Προς το περιεχόμενο

Thomson TG585v7 firmware update issue - Forthnet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η τρελάθηκα εγώ ή μας τρολάρει η forthnet

• Thomson TG585v7: Firmware: 8.2.7.8 και μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ (Manual διαδικασία, αρχείο μορφής ZIP)

αυτό αναγράφει και στο site της
    http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3978

όταν κατεβάζω τα αρχεία και ανοίγω τον manager πριν καθώς και μετά το install to version είναι το 8.2.7.8

• Τι παίζει ρε παιδιά; έχουν κάνει λάθος;
Δημοσ.

Η τρελάθηκα εγώ ή μας τρολάρει η forthnet

• Thomson TG585v7: Firmware: 8.2.7.8 και μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ (Manual διαδικασία, αρχείο μορφής ZIP)

αυτό αναγράφει και στο site της

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3978

όταν κατεβάζω τα αρχεία και ανοίγω τον manager πριν καθώς και μετά το install to version είναι το 8.2.7.8

• Τι παίζει ρε παιδιά; έχουν κάνει λάθος;

επειδη εχει γινει τυπογραφικο λαθος.

για το v7 το τελευταιο της forthnet ειναι το 8.2.7.7 και το τελευταιο Generic που ειχα βρει το 8.2.6.5

για το v8 το τελευταιο της forthnet ειναι το 8.2.7.8 .τελευταιο Generic επισης 8.2.7.8 και θα το βρεις στο Modem help uk.

• Like 2
Δημοσ.

Άμα έχω οτε υπάρχει πρόβλημα να βάλω την 8.2.7.7 και οχι την 8.2.6.5;

οχι δεν υπαρχει προβλημα.δεν εχει κατι το παραξενο που θα κανει να μην παιξει με otenet.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Συγγνώμη, γιατί δεν κατάλαβα. Το 8.2.7.7 είναι το ίδιο με το 8.2.7.8, απλά έχει γίνει τυπογραφικό λάθος στο τελευταίο ψηφίο, τόσο στο όνομα αρχείου, όσο και σε αυτό που σου βγάζει στο web interface το μόντεμ, αφού το εγκαταστήσεις;

Προσωπικά έχω το εξής:

Product Name: TG585 v7   spacer.gif Software Release: 8.2.7.7    

Έχει νόημα η αναβάθμιση ή όχι;

Δημοσ.

Συγγνώμη, γιατί δεν κατάλαβα. Το 8.2.7.7 είναι το ίδιο με το 8.2.7.8, απλά έχει γίνει τυπογραφικό λάθος στο τελευταίο ψηφίο, τόσο στο όνομα αρχείου, όσο και σε αυτό που σου βγάζει στο web interface το μόντεμ, αφού το εγκαταστήσεις;

Προσωπικά έχω το εξής:

Product Name: TG585 v7   spacer.gif Software Release: 8.2.7.7    

Έχει νόημα η αναβάθμιση ή όχι;

εχεις το τελευταιο.το λαθος ειχε γινει στο site οχι στο ονομα του αρχειου ουτε σε αυτο που βγαζει μεσα στο ρουτερ.το αρχειο θα δεις οτι λεει 8.2.7.7 οπως το ιδιο και στην σελιδα πλεον.το 8.2.7.7 ειναι το τελευταιο  σε custom forthnet ενω σε generic ειναι το 8.2.6.5.

Ο  οτε δεν ξερω ποιο εχει για το  v7 απλα το δικο του λογικα θα εχει επιλογη για Iptv.(stb Θυρα)

Δημοσ.

Πάντως δοκίμασα εγώ χτες το 8,2,7,7 και ήταν εντελώς bugarismeno. (τόσο καιρό το είχα με το generic 8.2.6.5)

επρεπε να αφησεις το Generic.και εγω σε ενα παλιο v7 που ειχα ,ειχα το 8.2.6.5.γενικα generic βαζω παντα.τωρα εχω 784v3 με demo premium firmware.υπαρχει και official Νομιζω αλλα το κρατησα με το demo premium.

απο την αλλη εκανες μια δοκιμη και αφου δεν σε καλυψε το αλλαξες.ετσι και αλλιως οσες φορες θες αλλαζεις firmware.

Δημοσ.

για να μην ανοιξω νεο θεμα εχω ενα ρουτερ thomson tg 750 και παρατηρω οτι μαζευει πολλα fec errors σε 3 μερες φτανει τα 83000 ειναι προβλημα της γραμμης ή του ρουτερ; επισης αν βαλω αυτο το firmwere μηπως σταθεροποιηθει λιγο η γραμμη; γαιτι κολαει αρκετα απο τοτε βεβαια που με αλαξε ο τεχνικος του οτε το καλωδιο απο το κουτι μεσα και το εβαλε αλλου σε αλλο κουτι λογω φθορας καλωδιου η ταχυτητα εχει πεσει δραματικα απο τα 15 πηγε στα 9, αναγκαστικα και  εβαλα 8αρα για να μην πληρωνω αυτα τα 4Ε πιο πανω και με ειπε η cyta λογω οτι το ρουτερ ειναι λιγο ασυμβατο με την κεραια του οτε θα στο βαλουμε στα 24 και θα πληρωνεις με την τιμη της 8αρας, παρολα αυτα βλεπω οτι κολαει το ιντερνετ και η cyta δεν κανει τιποτα γι αυτο. Λεω τωρα εγω, εαν ανεβασει λιγο το snmargin απο 8,5 το παει πιο πανω οπως διαβασα θα εχω μειωση στην ταχυτητα αλλά θα εχω πιο σταθεση γραμμη ετσι;  τι μπωρει να γινει;

Δημοσ.

για να μην ανοιξω νεο θεμα εχω ενα ρουτερ thomson tg 750 και παρατηρω οτι μαζευει πολλα fec errors σε 3 μερες φτανει τα 83000 ειναι προβλημα της γραμμης ή του ρουτερ; επισης αν βαλω αυτο το firmwere μηπως σταθεροποιηθει λιγο η γραμμη; γαιτι κολαει αρκετα απο τοτε βεβαια που με αλαξε ο τεχνικος του οτε το καλωδιο απο το κουτι μεσα και το εβαλε αλλου σε αλλο κουτι λογω φθορας καλωδιου η ταχυτητα εχει πεσει δραματικα απο τα 15 πηγε στα 9, αναγκαστικα και  εβαλα 8αρα για να μην πληρωνω αυτα τα 4Ε πιο πανω και με ειπε η cyta λογω οτι το ρουτερ ειναι λιγο ασυμβατο με την κεραια του οτε θα στο βαλουμε στα 24 και θα πληρωνεις με την τιμη της 8αρας, παρολα αυτα βλεπω οτι κολαει το ιντερνετ και η cyta δεν κανει τιποτα γι αυτο. Λεω τωρα εγω, εαν ανεβασει λιγο το snmargin απο 8,5 το παει πιο πανω οπως διαβασα θα εχω μειωση στην ταχυτητα αλλά θα εχω πιο σταθεση γραμμη ετσι;  τι μπωρει να γινει;

tg 750?κατι μας λες λαθος.

τιποτα δεν ειναι 83.000 fec σε 3 μερες.αυτα ειναι τα δικα μου σε 19 ωρες FEC Errors (Up/Down): 2.369 / 48.158

που επισης δεν ειναι τιποτα.αν εχει προβλημα η γραμμη θα ειχες μαζεψει 83000 Fec σε 2 λεπτα:P.

αν εχεις το 585 v7 ναι βαλε το 8.2.6.5 που ειναι το τελευταιο .Aν εχεις cyta που τοτε δεν θα εχεις το 585 διοτι δεν ειναι voip router και ουτε μπορεις να αλλαξεις firmware διοτι θα χασεις την τηλεφωνια..τωρα γιατι επεσε απο τα 15 στα 9 δεν ξερω.εκτος αν σου αλλαξε margin ο παροχος ή αν σου εδωσαν χειροτερο ζευγαρι απεξω.τωρα τι προβλημα ειχε το ζευγαρι απεξω και στο αλλαξαν ενω επαιζε στα 15 παλι δεν ξερω.αυτο που ειπαν για ασυμβατοτητα βλακειες ειπαν.ολα τα ρουτερ  παιζουν παντου.και δεν υπαρχει κεραια .dslam υπαρχει.και το thomson ειναι απο τα πιο stable ρουτερ που παιζουν παντου.ναι αμα ανεβασεις το Margin θα παιξει πιο σταθερα η γραμμη αλλα δεν νομιζω οτι φταιει αυτο.εχεις λιγα errors ηδη.οποτε το να κοψεις και αλλο ταχυτητα ισως να μην εχει καν νοημα.εκτος αν βλεπεις το Margin να πεφτει πολυ χαμηλα που παλι δεν στεκει διοτι θα ειχες παραπανω errors και πιθανοτατα αποσυγχρονισμους.

γραψε μας ποιο router εχεις και μεσα απο το 192.168.1.254 μετα broadband connection και μετα dsl connection και details τα χαρακτηριστικα της γραμμης.οτι κολλαει μπορει να ειναι και θεμα ρουτερ μπορει θεμα wireless μπορει θεμα firmware>γραψε μας ακριβως τι κανει και αμα σβηνει καποιο λαμπακι,επισης ρουτερ και χαρακτηριστικα.για να βγαλουμε καποιο νοημα.

Δημοσ.

εγω στο TG585 v7, εχω περιπου 400.000 σε μια μερα αλλα μονο στο down. Το up ειναι μηδεν. ειναι ανησυχητικο? Παιζει ρολο που το router εχει firmware OTE 8.2.2.5 και εγω το δουλευω σε forthnet?

Δημοσ.

tg 750?κατι μας λες λαθος.

τιποτα δεν ειναι 83.000 fec σε 3 μερες.αυτα ειναι τα δικα μου σε 19 ωρες FEC Errors (Up/Down): 2.369 / 48.158

που επισης δεν ειναι τιποτα.αν εχει προβλημα η γραμμη θα ειχες μαζεψει 83000 Fec σε 2 λεπτα :P.

αν εχεις το 585 v7 ναι βαλε το 8.2.6.5 που ειναι το τελευταιο .Aν εχεις cyta που τοτε δεν θα εχεις το 585 διοτι δεν ειναι voip router και ουτε μπορεις να αλλαξεις firmware διοτι θα χασεις την τηλεφωνια..τωρα γιατι επεσε απο τα 15 στα 9 δεν ξερω.εκτος αν σου αλλαξε margin ο παροχος ή αν σου εδωσαν χειροτερο ζευγαρι απεξω.τωρα τι προβλημα ειχε το ζευγαρι απεξω και στο αλλαξαν ενω επαιζε στα 15 παλι δεν ξερω.αυτο που ειπαν για ασυμβατοτητα βλακειες ειπαν.ολα τα ρουτερ  παιζουν παντου.και δεν υπαρχει κεραια .dslam υπαρχει.και το thomson ειναι απο τα πιο stable ρουτερ που παιζουν παντου.ναι αμα ανεβασεις το Margin θα παιξει πιο σταθερα η γραμμη αλλα δεν νομιζω οτι φταιει αυτο.εχεις λιγα errors ηδη.οποτε το να κοψεις και αλλο ταχυτητα ισως να μην εχει καν νοημα.εκτος αν βλεπεις το Margin να πεφτει πολυ χαμηλα που παλι δεν στεκει διοτι θα ειχες παραπανω errors και πιθανοτατα αποσυγχρονισμους.

γραψε μας ποιο router εχεις και μεσα απο το 192.168.1.254 μετα broadband connection και μετα dsl connection και details τα χαρακτηριστικα της γραμμης.οτι κολλαει μπορει να ειναι και θεμα ρουτερ μπορει θεμα wireless μπορει θεμα firmware>γραψε μας ακριβως τι κανει και αμα σβηνει καποιο λαμπακι,επισης ρουτερ και χαρακτηριστικα.για να βγαλουμε καποιο νοημα.

λοιπον είναι το Thomson tg782  βαζω λιγο τα στοιχεια της γραμμης, αυτό που θελω να πω είναι ότι με αλαξαν καλωδιο από τον οτε και πλεον από 15 πιανει 8 οσο παει και πιο παει, με αλλαξαν το καλωδιο γιατι ειχε φθαρει λεει και ειχε πολλες αποσυνδεσεις και εκει που το εβαλε αυτος του οτε πιανει αυτή την ταχυτητα, τωρα τελευταια κολαει πολύ στο youtube, και στο ραδιο life που ακουω τους σταθμούς, επισης και σε μερικα παιχνίδια on line που με πεταει εξω,

2 days, 21:04:22 spacer.gif DSL Type: G.992.5 annex A spacer.gif Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.104 / 13.380 spacer.gif Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 10.884 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 306,77 / 4,44 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 13,5 / 23,0 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,5 / 8,5 spacer.gif Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Link (Remote): 0 spacer.gif Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif FEC Errors (Up/Down): 0 / 91.787 spacer.gif CRC Errors (Up/Down): 0 / 72 spacer.gif HEC Errors (Up/Down): 0 / 64
Δημοσ.

εγω στο TG585 v7, εχω περιπου 400.000 σε μια μερα αλλα μονο στο down. Το up ειναι μηδεν. ειναι ανησυχητικο? Παιζει ρολο που το router εχει firmware OTE 8.2.2.5 και εγω το δουλευω σε forthnet?

δεν εχει ρολο το firmware αν και μπορεις να περασεις και το generic 8.2.6.5.

αν η γραμμη σου παιζεει μια χαρα δεν εχεις αποσυνδεσεις και δεν εεχεις θεμα να σουρνεται  η γραμμη ή να μην μπορεις να κατεβασεις το max τοτε εισαι μια χαρα.συν οτι σε μερικα thomson τα errors βγαινουν λιγο εσφαλμενα.μπαινεις μεσα και βλεπεις κατι δισεκατομμυρια.

και επισης παραξενο να εχεις μηδεν στο down.ολο καιι κατι θα πρεπε να ειχες.γενικως τα counters δεν ειναι και οτι πιο αξιοπιστο μερικες φορες στο Thomson.παντως για μενα βαλε και το generic firmware 8.2.6.5 .ειναι πιο νεο απο το custom του οτε.η αν θες δοκιμασε και το 8.2.7.7 της forthnet.αν εισαι και λιγο μακρυα απο το αστικο κεντρο  τοτε τα errors ειναι λογικα ειδικα με 6 Margin που δινει η forthnet.βαλε και μια τα χαρακτηριστικα της γραμμης.για να σου δωσω παραδειγμα με analyzer argus σε προβληματικη γραμμη ανεβαζα πανω απο 10000 fec  καθε 2-3 secs.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και επισης παραξενο να εχεις μηδεν στο down

Το up ειναι μηδεν. Οχι το down.

Το θεμα με τα gaps το γνωριζω. καποτε εστελνα και μου τα σβηνανε. τωρα δεν πολυ ασχολουμαι. αμα μαζευτουν πολλα, κανω ενα restart και φευγουν.

γενικα παντως εκει παιζω γυρω στο 17-18. 

δες τελευταια εικονα. ειχα αντεξει ετσι περιπου μια εβδομαδα. δεν το πιστευα. 

post-42276-0-90367800-1413141804_thumb.png

post-42276-0-86173500-1413141838_thumb.png

post-42276-0-27762600-1413142116_thumb.png

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ.

δεν εχει ρολο το firmware αν και μπορεις να περασεις και το generic 8.2.6.5.

αν η γραμμη σου παιζεει μια χαρα δεν εχεις αποσυνδεσεις και δεν εεχεις θεμα να σουρνεται  η γραμμη ή να μην μπορεις να κατεβασεις το max τοτε εισαι μια χαρα.συν οτι σε μερικα thomson τα errors βγαινουν λιγο εσφαλμενα.μπαινεις μεσα και βλεπεις κατι δισεκατομμυρια.

και επισης παραξενο να εχεις μηδεν στο down.ολο καιι κατι θα πρεπε να ειχες.γενικως τα counters δεν ειναι και οτι πιο αξιοπιστο μερικες φορες στο Thomson.παντως για μενα βαλε και το generic firmware 8.2.6.5 .ειναι πιο νεο απο το custom του οτε.η αν θες δοκιμασε και το 8.2.7.7 της forthnet.αν εισαι και λιγο μακρυα απο το αστικο κεντρο  τοτε τα errors ειναι λογικα ειδικα με 6 Margin που δινει η forthnet.βαλε και μια τα χαρακτηριστικα της γραμμης.για να σου δωσω παραδειγμα με analyzer argus σε προβληματικη γραμμη ανεβαζα πανω απο 10000 fec  καθε 2-3 secs.

αυτά τα firmwere που λες τι θα με κανουν αν τα βαλω;  θα παει καλυτερα;  επισης τα χαρακτηριστικα της γραμμης νομιζω αυτά είναι που εστειλα  τι άλλο θες πες μου

αυτό το firmwere από που μπωρο να το βρω;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...