Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.Σκέφτομαι να πάρω έναν SBC (single board computer) αφενός για να μπω στο κλίμα με τα ηλεκτρονικά αλλά και με τον προγραμματισμό.Φυσικά κοιτάω κάτω από το 50άρικο και σκέφτομαι το Arduino επειδή έχει:

1.Μεγαλύτερο community για απλά projects. 

2.Είναι καταλληλότερο για αρχάριους.

3.Είναι εύκολο και απλό στην χρήση.

Αλλά και το Raspberry Pi γιατί:

1.Είναι πολύ πιο δυνατό σαν μηχάνημα.

2.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως media player,retro gaming system,linux pc κτλ.

Παιδιά τι να διαλέξω;;Υπάρχει και το BeagleBone Black το οποίο όμως δεν έχει composite port οπότε επειδή έχω μόνο μια τηλεόραση στο σπίτι μου με HDMI και δεν είναι πάντα ελεύθερη δεν θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω όποτε θέλω :( Και κάτι τελευταίο,με ενδιαφέρει το εξής καλό που έχει το Arduino.To προγραμματίζεις και μετά χωρίς υπολογιστή,οθόνη κτλ το βάζεις στην πρίζα και εκτελεί το scriptάκι.Κάτι το οποίο δεν έχει από όσο ξέρω το RPi.Επίσης κοστίζει και 20 ευρώ οπότε...

Δημοσ.

ανάλογα τι θέλεις να κάνεις...δε νομίζω οτι γίνεται ακριβής σύγκριση μεταξύ των δυο....

αν σκέφτεσαι κατασκευή με ηλεκτρονικά, αισθητήρια κτλ..πας σε arduino που είναι μικροελεγκτής με εισόδους/εξόδους κτλ..

αν θέλεις linux pc, media κτλ....πας σε raspberry ή κάποιο άλλο παρόμοιο

Δημοσ.

Έχεις κάποιο προτζεκτ στο μυαλό σου συγκεκριμένα ή θα το πάρεις για να παίξεις και να πειραματιστείς?

To δεύτερο!

Δημοσ.

Τα εχω αυτα δεν υπαρχει προβλημα...μονο board θελω...βασικα το raspberry κανει για απλα ledακια που να αναβαβοσβηνουν κτλ;;Οπως το arduino δηλαδη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μαλιστα...το raspberry pi μπορει να παιξει παιχνιδια ps1 κτλ και ταινιες 1080p.Ρωταω γιατι το θελω και για αυτην την χρηση!!

Δημοσ.

φιλε εχω το arduino και δεν το εχω μετάνιωσει καθόλου!!<br><br>

εγώ το πείρα κυρίως για προγραμματισμο και πραγματικα με έχει βοηθήσει πολύ στα πρώτα μου βήματα καθώς είναι πιό "πρακτικό" να προγραμματιζεις το arduino να ανάβουν λαμπάκια και να παίζεις με αισθητηρες παρά να λες στο pc να γράψει καλημέρα!<br><br>

οπότε με βοηθησε να καταλάβω καλύτερα τις έννοιες και την πρακτικη τους <br><br>

από εκεί και πέρα μπορείς να κανείς παπάδες!<br>

η γλώσσα που χρησιμοποιεί (wiring αν θυμάμαι καλά) είναι εύκολη.Ουσιαστικά είναι παρόμοια με τη C++ αλλά ανώτερη (ποιο εύκολη) από αυτή,αλλά σου δίνει την δυνατότητα να προγραμματισεις και με κατώτερες εντολές αν το θελήσεις.

από εκεί και πέρα ότι σου είπαν τα παιδιά ισχύει και αποφασιζεις ανάλογα με το τι θες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...