Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το τηνιακο φιλε ειναι ετσι τα τελευταια ....πριν γεννηθω μαλλον,ακου 10κ με κανεις και γελαω...

4κ ΔΕΗ-ΟΤΕ-νοικι ουτε το 2004 στις μεγαλες εποχες!

Ξαναδιάβασε αγόρι μου τι έγραψα..έχει 5 χιλιάρικα το παιδί...1 χιλιάρικο λέω είναι... 400 το νοίκι..αλλα 400 η εγγύηση που δίνεις στον ιδιοκτήτη (ένας μήνας το ελάχιστο στην καλύτερη)...άλλα 200 ευρώ είναι η ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (το βάζω με κεφαλαία γιατί δεν κατάλαβες) ΔΕΗ-ΟΤΕ..όταν πας και κάνεις σύνδεση ΔΕΗ πληρώνει ένα ποσό σαν εγγύηση...όλα αυτά είναι ήδη το 20% του κεφαλαίου του και δεν έχει αγοράσει τίποτα..το μαγαζί δεν το έχει αγγίξει ακόμα και έχεις δώσει ήδη το 20%..

Αν εσύ νομίζεις ότι με τα υπόλοιπα 4 χιλιάρικα ανοίγεις μαγαζί τότε δεν έχεις ιδέα από επιχειρήσεις...εσύ όπως το περιγράφεις είναι να φτιάξει με το ζόρι μια τρύπα..γιατί να πατήσω εγώ μετά σε ένα τέτοιο μαγαζί?Τι θα μου προσφέρει?Προφανώς σαν χώρος θα είναι τραγικός..το φαΐ του θα είναι στην καλύτερη μέτριο και λόγω εξοπλισμού...και λόγω του ότι δεν έχουν ιδέα οι άνθρωποι από τέτοιου είδους επιχειρήσεις ώστε να έχουν κάποιες δυνατές συνταγές.

Επίσης η επιχείρηση δεν είναι έχω 5χιλιάρικα τα έβαλα όλα και τώρα είμαι με το κλειδί στο χέρι και άνοιξα.

Τους πρώτους πόσους μήνες..5-6 (ΣΤΗΝ ΚΑΛΫΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ) θα μπαίνεις μέσα...ε και εκεί χρειάζεται να έχεις κι άλλο κεφάλαιο για να κλείνεις τις τρύπες που θα υπάρχουν μέχρι (και ΑΝ..τεράστιο ΑΝ αυτό) σε μάθει ο κόσμος και αποκτήσεις σταθερή πελατεία και θαμώνες ώστε να βγαίνει το μαγαζί από μόνο του.

Τώρα αν κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχει κόσμος που θα πάει σε ένα μαγαζί που φτιάχτηκε με λεφτά που δεν φτάνουν να αγοράσεις ένα σμαρτάκι καινούργιο τότε τι να πω..δεν έχουν ιδέα του τι και πως λειτουργεί η αγορά.

• Like 4
  • Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν εσύ νομίζεις ότι με τα υπόλοιπα 4 χιλιάρικα ανοίγεις μαγαζί τότε δεν έχεις ιδέα από επιχειρήσεις...εσύ όπως το περιγράφεις είναι να φτιάξει με το ζόρι μια τρύπα..γιατί να πατήσω εγώ μετά σε ένα τέτοιο μαγαζί?Τι θα μου προσφέρει?Προφανώς σαν χώρος θα είναι τραγικός..το φαΐ του θα είναι στην καλύτερη μέτριο και λόγω εξοπλισμού...και λόγω του ότι δεν έχουν ιδέα οι άνθρωποι από τέτοιου είδους επιχειρήσεις ώστε να έχουν κάποιες δυνατές συνταγές.

Και γιατι να πας εσυ ? Μπορει να πανε φοιτητες , συνταξιουχοι, γεροντακια, περαστικοι που βολταρουν στην πλατεια , μαστορια ξερω γω...Προφανως δεν σε εμπνεει το καφενειο στυλ,το μεζεδοπωλειο με τις καφενε ψαθινες καρεκλες τα τραπεζακια και τα σχετικα.Για αυτο ακουμε και καιτι 80-100 χιλιαρικα..

Δημοσ.

Και γιατι να πας εσυ ? Μπορει να πανε φοιτητες , συνταξιουχοι, γεροντακια, περαστικοι που βολταρουν στην πλατεια...Προφανως δεν σε εμπνεει το καφενειο στυλ,το μεζεδοπωλειο με τις καφενε ψαθινες καρεκλες τα τραπεζακια και τα σχετικα.Για αυτο ακουμε και καιτι 80-100 χιλιαρικα..

Ρε blues πλάκα μου κάνεις και συ..και γω φοιτητής ήμουν και τα φοιτητικά τα κουτουκάκια στα οποία καραγούστα και πήγαινε ήταν όπως και να το κάνουμε λιγο περιποιημένα (εκτός του ότι ήταν σε σημεία εμπορικά τα περισσότερα άρα με ακριβά ενοίκια) ήταν περιποιημένα...δλδ από τα 5χιλ πήγαμε στα 80?Μέση λυση δεν υπάρχει?Πλακα κανουμε?

Εγώ λεω ότι για φτιάξεις ένα αξιοπρεπές ΜΑΓΑΖΑΚΙ θέλεις 15-20 χιλιάρικα...αν εσείς νομίζετε ότι είναι παράλογο αυτό που λέω τι να πω...αν εσύ νομίζεις ότι με ένα πεντοχίλιαρο φτιάχνεις μαγαζί που θα ξεχωρίσει κιόλας απτα διπλα που ειπε ο TS οτι ηδη υπαρχουν τι να πω..εδω περιπτερο να γεμισεις θες 5χιλιαρικα...

Εν τω μεταξύ όταν σου λέει ο TS ότι τα 5χιλ είναι πολλά λεφτά  και δεν θέλει να τα ρισκάρει τότε τι να λέμε...άμα του πεις ότι πρέπει να πάρει δάνειο άλλα τόσα στην ξεφτίλα (δλδ αυξηση αρχικου κεφαλαίου 100%) θα φρικάρει

Μακάρι όσοι ρισκάρανε και αποτύχανε να χάνανε 5χιλιάρικα...

• Like 4
Δημοσ.

Προσωπικα δεν θελω να ανοιξω μαζαγι. Ενας λογος ειναι οτι το κεφαλαιο για να ξεκινησω ειναι γυρω στις 5000, και πανω ισως.

Προφανως το παιδι το βλεπει αρνητικα και ..συγκρατημενα.Υποθεση κανω..

Ρε blues πλάκα μου κάνεις και συ..και γω φοιτητής ήμουν και τα φοιτητικά τα κουτουκάκια στα οποία καραγούστα και πήγαινε ήταν όπως και να το κάνουμε λιγο περιποιημένα (εκτός του ότι ήταν σε σημεία εμπορικά τα περισσότερα άρα με ακριβά ενοίκια) ήταν περιποιημένα...δλδ από τα 5χιλ πήγαμε στα 80?Μέση λυση δεν υπάρχει?Πλακα κανουμε?

Εγώ λεω ότι για φτιάξεις ένα αξιοπρεπές ΜΑΓΑΖΑΚΙ θέλεις 15-20 χιλιάρικα...αν εσείς νομίζετε ότι είναι παράλογο αυτό που λέω τι να πω...αν εσύ νομίζεις ότι με ένα πεντοχίλιαρο φτιάχνεις μαγαζί που θα ξεχωρίσει κιόλας απτα διπλα που ειπε ο TS οτι ηδη υπαρχουν τι να πω..εδω περιπτερο να γεμισεις θες 5χιλιαρικα...

Εγω παντως εχω δει μπαροκλαμπακι που ετσι και πανε 5 παρεες (εγω και εσυ οταν λεμε παρεα)...φισκαρει.Για να καταλαβεις διαστασεις.Τι νομιζεις οτι κοστισε αυτο ? Υποπτευομαι οτι τα ηχεια θα ειναι πιο ακριβα απο τον υπολοιπο χωρο. :-D

Και ομως θρεφει ατομα 

Δημοσ.

Βρηκαν και χωρο, απεναντι απο μια μικρη πλατεια, η οποια εχει ηδη δυο μεζεδωπωλεια, τρια σουβλατζιδικα, μια καφετερια (που συχναζουν μεγαλοι), ενα περιπτερο και ενα μπαρ. Κοσμο τα σαββατοκυριακα το μεσιμερι/απογευμα μαζευει η πλατεια αρκετο, ποσο μαλον τωρα που ανοιγει ο καιρος θα εχει και το βραδυ.

Εδώ το παλικάρι λέει ότι το μαγαζί που βρήκε είναι σε ήδη κορεσμένη περιοχή..για να ξεπεράσεις τα ήδη 2 μεζεδοπωλεία και 3 σουβλατίζιδικα πρέπει να προσφέρεις κάτι παραπάνω..ε οι ψάθινες καρέκλες και το φαντασμαγορικό ντεκόρ που σου εξασφαλίζει το εκκωφαντικό κεφάλαιο των 5.000 ευρώ ...πείτε με πεσιμιστή...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ οτι θα το εξασφαλίσουν!

ΥΓ Χώρια ότι τέτοιους είδους επιχειρήσεις θέλουν οπωσδήποτε να είναι και πολύ καλά σε θέμα κοινωνικών επαφών..να έχεις έναν μεγάλο κύκλο γνωστών!

• Like 3
Δημοσ.

Ενας λογος ακομα να ειναι λιωμα το budget Αν ηταν να ριξςει100 κ με ηδη 2 μεζεδοπωλεια και 3 σουβλατζιδικα παλι θα το θεωρουσατε κακη εως καταστροφικη κινηση.Τελωσπαντων δεν θελω να φανω large αλλα 10 κ κανει ενα αυτοκινητο.Επιχειρεις ,αν γουσταρεις και με καρεκλες του 'ρομα' και αν δεν πας καλα...τα χανεις απλα.Ποσα λεφτα εχουν φυγει για σπουδες για να περιμενει  τωρα ο κοσμος τα  πενταμηνα η αν ειναι γαματα τυχερος μια δουλεια με 500 Ε ''μονιμη'' ?

Δημοσ.

Nα με συγχωρας αλλα οι σπουδες (μιλαμε για σπουδες και οχι για "Παω Λαρσα 5 χρονακια να καλοπερασω "), δεν εχουν ουδεμια σχεση ως εφοδιο με το να ξοδεψεις 10χιλιαρικα σε μια επιχειρηση που ανοιξε, απετυχε επι τοπου και εκλεισε.

Ατυχης συγκριση. Σταματηστε να κρινετε τα παντα με μοναδικο κριτηριο το οικονομικο.

• Like 1
Δημοσ.

Ενας λογος ακομα να ειναι λιωμα το budget Αν ηταν να ριξςει100 κ με ηδη 2 μεζεδοπωλεια και 3 σουβλατζιδικα παλι θα το θεωρουσατε κακη εως καταστροφικη κινηση.Τελωσπαντων δεν θελω να φανω large αλλα 10 κ κανει ενα αυτοκινητο.Επιχειρεις ,αν γουσταρεις και με καρεκλες του 'ρομα' και αν δεν πας καλα...τα χανεις απλα.Ποσα λεφτα εχουν φυγει για σπουδες για να περιμενει  τωρα ο κοσμος τα  πενταμηνα η αν ειναι γαματα τυχερος μια δουλεια με 500 Ε ''μονιμη'' ?

Λαθος σκεπτικό πιστεύω..όταν κάνεις μια επένδυση την κάνεις έχοντας στο μυαλό να αυξήσεις όσο γίνεται τις πιθανότητες επιτυχίας βρίσκοντας ταυτόχρονα το ιδανικό value for money..οχι δίνοντας όσα πιο λίγα γίνονται με ένα σκεπτικό "ε και αν μου κάτσει κι αν δεν μου κάτσει τι έχασα κιόλας"...

Δημοσ.

Οντοπικ, απτη στιγμη που εισαι σκεπτικος για το αν θες να ανοιξεις επιχειρηση και καταληγεις να ρωτας γνωμες αγνωστων ατομο σε ενα απροσωπο (τρολλο)φορουμ, τοτε ειτε η σκεψη δεν εχει ωριμασει στο μυαλο σου και απλα κουβεντα-να-γινεται, ειτε αν το σκεφτεσαι οντως σοβαρα δυσκολευομαι να πιστεψω με τοση "αποφασιστικοτητα" πώς θα αντιμετωπισεις τις πρωτες δυσκολες καταστασεις στην επιχειρηση (εκει θα καλεισαι να αντιμετωπισεις τα παντα μονος , σωστα και σε μηδενικο χρονικο διαστημα-οτιδηποτε αλλο θα μεταφραζεται σε ζημια). Αν συνυπολογισουμε και το οτι μονος σου λες οτι ποτε δεν τρελαινοσουν στην ιδεα, αλλα ειναι οι γονεις που σε ψηνουν συνεχως τοτε η απαντηση ειναι κατηγορηματικα οχι. Καλυτερα να φας τα 10χιλιαρικα σε σουβλακια σε μεζεδοπωλεια αλλων, παρα στο δικο σου. Τουλαχιστον στην πρωτη περιπτωση θα μεινεις και χορτατος και θα μεινουν χορτατοι και καποιοι που δουλευουν με περισσοτερη διαθεση στο συγκεκριμενο αντικειμενο.

Η για να το θεσω πιο ευγενικα και σωστα: Φατα τα λεφτα για το ανοιγμα μιας δουλειας που ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ και οχι για κατι στο οποιο εισαι κατηγορηματικος οτι ΔΕΝ το γουσταρεις.

ΥΓ. με 5.000 ευρω δεν πας ουτε στο περιπτερο για τσιγαρα, ποσω δε μαλλον να ανοιξεις και ολοκληρο μεζεδοπωλειο. 5.000 θα εχουν μονο οι παγκοι και το ψυγειο. Μπορει να λεω λιγα.

• Like 1
Δημοσ.

Backpacker 

Μεχρι να το βρεις το καταλληλο value for money η να μαζεψεις τα λεφτα θα εχουν ανοιξει αλλα 10 σουβλατζιδικα.Μαντεψε τι θα γινει τοτε.Μα που πας να ανοιξεις ρε τρελε με 10 σουβλατζιδικα θα σου πουν ? Κανεις δεν θα αναρωτηθει..αυτος ο τρελος ο δεκατος πως επιζει ? Το επιχειρειν εχει ρισκο , φυσικα και ειναι '' τι ειχα και τι εχασα''.Αλλιως θα δεν επεφταν εξω και μεγαλοεπιχειρησεις με μεγαλο κεφαλαιο και συμβουλους επενδυσεων.H δεν θα αναπτυσσονταν αλλες κοντρα σε ολες τις προβλεψεις

Δημοσ.

bluesattack, μιλάμε να έχεις ένα κεφάλαιο για να ανοίξεις ένα αξιοπρεπές μαγαζί και να μπορείς να το στηρίξεις τους πρώτους μήνες μέχρι να αποκτήσεις κάποια πελατεία. Να έχεις δηλαδή για το στήσιμο, τις πρώτες ύλες κλπ, για κάποια ενοίκια, οαεε για τον πρώτο καιρό, ρεύματα κλπ. Ε, τα λεφτά που έχει να διαθέσει ο άνθρωπος ΔΕΝ φτάνουν με ΤΙΠΟΤΑ! Καλύτερα να τα φάει και να τα πιει σε άλλα μεζεδοπωλεία παρά να ανοίξει δικό του, καλύτερα θα περάσει και θα γλιτώσει και το άγχος! :-D

• Like 1
Δημοσ.

Ή να τα τζογάρει σε κανένα στανταράκι! :-D

Πραγματικά..από το να βάλει 5000 για μεζεδοπωλείο..αυτό που θα φτιάξεις με αυτά τα λεφτά θα έχει τραγικά χαμηλότερες πιθανότητες επιτυχίας από το να παίξεις 2 παιχνίδια του 1,5 στο στοίχημα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...