Προς το περιεχόμενο

Η Qualcomm αποκάλυψε τα 64-bit Snapdragon 810 και 808 SoCs. Του χρόνου οι σημερινές ναυαρχίδες θα είναι... "obsolete"

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τι και αν είναι τερατα ισχυος (για mobile συσκευες), μπορουν να εχουν σωστο optimization στα apps για να μην λαγκαρουν? εχω το νοτε2 και ο αδελφος μου το 3 και η facebook app για παράδειγμα εχει αρκετο λαγκ. θελω smooth ρολαρισμα γινεται???

ολα τα αλλα για σουπερ ντουπερ επεξεργαστες τα ακουω βερεσε....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Η qualcomm τι σχέση έχει με αυτό που κάνουν οι κατασκευαστές;

Εφοσον χρησιμοποιουν τα δικα της sockets εχει αμεση σχεση.Οι διαφορες απο sd 600 σε sd800 ειναι μεγαλες αλλα απο sd800 σε sd801 που φορανε το s5/m8/xperia z2 ειναι μηδαμηνες με μεγαλυτερη αυτη της υποστηριξης mmc5 για ταχυτερες καρτες μνημης.Ο sd810 με την adreno 430 θα ειναι μια γερη αναβαθμιση απο τα sd800.

Η παραπάνω πρόταση είναι σωστή. Βέβαια, οι συσκευές με "τέτοιες επιδόσεις" δεν είναι τηλέφωνα.

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι τηλεφωνα λαθος διατυπωση μου.Υπολογιστες τσεπης καλυτερα.Και παλι ομως δεν αλλαζει το γεγονος οτι δεν χρειαζονται τετοιες ισχυες σε υπολογιστες τσεπης διοτι δεν προκειτε ποτε να τις αξιοποιησεις αν δεν βγουν πρωτα εφαρμογες που να τις χρειαζονται.

Και η samsung θα εξακολουθησει να εχει LAG ...

Mαλλον γραψε καλυτερα με το απειρο bloatware της θα συνεχισει να εχει lag.Γιατι αν βγαλεις τις 80+ δικες της εφαρμογες που εχει μεσα το κινητο δεν προκειτε να laggarei ποτε ξανα.Εδω ο tegra 3 που ετρωγε πολλα σκαλωματα με stock με μια custom δεν ξανα κολλησε ποτε.

Εφοσον χρησιμοποιουν τα δικα της sockets εχει αμεση σχεση.Οι διαφορες απο sd 600 σε sd800 ειναι μεγαλες αλλα απο sd800 σε sd801 που φορανε το s5/m8/xperia z2 ειναι μηδαμηνες με μεγαλυτερη αυτη της υποστηριξης mmc5 για ταχυτερες καρτες μνημης.Ο sd810 με την adreno 430 θα ειναι μια γερη αναβαθμιση απο τα sd800.

Ναι και ξαναρωτάω, τι σχέση έχει οτι η qualcomm βγάζει καινούργια μοντέλα SoCs, με το πόσο κοστολογούν οι εταιρίες τα νέα κινητά τους.

Επίσης εταιρίες είναι όλες, νέα προϊόντα θα βγάζουν για να βγάζουν λεφτά, όποτε πιστεύουν οτι τους συμφέρει ή για να μην μείνουν πίσω από τον ανταγωνισμό.

Αν τώρα κάποιος δεν μπορεί και θέλει το πιο καινούργιο γνωρίζοντας οτι δεν έχει σημαντικές διαφορές ας πρόσεχε.

Ναι και ξαναρωτάω, τι σχέση έχει οτι η qualcomm βγάζει καινούργια μοντέλα SoCs, με το πόσο κοστολογούν οι εταιρίες τα νέα κινητά τους.

Επίσης εταιρίες είναι όλες, νέα προϊόντα θα βγάζουν για να βγάζουν λεφτά, όποτε πιστεύουν οτι τους συμφέρει ή για να μην μείνουν πίσω από τον ανταγωνισμό.

Αν τώρα κάποιος δεν μπορεί και θέλει το πιο καινούργιο γνωρίζοντας οτι δεν έχει σημαντικές διαφορές ας πρόσεχε.

Αυτη τη στιγμη το κορυφαιο SoC ειναι το sd805 (τη στιγμη που πληκτρολογω, γιατι με αυτους ποτε δεν πρεπει να εισαι σιγουρος :P). Η Qcom λοιπον, λεει οτι το 2015 θα βγουν κινητα, με το sd810 SoC και την Adrenno 430, τα οποια θα κανουν τα σημερινα να φαινονται απαρχαιωμενα. Αρα... «το επομενο "σοβαρο" smartphone που θα αξιζει να αγορασει καποιος (μιλαμε παντα για την κατηγορια των +600€) θα ειναι με sd810. Οποτε, οποιος ΔΕΝ εχει παρει ακομα s5, m8, z2 (θα ελεγα και nexus αλλα αυτο παιζει σε αλλη κατηγορια τιμης) κλπ καλυτερα να μην χαλασει τα λεφτα του και να περιμενει για ενα χρονο.» Εγω αυτο καταλαβα.

• Like 1

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι τηλεφωνα λαθος διατυπωση μου.Υπολογιστες τσεπης καλυτερα.Και παλι ομως δεν αλλαζει το γεγονος οτι δεν χρειαζονται τετοιες ισχυες σε υπολογιστες τσεπης διοτι δεν προκειτε ποτε να τις αξιοποιησεις αν δεν βγουν πρωτα εφαρμογες που να τις χρειαζονται.

Πάλι συμφωνώ. Όποιος ξέρει τί ακριβώς χρειάζεται ας το αγοράσει. Οι υπόλοιποι ας αφήσουν τους διαφημιστές να κατευθύνουν τις καταναλωτικες συνήθειές τους. Παρόλα αυτά η τεχνολογία πρέπει να προχωρήσει έστω και αν οι περισσότεροι αρχικά δεν έχουν εφαρμογές για αυτήν θα βρεθούν στη συνέχεια. Όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες.

Και ένα "μυστικό": Το Galaxy S4 έχει έκδοση με snapdragon 800 που κάνει το S5 να μοιάζει με μικρή αναβαθμισουλα και φυσικά είναι φθηνότερο. Κατά τη γνώμη μου η μόνη χρήσιμη διαφορά του S5 είναι η αύξηση της φωτεινότητας για να φαίνεται καλύτερα (πόσο δεν ξέρω) στο φως του ήλιου και η αδιαβροχοποιηση που είναι καλοδεχουμενη αλλά μάλλον όχι κίνητρο για αναβάθμιση.

• Like 1

Πάλι συμφωνώ. Όποιος ξέρει τί ακριβώς χρειάζεται ας το αγοράσει. Οι υπόλοιποι ας αφήσουν τους διαφημιστές να κατευθύνουν τις καταναλωτικες συνήθειές τους. Παρόλα αυτά η τεχνολογία πρέπει να προχωρήσει έστω και αν οι περισσότεροι αρχικά δεν έχουν εφαρμογές για αυτήν θα βρεθούν στη συνέχεια. Όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες.

Και ένα "μυστικό": Το Galaxy S4 έχει έκδοση με snapdragon 800 που κάνει το S5 να μοιάζει με μικρή αναβαθμισουλα και φυσικά είναι φθηνότερο. Κατά τη γνώμη μου η μόνη χρήσιμη διαφορά του S5 είναι η αύξηση της φωτεινότητας για να φαίνεται καλύτερα (πόσο δεν ξέρω) στο φως του ήλιου και η αδιαβροχοποιηση που είναι καλοδεχουμενη αλλά μάλλον όχι κίνητρο για αναβάθμιση.

Ετσι ακριβως.Για μενα το galaxy s5 ειναι ισως η χειροτερη αναβαθμιση αν εχεις το προηγουμενο galaxy.Αν καποιος εχει το galaxy s3 λεει να αναβαθμισει σε s5 αλλιως μενει στο s4 και περιμενει για το s6.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...