόολη) αλλά δεν το βρίσκω συμφέρον να αγοράζεις περισσότερο απ'όσο πραγματικά χρειάζεσαι.

_____________________________________________________________________________________________

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.

Eχεις χρησιμοποιησει καποια απο αυτές ? Τι θερμοκρασίες δίνουν περίπου ?

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά όχι απλώς τίς συστήνουν πολύ στα ιταλικά fora (έτσι λένε οι ιταλοί τα forums) όπως συστήνουν και την Noctua NT-H1 την οποίαν έχω χρησιμοποιήσει σε desktop με το cooler Noctua NH-U12P με πολύ καλά απότελέσματα...

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά όχι απλώς τίς συστήνουν πολύ στα ιταλικά fora (έτσι λένε οι ιταλοί τα forums) όπως συστήνουν και την Noctua NT-H1 την οποίαν έχω χρησιμοποιήσει σε desktop με το cooler Noctua NH-U12P με πολύ καλά απότελέσματα...

για την noctua ξερω και εγω,αλλα τις αλλες δυο πρωτη φορα τις ακουω. την αρκτικ παντως την θεωρω νο1.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...