Προς το περιεχόμενο

Να επιχειρήσω το Debian?

Mixalis_t

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με μικρή εμπειρία σε mint είναι καφρίλα η συγκεκριμένη επιλογή?? 

Θα φτύσω αίμα?

Στο mint προσαρμόστηκα εύκολα με μηδενική εμπειρία σε linux...αλλά άλλο το debian νομίζω..

α και από command line (shell)...πολύ βασικά πράγματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εννοείται να δοκιμάσεις. Ειδικά με την λύση του vbox δεν έχεις να φοβάσαι τπτ. Έτσι ακριβως ξεκίνησα με το arch.

Σε vbox μέσα απο τα win μέχρι να νιώθω ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω για καθημερινή χρήση.

Ναι όντως, σε VM είναι πολύ καλή σκέψη για αρχή!!

Παίδες, ψήθηκα και τρέχω ήδη db από live usb  :-)  Όμως βασικό...πηγές πληροφορησης για Debian desktop που θα βρώ?

π.χ. θέλω να μπω σε δίκτυο με windows DNS, active directory κτλ , πως θα κάνω join το σύστημα στο δίκτυο που είναι under windows?

και πολλά άλλα που θα προκύψουν προφανώς

μπορεις να παιξεις μπαλα με το linux mint debian edition .που εχει σαν βαση debian και φατσα απο linux mint...ετσι δεν θα σε ξενισει πολυ η αλλαγη...

το lmde νομίζω το παρατήσανε πλέον

αν ξεκινήσεις κατευθείαν να το βάλεις σε active directory θα περάσεις καλά :-)

https://wiki.debian.org/AuthenticatingLinuxWithActiveDirectory

τα περισσότερα θα τα βρεις στο wiki του, τα υπόλοιπα google και τα βρίσκεις συνήθως στο wiki του arch :ph34r:

Αν θες stable σύστημα ναι.

Να ξέρεις όμως ότι θα έχεις παλαιότερες εκδόσεις στα πακέτα σου, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια ανεξάρτητη εφαρμογή μπορεί να μην παίζει και να χρειάζεται είτε να πας σε unstable repository, είτε να κάνεις ιστορίες με workarounds.

Πρόσφατα σε debian κατάφερα να κάνω το Popcorn Time να παίξει, αφού μου έβγαλε λίγο το λάδι και όλα αυτά λόγω παλιών πακέτων (glibc συγκεκριμένα)....

Το αναφέρω γιατί σε εκδόσεις όπως ubuntu, fedora, arch κλπ παίζει κανονικά χωρίς μόντες....

Ωραίο το debian, το είχα μεγάλο διάστημα αλλά αν θες καινούργιες εκδόσεις μην πας εκεί....

Αν πάλι θες να το δοκιμάσεις γιατί έχεις το μικρόβιο, όπως πολλοί από εμάς, go for it. Ρίξε και μια ματιά στο crunchbang linux, που είναι debian 7 με openbox.

Εμένα μου άρεσε η minimalιστική φάση με το crunchbang....

δεν το περίμενα από εσένα αυτό...

:P :D

αν δε βαριόμουνα να διαβάσω για να μάθω τα τυχαία args του pacman και κάτι ψιλά θα το είχα βάλει ήδη :devil:

φαντάζομαι δε θα έχει τεράστια διαφορά απο sid

Αν θες stable σύστημα ναι.

Να ξέρεις όμως ότι θα έχεις παλαιότερες εκδόσεις στα πακέτα σου, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια ανεξάρτητη εφαρμογή μπορεί να μην παίζει και να χρειάζεται είτε να πας σε unstable repository, είτε να κάνεις ιστορίες με workarounds.

Πρόσφατα σε debian κατάφερα να κάνω το Popcorn Time να παίξει, αφού μου έβγαλε λίγο το λάδι και όλα αυτά λόγω παλιών πακέτων (glibc συγκεκριμένα)....

Το αναφέρω γιατί σε εκδόσεις όπως ubuntu, fedora, arch κλπ παίζει κανονικά χωρίς μόντες....

Ωραίο το debian, το είχα μεγάλο διάστημα αλλά αν θες καινούργιες εκδόσεις μην πας εκεί....

Αν πάλι θες να το δοκιμάσεις γιατί έχεις το μικρόβιο, όπως πολλοί από εμάς, go for it. Ρίξε και μια ματιά στο crunchbang linux, που είναι debian 7 με openbox.

Εμένα μου άρεσε η minimalιστική φάση με το crunchbang....

με stable δεν μπορείς να κάνεις τέτοια δουλειά, για everyday use χρειάζεσαι τουλάχιστον testing

το lmde νομίζω το παρατήσανε πλέον

ειχανε πολυ καιρο να βγαλουν νεο iso..βγαλανε προσφατα .. εκδοση 201403

ψιλοασχολουνται δηλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...