AiWaaa Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δοκίμασε να βγάλεις βάλεις την γραφικών γιατί απο το Log βλέπω οτι εχεις θέμα με την Pci. Eπισης δες τι γίνεται με το ide/ahci.
vasilisga Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δοκίμασε να βγάλεις βάλεις την γραφικών γιατί απο το Log βλέπω οτι εχεις θέμα με την Pci. Eπισης δες τι γίνεται με το ide/ahci. μετά τον phenom χωρίς να πειράξω τη κάρτα γραφικών, απλά βάζοντας τον παλιό μου επεξεργαστή μπούταρε κανονικά στο mint να έχει θέμα η κάρτα? τι εννοείς με το ide/achi? δεν έχω ιδέα τι είναι αυτά
AiWaaa Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Ναι καταλαβαίνω οτι μπουτάρει απλά με τον φενομ τον βλέπω κολλάει στις pci. 1
vasilisga Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Γιατι όμως να εχει θέμα με τον phenom κι όχι και με τον athlon στη PCI?
Thanos1972 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 vasilisga εαν εισαι απο Ξανθη,βρισκομαστε και δοκιμαζουμε τον επεξεργαστη σε εμενα εαν θελεις.
vasilisga Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 σε ευχαριστώ ρε φίλε Θάνο, αλλά δυστυχώς είμαι από Λήμνο και προσπαθώ να βρω έναν που να έχει AM3 αλλά μάταια...
vasilisga Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 επιστρέφω με πολύ ευχάριστα νέα :-D αφού έφαγα όλο τον ιντερνετικό κόσμο για να βρω κάποια λύση και αγανακτησμένος αφού δεν έβρισκα να τεστάρω αλλού τον επεξεργαστή είπα να κάνω ότι δοκιμή περνούσε από το χέρι μου πριν παρατήσω τελείως το θέμα (πραγματικά προτιμούσα να μείνω με τον athlon x2 250 παρά να κάνω πειραματικό φορματ για να δοκιμάσω τον phenom) από την αναζήτηση που έκανα και από τα δικά σας λεγόμενα κατάλαβα, ότι ο επεξεργαστής δεν είναι "πεθαμένος" μιας και περνάει το ποστ και κολάει όταν ξεκινάνε τα windows οπότε λέω κάπου αλλού βρίσκεται το πρόβλημα (άντε βρες το) το μυαλό μου πήγαινε πιο πολύ είτε σε θέμα κάποιας ασυμβατότητας με τη μητρική είτε κάτι με τα ρεύματα (λόγω ότι ήθελε αναβάθμιση για να υποστηρίξει 125TDP?) και επειδή έχω ασχοληθεί λίγο με το o/c και είχα δει ότι σε κάποια άστοχα κλοκαρίσματα κολαγε ακριβώς στο ίδιο σημείο λέω ας ξεκινήσω από αυτό αρχικά έβγαλα 3 dimms απο ram και άφησα το ελάχιστο και επίσης έδωσα μπόλικο ρεύμα στον επεξεργαστή (1.48v) μήπως και για κάποιο λόγο δεν έδινε αρκετό ρεύμα στη cpu ε λοιπόν μπούταρε κανονικά το ξανακλείνω, ξανά ανοίγω για σιγουριά, κανονικά και πάλι (χαράς ευαγγέλια εγώ ) ωραία λέω είναι θέμα τάσης επεξεργαστή κουμπώνω και τις άλλες ραμ, πάλι κόλλαγε στα γνωστά άρα λέω δεν είναι θέμα cpu vcore είναι θέμα με τις ραμ για δοκιμή και με τις 4 κουμπωμένες πάνω έδωσα ρεύμα στις μνήμες (1.81v) και όλα κομπλέ έκτοτε η λύση λοιπόν για αυτό το περίεργο πρόβλημα ήταν οι ραμ το θέμα όμως που μου κάνει εντύπωση είναι, α) γιατί με τον athlon δεν είχε κανένα θέμα με τις ραμ με το ίδιο ακριβώς configuration και β) γιατί αφού στο bios έβαζα optimized default δεν έδινε τη τάση που απαιτούνταν για να τρέξει το σύστημα?? από το φτωχό μυαλό μου μπορώ μόνο να σκεφτώ ότι ο phenom έχει να κάνει με περισσσοτερο memory bandwidth μεταξύ επεξεργαστή και μνήμης και χρειάζεται παραπάνω τάση?? (μήπως λέω και μ@ λακίες?? χαχαχα) αν γνωρίζει κανείς ας μας πει σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα