zio10 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Λιανική πώληση =μαγαζί δε γίνεται από σπίτι σόρρυ Για eshop σίγουρα δεν γίνεται? αφού στην ουσία σαν αποθήκη θα είναι, θα πακετάρεις και θα στέλνεις, δεν θα έρχεται κανείς να ψωνίσει από κει. Ένας γνωστός μου με eshop έχω την εντύπωση ότι έχει δηλώσει το σπίτι του αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος
stelios18120 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) λιανικη πωληση θελει βιτρινα να εχεις και φυσικο καταστημα που μπορει να επισκευθει ο αγοραστης.αν πουλας χονδρικη δεν απαιτει βιτρινα αλλα μονο χωρο για να κανεις την δουλεια σου και βεβαιως μπορεις να δηλωσεις εδρα την αποθηκη στο σπιτι σου αν εχεις αρκει να εχει ξεχωριστη εισοδο. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2014 από stelios18120
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Καμία εμπορική δραστηριότητα δεν γίνεται να έχει έδρα την οικία του επιτηδευματία. Ούτε λιανική, ούτε χονδρική. Τουλάχιστον όχι με ευθύ τρόπο. Στον κώδικα μπορεί να μην απαγορεύεται ρητώς, αλλά καμία εφορία δεν πρόκειται να το δεχθεί από τη στιγμή που η οικία προστατεύεται από το οικογενειακό άσυλο και επομένως θα υπάρξει κώλυμα σε ενδεχόμενο έλεγχο. 1
fylatos Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Πλέον δεν προστατεύεται από τίποτα σε περίπτωση ελέγχου. Από πολλές περιπτώσεις γνωστών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική (με 3 διαφορετικές ΔΟΥ) μπορώ να σου πω ότι χονδρική μπορεί να κάνει εφόσον έχει αποθήκη. Ιδανικά βέβαια η αποθήκη πρέπει να έχει ξεχωριστή είσοδο από την οικία και να είναι χαρακτηρισμένη ως αποθήκη (για λόγους χρήσης). Ωστόσο, έχω γνωστό που έχει στην καλαμαριά eshop χονδρικής σε διαμέρισμα. υγ. να πω βέβαια και τη γνώμη μου επί της βιτρίνας. Το βρίσκω παντελώς ηλίθιο και αντιπαραγωγικό βάσει των σύγχρονων τρόπων εμπορίου.
stelios18120 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Πλέον δεν προστατεύεται από τίποτα σε περίπτωση ελέγχου. Από πολλές περιπτώσεις γνωστών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική (με 3 διαφορετικές ΔΟΥ) μπορώ να σου πω ότι χονδρική μπορεί να κάνει εφόσον έχει αποθήκη. Ιδανικά βέβαια η αποθήκη πρέπει να έχει ξεχωριστή είσοδο από την οικία και να είναι χαρακτηρισμένη ως αποθήκη (για λόγους χρήσης). Ωστόσο, έχω γνωστό που έχει στην καλαμαριά eshop χονδρικής σε διαμέρισμα. eshop χονδρικη σε διαμερισμα??? παρανομα να φανταστω...... ουτε κατα διανοια δεν γινεται οπως λεει και ο φιλος παραπανω.. οσο για το υ.γ σου ε τι να κανουμε ομως?? πρεπει να υπαρχουν και βιτρινες δεν γινεται ολοι να ειμαστε σε αποθηκες και μεσω νετ να πουλαμε.
fylatos Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Όχι έχει έναρξη κανονικά από την τοπική ΔΟΥ. Επίσης, έχει βιβλία και λογιστή και φορολογικό μηχανισμό. Τέλος του έχει γίνει αυτοψία από την τοπική εφορία. Τι να σας πω δεν ξέρω. Παράνομα και να του έχουν δώσει βιβλία κλπ; Να μην το πρόσεξε ο έφορας; Να μην το πρόσεξε ο ελεγκτής; Δύσκολα. Αυτό που ήξερα κι εγώ είναι ότι το τμήμα που θα χρησιμοποιηθεί από το οίκημα πρέπει να έχει δηλωθεί ως ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, να έχει ξεχωριστή είσοδο και να τηρεί τις προϋποθέσεις για αποθήκη. Αυτό δεν τηρεί τίποτα από αυτά. Απλά έχει ανεξάρτητη είσοδο ως τμήμα του διαμερίσματος. Ίσως φταίει ότι δεν είχε πρόβλημα με το να γίνει αυτοψία.
stelios18120 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Όχι έχει έναρξη κανονικά από την τοπική ΔΟΥ. Επίσης, έχει βιβλία και λογιστή και φορολογικό μηχανισμό. Τέλος του έχει γίνει αυτοψία από την τοπική εφορία. Τι να σας πω δεν ξέρω. Παράνομα και να του έχουν δώσει βιβλία κλπ; Να μην το πρόσεξε ο έφορας; Να μην το πρόσεξε ο ελεγκτής; Δύσκολα. δεν παιζει ρε φιλε καποιος τα πηρε τα φραγκα του για να το κανει.οταν πηγαμε να κλεισουμε μαγαζι και να δηλωσουμε εδρα την αποθηκη μας με ρωτησαν 500 φορες και ηθελαν μαλιστα να στειλουν πρωτα καποιον να δει τον χωρο για να μπορεσουμε να το κανουμε εδρα.με ρωταγε αν κανω εμποριο η ειμαι μονο ελευθερος επαγγελματιας...οποτε δεν παιζει να μην το εψαξαν το θεμα,.απλα καποιος τα τσεπωσε και εκλεισε το θεμα. Καμία εμπορική δραστηριότητα δεν γίνεται να έχει έδρα την οικία του επιτηδευματία. Ούτε λιανική, ούτε χονδρική. Τουλάχιστον όχι με ευθύ τρόπο. Στον κώδικα μπορεί να μην απαγορεύεται ρητώς, αλλά καμία εφορία δεν πρόκειται να το δεχθεί από τη στιγμή που η οικία προστατεύεται από το οικογενειακό άσυλο και επομένως θα υπάρξει κώλυμα σε ενδεχόμενο έλεγχο. εχεις απολυτο δικιο λαθος δικο μου ηθελα να γραψω αν εχεις αποθηκη σπιτι σου με ξεχωριστη εισοδο και οχι το σπιτι σου για να το δηλωσεις.εννοειτε οτι το σπιτι δεν μπορει να γινει εδρα ουτε για λιανικο ουτε χονδρικο εμποριο οπως τα ειπες.
fylatos Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Λοιπόν τον πήρα μόλις τηλέφωνο. Δεν λάδωσε κανέναν. Έκανε μια υπεύθυνη δήλωση ότι αυτό το τμήμα της οικίας είναι χώρος άσκησης του επαγγελματός του και ότι δέχεται αυτοβούλως οποιοδήποτε αιφνίδιο ή μη έλεγχο. Από την αποθήκη προφανώς και δεν θα μπορούσες να κάνεις λιανική αλλά για χονδρική δεν βρίσκω κανέναν λόγο για τον οποίο σας το απαγόρεψαν. Επίσης, προφανώς δέχτηκε την αυτοψία από τον ελεγκτή.
stelios18120 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Λοιπόν τον πήρα μόλις τηλέφωνο. Δεν λάδωσε κανέναν. Έκανε μια υπεύθυνη δήλωση ότι αυτό το τμήμα της οικίας είναι χώρος άσκησης του επαγγελματός του και ότι δέχεται αυτοβούλως οποιοδήποτε αιφνίδιο ή μη έλεγχο. Από την αποθήκη προφανώς και δεν θα μπορούσες να κάνεις λιανική αλλά για χονδρική δεν βρίσκω κανέναν λόγο για τον οποίο σας το απαγόρεψαν. δηλωσε οτι δεχεται αυτοβουλως οποιονδηποτε ελενχο?? δηλαδη οποτε θελει το ΣΔΟΕ να περασει για ελενχο και να τσεκαρει....μαλιστα...τι να πω αφου στο ειπε ισως να γινεται ετσι...ναι αλλα μου λες οτι δηλωσε οτι το σπιτι του ειναι χωρος ασκησης του επαγγελματος του?
fylatos Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δήλωσε ότι δέχεται το ΣΔΟΕ να μπουκάρει όποτε γουστάρει. Επίσης, δήλωσε ότι βάσει της κάτοψης του σπιτιού αυτός ο Χ χώρος είναι ο χώρος άσκησης επαγγέλματος και χονδρικής εμπορίας. Τι να σου πω. Αυτή είναι η πιο extreme κατάσταση από γνωστούς μου. Αποθήκη (δηλωμένη ως αποθήκη) ως μέρος έναρξης έχω κι άλλους γνωστούς που έχουν. Δες κι εδώ http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=85522 διφορούμενες απόψεις. Από ότι έχω καταλάβει δεν απαγορεύεται αλλά επιτρέπεται βάσει του πως ξύπνησε ο έφορας και αν γ@μησε καλά το προηγούμενο βράδυ. 1
stelios18120 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δήλωσε ότι δέχεται το ΣΔΟΕ να μπουκάρει όποτε γουστάρει. Επίσης, δήλωσε ότι βάσει της κάτοψης του σπιτιού αυτός ο Χ χώρος είναι ο χώρος άσκησης επαγγέλματος και χονδρικής εμπορίας. Τι να σου πω. Αυτή είναι η πιο extreme κατάσταση από γνωστούς μου. Αποθήκη (δηλωμένη ως αποθήκη) ως μέρος έναρξης έχω κι άλλους γνωστούς που έχουν. Δες κι εδώ http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=85522 διφορούμενες απόψεις. Από ότι έχω καταλάβει δεν απαγορεύεται αλλά επιτρέπεται βάσει του πως ξύπνησε ο έφορας και αν γ@μησε καλά το προηγούμενο βράδυ. χαχαχα καπως ετσι..ο νομος οπως βολευει τον καθενα, σημερα θελω ετσι και ειμαστε οκ αυριο δεν γουσταρω περναω απο εκει και σου κοβω ενα προστιμο για να μαθεις που τολμησες να ανοιξεις eshop απο την αποθηκη σου.τι να πεις....
fylatos Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 καλά αυτό δεν παίζει. Να κόψει πρόστιμο επειδή άνοιξε δλδ. Ειδικά αφού έχει γίνει αυτοψία. Αυτό που παίζει είναι να κόψει πρόστιμο για παράνομο λογισμικό (τρελό πρόστιμο όμως) αν έχεις κανένα pc να τρέχει 30 σπασμένα στο χώρο, να κόψει πρόστιμο σε περίπτωση λάθους στα βιβλία ή φοροδιαφυγής, σε περίπτωση μη απόδοσης ΦΠΑ κλπ. Αν έχει πάρει έναρξη βάσει αυτών των στοιχείων τι θα του πούνε; Λάθος κάναμε φάε το πρόστιμο; Δεν γίνονται αυτά. Να πω και τη γνώμη μου για το οποιοδήποτε μαγαζί ή επιχείρηση με budget 5000E. Το θεωρώ απλά πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Τα αρχικά έξοδα ακόμα και σε ιδιόκτητο χώρο είναι τόσα (μαζί με 6-7 μήνες ΟΑΕΕ και άλλα γλυκά μέχρι να ορθοποδήσει η επιχείρηση). Αλλά δεν είναι αδύνατον και αν το γουστάρεις έχεις πιθανότητες να πιάσει. Θέλει όμως πονηριά και κάποιον έμπειρο από πίσω. Αλλά είναι δύσκολο και περιλαμβάνει γερές δόσεις άγχους. Το σημαντικό είναι αν δεις μετά από 6 μήνες ότι μπαίνεις εκθετικά μέσα να μην καταλήξεις να χρωστάς ΟΑΕΕ ΦΠΑ και εφορία. Αυτά πληρώνεις πρώτα και μετά τρως, βγαίνεις, βάζεις βενζίνη στο αμάξι. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Έκανε μια υπεύθυνη δήλωση ότι αυτό το τμήμα της οικίας είναι χώρος άσκησης του επαγγελματός του και ότι δέχεται αυτοβούλως οποιοδήποτε αιφνίδιο ή μη έλεγχο. Ok, αυτό είναι από τα πιο αστεία πράγματα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Το άρθρο 9 του Συντάγματος γράφει απλά και ξάστερα: Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. Η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη. Καμία έρευνα δεν γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας. Οι παραβάτες της προηγούμενης διάταξης τιμωρούνται για παραβίαση του οικιακού ασύλου και για κατάχρηση εξουσίας και υποχρεούνται σε πλήρη αποζημίωση του παθόντος, όπως νόμος ορίζει. Άρα λοιπόν, στην ΔΟΥ που ανήκει ο φίλος σου κατέρριψαν το Σύνταγμα της Ελλάδος με μια... υπεύθυνη δήλωση. Δεν λέω ότι λες ψέματα, ούτε υποστηρίζω ότι ο φίλος σου λέει ψέματα. Αλλά μία τέτοια υπεύθυνη δήλωση είναι απλά ένα κωλόχαρτο, χωρίς καμία νομική ή άλλη ισχύ. Ενημέρωσε το φίλο σου ότι εάν μπουκάρει η εφορία στο σπίτι του χωρίς την συγκατάθεση του ή χωρίς εισαγγελέα παρόντα μπορεί να τους τρέξει και να ζητήσει τα κέρατά του λόγω ηθικής βλάβης. Ξαναλέω, εμπορική δραστηριότητα σε προστατευμένο χώρο, δεν νοείται, τουλάχιστον όχι ευθέως. Τώρα αν μιλάμε για άλλο χώρο αποκομμένο από την προστατευμένη οικία (ξέρω 'γω, αποθήκη σε άλλο όροφο) τότε το πράγμα αλλάζει. Αλλά είναι ένα αυτό, κι άλλο να έχεις αποθήκη μέσα στο σπίτι σου, δίπλα από το WC. Καμία σχέση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις