criCri Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Καλησπερα... Προσφατα...ενω εκανα μια εργασια..ειχα φτασει στο εξης σημειο κωδικα... ... ... do {//μια αδεια do-while } while ( lseek(p1ToP2,0,SEEK_END) > 0); ... ... (ολο αυτο το loop ανηκει σε μια διεργασια-παιδι) δηλαδη..περιμενε μεχρι το αρχειο με file-descriptor p1Top2 να αποκτησει περιεχομενο -ενω καθηγητες μου λεγαν οτι αυτη ειναι η λυση μου φανηκε λιγο οχι τοσο αποδοτικη γιατι κανει τζαμπα επαναληψεις(μαλιστα αυτο γινεται τεσσερις φορες ταυτοχρονα..δλδ για 4 ξεχριστες διεργασιες) -σκεφτομουν αντι για το loop αυτο να βαλω μια συναρτηση τυπου sleep() κ μετα alarm() αλλα: 1)δεν ξερω τον ακριβη χρονο 2)δεν εχω καταλαβει την λειτουργια της alarm..αν και το εψαξα στο manual Πως μπορω(αν γινεται) να το λυσω καπως ετσι?? Με αφορμη το προηγουμενο... -Γινεται να κατασκευασω μια συναρτηση..η οποια αντι για παραμετρους μεταβλητες να παιρνει ως παραμετρους λογικες συνθηκες(δεν εχω ιδεα αν γινεται αν και το εχω ψαξει)??
lion2486 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 To λεγόμενο buzy waiting Που κάνεις έχει το εξείς πρόβλημα. Ο χρονοπρογραμματιστής του λειτουργικού θα εκτελεί διεργασίες που έχουν υπολειπόμενη εργασία. Θεωρητικά αν εσύ το κάνεις με αυτόν τον τρόπο σε έναν υπολογιστή με 1 επεξεργαστή και έχεις 4-5 διεργασίες, και η καθεμία που περιμένει έχει κενή do-while τότε μπορεί να τρέχει μόνο αυτή και να μην αφήνει καμιά άλλη να τρέξει στον επεξεργαστή, οπότε ο "παραγωγός-διεργασία" δεν θα καταφέρει να εισάγει ποτέ και θα έχουμε deadlock! Η σωστή λογική είναι η διεργασία που δεν έχει δεδομένα για επεξεργασία να σταματάει (block) για να τρέξει ο παραγωγός. Κοίταξε http://en.wikipedia.org/wiki/Semaphore_(programming)και "το πρόβλημα παραγωγού-καταναλωτή).
παπι Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 -ενω καθηγητες μου λεγαν οτι αυτη ειναι η λυση Τα νευρα μου.
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Αυτά που ζητάς υπάρχουν ήδη. Κάνε search για sleep και wakeup of processes. Προφανώς και η λύση με το while σκέτο (θα μπορούσε να έχει έστω ένα noop) είναι από τις όχι καλύτερες (να το θέσω απαλά).
Vee Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Τα νευρα μου. Ισως θα βοηθούσε λίγο context. Πρόκειται για μάθημα πρώτου έτους όπου μόλις έχει γίνει εισαγωγή σε IPC (τα πολύ βασικά). Η άσκηση ζητούσε να υλοποιηθεί επικοινωνία μεταξύ διεργασιών με χρήση αρχείων και μετά να γίνει το ίδιο με pipes για να επιδειχθούν οι διαφορές ανάμεσα σε έναν "κακό" και ένα πιο φυσιολογικό τρόπο επικοινωνίας. Και προς τον/την OP: Γνωρίζεις ότι και εγώ και ο διδάσκων απαντάμε πολύ γρήγορα σε απορίες μέσω email και μπορείς πάντα να έρθεις στο γραφείο με τις ερωτήσεις σου. --Βάνα Επεξ/σία 12 Απριλίου 2014 από Vee
Timonkaipumpa Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 OK! Account μόνο και μόνο για απάντηση στην απορία ενός φοιτητή σε ένα forum. Αλήθεια, είναι από ποια σχολή - τμήμα;
παπι Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Ισως θα βοηθούσε λίγο context. Πρόκειται για μάθημα πρώτου έτους όπου μόλις έχει γίνει εισαγωγή σε IPC (τα πολύ βασικά). Η άσκηση ζητούσε να υλοποιηθεί επικοινωνία μεταξύ διεργασιών με χρήση αρχείων και μετά να γίνει το ίδιο με pipes για να επιδειχθούν οι διαφορές ανάμεσα σε έναν "κακό" και ένα πιο φυσιολογικό τρόπο επικοινωνίας. Και προς τον/την OP: Γνωρίζεις ότι και εγώ και ο διδάσκων απαντάμε πολύ γρήγορα σε απορίες μέσω email και μπορείς πάντα να έρθεις στο γραφείο με τις ερωτήσεις σου. --Βάνα IPC σε καθαρο procedural. Τα (νευρα μου)2
gon1332 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Busted...με ελαφρυντικά γιατί δε ζήτησε λύση. IPC σε καθαρο procedural. Τα (νευρα μου)2 Γιατί τόσα νεύρα; Για πες μου την γνώμη σου.
Timonkaipumpa Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Όντως παπί. Θαρρώ πως είσαι λίγο άδικος εδώ. Θα μπορούσες όμως να πεις τι ακριβώς σε προβληματίζει. Σε κάθε περίπτωση, είμαι σχεδόν σίγουρος πως πάντα υπάρχει εκείνος ο φοιτητής που δεν παρακολουθεί στο μάθημα (ασχέτως εάν είναι παρών) και μετά κλαίγεται για την λύση.
christin19911986 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Εχω να κανω καποια εργασια και επειδη δεν ειμαι καλη σαυτα μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει να την κανω? keywords.txt Ekfwnhsh.pdf
gon1332 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Εχω να κανω καποια εργασια και επειδη δεν ειμαι καλη σαυτα μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει να την κανω? Καλώς τα μας! Σε περίπτωση που δε ξέρεις, δε λύνουμε ασκήσεις. Βοήθεια και κατεύθυνση αν θες (αν και πάλι δε σε γέμισε ο καθηγητής σου) ευχαρίστως να δώσουμε.
Timonkaipumpa Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Εχω να κανω καποια εργασια και επειδη δεν ειμαι καλη σαυτα μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει να την κανω? Τις εργασίες τις κάνεις για να γίνεις καλή σε αυτά. Οπότε βρες άλλη δικαιολογία (όπως βαριέμαι να προσπαθήσω).
christin19911986 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Αν πιστεύετε οτι βαριεμαι οκ!!! Ηθελα απλα μια βοήθεια....διότι δεν εχω καταλαβει την εκφώνηση! Θελετε να με βοηθήσετε καλως δεν θελετε το λέτε και τελος....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα