Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Σκοπευω να διαθεσω 100, max 150 ευρω (αν αξιζει τοσο πολυ) για να παρω μια καρτα ηχου της οποιας η μοναδικη χρηση θα ειναι high end ακουστικα για ακροαση μουσικης και hi-fi ηχοσυστημα για τον ιδιο σκοπο. Δινω τεραστια σημασια στη λεπτομερεια, θελω να αγορασω κατι που να το ευχαριστηθω και να μου μεινει.

Επειδη λοιπον εδω και χρονια ειμαι τελειως ασχετος πανω στον συγκεκριμενο τομεα, οι πιο ειδικοι τι θα προτεινατε?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Κάποιος είχε ποστάρει (δεν μπορώ να το βρω) μια κάρτα που είχε και ενίσχυση για ακουστικά. Το λέω γιατί έχω καλά ακουστικά που όμως είναι 120 ohm και η onboard δεν δίνει αρκετό "γκάζι". Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι πολύ ιδιαίτερο. Προσωπικά θα έδινα έως 60-70e. (Χωρίς να έχω ψάξει τι τιμές παίζουν τελευταία).

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

H Sonar XTX με ψηνει αλλα ξεφευγει απτο μπατζετ. Απτην αλλη βαση της ποιοτητας των ακουστικων και του hifi που εχω, αλλα και της μανιας με την λεπτομερεια στον ηχο, νομιζω οτι πρεπει να βαλω το χερι στην τσεπη. Η Αsus στο θεμα του ηχου αξιζει τα λεφτα της?

SPANΚ καλη και η δικη σου προταση, απλα με την creative εχω απογοητευτει στο θεμα υποστηριξης drivers. Μιλαμε βεβαια για καμια 7ετια πριν. Πλεον εχει βελτιωθει σε αυτο το κομματι και αντιμετωπιζει πιο σοβαρα τα προιοντα της?

Che τα ακουστικα μου εχουν input impedence (αν αυτο εννοεις) 32ohm.

sotkiritsis σκεφτομαι και αυτην και την zxr αν τελικα καταληξω σε creative μερια.

Δημοσ.

Che τα ακουστικα μου εχουν input impedence (αν αυτο εννοεις) 32ohm.

Ναι, αυτό λέω. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με καμμία κάρτα. Ποια ακουστικά έχεις και τι είδους (format, sample rate, bit rate) αρχεία παίζεις;

Δημοσ.

Εχω τα akg551 και παιζω lossless αρχεια κυριως (flac/ape/m4a κλπ).

Και 'γω AKG έχω (601), ωραία είναι αλλά να χώσεις 150e για να ακούς 300-700Mbps (ριπαρισμένα από CD τουλάχιστον, ελπίζω), μου φαίνεται too much. Και wav να έπαιζες, πάλι θα είχα μια αμφιβολία αν αξίζει. Αν γουστάρεις πάντως και τα 'χεις, η γνώμη μου περιττεύει.

Δημοσ.

SPANΚ καλη και η δικη σου προταση, απλα με την creative εχω απογοητευτει στο θεμα υποστηριξης drivers. Μιλαμε βεβαια για καμια 7ετια πριν. Πλεον εχει βελτιωθει σε αυτο το κομματι και αντιμετωπιζει πιο σοβαρα τα προιοντα της?

Έχεις δίκιο για αυτο που λες υπήρχαν θέματα με την creative και τους drivers , εγω στην δικιά μου κάρτα ήχου της υπογραφής μου δεν εχω θέματα με τους drivers και τα 7 και αν ανα καιρούς βγάζει και ορισμένα updates. Πιστεύω οτι γενικα ναι εχει βελτιωθεί η κάτασταση

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Eν τελει μετα απο καμποσο ψαξιμο και πολυ "περιμενε" παραγγελθηκε η νεα σειρα asus essence stx II, με το budget να διπλασιαζεται περιπου. Εχω φαει καμποσο στησιμο λογω ελλειψης στοκ επειδη μολις κυκλοφορησε, αλλα αποσα μου ειπαν, αναμενω την παραλαβη της αν οχι αυριο, απο Δευτερα . Θα ακολουθησουν εντυπωσεις. Ιδωμεν.

Eπομενο βημα -αρα ευπροσδεκτη καθε συμβουλη- ειναι η αγορα pc ηχειων για ακροαση μουσικης μιας και δεν χρησιμοποιω ολες τις ωρες το hifi για αυτο το σκοπο. Εννοειται οτι δεν με ενδιαφερουν ψευτομαρκες τυπου logitech κι οτι θελω "μουσικα" ηχεια 2.0 ή 2.1.

Σκεφτομαι την περιπτωση monitor ηχειων, αλλα διαβαζω θετικα και αρνητικα πραγματα γυρω απο αυτα, εχοντας καταληξει στο συμπερασμα οτι δεν πολυαξιζουν σε μπατζετ κατω των 200 ευρω (πιο πολυ φαινεσθαι και λιγοτερη ηχητικη ουσια, αρα επανερχομαστε στην κατηγορια trash-logitech). Συνεπως η αναζητηση συνεχιζεται.

Το μπατζετ στο οποιο θα κινηθω ειναι περι τα 200 ευρω παντως.

Δημοσ.

Μεγειές καταρχάς.

Τα monitor είναι πρωταρχικά  για παραγωγή μουσικής και όχι αναπαραγωγή της, άρα σε γενικές γραμμές δεν προτείνονται για audiophile χρήσεις.

Αυτό που θες από ένα μονιτορ ηχείο είναι να σου αποδώσει αχρωμάτιστα αυτό που έχεις γράψει , ώστε να ξέρεις πώς περίπου θα αποδώσει σε οποιοδήποτε σύστημα , από 5 ευρώ ως 50κ.

Αντίθετα, σε audiophile χρήσεις , θες αυτό το χρώμα και τη ζεστασιά που δίνουν τα ηχεία .

Αν λάβεις υπόψη και το ποιές εκπτώσεις και πού γίνονται αυτές στα φτηνότερης κατηγορίας μόνιτορ τότε νομίζω πώς φεύγεις από κει.

Παρόλα αυτά, ρίξε μια αυτιά με ένα cd αναφοράς ΑΦΟΥ έχεις ακούσει "κανονικά" ηχεία, κυρίως στα m audio.

Για ηχεία δεν ξέρω να σου πω (έχω μόνιτορ εγώ :devil: ) , όταν τα είχα αφήσει , σε αυτά τα budget έπαιζαν τα Harman Kardon και άρχιζαν να κάνουν χοντρό παιχνίδι τα Edifier.

Οπότε, ξεκίνα με Edifier, σύγκρινε με Harman Kardon, άκου Logitech kai Creative (για να τα απορρίψεις :-D ) και αφού καταλήξεις, σύγκρινε την επιλογή σου και με μόνιτορ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...