Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η δικαστική διαμάχη των Apple και Samsung μας προσφέρει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τις δύο εταιρείες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μαθαίνουμε για την Apple –μετά τη δημοσιοποίηση ορισμένων πολύ ενδιαφέροντών slides μίας παρουσίασης του Phil Schiller τον Απρίλιο του 2013 σε εσωτερικούς συνεργάτες/ πωλητές- και για τα σχέδια της το 2014.Σύμφωνα με τη παρουσίαση του Schiller, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων των μοντέλων iPhone μειώνεται διαρκώς, με τη σχετική έρευνα να αποκαλύπτει επίσης, ότι η ανάπτυξη σημειώνεται στα φθηνά ή και στα κινητά με μεγάλη οθόνη (μεγαλύτερη δηλαδή εκείνης που διαθέτει το iPhone), δύο κατηγορίες δηλαδή που η Apple δεν διαθέτει κάποιο προϊόν. Πιο συγκεκριμένα η παρουσίαση λέει: "Οι καταναλωτές θέλουν αυτό που δεν έχουμε”. Στο slide φαίνεται ότι από τα 228 εκατομ. smartphones που πουλήθηκαν τα περισσότερα ήταν όπως μπορείτε να δείτε με τιμή κάτω 300 δολαρίων ενώ τα υπόλοιπα διέθεταν οθόνη μεγαλύτερη των 4.0 ιντσών (τα οποία κόστιζαν πάνω από $300).

Η παρουσίαση και τα slides προέρχονται από τη περασμένη Άνοιξη –Απρίλιος 2013- και η Apple, όπως είδατε προσπάθησε να ελιχθεί στην αγορά με τη παρουσίαση του iPhone 5c, το οποίο όμως ούτε φθηνό ήταν, ούτε μεγαλύτερη οθόνη είχε. Το πώς θα αντιμετωπίσει η Apple τις προκλήσεις στην αγορά το 2014, ώστε η ανάπτυξη να σταματήσει να επιβραδύνεται λογικά θα έρθει με τη μορφή ενός (ή περισσότερων) iPhone με μεγαλύτερη οθόνη. Όπως καταλάβαμε από το κόστος του iPhone 5c (δείτε πόσο κοστίζει το 8άρι) η εταιρεία δεν αναμένεται να αλλάξει την πολιτική της στο τομέα του κόστους.

Από το Recode μαθαίνουμε επίσης ότι η εταιρεία παραδέχτηκε –Phil Schiller- ότι ο ανταγωνισμός έχει κάνει δραστικές βελτιώσεις στο hardware και σε ορισμένες περιπτώσεις και στα οικοσυστήματα, ενώ επισήμανε ότι την ίδια ώρα, κάποιοι κατασκευαστές Android ξοδεύουν εξωφρενικά ποσά σε διαφήμιση ή σε παρόχους για να αυξήσουν τα ποσοστά τους (σε ποια εταιρεία άραγε να αναφέρεται η Apple;). Σε διάφορα emails εσωτερικά, ο Phil Schiller είχε επισημάνει ότι η Apple πρέπει να επανεξετάσει την στρατηγική της στο marketing και κάτι δραστικό έπρεπε να γίνει.

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: Recode

Επεξ/σία από voltmod
  • Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το iphone ποτέ δεν είχε το κάτι παραπάνω που να δικαιολογεί την τιμή του. Οι τρελές πωλήσεις οφείλονται στη μόδα που όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί.

• Like 25
Δημοσ.

αυτα τα ξεραμε πανω-κατω, το τι και αν θα κανουν κατι να ανεβασουν τις πωλησεις μενει να δουμε, αν και απο οτι φαινετε μαλλον τις ιντσες στα νεα iphone θα ανεβασουν... τιμες δεν βλεπω να ριχνουν ακομα και οταν γεμιζουν με στοκ οι αποθηκες. Ειπαμε στην Apple πιστευουν οτι εχουν και ενα prestige να διατηρισουν δεν ειμαστε και για τον καθε τυχάρπαστο... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό συμβαίνει επειδή ο κόσμος αρχίζει να ξυπνάει και να βλέπει ότι μπορεί να έχει περισσότερα σε μία φθηνότερη και ΚΑΛΥΤΕΡΗ συσκευή από αυτή της apple.

1)  Λέω ΞΑΝΑ ότι οι 3,5 ίντσες και 4.0 έχουν σταματήσει, έφτασε επιτέλους αυτό που τόσα χρόνια έλεγα, θα κυκλοφορούν παντόφλες με μηλαράκι και τότε θα πάψουν μερικοί μερικοί να λένε για το ιδανικό μέγεθος το οποίο εφαρμόζει στο χέρι των ανθρώπων!!!!

2) Ξεχάστε τις βλακείες με την ποιότητα κατασκευής, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ... ναι, καλά είδατε, και δεν είναι μόνο η HTC, άλλα και η Nokia και σύντομα πολλές ακόμη.

3) H apple δεν υποστηρίζεται τόσο φανατικά πλεον στην Αμερική ( εδώ και καιρό ), και ναι έχει τεράστια σημασία διότι χάνει το κύριο μέρος της ιστορίας!

4) Επειδή αναφέρει παραπάνω για διαμάχη apple vs samsung... 

Η Samsung καλοί μου άνθρωποι πασάρει το τηλέφωνο υψηλών γούστων και πολυτέλειας σε αυτόν που θέλει να τα σκάσει ( όπως και η apple, Nokia, HTC, LG κ.λ.π ), όμως πασάρει και μια δυνατή συσκευή για κάποιον τιποτένιο και παρακατιανό ( ας πούμε εγώ, που δεν έχω ρεεε τόσα λεφτά για να πάρω καλό κινητό ), οπότε ναι, βγάζει και κάτι καλό για μένα και ξέρετε ποια είναι η τρελή φάση?????? Μπορεί να συγκριθεί με iphone, ναι, ναι όσο κι αν δεν το παραδέχονται αυτό οι μηλαράδες!

Οπότε ας πάρει ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ, έτσι επειδή την έχει δει πολύ κάπως αυτή η apple! 

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Επεξ/σία από d4mage
  • Like 26
Δημοσ.

<p>Το iphone ποτέ δεν είχε το κάτι παραπάνω που να δικαιολογεί την τιμή του. Οι τρελές πωλήσεις οφείλονται στη μόδα που όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί.</p>

ή ολοι ειναι fashion victim h´ εσυ ασχετος με το αντικειμενο .διαλεξε...

Sent from my iPhone5 using Insomnia

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο κόσμος αρχίζει να ξυπνάει και να βλέπει ότι μπορεί να έχει περισσότερα σε μία φθηνότερη και ΚΑΛΥΤΕΡΗ συσκευή από αυτή της apple.

1)  Λέω ΞΑΝΑ ότι οι 3,5 ίντσες και 4.0 έχουν σταματήσει, έφτασε επιτέλους αυτό που τόσα χρόνια έλεγα, θα κυκλοφορούν παντόφλες με μηλαράκι και τότε θα το πάψουν μερικοί μερικοί να λένε για το ιδανικό μέγεθος το οποίο εφαρμόζει στο χέρι των ανθρώπων!!!!

2) Ξεχάστε τις βλακείες με την ποιότητα κατασκευής, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ... ναι, καλά είδατε, και δεν είναι μόνο η HTC, άλλα και η Nokia και σύντομα πολλές ακόμη.

3) H apple δεν υποστηρίζεται τόσο φανατικά πλεον στην Αμερική ( εδώ και καιρό ), και ναι έχει τεράστια σημασία διότι χάνει το κύριο μέρος της ιστορίας!

4) Επειδή αναφέρει παραπάνω για διαμάχη apple vs samsung... 

Η Samsung καλοί μου άνθρωποι πασάρει το τηλέφωνο υψηλών γούστων και πολυτέλειας σε αυτόν που θέλει να τα σκάσει, όμως πασάρει και μια δυνατή συσκευή που κάποιος είναι τιποτένιος και παρακατιανός ( ας πούμε εγώ, που δεν έχω ρεεε τόσα λεφτά για να πάρω καλό κινητό ), οπότε ναι, βγάζει και κάτι καλό για μένα και ξέρετε ποια είναι η τρελή φάση?????? Μπορεί να συγκριθεί με iphone, ναι, ναι όσο κι αν δεν το παραδέχονται αυτό η μηλαράδες!

Οπότε ας πάρει ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ, έτσι επειδή την έχει δει πολύ κάπως αυτή η apple! 

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Πολύ μίσος.

Δεν σου πήραν το IPhone που πάντα ήθελες; 

• Like 23
Δημοσ.

Τσιπα?? Στο μονο που παραδεχομαι την apple ειναι η ποιοτητα καταδκευης της σε ολα τα αλλα ειναι απλα αλλη μια εταιρεια οπως και ολες οι αλλες τωρα γιατι καποιοι σκιζουν τα ιματια τους δμγια την καθε εταιρεια ειτε αυτη λεγεται samsung ειτε apple ειτε htc λες ρε π...η μου και εχουν μετοχες εκει μεσα τι να πω...

Sent from my lovely iphone5s and crappy samsung note2 using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.

1. Δεν ξέρεις ποιος είμαι. Εάν μου πείρε εμένα IPhone, η το πήρα μόνος μου, η έχω Samsung, HTC, ΚΛΠ. Δεν ξέρεις.

Διόρθωση.

Πάντως εδω στην Ολλανδία τα apple τα πουλάνε σαν πορτοκάλια. 

Το iphone 5s στα 390 σε μαγαζί με μτχ iphone 4s στα 180.

• Like 2
Δημοσ.

Τα iphone ήταν,  πολύ περισσότερο στο παρελθόν ,  η αιχμή της τεχνολογίας . Καλή η πλάκα αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα και διαγράφουμε μια ιστορία. Έτσι η Apple αρκέστηκε στην κυριαρχία της και την κερδοφορία της και σήμερα  πληρώνει την παθητική της στάση.

Το γεγονός όμως ότι, οι καταναλωτές τόσα χρόνια φωνάζουν για χαμηλές τιμές και η Apple σφύριζε ανέμελα, νομίζω ότι δεν χωράει ούτε συζήτηση, ούτε συγχώρεση.

Και τώρα ανακάλυψαν ότι δεν έχουν προιόν πάνω από 4" . Ποιός , η Apple ... και θέλουν να λένε ότι αντιπροσωπεύουν το μέλλον , ε όχι .

Πίσσα και πούπουλα !!!!

• Like 11
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...