Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, 

Έχω αγοράσει μια τηλεοραση Samsung smart TV με δυνατοτητα συνδεσης DLNA. Γνωρίζω πως μπορώ να συνδέσω την τηλεόραση με το λαπτοπ. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Γνωρίζει κανείς άν και πώς μπορώ να βλέπω ταινίες που παίζουν στην τηλεόραση ταυτόχρονα και στο λαπτοπ μου;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δηλαδή όταν στέλνεις απο το laptop στην TV μέσω DLNA στο laptop δε βλέπεις την ταινία έτσι ? μήπως έχει κάποιου είδους ρύθμιση ? Googlαρε και για κανα alternative dlna software. Η αληθεία είναι οτι το dlna το έχω δοκιμάσει αλλά εν τέλει δε το προτίμησα και δεν έχω ασχοληθεί αρκετά. Λιγοστές ρυθμίσεις για να βελτιώσεις την εικόνα, σπασίματα σε βαρύ υλικό ελέω bandwith και αδυναμία υποστήριξης υποτίτλων (έστω σε sony αυτά). Απίστευτη όμως ευκολία να μη μπλέκεις με καλώδια κτλ

Δημοσ.

Αμα εχεις μια smart tv Samsung μπορείς να μπεις στην υπηρεσία livestream και να δεις βιντεο απο εκει που κάνουν streaming ?

Δημοσ.

Η αληθεία είναι οτι το dlna το έχω δοκιμάσει αλλά εν τέλει δε το προτίμησα και δεν έχω ασχοληθεί αρκετά. Λιγοστές ρυθμίσεις για να βελτιώσεις την εικόνα, σπασίματα σε βαρύ υλικό ελέω bandwith και αδυναμία υποστήριξης υποτίτλων (έστω σε sony αυτά). Απίστευτη όμως ευκολία να μη μπλέκεις με καλώδια κτλ

Τι εννοείς "Λιγοστές ρυθμίσεις για να βελτιώσεις την εικόνα"; Τις ίδιες ρυθμίσεις έχει διαθέσιμες στο menu της η TV, είτε παίζοντας με DLNA είτε από το σκληρό μέσω του USB. Κι έχω και TV προηγούμενης σειράς (Samsung EH6030). Επίσης σπασίματα δεν είχα ποτέ, ό,τι και να έπαιξα, π.χ. από απλά επεισόδια .mp4 μέχρι 13GB .mkv και 34GB 3D .mkv movies. Οι υπότιτλοι νεράκι κι αυτοί...

edit: Ώπα μετά είδα την τελευταία σου πρόταση. Εννοείς με wireless σύνδεση; Αλλά κι εδώ, άντε να έχεις σπασίματα σε πολύ υψηλό bitrate... Αλλάζει-περιορίζεται όμως και το menu των ρυθμίσεων εικόνας σε σχέση με το DLNA με Ethernet καλώδιο ή σε σχέση με την αναπαραγωγή με USB; Περίεργο μου φαίνεται...

Δημοσ.
GiOrGoSk21, on 08 Apr 2014 - 8:31 PM, said:GiOrGoSk21, on 08 Apr 2014 - 8:31 PM, said:

Τι εννοείς "Λιγοστές ρυθμίσεις για να βελτιώσεις την εικόνα"; Τις ίδιες ρυθμίσεις έχει διαθέσιμες στο menu της η TV, είτε παίζοντας με DLNA είτε από το σκληρό μέσω του USB. Κι έχω και TV προηγούμενης σειράς (Samsung EH6030). Επίσης σπασίματα δεν είχα ποτέ, ό,τι και να έπαιξα, π.χ. από απλά επεισόδια .mp4 μέχρι 13GB .mkv και 34GB 3D .mkv movies. Οι υπότιτλοι νεράκι κι αυτοί...

edit: Ώπα μετά είδα την τελευταία σου πρόταση. Εννοείς με wireless σύνδεση; Αλλά κι εδώ, άντε να έχεις σπασίματα σε πολύ υψηλό bitrate... Αλλάζει-περιορίζεται όμως και το menu των ρυθμίσεων εικόνας σε σχέση με το DLNA με Ethernet καλώδιο ή σε σχέση με την αναπαραγωγή με USB; Περίεργο μου φαίνεται...

Γιώργο έχεις δίκιο, δεν αναφέρω οτι DLNA δοκίμασα μόνο μέσω wifi. Θεώρησα ανούσιο το ενσύρματο DLNA βασικά μιας και αν το κάνω με καλώδιο, προτιμώ hdmi απο το pc αντι Ethernet απο το router. Εξού και τα σπασίματα σε μεγάλα αρχεία. Εννοείται οτι οι ρυθμίσεις της TV δεν επηρεάζονται. Απλά επειδή πάντα παίζω με htpc και έχω δυνατότητα για φίλτρα κτλ κτλ μου.. κακοφάνηκε η μετάβαση. Όσον αφορά υπότιλους .srt  τουλάχιστο στη sony τη δικιά μου δε τα πάιζει μέσω dlna. Στη Samsung λογικά δε θα υπάρχει θέμα. Συνοψίζοντας λοιπόν να πώ οτι αν μπορούσα να δώ DLNA wireless χωρίς κοψίματα σε μεγάλα αρχεία και υπότιτλους κανονικά δε θα με πείραζε τόσο η έλλειψη ενός htpc με media player και τις επιπλέον δυνατότητες του. Τώρα για κάποιον που τρέχει ελαφριά αρχεία και έχει υπότιλους κανονικά είναι καλή φάση αν δε του αρέσει να βασανίζεται και δεν είναι ψείρας σα και μένα :P.

Πρίν κάααμποσο καιρό ήθελα να βρώ ένα τρόπο να στέλνω video youtube στην tv μέσω dlna. Αυτό πραγματικά θα μου άρεσε σα feature. Δε βρήκα άκρη και το παράτησα..δε ξέρω και αν γίνεται

Δημοσ.

Καλημέρα, 

Έχω αγοράσει μια τηλεοραση Samsung smart TV με δυνατοτητα συνδεσης DLNA. Γνωρίζω πως μπορώ να συνδέσω την τηλεόραση με το λαπτοπ. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Γνωρίζει κανείς άν και πώς μπορώ να βλέπω ταινίες που παίζουν στην τηλεόραση ταυτόχρονα και στο λαπτοπ μου;

Ευχαριστώ.

1. το DLNA το χρησιμοποιουμε, ακριβως για να μην ασχολουμαστε με το λαπτοπ - PC, κλπ..!!  

2, οταν λες  " πώς μπορώ να βλέπω ταινίες που παίζουν στην τηλεόραση ταυτόχρονα και στο λαπτοπ μου;" τι ακριβως εννοεις? γιατι κατι μυριζομαι.....!!

ΕΔΙΤ:  FLOOFLIS, αν δεν κανω λαθος, το DLNA "στηνεται" μονο με ethernet καλωδιο ή wireless. αφου το κεντρο ειναι το ρουτερ..!!!  δεν εχω δει ρουτερ με HDMI...!!   AN δεν κανω λαθος..!!!

Δημοσ.
cabdik, on 08 Apr 2014 - 9:04 PM, said:

1. το DLNA το χρησιμοποιουμε, ακριβως για να μην ασχολουμαστε με το λαπτοπ - PC, κλπ..!!  

2, οταν λες  " πώς μπορώ να βλέπω ταινίες που παίζουν στην τηλεόραση ταυτόχρονα και στο λαπτοπ μου;" τι ακριβως εννοεις? γιατι κατι μυριζομαι.....!!

ΕΔΙΤ:  FLOOFLIS, αν δεν κανω λαθος, το DLNA "στηνεται" μονο με ethernet καλωδιο ή wireless. αφου το κεντρο ειναι το ρουτερ..!!!  δεν εχω δει ρουτερ με HDMI...!!   AN δεν κανω λαθος..!!!

Κανένα λάθος δε κάνεις φίλε μου. Το dlna προυποθέτει χρήση υπολογιστή. Εγώ και νομίζω οι περισσότεροι έχουμε τα router δίπλα στο pc. Έχεις δύο επιλογές αν πας με καλώδιο λοιπόν. Είτε μέσω Ethernet, είτε απευθείας απο το pc στην tv. Καλώδιο θα έχεις πάντως. Αυτό εννοούσα και αφορά καθαρά το πρακτικό μέρος της υπόθεσης. Ούτε εγώ έχω δεί router που να έχει hdmi έξοδο :P

• Like 1
Δημοσ.

Ok τώρα έβγαλα άκρη. :)

Πρίν κάααμποσο καιρό ήθελα να βρώ ένα τρόπο να στέλνω video youtube στην tv μέσω dlna. Αυτό πραγματικά θα μου άρεσε σα feature. Δε βρήκα άκρη και το παράτησα..δε ξέρω και αν γίνεται

Αυτό μέσω παράλληλα και κάποιου smart feature εννοείς ε; Γιατί διαφορετικά έτσι στεγνά μέσω DLNA δεν γίνεται προφανώς. Κι η δική μου δεν είναι και Smart οπότε δεν το έχω κοιτάξει καθόλου.

Anyway, προς το παρόν βγάλε το pc στην TV με HDMI και δες όσο youtube θες.

edit: Α ναι και μια λεπτομέρεια... Κι ένα wireless keyboard+mouse set, γιατί σήκω-κάτσε PC-καναπέ σπάει λίγο τα γνωστά. ;)

Δημοσ.

Έτσι το έχω Γίωργο με hdmi απο το pc. Απλά είμαι στο βάλε βγάλε γιατί απλώνω καλούμπα στο σαλόνι.. οπότε youtube μόνο απο το pc κατά βάση . Τώρα αυτό για το wireless τι το ήθελες, για να ξύσεις πληγές ? :P. Έσπασα το dongle του σετ που είχα και είμαι σήκω κάτσε για να.. μάθω!

Δημοσ.

Δεν απάντησε κανεις υπηρεσίες οπως ustream , livestream μπορουμε να δουμε μέσα απο την τηλεοραση με κάποιο app που έχουν στα AppStore η μεσω του browser ?

Δημοσ.

Να το κάνω πιο λιανά. Έχω nova στην τηλεόραση στο σαλόνι μου, αλλα καμιά φορά θέλω να βλέπω και στο δωμάτιο μου. Το nova on the go εκτός του οτι πληρώνεις αν συνδέσεις το λαπτοπ σε τηλεόραση το σήμα κόβεται (ατιμη nova) οπότε δώρον άδωρο. Αν όμως συνδέσω με κάποιο τρόπο ασύρματα μέσω τοπικού δικτύου την τηλεόραση μου με το λάπτοπ τοτε λογικά οταν συνδέω λάπτοπ με τηλεόραση δέν θα έχω θέμα.

Η τηλεόραση που πήρα είναι : Samsung UE46F6320AW  3D  SmartTV. To laptop μου αντίστοιχα είναι ενα απλής χρήσης Turbo-X με λειτουργικό Window 8.1.

Εχθές το βράδυ προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι αυτο το Allshare και το Mirror imaging. Όπως καταλαβαίνετε δέν κατέχω και ιδιαίτερη γνώση σε αυτά. Αλλα δέν είμαι και εντελώς ασχετος :D

Δημοσ.

το ALLSHARE ειναι μια εφαρμογη της Samsung που εκτελει χρεη Μedia Server.  αντιστοιχες εφαρμογες ειναι τα PLEX, XMBC κ.α..!!

αυτην/ες τις εφαρμογες λοιπον, τις εγκαθιστας στο πισι που εκτελει χρεη σερβερ, ωστε να μπορουν οι αλλες συσκευες που θελεις (συνηθως τηλεορασεις) μεσω αυτου, να "βλεπουν" τα media αρχεια σου (μουσικη, ταινιες, σειρες κ.α)..!!

Δημοσ.

marmaga σόρυ αν δε κατάλαβα. Θές να στείλεις εικόνα νόβα απο την tv στο laptop  μεσω dlna ? Και έχεις νοβα μέσω ίντερνετ έτσι ?

Δημοσ.

marmaga σόρυ αν δε κατάλαβα. Θές να στείλεις εικόνα νόβα απο την tv στο laptop  μεσω dlna ? Και έχεις νοβα μέσω ίντερνετ έτσι ?

Εχω nova μεσω δορυφόρου. Και θέλω να στείλω την εικόνα της τηλεορασης μου στο laptop ασύρματα. Έχει μια επιλογή στο μενου της τηλεορασης screen mirroring, αλλα δέν μπορώ να το κάνω να δουλέψει με το λαπτοπ μου. Έκατσα και είδα κάποια σχετικά βίντεο στο youtube αλλα για κάποιο λόγο στο δικό μου λαπτοπ δέν λειτουργούν. 

Το λαπτοπ μου έχει την επιλογή να συνδεθεί με ασύρματες οθόνες.

Δημοσ.

Εχω nova μεσω δορυφόρου. Και θέλω να στείλω την εικόνα της τηλεορασης μου στο laptop ασύρματα. Έχει μια επιλογή στο μενου της τηλεορασης screen mirroring, αλλα δέν μπορώ να το κάνω να δουλέψει με το λαπτοπ μου. Έκατσα και είδα κάποια σχετικά βίντεο στο youtube αλλα για κάποιο λόγο στο δικό μου λαπτοπ δέν λειτουργούν. 

Το λαπτοπ μου έχει την επιλογή να συνδεθεί με ασύρματες οθόνες.

Ακούγεται καλό αλλά δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Δεν ήξερα καν οτι είναι εφικτό. Εγω δε μπορώ να σε βοηθήσω αλλα δες τα pm σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...