Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Έχω ένα WD My Book World Edition δικτυακό σκληρό συνδεδεμένο πάνω στο ασύρματο router μου (Draytek Vifor 2710ne). Του έχω δηλώσει σταθερή ip και έχω φτιάξει το δίκτυό μου έτσι ώστε να τον χρησιμοποιώ για αποθήκευση και διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ του pc και του laptop αλλά και μέσω ftp όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού.

Το πρόβλημα είναι ότι ο δικτυακό εμφανίζεται στο network και είναι προσβάσιμος από το pc και το laptop μόνο όταν αυτοί είναι συνδεδεμένοι ενσύρματα στο router.

Αντίθετα όταν προσπαθώ ασύρματα να συνδεθώ στον δικτυακό σκληρό από το laptop αυτό είναι αδύνατο. Για ένα μυστήριο λόγο που δεν ξέρω ο δικτυακός εξαφανίζεται και λαμβάνω το γνωστό μνμ "The network path was not found".

Ένα άλλο "κουφό" είναι ότι αλλάζοντας router και βάζοντας ένα "μηχανάκι" (Oxygen) που μου είχε δώσει η Tellas δουλεύει κανονικά! :mad:

Όλες οι IP είναι καρφωτές και τα πάντα παίζουν σε WORKGROUP

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι στο δικτυακό κομμάτι του router αλλά και πάλι δεν βλέπω καμμιά περίεργη ρύθμιση!

Καμμιά ιδέα? 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

μηπως στο ρουτερ υπαρχει καμια επιλογη για ap isolation και σου κοβει ολη την Lan Κινηση μεταξυ των clients?

αν δεν εχει κατι σαν αυτο τοτε ριξε και κανα firmware update.

Δημοσ.

μηπως στο ρουτερ υπαρχει καμια επιλογη για ap isolation και σου κοβει ολη την Lan Κινηση μεταξυ των clients?

αν δεν εχει κατι σαν αυτο τοτε ριξε και κανα firmware update.

Καλημέρα

Το router έχει ap isolation εκεί που απομονώνει τις MAC αλλά δεν είναι ενεργοποιημένο. Το έχω αναβαθμίσει στο τελευταίο firmware.

Έχω σπάσει το κεφάλι μου. Ο μόνος τρόπος να έχω πρόσβαση στα αρχεία ασύρματα μέσω laptop είναι μέσω ftp αλλά αυτό δεν είναι λύση γιατί δεν μπορώ να τα επεξεργαστώ On the fly.

Δημοσ.

Απο την εμπειρια που ειχα μια φορα, το ap isolation στο ne δε δουλευει. Δοκιμασε με κανα firmware μηπως εισαι τυχερος.

Δημοσ.

Απο την εμπειρια που ειχα μια φορα, το ap isolation στο ne δε δουλευει. Δοκιμασε με κανα firmware μηπως εισαι τυχερος.

Μα έτσι και αλλιώς το ap isolation και ο αποκλεισμός των MAC address είναι απενεργοποιημένα. Δεν νομίζω να έχει σχέση αυτό γιατί αν είχε τότε δεν θα είχα ασύρματη πρόσβαση στα αρχεία του PC ενώ τώρα έχω. Το πρόβλημα είναι ότι ασύρματη πρόσβαση δεν έχω στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον δικτυακό.

Δημοσ.

Εχει αυτο σου λεω, ειναι μονιμα ενεργοποιημενο.

Οκ, αν είναι μόνιμα ενεργοποιημένο υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσω???

Αλλά και έτσι να είναι, πως γίνεται να έχω πρόσβαση στα αρχεία του PC και να μην έχω στα αρχεία του δικτυακού σκληρού. Αυτό δεν είναι περίεργο?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εγω θα δοκιμαζα αν και θυμαμαι οτι δεν το ειχα λυσει αυτο το θεμα με αλλο firm. Δεν ειχα βρει και τοσα οσα δειχνεις τωρα ομως. Κανα-δυο ειχα δοκιμασει.

Δημοσ.

Κοιτα, εγω το ne δε το θεωρω και απο τα καλα, εχει και ψιλομαπα ασυρματο αλλα σα μοντεμ μια χαρα δουλευει. Δε θα σου προτεινω να αλλαξεις ή οχι παντως. Καλυτερα να δοκιμασεις με κανα αλλο πρωτα να σιγουρευτεις, πριν πας σε αλλαγη.

Δημοσ.

Κοιτα, εγω το ne δε το θεωρω και απο τα καλα, εχει και ψιλομαπα ασυρματο αλλα σα μοντεμ μια χαρα δουλευει. Δε θα σου προτεινω να αλλαξεις ή οχι παντως. Καλυτερα να δοκιμασεις με κανα αλλο πρωτα να σιγουρευτεις, πριν πας σε αλλαγη.

Οκ..Δυστυχώς δεν έχω κανέναν για να δανειστώ και να δοκιμαω οπότε έχεις να προτείνεις κάτι φθηνό και σχετικά αξιοπρεπές και να χει απαραίτητα δυνατότητα DDNS για να κάνω τη δουλειά μου? Έτσι και αλλιώς όταν θα πέσει το VDSL θα αλλάξουμε πάλι...

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Κοιτα φιλος, αν και 99% ειναι το ap isolation, πριν κανεις οτιδηποτε, παιξε με τα firmwares.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...