.::NikoS::. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 @VasKag εγώ θα λεγα μη ψάχνεσαι καν. Έχω δει με 26dB attenuation να κλειδώνει πριν 4-5 χρόνια στα 15 και σταδιακά μέχρι σήμερα να μη ξεπερνάει τα 9 και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό... Μια χαρά είσαι ξέχνα το Μιας και έχουμε βγει εντελώς offtopic να ρωτήσω κι εγώ. Πρέπει να ανησυχώ που σε 1μιση μέρα έχω αυτά;
VasKag Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 καλημερα. οπως ειπα δεν ψαχνομαι πλεον. οταν εβαλα forthnet πριν απο χρονια ξεκινησα με 9. μετα απο επισκεψεις τεχνικων πηγε στα 15. σταδιακα πηγε αυτο που εχω σημερα.
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 λοιπον είναι το Thomson tg782 βαζω λιγο τα στοιχεια της γραμμης, αυτό που θελω να πω είναι ότι με αλαξαν καλωδιο από τον οτε και πλεον από 15 πιανει 8 οσο παει και πιο παει, με αλλαξαν το καλωδιο γιατι ειχε φθαρει λεει και ειχε πολλες αποσυνδεσεις και εκει που το εβαλε αυτος του οτε πιανει αυτή την ταχυτητα, τωρα τελευταια κολαει πολύ στο youtube, και στο ραδιο life που ακουω τους σταθμούς, επισης και σε μερικα παιχνίδια on line που με πεταει εξω,2 days, 21:04:22 DSL Type: G.992.5 annex A Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.104 / 13.380 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 10.884 Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 306,77 / 4,44 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 13,5 / 23,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,5 / 8,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 91.787 CRC Errors (Up/Down): 0 / 72 HEC Errors (Up/Down): 0 / 64 συγνωμη πριν τι προβλημα ειχες και σε αλλαξαν καλωδιο?αποσυνδεσεις?και οκ σου αλλαξε καλωδιο για καλυτερα ή για χειροτερα. Διοτι πριν μου ειχες 15 ηταν νορμαλ ΚΑΠΩΣ για τo attenuation σου(θα μπορουσε και παραπανω).αλλα 10 Mbit Τωρα ναι δεν ειναι καλα.εγω θα το ξαναδινα βλαβη και θα εξηγουσα τι εχει γινει μηπως και σου δωσουν αλλο ζευγαρι και παιξει καλυτερα.θα μπορουσες να ζητησεις Fast path για καλυτερο Ping κτλ αλλα αν αυτο που λες σε πεταει εξω ειναι θεμα αποσυνδεσεων παλι τοτε το fast path θα κανει ακομα πιο εντονα τα προβληματα.επισης αν εχεις αποσυνδεσεις θα μπορουσαν να σου βαλουν Profile αλλα θα χασεις και αλλο σε συγχρονισμο.για το 782 δες και για firmware http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG782/v1/Firmware/ μπας και βαλεις κανα αλλο Generic.κατα τα αλλα εχεις λιγα errors. Το up ειναι μηδεν. Οχι το down. Το θεμα με τα gaps το γνωριζω. καποτε εστελνα και μου τα σβηνανε. τωρα δεν πολυ ασχολουμαι. αμα μαζευτουν πολλα, κανω ενα restart και φευγουν. γενικα παντως εκει παιζω γυρω στο 17-18. δες τελευταια εικονα. ειχα αντεξει ετσι περιπου μια εβδομαδα. δεν το πιστευα. και παλι ειναι παραξενο να μην εχεις τιποτα στο Up:P.εκτος αν κανεις ελαχιστη κινηση ή αν δεν ειχε μεινει πολλες μερες Up οποτε οκ. εμενα πχ μετα απο 35 μερες uptime to dsl. αλλα εχω και πολυ sent λογω seeding οποτε για αυτο εχω και καποια errors Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 67,75 / 96,67 FEC Errors (Up/Down): 9.912.287 / 599.602.651 CRC Errors (Up/Down): 128.100 / 6.352.526 HEC Errors (Up/Down): 578.945.025 / 373.598.673 αλλα οκ μιλαμε για 35 Μερες up . οπως και του φιλου πιο πανω ειναι 0 errors up αλλα ειναι μονο 3μερες up αλλα αμα δεις εχει 300 mbyte μονο up και 4 giga up.εγω σε 3 ημερες μπορει να εχω και 5 giga up .γενικα μην σε απασχολουν τα counters εκτος αν βλεπεις τρελλα errors τα οποιο πολλες φορες συνοδευονται απο αποσυνδεσεις οπως και απο πτωσεις του snr.και εγω πχ αν μετραει καλα που εχω 500.000.000 hec δεν εειναι κατι το προβλημα.κατεβαζω τερμα παντα.απλα στα thomson μερικες φορες μπορει μεσα σε 10 ωρες να δεις να λεει 1.000.000.000 errors που δεν στεκει απλα.για αυτο λεω πρεπει να παιζουν και κατι bug με τα counters. ειδα τις εικονες μια χαρα εισαι.και παραπανω απο εβδομαδα θα δεις αν δεν σου κανει reboot μονο του για χ ψ λογο. gap δεν εχεις μαλλον στο ειχαν βγαλει διοτι θα φαινοταν.το gap1 που αναφερει δεν ειναι τιποτα.το gap της forthnet στο broadcom dslam εκοβε παρα πολλες συχνοτητες στο τελος.και οσο πιο καλη γραμμη εχεις τοσο πιο πολυ σου κοβε και κανει μπαμ.θα εβλεπες στο τελος να ειναι ολα κομμενα αποτομα που φαινεται οτι ειναι απο Profile.στην ουσια αυτο το gap οπως εχω ξαναπει ειναι Profile>δεν σου κλεινουν το gap με καποιο μαγικο τροπο απλα βγαζουν το Profile το οποιο λεγεται rfi.απο rfi σε βαζουν σε No rfi οποτε μετα παιζεις καλυτερα.ισχυει μονο για τα alcatel(broadcom) και οχι για τα siemens τα οποια απο default παιζουν στο full. κατα τα αλλα τα errors σου ειναι φυσιολογικα για την γραμμη σου και για τον χρονο που εισαι up.εχεις καλη γραμμη οποτε δεν θα δεις πολλα errors εκτος αν κατεβαζεις/ανεβαζεις ολη μερα οποτε εκει θα δεις περισσοτερα.οπως βλεπω και εγω αρκετα errors στο Up λογω seeding.με την δικια σου γραμμη μπορεις να δεις παρα πολλες μερες Uptime.αυτα απο μενα(δεν ειναι η δικια μου γραμμη αυτη αλλα το ιδιο κανει) Uptime: 35 days, 23:55:42 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 14.597 αυτά τα firmwere που λες τι θα με κανουν αν τα βαλω; θα παει καλυτερα; επισης τα χαρακτηριστικα της γραμμης νομιζω αυτά είναι που εστειλα τι άλλο θες πες μου αυτό το firmwere από που μπωρο να το βρω;; συνηθως διορθωνουν bugs που μπορει να υπαρχουν και συνηθως παιζεις καλυτερα. για σενα για τo 782 που ειπες οτι εχεις και λογικα εχεις το V1 ειναι τα παρακατω http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG782/v1/Firmware/ το πιο καινουριο οπως καταλαβαινω ειναι το κατω κατω.καποιες φορες η thomson βαζει γραμματα αντι για αριθμους και σε μπερδευει. εσυ πιο firmware εχεις τωρα? επισης οποιο firmware βαλεις να ειναι generic>μην βαλεις καποιο που δεν ειναι generic.εσενα ποιο εχει τωρα και ειναι Generic ή ειναι καποιου παροχου?με το wizard θα το περασεις .σου λεει οδηγιες απο κατω.οποιοσδηποτε wizard μας κανει ακομα και αν ειναι απο αλλ Thomson.για τα χαρακτηριστικα σου εγραψα στο αλλο Post.
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 @VasKag εγώ θα λεγα μη ψάχνεσαι καν. Έχω δει με 26dB attenuation να κλειδώνει πριν 4-5 χρόνια στα 15 και σταδιακά μέχρι σήμερα να μη ξεπερνάει τα 9 και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό... Μια χαρά είσαι ξέχνα το Μιας και έχουμε βγει εντελώς offtopic να ρωτήσω κι εγώ. Πρέπει να ανησυχώ που σε 1μιση μέρα έχω αυτά; fec.jpg μαλλον για τον panos0100 λες που παιζει στα 10 απο 15 και οχι για τον vaskag που παιζει 19???
.::NikoS::. Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δε θυμομουν κι εκατσα ξαναδιαβασα τα ποστς. Καλα ειπα για τον vaskag γιατι σα να ειδα να ψαχνοταν λιγο (ειπε οτι κλειδωνει 17-18 και κοιταζε ερρορς κλπ). Για αυτο ειπα μη ψαχνεται γιατι ουτως η αλλος για το att του ειναι κορυφη! Αντιθετως στον panos θα ελεγα να το ψαξει γιατι δε στεκει. Δυσκολο να καταφερεις να βγαλεις ακρη ομως νε κατι τετοια θεματα. Θα το παλεψω κι εγω στης δικιας μου το σπιτι που με το ζορι πιανει 9 ενω επιανε 15 παλια με 26 att.
poulinos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 @VasKag εγώ θα λεγα μη ψάχνεσαι καν. Έχω δει με 26dB attenuation να κλειδώνει πριν 4-5 χρόνια στα 15 και σταδιακά μέχρι σήμερα να μη ξεπερνάει τα 9 και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό... Μια χαρά είσαι ξέχνα το Μιας και έχουμε βγει εντελώς offtopic να ρωτήσω κι εγώ. Πρέπει να ανησυχώ που σε 1μιση μέρα έχω αυτά; fec.jpg ναι πολλες φορες ο οτε δεν το δεχεται σαν βλαβη αμα τα χαρακτηριστικα της γραμμης ειναι στα επιτρεπτα ορια.εκτος αν σου εχει αλλαξει Profile o παροχος. Για τοσο μακρυα που εισαι τα 9.000.000 Fec σε μιαμιση μερα δεν ειναι κατι το τρελλο.Σε προβληματικες γραμμες δηλαδη βλεπεις τα Fec να ανεβαινουν κατα χιλιαδες ανα second.δηλαδη τα 9.000.000 θα τα φτανες σε 10-20 λεπτα. και αν εχεις τοσα πολλα συνηθως θα παρατηρησεις και προβληματα.Ειτε αποσυνδεσεις ειτε θα δεις το Margin να παιζει παρα πολυ ειτε δεν θα μπορεις να κατεβασεις με full ταχυτητα κτλ . Και τα βλεπεις τα πολλα fec σε χαλια γραμμη ακομα και χωρις να κατεβαζεις καλημερα. οπως ειπα δεν ψαχνομαι πλεον. οταν εβαλα forthnet πριν απο χρονια ξεκινησα με 9. μετα απο επισκεψεις τεχνικων πηγε στα 15. σταδιακα πηγε αυτο που εχω σημερα. αν απο 9 πηγες στα 17 που εισαι τωρα τοτε μια χαρα. Εσυ αντι να πεφτεις ανεβαινεις.Τωρα ναι αν ειχες 19 και επεσε στα 17 ειναι λογω crosstalk και διαφορα τετοια.Επισης λογικα και το v7 σου κοβει λιγο συγχρονισμο. Με καποιο αλλο ρουτερ ισως να επαιζες καλυτερα.Μπορει και με πιο νεο Firmware να δεις καλυτερο sync. Αλλα γενικα το v7 δεν εxει τον max συγχρονισμο.Το v8 για παραδειγμα συγχρονιζει περισσοτερο.Οποτε ισως να κερδισεις ή να χασεις αναλογα με το ρουτερ που εχεις.Με ενα v8 ισως πηγαινες 18 απο 17. Δε θυμομουν κι εκατσα ξαναδιαβασα τα ποστς. Καλα ειπα για τον vaskag γιατι σα να ειδα να ψαχνοταν λιγο (ειπε οτι κλειδωνει 17-18 και κοιταζε ερρορς κλπ). Για αυτο ειπα μη ψαχνεται γιατι ουτως η αλλος για το att του ειναι κορυφη! Αντιθετως στον panos θα ελεγα να το ψαξει γιατι δε στεκει. Δυσκολο να καταφερεις να βγαλεις ακρη ομως νε κατι τετοια θεματα. Θα το παλεψω κι εγω στης δικιας μου το σπιτι που με το ζορι πιανει 9 ενω επιανε 15 παλια με 26 att. α οκ τοτε λαθος δικο μου.νομιζα οτι ηταν για τον Panos0100 που εχει χασει τρελη ταχυτητα.Ο Vaskag επαιξε στα 20 επειδη το Margin ηταν δυο .Δεν ειναι οτι επαιζε 20 και ξαφνικα πηγε στα 17.απλα ετυχε το ρουτερ να συγχρονισει λιγο παραξενα (για διαφορους λογους μπορει να γινει). Tο attenuation του ειναι μια χαρα και τα 17 mbit με 23 attenuation δεν ειναι ασχημα.Ο Panos πρεπει να το ψαξει διοτι πριν του κανει ο οτε την αλλαγη επαιζε πολυ καλυτερα. βεβαια τωρα εχει ζητησει 8 αρι πακετο οποτε δεν θα παει πανω απο 8.Πρεπει να ξαναζητησει 24 αρι για να ζητησει μετα βλαβη κτλ.ΕΚτος αν πει οτι εχει προβληματα και στα 8 Mbit που ειναι τωρα και του αλλαξουν κανα ζευγαρι και μετα ξαναζητησει 24.αλλιως μπορει να δοκιμασει να παει σε αλλο παροχο με νεο βρογχο για να παρει αλλο ζευγαρι αλλα ειναι και 70 ευρω τελος ενεργοποιησης για νεα γραμμη αντι για 35 που ειναι η υφισταμενη για να μεταφερθει σε αλλο παροχο
VasKag Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 η σταθερη μου ταχυτητα ειναι μεταξυ 17.000 και 17.800. Παραπονο ΔΕΝ εχω. Το 19 το βλεπω πολυ σπανια. Στην αρχη νομιζα οτι ειναι εικονικο. Αλλα ειδα στο τορεντ οτι απο 1.7 πόυ κατεβαζα οτι εφτασε 1.9. Ειμαι πολλα χρονια με το v7. αν ποτε χαλασει και δεν βρω αλλο τοτε θα σκεφτω την αγορα καποιου διαφορετικου.
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 η σταθερη μου ταχυτητα ειναι μεταξυ 17.000 και 17.800. Παραπονο ΔΕΝ εχω. Το 19 το βλεπω πολυ σπανια. Στην αρχη νομιζα οτι ειναι εικονικο. Αλλα ειδα στο τορεντ οτι απο 1.7 πόυ κατεβαζα οτι εφτασε 1.9. Ειμαι πολλα χρονια με το v7. αν ποτε χαλασει και δεν βρω αλλο τοτε θα σκεφτω την αγορα καποιου διαφορετικου. 19 μπορει να πετυχεις σε τιποτα καλοκαιρια που αδειαζει η αθηνα και κλεινουν τα ρουτερ τους οποτε εχεις λιγοτερο crosstalk:P. ή οταν γινει καμια διακοπη ρευματος . ναι το v7 δυσκολα θα χαλασει απλα αν πεσει κανα v8 στα χερια σου ή το βρεις με κανα 10-15 ευρω μπορεις να το παρεις.συνηθως το v8 συγχρονιζει καλυτερα και παιζει πιο καλα. Αλλιως μια κα καλη οταν πας vdsl παιρνεις κατι αλλο για να μην εχεις τα σαπιδια που δινουν.Εκτος αν εισαι Forthnet .Σε vdsl δινουν Technicolor= thomson. Εισαι και οριακα για vdsl απο το αστικο κεντρο.Μπορει να κερδισεις λιγο μπορει και καθολου.Ειναι λιγο ρισκο θα ηθελε δοκιμη. Το 19 Mbit ειναι λιγο δυσκολο να ειναι εικονικο .Εκτος αν κλειδωσεις με πολυ χαμηλο Margin που ναι μεν δεν ειναι εικονικο αλλα αμα σηκωνει πολλα errors λογω χαμηλου Margin εκει δεν θα πετυχεις ποτε πχ τα 1,9 mbyte παρολο που μπορει να γραφει 19 Mbit.Θα χανεις λογω errors. (retrasmitted packets)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα