4saken Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 5.000 δεν ειναι τιποτα...Να εμπιστευτεις το ενστικτο σου.Τους πατερας μας τους ακουμε οταν ειμαστε 10 5 χρονων.
defacer Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το τριπάκι να ανοίγουν μαγαζιά στην τύχη Γιατί "πρέπει"; Εγώ το βλέπω σαν μεταφορά χρημάτων από αυτούς που εμφανώς δε μπορούν να τα διαχειριστούν σωστά προς άλλους. Δε μπορεί να είναι κακό. 1
aris1986 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Γιατί "πρέπει"; Εγώ το βλέπω σαν μεταφορά χρημάτων από αυτούς που εμφανώς δε μπορούν να τα διαχειριστούν σωστά προς άλλους το κράτος. Δε μπορεί να είναι κακό. Fixed.
Asmodeus21 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Εάν αφήσω έξω τα όσα επισημάνανε οι προηγούμενοι (π.χ. όρεξη και διάθεση και στόχοι), το μεζεδοπωλείο είναι μία καλή επένδυση εάν: Δεν είναι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Είναι σε πόλη με φοιτητές Σου αρέσει (εσένα προσωπικά) να πηγαίνεις σε μεζεδοπωλεία, γουστάρεις την φάση τους και έχεις άποψη για το τι ευχαριστιέται ένας άνθρωπος σε τέτοια μαγαζιά Είναι φθηνό με απλούς αλλά περιποιημένους μεζέδες (ή λίγους και λίγο περίεργους) Έχει ρακόμελο Χωράει λίγο κόσμο μέσα (π.χ. 20 - 30 άτομα) Έχει καλό κρασί και καλό τσίπουρο Εάν τα έχεις τα παραπάνω, τότε εάν το ανοίξεις και είσαι ένας ευχάριστος μαγαζάτορας (πιστεύω πως) θα πάει καλά. To ουζο ξεχασες
redhotstef Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Εκτός αν ήταν απλός υπάλληλος και θέλει να βγάλει το άχτι του σαν επιχειρηματίας πλέον. Μάλλον πάει για μέγιστο φούντο αν το κάνει απλά για να αυτοπραγματωθεί Aυτο ακριβως γινεται με τον πατερα μου. Δουλευει χρονια σε εστιατοριο, παλιοτερα μικρος ειχε ανοιξει ενα τοσταδικο, και γενικα μια α εμπειρια την εχει. Και απλως τωρα, θελει να αποκαταστησει και μενα. Εγω 26 χρονων ειμαι, σπουδασα γεωπονος, αλλα στην Αθηνα δεν εχει σχετικη δουλεια. Και ουτε θελω να φυγω. Θα ξαναδιαβασω και τα υπολοιπα σχολια και θα απαντησω μετα.
defacer Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Fixed. Αν νοικιάσεις χώρο από το κράτος, αγοράσεις εξοπλισμό από το κράτος, προμηθεύεσαι αναλώσιμα από το κράτος και δεν απασχολείς κανέναν υπάλληλο ή εξωτερικό συνεργάτη για κανένα λόγο είναι ακριβώς όπως τα λες. Ή μάλλον όχι γιατί ακόμα και τότε υποθέτω πως θα πληρώσεις κάποια πράγματα στο δήμο, και αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν με κάποιο τοπικά-προσανατολισμένο τρόπο. Jesus.
aris1986 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Αν νοικιάσεις χώρο από το κράτος, αγοράσεις εξοπλισμό από το κράτος, προμηθεύεσαι αναλώσιμα από το κράτος και δεν απασχολείς κανέναν υπάλληλο ή εξωτερικό συνεργάτη για κανένα λόγο είναι ακριβώς όπως τα λες. Jesus. "Noικιάζεις" απο το "δημο-κράτος" τις αδειες μουσικής,πεζοδρομια, υγεονομικά κτλπ Προμηθευεσαι αναλωσιμα απο τους ιδιώτες και αμα δεν εχεις να τους πληρωσεις τους λες:" δευτερα στα βαζω τα λεφτα" δεν τα βαζεις ποτε και λύνεται το προβλημα. Νοικι 400 ευρω βρεξει χιονισει (και 2 νοικια μπροστα στην αρχη για εγγυηση). Δεν απασχολεις κανεναν υπαλληλο οποτε τα λεφτα που λες αλλαζουν χερια δεν πανε πουθενα πανε μόνο στα χρεη σου, που αρχισαν κατα την εναρξη και αν δεν εισαι και εγκρατης ανθρωπος οπως ειναι οι περισσότεροι μπορει να πηγαίνουν στον ΟΠΑΠ ή στην ιερά οδο.... Στο τέλος η εφορία και το ΤΕΒΕ που τρέχουν απο την 1η μέρα αν δεν τα δινεις και αυτα (γιατι πλήρωνες τα παραπάνω που είπα) στο τέλος το κράτος βγάζει κέντα στον άσσο και στα παίρνει ολα. Με 5Κ δεν πας πουθενά το 2014. Εχεις νοικιάσει ποτε μαγαζί ή δουλεύεις δικο σου τέτοιο μαγαζί; Γιατι οι μαρξιστικές θεωρίες ειναι ωραίες...
defacer Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Αν μετά από την προηγούμενη συνάντησή μας έχεις αθεράπευτα τραύματα, ψάξε να βρεις τη λύση αλλού. Ας μη σκίσουμε αυτό το thread OK? Jesus^2.
aris1986 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Αν μετά από την προηγούμενη συνάντησή μας έχεις αθεράπευτα τραύματα, ψάξε να βρεις τη λύση αλλού. Ας μη σκίσουμε αυτό το thread OK? Jesus^2. Α ναι ο ξάδερφος του Δημητροκάλη τώρα σε θυμήθηκα. Ωραία επιχειρηματα. Ευγε. Προεδρος του 15 μελους και συ στο σχολείο σου;
Par1s* Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Έξοδα διαμόρφωσης του χώρου και εξοπλισμός. Πάγια έξοδα. Τι κίνηση έχουν τα άλλα μεζεδοπωλεία και σουβλατζίδικα; Αν είναι μισογεμάτα, γιατί να αφήσει ο άλλος αυτό που ξέρει ή έχει ως στέκι και να πάει σε καινούριο; (Δεν λέω πως δεν θα έρθει, λέω πως κάπως πρέπει να τον κερδίσεις). Γύρω από την πλατεία είναι 20 μονοκατοικίες ή 30 πολυκατοικίες; Έρχεται κόσμος για αυτά τα μεζεδοπωλεία από άλλες περιοχές ή δουλεύουν συνοικιακά; Αυτά σκέφτομαι για πρώτο βήμα και υπολογισμούς. Αν δεις πως μπορεί να σταθεί, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον πιο ειδικό και έμπειρο για το επόμενο βήμα ο οποίος να μπορεί να δει και να κρίνει λεπτομέρειες που δεν πάει το δικό σου μυαλό. Πέρα από τα γενικά αυτό με τον κύκλο που λες, παίζει τεράστιο ρόλο. Οι δημόσιες σχέσεις πρέπει να είναι εξαιρετικές και για την αρχή (να έρθουν δικοί σου φίλοι και γνωστοί και να διαφημιστεί από στόμα σε στόμα) και για να κρατήσεις τον πελάτη που θα έρθει τυχαία.
Anorymous Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Ξερεις ποσες φορες εχω σκεφτει και εγω να πουλησω ενα κτηματακι που εχω και να ανοιξω μαγαζι μαζι με τον αδερφο μου αλλα οσους γνωστους εγω και εχουν ασχοληθει με δικα τους μαγαζια ειτε τα εκλεισαν ειτε χρωστανε τα αντερα τους οποτε δεν κανω αυτο το βημα. Για μενα αν δεν κανεις πρωτα μια ερευνα αγορας , τι παιζει στην γειτονια σου κλπ κλπ μην κανεις τιποτα.
zio10 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Το βασικότερο είναι αν μπορείς να εξασφαλίσεις κι άλλο κεφάλαιο. Αν είναι μόνο τα 5000 τζάμπα η ανάλυση που προσπαθούμε να κάνουμε, ούτε για λάμπες δεν φτάνουν...
panos_90 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Εγώ βλέπω και το άλλο.Όποιος ανοίγει μαγαζί,με την νοοτροπία τώρα είμαι αφεντικό και άλλοι τρέχουν για μένα,έχουν πάει για φούντο.Όσοι προσέχουν τις υπηρεσίες τους και τα προϊόντα τους ώστε ο πελάτης να ικανοποιηθεί στο μέγιστο τότε υπάρχει και η ανάλογη επιτυχία.Προσωπικά θεωρώ πως δεν έχεις το μεράκι να τρέξεις μια επιχείρηση και το αναγνωρίζεις και ο ίδιος οπότε καλύτερα προσανατολήσου σε κάτι άλλο. 1
mikelamar Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Αν είσαι μονοπώλιο άνοιξε το Sent from my iPhone using Insomnia
Backpacker Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Με 5χιλιαρικα καλύτερα φύγε εξωτερικό να κυνηγήσεις την τύχη σου..είναι ένα πολύ καλό κεφάλαιο για να φτιάξεις την ζωή σου έξω.Ανάλογα βέβαια αν εχεις σπουδάσει και τπτ..αλλιώς άστο ούτε για έξω είσαι.. Με 5χιλ φτιάχνεις γκαρσονιέρα για να μείνεις..όχι μαγαζί και μάλιστα με νοίκι..ενα χιλιάρικο θα πάει μόνο στο νοικι.-εγγυηση-συνδεσεις ΔΕΗ-ΟΤΕ..πλάκα κάνουμε τώρα?Κράτα τα λεφτά σου και καντην για έξω αλλιώς κράτα τα για μια ώρα ανάγκης...εδώ με στενά και με τρελό ψάξιμο άλλοι άνεργοι ανοίγουν ένα μαγαζάκι που το έχουν ιδιόκτητο και κάθεται..και πάλι με τα 1000 ζόρια φαντάσου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις