Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει να συνδέσω με άλλα καλώδια, καθώς κ απευθείας το router στην πρίζα κ δεν είδα καμία διαφορά οπότε το έχω αποκλείσει εκτός κ αν μου διαφεύγει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω.

βγάζεις ότι συσκευές έχεις στις τηλεφωνικές πρίζες κι αφήνεις μόνο το router, απευθείας χωρίς splitter/filter με κοντό τηλεφωνικό καλώδιο (1.5-2m max) στην κεντρική/πρώτη πρίζα του σπιτιού...

Δημοσ.

βγάζεις ότι συσκευές έχεις στις τηλεφωνικές πρίζες κι αφήνεις μόνο το router, απευθείας χωρίς splitter/filter με κοντό τηλεφωνικό καλώδιο (1.5-2m max) στην κεντρική/πρώτη πρίζα του σπιτιού...

Ναι αυτό το έχω δοκιμάσει! Ακριβώς τα ίδια παρεμένουν τα στατιστικά της γραμμής

http://www.insomnia.gr/images/adslguide/adsl1.jpg

Το καφαό που είδα στην γειτονιά είναι όπως το αριστερό, οπότε φαντάζομαι είναι τα παλιά

Δημοσ.

τότε ζήτα να σου βγάλουν το fastpath και να σε γυρίσουν σε interleaved

Το έχω ζητήσει γύρω στις 40-50 φορές αλλά μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι. Είναι όμως εφικτό να προκαλεί αυτό την βλάβη? Επίσης στην εικόνα που έχω linkάρει αρχικά, γράφει ότι ο τύπος της γραμμής είναι interleaved. Θα φαινόταν το fastpath από εκεί?

• Super Moderators
Δημοσ.

τα 34db attenuation που δείχνει το router σου αντιστοιχούν σε πάνω από 2km καλωδιακή απόσταση...

• Super Moderators
Δημοσ.

κανονικά όχι, δεν έπρεπε να δημιουργεί τόσο μεγάλη μείωση στο συγχρονισμό, αλλά μάλλον κάτι πήγε στραβά και τα ξέσκισε όλα...

Δημοσ.

τα 34db attenuation που δείχνει το router σου αντιστοιχούν σε πάνω από 2km καλωδιακή απόσταση...

Το γνωρίζω αυτό αλλά γνωρίζω που είναι το Α/Κ κ η απόσταση είναι στα 800 μέτρα. Επίσης αν ήμουν στα 2km γιατί την πρώτη ώρα (που ενεργοποιήθηκε το internet) συγχρόνιζα στα 27Mbp/s down και γύρω στο 1Mbp/s up?

Eπίσης δοκίμασα να συνδεθώ με το ADSL2+ προφίλ από το router αλλά όπως με ενημέρωσαν κ από την Wind δεν είναι ενεργό επομένως δεν μπορώ να σας αναφέρω μετρήσεις.

Δημοσ.

κανονικά όχι, δεν έπρεπε να δημιουργεί τόσο μεγάλη μείωση στο συγχρονισμό, αλλά μάλλον κάτι πήγε στραβά και τα ξέσκισε όλα...

To έχω σκεφτεί εδώ και 10 μέρες το ενδεχόμενο. Έψαξα κ σε αρκετά φόρουμ αλλά δεν είδα άλλον με αντίστοιχο πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά ενώ έχω ζητήσει πάμπολες φορές να γυρίσει η γραμμή σε interleaved μόλις με ενημέρωσαν πως ακόμα είναι σε fastpath... 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To έχω σκεφτεί εδώ και 10 μέρες το ενδεχόμενο. Έψαξα κ σε αρκετά φόρουμ αλλά δεν είδα άλλον με αντίστοιχο πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά ενώ έχω ζητήσει πάμπολες φορές να γυρίσει η γραμμή σε interleaved μόλις με ενημέρωσαν πως ακόμα είναι σε fastpath... 

Απο περιέργεια , τελικά τι εγινε? και σε ποια περιοχή μενεις φιλε?

Δημοσ.

Καλημέρα,

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε ένα μήνα μετά την εμφάνιση της βλάβης (26/3 - 23/4).

Το πρόβλημα εν τέλει ήταν στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού, δηλαδή μία από τις 2 μπρίζες που είχε το σπίτι βραχυκύκλωνε την άλλη δημιουργώντας το πρόβλημα.

Το αστείο φυσικά της υπόθεσης είναι πως τις πρώτες μέρες που δηλώθηκε η βλάβη, είχε έρθει τεχνικός τους, που έκανε μετρήσεις κ με διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα ήταν στο εξωτερικό δίκτυο κ όχι εντός του σπιτιού.

Επίσης ένας πολύ βασικός λόγος που άργησε τόσο όλη κατάσταση, είναι πως διότι από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η βλάβη, ενώ είχα internet απλά με πολύ κακό συγχρονισμό (γεγονός που τους είχα τονίσει επανειλημένως), οι τεχνικοί της wind επέμεναν να σημειώνουν πως δεν συγχρόνιζε το router μου καθόλου. Χρειάστηκε να περάσουν 2,5 εβδομάδες με καθημερινά τηλεφωνήματα όπου τόνιζα το πρόβλημα (όχι μη συγχρονισμός αλλά κακός συγχρονισμός)  καθώς και τις τιμές που πόσταρα αρχικά από το router, για να αποφασίσουν να κάνουν update το πρόβλημα κ επομένως να καταφέρουν να το εντοπίσουν.

Αυτή τη στιγμή έχω 27mbp/s down κ 3.3mbp/s up με ενεργοποιημένο fastpath. 

Μένω Πάτρα, κοντά στην πλατεία Νόρμαν, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Νόρμαν.

Ελπίζω να μη σας ζάλισα με το wall of text :)

Δημοσ.

Καλημέρα,

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε ένα μήνα μετά την εμφάνιση της βλάβης (26/3 - 23/4).

Το πρόβλημα εν τέλει ήταν στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού, δηλαδή μία από τις 2 μπρίζες που είχε το σπίτι βραχυκύκλωνε την άλλη δημιουργώντας το πρόβλημα.  (....)  Αυτή τη στιγμή έχω 27mbp/s down κ 3.3mbp/s up με ενεργοποιημένο fastpath. 

Μένω Πάτρα, κοντά στην πλατεία Νόρμαν, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Νόρμαν.

Ελπίζω να μη σας ζάλισα με το wall of text :)

Μα τι λες, γιαυτά ζουμε να διαβάζουμε..

Μπορείς να μας postareis και τα τωρινα δεδομένα της γραμμης?  Ψάχνομαι αυτον τον καιρό με vdsl wind-forthnet-cyta και είμαι λιγο αναποφάσιστος.. ενα δρόμο προς Αγ.Σοφιάς απο Φαβίερου και Κων/πολεως είμαι εγώ, με τωρινή σύνδεση wind να κλειδώνει στα 13,3.. (καποια μαλακία profile μου έχουν κάνει σιγουρα)

Δημοσ.

Τα στοιχεία τώρα είναι αυτά που φαίνονται παρακάτω! Συνήθως γράφει κ λίγο παραπάνω αλλά χοντρικά εκεί κειμένονται!

post-295302-0-18426400-1398691646_thumb.png

post-295302-0-51111800-1398691795_thumb.png

Δημοσ.

φιλε εγώ πάντως, ειμαι 200 μ πιο κοντα σε σχεση με σενα απο το Α/Κ (Σαρανταπορου& κων/πολεως) και τελικά δεν ψήνομαι να συνεχίσω wind ακόμα και vdsl. Ακόμα 33 το attenuation? τους έχεις ρωτήσει γιατι είναι τοσο υψηλό?

Τα στοιχεία τώρα είναι αυτά που φαίνονται παρακάτω! Συνήθως γράφει κ λίγο παραπάνω αλλά χοντρικά εκεί κειμένονται!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...