Προς το περιεχόμενο

Ποιο Λειτουργικό Σύστημα Προτιμάτε ;

SPANK

Ποιο Λειτουργικό Σύστημα Προτιμάτε ;  

251 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο Λειτουργικό Σύστημα Προτιμάτε ;

• Windows XP
    • Windows 7
    • Windows 8 / 8.1
    • Windows Vista
    • Windows 2000
    • Apple OS X
    • BSD (FreeBSD, NetBSD, OpenBSD)
    • UNIX
    • Linux (Αναφέρετε ποιο)
    • Άλλο (Αναφέρετε ποιο)
      0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@unameit Εγώ προσωπικά μπαίνω σε win μόνο για παιχνίδια. Πλέον δεν καίγομαι με τις ώρες όπως παλιά οπότε αυτο μεταφράζεται σε 2-3 φορές την εβδομάδα.

Σκέψου ότι η χρήση των win που κάνω είναι η εξής. Μπαίνω -> ανοιγω παιχνίδι -> παίζω όσο παίξω -> κάνω reboot. Όπως ακριβώς και μια κονσόλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εσεις ολοι που ψηφιζετε linux το χρησιμοποιειτε και καθολου , η ψηφιζετε τελειως "χαλαρα" ?

αν κρινουμε απο τα users usage, surveys που βγαινουν απο forums καθε τελους ανασκοπησης χρονου αλλα και απο καθε ιστοσελιδα εξειδικευμενη σε ερευνες χρησης , μαλλον το μεχρι τωρα αποτελεσμα του poll δεν ειναι καθολου αντιπροσωπευτικο. το 1-5 % δεν μπορει να γινεται και 33% ξαφνικα.

εννοείται οτι το χρησιμοποιούμε. όπως χρησιμοποιούμε και τα windows. το poll βέβαια ρωτάει ποιο προτιμάμε, όχι με ποιο μπαίνουμε περισσότερο ή τι φαίνεται να τρέχει στους servers, ο άλλος π.χ μπορεί να μπαίνει στο φορουμ απο windows, αλλα να κάνει άλλα πράγματα πιο σοβαρά στο linux (π.χ developing). Εγώ το προτιμώ για διάφορους λόγους, αν και πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα που στα windows δεν χρειάζεται να τα λύσεις ποτέ γιατι δεν εμφανίζονται. Και 99% του χρόνου μου σε windows να έτρωγα, πάλι οτι προτιμάω το arch (και 1-2 διανομές ακόμα) θα έγραφα. Φυσικά υπάρχουν και διανομές που είναι "χειρότερες" και απο windows, π.χ ubuntu :P

Ψήφισα Linux, βάσει της καθημερινής χρήσης που κάνω στα μηχανάκια μου. Έχω και Windows 7 εγκατεστημένο , αλλά boot γίνεται μια φορά το μήνα (και αν).

Σε ότι αφορά διανομή, μπα.. δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, ούτε «αγάπη». Χρησιμοποιώ τις διανομές που υπάρχουν στην υπογραφή μου (+ Fedora που υπάρχει σε άλλο μηχανάκι) σχεδόν ανά εβδομάδα.

Η κάθε διανομή έχει τα καλά της και τα κακά της, μετά από 5 έτη σε Linux έχω καταλήξει σε ένα multi-boot σύστημα με το οποίο είμαι ευχαριστημένος.

Ξεκίνησα με... Spectrum+ και μετά με Commoder64 - και ύστερα όλα τα υπόλοιπα, Atari, Amiga, Amstrad κτλ.

Πήρα (αρχικά) DOS PC και έπειτα είχα Win-PC από τα πρώτα Windows έως... πριν μερικές μέρες που απέκτησα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Mac.

Σαν να ήμουν... Νεάτερνταλ άνθρωπος των σπηλαίων και ανακάλυψα την φωτιά! Έτσι νιώθω!

Η μέρα με την νύχτα! Έχω βάλει και τα Win8 πάνω στο κομπιούτερ - τα οποία είναι επιεικώς ΑΘΛΙΑ αναβάθμιση απ' τα 7 (ουδείς αντιλήφθηκε γιατί έκαναν όλες αυτές τις ΚΑΚΙΣΤΕΣ αλλαγές στο UI και γενικά στην χρήση τους) - τα οποία Win8 τα 'χω "έτσι", για να βλέπω κάνα streaming football, να κατεβάζω κάνα torrent κτλ.

Τα Mac με τα Maverick (βασικά τo Lion ήταν καλύτερο απ' ό,τι μου λένε παλιότεροι Apple users) είναι από άλλον πλανήτη.

Όποιος δεν έχει Mac, δεν το καταλαβαίνει. Όταν πάρει... το αντιλαμβάνεται.

Απλά και μόνο να... πιάσεις το εικονίδιο της εφαρμογής και να το "πετάξεις" μέσα στο App folder και... "πάπαλα", έγινε εγκατάσταση (!)... είναι μόνο ένα παράδειγμα πόσο πιο ΑΝΕΤΗ είναι η ζωή σου με έναν Mac.

Από 'κεί και πέρα, ναι... είναι πανάκριβα. Αλλά και οι... Φερράρι είναι πανάκριβες! Άμα δεν μπορείς να 'χεις Φερράρι, μένεις με το... Σουμπαρού σου.

εσεις ολοι που ψηφιζετε linux το χρησιμοποιειτε και καθολου , η ψηφιζετε τελειως "χαλαρα" ?

Το μονο OS ειναι σε ολα μου τα μηχανηματα, desktop netbook laptop server. οποτε ναι το χρησιμοποιω καθημερινα προφανως...

• Like 2

Αν είναι να ενωθεί το unix με το linux τότε να ενσωματωθούν σε αυτά και το Unix-like FreeBSD και το  Unix-based Apple OS X. Επιπλέον να ενσωματοθούν και τα windows μεταξύ τους. Καλύτερα θα ήταν να υπήρχαν κατηγορίες με clusters.

Κανονικά, πρέπει να ενωθεί γιατί όταν δημοσιεύθηκε το poll ξεχάστηκε η επιλογή Linux, με αποτέλεσμα πολλά μέλη να ψηφίσουν UNIX γιατί δεν έβρισκαν επιλογή Linux.

Κι επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα για τέτοιου είδους edit στα polls, το σωστό είναι να ακυρωθεί η ψηφοφορία και να υποβληθεί εκ νέου... :-\

Να είναι κάπως έτσι:

• Dos / Freedos
  • Windows (όλες οι εκδόσεις μέχρι σήμερα)
  • Linux (με υποκατηγορία όλες τις διανομές -δε θα χωρέσουν- )
  • Apple OS (όλες οι εκδόσεις)

• Άλλο

• Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...