Mixalis_t Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Με μικρή εμπειρία σε mint είναι καφρίλα η συγκεκριμένη επιλογή?? Θα φτύσω αίμα? Στο mint προσαρμόστηκα εύκολα με μηδενική εμπειρία σε linux...αλλά άλλο το debian νομίζω.. α και από command line (shell)...πολύ βασικά πράγματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airmaik Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 εγω λέω να κάνεις το βήμα ναι και αμα έχεις και ορεξη απλα θα αράξεις στο debian Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mixalis_t Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 απλα θα αράξεις στο debian χαχαχα, ωραίοοος! ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Όταν δεν έχουμε να χάσουμε κάτι (οκ εκτός από χρόνο), αλλά αντιθέτως να κερδίσουμε, δε ρωτάμε αν αξίζει το ρίσκο Δοκιμάζεις και βλέπεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Κι εγώ νομίζω ότι όχι απλά θα αράξεις, αλλά θα λιώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 τρεξτω και σε ενα VM να δεις πως ειναι και αν σου αρεσει λιωσ' το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Εννοείται να δοκιμάσεις. Ειδικά με την λύση του vbox δεν έχεις να φοβάσαι τπτ. Έτσι ακριβως ξεκίνησα με το arch. Σε vbox μέσα απο τα win μέχρι να νιώθω ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω για καθημερινή χρήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mixalis_t Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Ναι όντως, σε VM είναι πολύ καλή σκέψη για αρχή!! Παίδες, ψήθηκα και τρέχω ήδη db από live usb Όμως βασικό...πηγές πληροφορησης για Debian desktop που θα βρώ? π.χ. θέλω να μπω σε δίκτυο με windows DNS, active directory κτλ , πως θα κάνω join το σύστημα στο δίκτυο που είναι under windows? και πολλά άλλα που θα προκύψουν προφανώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 μπορεις να παιξεις μπαλα με το linux mint debian edition .που εχει σαν βαση debian και φατσα απο linux mint...ετσι δεν θα σε ξενισει πολυ η αλλαγη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mixalis_t Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 κοίτα, εντάξει...δεν θα έλεγα ότι αυτή η πρασινίλα παντού στο μιιντ μου είχε αρέσει ιδιαίτερα .. το βάζελό μου μέσα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 το lmde νομίζω το παρατήσανε πλέον αν ξεκινήσεις κατευθείαν να το βάλεις σε active directory θα περάσεις καλά https://wiki.debian.org/AuthenticatingLinuxWithActiveDirectory τα περισσότερα θα τα βρεις στο wiki του, τα υπόλοιπα google και τα βρίσκεις συνήθως στο wiki του arch Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 και τα βρίσκεις συνήθως στο wiki του arch δεν το περίμενα από εσένα αυτό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShevaGR Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Αν θες stable σύστημα ναι. Να ξέρεις όμως ότι θα έχεις παλαιότερες εκδόσεις στα πακέτα σου, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια ανεξάρτητη εφαρμογή μπορεί να μην παίζει και να χρειάζεται είτε να πας σε unstable repository, είτε να κάνεις ιστορίες με workarounds. Πρόσφατα σε debian κατάφερα να κάνω το Popcorn Time να παίξει, αφού μου έβγαλε λίγο το λάδι και όλα αυτά λόγω παλιών πακέτων (glibc συγκεκριμένα).... Το αναφέρω γιατί σε εκδόσεις όπως ubuntu, fedora, arch κλπ παίζει κανονικά χωρίς μόντες.... Ωραίο το debian, το είχα μεγάλο διάστημα αλλά αν θες καινούργιες εκδόσεις μην πας εκεί.... Αν πάλι θες να το δοκιμάσεις γιατί έχεις το μικρόβιο, όπως πολλοί από εμάς, go for it. Ρίξε και μια ματιά στο crunchbang linux, που είναι debian 7 με openbox. Εμένα μου άρεσε η minimalιστική φάση με το crunchbang.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 δεν το περίμενα από εσένα αυτό... αν δε βαριόμουνα να διαβάσω για να μάθω τα τυχαία args του pacman και κάτι ψιλά θα το είχα βάλει ήδη φαντάζομαι δε θα έχει τεράστια διαφορά απο sid Αν θες stable σύστημα ναι. Να ξέρεις όμως ότι θα έχεις παλαιότερες εκδόσεις στα πακέτα σου, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια ανεξάρτητη εφαρμογή μπορεί να μην παίζει και να χρειάζεται είτε να πας σε unstable repository, είτε να κάνεις ιστορίες με workarounds. Πρόσφατα σε debian κατάφερα να κάνω το Popcorn Time να παίξει, αφού μου έβγαλε λίγο το λάδι και όλα αυτά λόγω παλιών πακέτων (glibc συγκεκριμένα).... Το αναφέρω γιατί σε εκδόσεις όπως ubuntu, fedora, arch κλπ παίζει κανονικά χωρίς μόντες.... Ωραίο το debian, το είχα μεγάλο διάστημα αλλά αν θες καινούργιες εκδόσεις μην πας εκεί.... Αν πάλι θες να το δοκιμάσεις γιατί έχεις το μικρόβιο, όπως πολλοί από εμάς, go for it. Ρίξε και μια ματιά στο crunchbang linux, που είναι debian 7 με openbox. Εμένα μου άρεσε η minimalιστική φάση με το crunchbang.... με stable δεν μπορείς να κάνεις τέτοια δουλειά, για everyday use χρειάζεσαι τουλάχιστον testing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 το lmde νομίζω το παρατήσανε πλέον ειχανε πολυ καιρο να βγαλουν νεο iso..βγαλανε προσφατα .. εκδοση 201403 ψιλοασχολουνται δηλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα