Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλεια δεν βρισκω πουθενα. Ισως δεν εψαξα και παρα πολυ. Ισως δεν εχω πολλους γνωστους.

Οι δικοι μου επιμενουν τα τελευταια δυο χρονια να κανουμε ενα μεζεδοπωλειο, για να το δουλευω εγω κυριως, και να με βοηθαει και η οικογενεια μου. Καταφερνα και γλυτωνα απο τα ονειρα τους με περιστασιακες δουλειες. Τις τελευταιες μερες οντας ανεργος, αναθερμανθηκαν  οι σκεψεις τους. Ο πατερας μου την ξερει καλα την δουλεια για να με βοηθησει πχ, αλλα εγω εχω αλλα κωλυματα..

Προσωπικα δεν θελω να ανοιξω μαζαγι. Ενας λογος ειναι οτι το κεφαλαιο για να ξεκινησω ειναι γυρω στις 5000, και πανω ισως. Και μπορει να τα εχουμε τα λεφτα και να μην παρουμε δανειο, αλλα και παλι δεν μου καθετε καλα στο λαιμο να ξοδεψουν για μενα τοσα χρηματα, τα οποια ισως δεν αποσβεσουμε.

Ο αλλος λογος ειναι οτι δεν πιστευω οτι θα εχει τοση δουλεια ωστε να καλυπτω τουλαχιστον τις υποχρεωσεις μου προς τριτους(τεβε, φπα, δεη, ενοικιο). Και ενας τριτος λογος ειναι οτι δεν θελω να εχω τοσες ευθυνες πανω μου σαν αφεντικο, και ισως να δουλευω και 16ωρα για 20 ισως ευρω.

Βρηκαν και χωρο, απεναντι απο μια μικρη πλατεια, η οποια εχει ηδη δυο μεζεδωπωλεια, τρια σουβλατζιδικα, μια καφετερια (που συχναζουν μεγαλοι), ενα περιπτερο και ενα μπαρ. Κοσμο τα σαββατοκυριακα το μεσιμερι/απογευμα μαζευει η πλατεια αρκετο, ποσο μαλον τωρα που ανοιγει ο καιρος θα εχει και το βραδυ.

Ενοικιο το δινει ο ιδιοκτητης 400 ευρω, καλα λενε οτι ειναι. Εξοπλισμος,, το ψαχνουν ακομα για τιποτα μεταχειρισμενα ψυγεια κτλ, και γενικα το προχωρανε στην θεωρια τουλαχιστον το θεμα...

... και εγω εχω τις μαυρες μου. Δεν μου αρεσει να παιρνω τετοια ρισκα. Δεν ειμαι ανθρωπος που εχει ηγετικες ικανοτητες. Επισης δεν εχω μεγαλο κυκλο φιλων, για να τους πουλαω το παραμυθι να ερχονται στο μαγαζι μου(+και να βλεπω τους φιλους μου σαν πελατες). Προτιμω μια ζωη υπαλληλος, τουλαχιστον προς το παρον, που δεν εχω πολλες απαιτησεις απο την ζωη μου. Αλλα απ την αλλη δεν βρισκω και δουλεια καπου αλλου..

Σε κατι φιλους που μιλησα μου λενε να το ανοιξω. Δεν ξερω. Θα προτιμουσα πιο πολλες γνωμες. Για αυτο και εγραψα εδω.. Εσεις θα το ανοιγατε με την βοηθεια των γονιων σας (+) σε αυτην την εποχη της κρισης(-) και με τοσο ανταγωνισμο στην περιοχη (-) ?...

• Like 1
Δημοσ.

Ανοιξε το.

Τα πολλα λογια ειναι φτωχια, απο τη στιγμη που εχεις γονεις που ειναι του επαγγελματος, ουτε να το κουβεντιαζεις καν.

Ολα τα υπολοιπα θα τα θεωρησω απλα δικαιολογιες, ισως της ηλικιας (τι ηλικια εχεις αν επιτρεπεται; )

• Like 5
Δημοσ.

Έτυχε και σε μένα το ίδιο ακριβώς πριν 3 μήνες με τους δικούς μου γονείς.

Βέβαια έχω μαγαζί που το νοίκιαζα έτοιμο με ψυγεία λάντζα κτλπ

Τελικα νοικιαστηκε με χαμηλο νοικι και το ατομο που το δουλευει και εχει κοσμο με το ζορι δινει το νοικι και πρεπει να τον "κυνηγάω" με το καλο τροπο βεβαια γιατι δεν ζουμε σε χρονια ευημερίας.

Προτίμησα εγω πρωτος, οσο και να μου το παρουσίαζαν οτι θα σωθώ ακόμα και στην αρχη που δεν θα τους εδινα καποιο νοίκι να μην το ανοιξω.

Φοβάμαι ΤΕΒΕ, ΙΚΑ κτλπ άδειες αλλα φοβάμαι πιο πολύ οτι θα πέσω έξω θα το κλείσω και θα χρωστάω μια ζωή στο κράτος. βασικα αυτο θελει και το κρατος να εχει "σπονσορες" μελλοντικους.

Ειναι δύσκολο να κρατήσεις μαγαζί πια, δύσκολα να έρθει κόσμος (που λύνει το πρόβλημα του με ενα σουβλάκι παραγγελία), λεφτά δεν υπάρχουν για κατανάλωση όλοι χρωστάνε και θα χρωστάνε για πάντα με αυτα που γίνονται.

Εγω θα σου ελεγα οχι.

Μαλακια να εισαι ανεργος αλλα μπορει στο μελλον να πεις καλυτερα τοτε εβγαινα εξω με χαρτζηλίκι 5 ευρω.

Τωρα με κηνυγάει το ΤΕΒΕ.

• Like 2
Δημοσ.

Ειναι συνταξιουχοι οι γονεις σου (..βαστανε τα χερια τους  :P  ? ) Γιατι το θα με βοηθησουν φθανει απο τις συμβουλες και μια ωρα εξυπηρετηση (για να πας εσυ για ενα καφε) μεχρι δουλεια κανονικη και ωραριο δυνατο μεχρι να ορθοποδησει το μαγαζι.Αν ισχυει το δευτερο ειναι πολυ σημαντικο,ειδικα αν οπως λες ο πατερας σου εχει κανει αυτη την δουλεια.Και οταν λεμε ειχε κανει,ηταν καποτε υπαλληλος η ειχε δικο του μαγαζι και ισως σεβαστο κυκλο πελατων και γνωστων που θα τον ξαναπροτιμησουν ?

Και το κεφαλαιο ειναι ειναι θεμα.Και ποσο καιρο εισαι ανεργος.Αλλο να εισαι ενα χρονο και να λες θα δουμε ,και στο θα δουμε υπολογιζεις και στο (μικρο) αυτο κεφαλαιο για μια δυσκολη ωρα η για μεταναστευση (εχεις βλεψεις και τα απαραιτητα προσοντα για εξω ? ) κλπ και αλλο μια πενταετια και και ουσιαστικα να το ροκανιζεις (φιλικα στο λεω , καταλαβαινεις ).Παντως εχει αρκετα θετικα η ολη σκεψη .Τα περι ηγετικων ικανοτητων , και φιλων πελατων ειναι δικαιολογιτσες.Αντιθετως σημαντικο θεμα ειναι η ηλικια σου.Αν το βλεπεις σαν σκλαβια η σαν πιθανη αποκατασταση.

Με 5000 δε νομίζω ότι ανοίγεις τέτοιο μαγαζί πάντως...

Αμα ειναι μεζεδοπωλειο-ουζερι-της γειτονιας δεν θελει και τιποτα ιδιαιτερο..

• Like 1
Δημοσ.

πας σε καποιον λογιστη ή συμβουλους επιχειρησεων και ρωτας αν παιζει επιδοτηση...κατα 90% δεν παιζει για αυτο το ειδος.μαθε σε τι παιζει και σε τι εισαστε ικανοι...

απ οσο ξερω τα εξοδα σου ειναι:

φορολογια,ενοικιο,φθορες υλικων,προσωπικο,ρευμα,προστασια,πνευματικά δικαιώματα μουσικής,ικα,οαεε,0,5% επί ακαθαρίστων δημοτικό φόρο,φπα,ενοικιαση χωρου απο τον δημο αν εχει τραπεζακια εξω+προστιμο μετα για τα τραπεζοκαθισματα γιατι θα προσθεσεις,πολεοδομια για ομπρελες-τεντες, και τελος τις ανακαινισεις και την προστασια +μηνυσεις ηχορυπανσης αν πετυχει το μαγαζι...

http://www.insomnia.gr/topic/524255-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF/

Δημοσ.

πας σε καποιον λογιστη ή συμβουλους επιχειρησεων και ρωτας αν παιζει επιδοτηση...κατα 90% δεν παιζει για αυτο το ειδος.μαθε σε τι παιζει και σε τι εισαστε ικανοι...

απ οσο ξερω τα εξοδα σου ειναι:

φορολογια,ενοικιο,φθορες υλικων,προσωπικο,ρευμα,προστασια,πνευματικά δικαιώματα μουσικής,ικα,οαεε,0,5% επί ακαθαρίστων δημοτικό φόρο,φπα,ενοικιαση χωρου απο τον δημο αν εχει τραπεζακια εξω+προστιμο μετα για τα τραπεζοκαθισματα γιατι θα προσθεσεις,πολεοδομια για ομπρελες-τεντες, και τελος τις ανακαινισεις και την προστασια +μηνυσεις ηχορυπανσης αν πετυχει το μαγαζι...

http://www.insomnia.gr/topic/524255-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF/

+ AEPI +GEA

Δημοσ.

Δεν βλέπω κάποιον οικονομικό σχεδιασμό. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως έχεις αποτύχει.

Εκτός απο αυτά που έγραψες, πρέπει να υπολογίσεις φόρο εισοδήματος, έξοδα καθημερινά, κέρδος ανα μερίδα, αποσβέσεις, αν υπάρχει χρήμα στην περιοχή για να πάρεις ένα κομμάτι της πίτας κλπ και όλα αυτά σε ορίζοντα 12μήνου.

Αν δεν ξεκινήσεις έτσι, το έχεις χάσει. Στον κόσμο τον επιχειρήσεων δεν υπάρχει συναίσθημα. Υπάρχουν ΜΟΝΟ αριθμοί.

Καλύτερα υπάλληλος λοιπόν.

• Like 5
Δημοσ.

Όχι (απάντηση στο τίτλο του νήματος)

Δεν εξετάζω καν άλλες παραμέτρους (κόστος, κρίση, φθηνό ή ακριβό ενοίκιο, κλπ). Μένω στην αρχική αρνητική σου διάθεση (δεν την κρίνω) που σημαίνει ότι η προσπάθεια ξεκινάει με μείον.

Άσε που αν παρουσιασθούν έστω και μικρά θεματάκια (λειτουργικά, οικονομικά ή άλλα) ενδεχομένως να επηρεάσουν την οικογένεια αφού οι γονείς μπορεί να σου λένε "που κάναμε αυτό, και σε βοηθήσαμε στο άλλο, και δεν καταλαβαίνεις, και δεν προσπαθείς αρκετά, και...., και...." κι εσύ από την άλλη να αισθάνεσαι (ή και να απαντάς) "δε με αφήνατε στην ησυχία μου; εσείς επιμένατε"

• Like 6
Δημοσ.

Πρωτα απο ολα δεν εχει λεφτα. Με 5.000 δε παιρνει τιποτα. Αν χρειαστει και προσωπικο ουτε για πλακα.Εδω προγραμμα παραγελλιοληψιας να βαλει θα θες 1-2κ. Ακομα και μια ταμειακη να εχει 500ρακι. Ικα,προσωπικο, εξοπλισμος,ρευμα ,αδειες,προστιμα,εφοριες.

• Like 2
Δημοσ.

Αμα ειναι μεζεδοπωλειο-ουζερι-της γειτονιας δεν θελει και τιποτα ιδιαιτερο..

Αν το αρχικό του κεφάλαιο είναι 5000 καλύτερα να μην ξεκινήσει καθόλου γιατί θα τελειώσουν τα λεφτά και θα μείνει μισοτελειωμένο!

• Like 2
Δημοσ.

Με το ζόρι παντρειά δε γίνεται.. Τέτοιου είδους μαγαζιά δεν έχουν γιορτές, αργίες κλπ. Είσαι πάντα απίκο.

Οι υποχρεώσεις είναι όντως πολλές, αν πιάσει όμως , τα κέρδη είναι πολύ περισσότερα.

Δε σηκώνει τεμπελιές όμως το πράγμα.

Με 5000 ούτε επιγραφή δε φτιάχνεις. Γύρω στα 50 χιλιάρικα απαιτούνται για να φτιάξεις μαγαζί που θα μπαίνει ο άλλος μέσα . Με μεταχειρισμένα μηχανήματα που τώρα τα σκοτώνουν άλλοι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δουλεια δεν βρισκω πουθενα. Ισως δεν εψαξα και παρα πολυ. Ισως δεν εχω πολλους γνωστους.

Οι δικοι μου επιμενουν τα τελευταια δυο χρονια να κανουμε ενα μεζεδοπωλειο, για να το δουλευω εγω κυριως, και να με βοηθαει και η οικογενεια μου. Καταφερνα και γλυτωνα απο τα ονειρα τους με περιστασιακες δουλειες. Τις τελευταιες μερες οντας ανεργος, αναθερμανθηκαν  οι σκεψεις τους. Ο πατερας μου την ξερει καλα την δουλεια για να με βοηθησει πχ, αλλα εγω εχω αλλα κωλυματα..

Προσωπικα δεν θελω να ανοιξω μαζαγι. Ενας λογος ειναι οτι το κεφαλαιο για να ξεκινησω ειναι γυρω στις 5000, και πανω ισως. Και μπορει να τα εχουμε τα λεφτα και να μην παρουμε δανειο, αλλα και παλι δεν μου καθετε καλα στο λαιμο να ξοδεψουν για μενα τοσα χρηματα, τα οποια ισως δεν αποσβεσουμε.

Ο αλλος λογος ειναι οτι δεν πιστευω οτι θα εχει τοση δουλεια ωστε να καλυπτω τουλαχιστον τις υποχρεωσεις μου προς τριτους(τεβε, φπα, δεη, ενοικιο). Και ενας τριτος λογος ειναι οτι δεν θελω να εχω τοσες ευθυνες πανω μου σαν αφεντικο, και ισως να δουλευω και 16ωρα για 20 ισως ευρω.

Βρηκαν και χωρο, απεναντι απο μια μικρη πλατεια, η οποια εχει ηδη δυο μεζεδωπωλεια, τρια σουβλατζιδικα, μια καφετερια (που συχναζουν μεγαλοι), ενα περιπτερο και ενα μπαρ. Κοσμο τα σαββατοκυριακα το μεσιμερι/απογευμα μαζευει η πλατεια αρκετο, ποσο μαλον τωρα που ανοιγει ο καιρος θα εχει και το βραδυ.

Ενοικιο το δινει ο ιδιοκτητης 400 ευρω, καλα λενε οτι ειναι. Εξοπλισμος,, το ψαχνουν ακομα για τιποτα μεταχειρισμενα ψυγεια κτλ, και γενικα το προχωρανε στην θεωρια τουλαχιστον το θεμα...

... και εγω εχω τις μαυρες μου. Δεν μου αρεσει να παιρνω τετοια ρισκα. Δεν ειμαι ανθρωπος που εχει ηγετικες ικανοτητες. Επισης δεν εχω μεγαλο κυκλο φιλων, για να τους πουλαω το παραμυθι να ερχονται στο μαγαζι μου(+και να βλεπω τους φιλους μου σαν πελατες). Προτιμω μια ζωη υπαλληλος, τουλαχιστον προς το παρον, που δεν εχω πολλες απαιτησεις απο την ζωη μου. Αλλα απ την αλλη δεν βρισκω και δουλεια καπου αλλου..

Σε κατι φιλους που μιλησα μου λενε να το ανοιξω. Δεν ξερω. Θα προτιμουσα πιο πολλες γνωμες. Για αυτο και εγραψα εδω.. Εσεις θα το ανοιγατε με την βοηθεια των γονιων σας (+) σε αυτην την εποχη της κρισης(-) και με τοσο ανταγωνισμο στην περιοχη (-) ?...

Eιναι προφανες πως δεν κανεις να ανοιξεις επιχειρηση ποσο μαλλον της εστιασης  που ειναι απο τις πιο δυσκολες .Το κεφαλαιο ειναι πολυ μικρο που διαθετεις για να μπειτε δυνατα και το σημαντικοτερο απο ολα ειναι οτι δεν θες να το κανεις δεν σου αρεσει .Δινω 90% να αποτυχεις η' στην καλυτερη να δουλευουν μονο οι γονεις σου εκει .

Μακαρι να πεφτω εξω για σενα αλλα δεν το νομιζω.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 7
Δημοσ.

Εγω θα επιμεινω στο ναι, μονο και μονο διοτι αν ο πατερας ειχε παλια καφενειο μεζεδοπωλειο, ειναι της δουλειας, και τα περι σχεδιασμου τα ξερει ηδη. Στην ουσια δηλαδη, αυτος θα το στησει, θα το ανοιξει, θα κανει τα κουμαντα και θα τα παραδωσει ετοιμο στο γιο, παρεχοντας του και τις απαραιτητες συμβουλες.

Τωρα για τα υπολοιπα (μεχρι και συστημα παραγγελιοληψιας σε μεζεδοπωλειο... ελεος)...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...