micos000 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 To 0x74 error οφείλεται σε προβληματική ή κατεστραμμένη registry. Πάτα f8 στην εκκίνηση για να σου βγάλει τις επιλογές (αν δεν στιε βγάλει μόνο του) και επέλεξε "Τελευταίες γνωστές ρυθμίσεις..." Αν πάλι δεν διορθωθεί ίσως χρειαστεί επανεγκατάσταση του λειτουργικού. Αν έχει το erd commander δοκίμασε να κάνεις επαναφορά μήπως και σε σώσει.
toniok Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Τα συμπτώματα είναι τα εξής: την μια φορά εμφανίζει τον σκληρό και την άλλη πάλι όχι. Χαρακτιριστικό είναι επίσης ότι αρκετή ώρα κολλάει στο Windows Logo. Αλλες φορές γράφει (δεν θυμάμαι ακριβώς πως το λέει) : αυτόματη επιδιόρθωση (συστήνεται), προχωράει η διαδικασία, εμφανίζει τον σκληρό αλλά όχι τα shortcut. Στο επόμενο ρεσταρτ τα εμφανίζει. Εαν κλείσω το pc και το ανοίξω μετα απο ώρες παλι δεν μου βλέπει τον δίσκο. Προσπάθησα να κάνω και το erd commander, αλλα ήδη στην αρχή, εκεί που χρειάζεται να διαλέξουμε χώρα δεν μπορώ να προχωρήσω διότι δεν δουλεύει το ποντίκι. Την διαδικασία την προσπάθησα δυο φορες.
micos000 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Στο erd μπορείς να μετακινηθείς με τα πλήκτρα TAB, SHIFT+TAB, ARROWS ανάμεσα στα πλήκτρα και στα τμήματα των παραθύρων και να επιλέξεις με SPACE. Έτσι όπως τα λες όμως μου φαίνεται για προβληματικό δίσκο ή controller μητρικής.
toniok Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Έχεις κάποιο tool υπόψη σου για να ελέγξω controller και μητρική; Σήμερα το πρωί μου ξεκίνησε μια χαρά το pc. Με αυτά που περιγράφω το Erd να το κάνω ή όχι;
brotrainer Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μπορείς να μου πεις από που πήρες το PC; Μπλε οθόνη μπορεί να είναι τα πάντα, δυστυχώς. Από σκληρό-ram-κάρτα. Πήγαινε το service. Βγάλε το σκληρό σου και βάλε άλλον μέσα αν δεν βγάλει πάλι μπλε οθόνη είναι ο σκληρός. Πάντως, αν είναι σκληρός είναι σκούρα τα πράγματα γιατί πρέπει να κάνεις εκ νέου νέα εγκατάσταση του ΟS.
micos000 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μπορείς να μου πεις από που πήρες το PC; Μπλε οθόνη μπορεί να είναι τα πάντα, δυστυχώς. Από σκληρό-ram-κάρτα. Πήγαινε το service. Γι αυτό ζητάμε το error code μήπως και καταλάβουμε που μπορεί να οφείλεται το σφάλμα. toniok, δεν χρειάζεται να κάνεις τώρα επιδιόρθωση. Αφού σου άνοιξε μάλλον το έκανε μόνο του. Αν σου ξαναβγάλει όμως σφάλμα για registry θα πρέπει να το κοιτάξεις για φορμάτ και αν στο ξαναπαρουσιάσει ίσως να λεχεις πρόβλημα με το δίσκο. Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο να τεστάρεις την μητρική και τα υποσυστήματα της. Υπάρχουν στο ebay κάτι καρτούλες pci που κάνουν (έτσι λένε) έλεγχο της μητρικής. Πρόγραμμα δεν νομίζω να υπάρχει.
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μπορείς να μου πεις από που πήρες το PC; Μπλε οθόνη μπορεί να είναι τα πάντα, δυστυχώς. Από σκληρό-ram-κάρτα. Πήγαινε το service.Εαν η συμβουλη που εχει να δωσει κανεις ειναι "πηγαινε το service", δεν υπαρχει λογος να ποσταρει. Βγάλε το σκληρό σου και βάλε άλλον μέσα αν δεν βγάλει πάλι μπλε οθόνη είναι ο σκληρός. Πάντως, αν είναι σκληρός είναι σκούρα τα πράγματα γιατί πρέπει να κάνεις εκ νέου νέα εγκατάσταση του ΟS.Δεν την λες και την πιο σιγουρη δοκιμη την παραπανω. Το αντιθετο μαλλον.
toniok Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 ok, ευχαριστώ παιδιά για της απάντησης σας. Τώρα το απόγευμα που άνοιξα το pc, πάλι κόλλησε στο windows logo (ca. 30sec) και προχώρησε. Ανοίξανε τα windows αλλά και πάλι χωρίς τον σκληρό. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. by the way, σκληρό δεύτερο δεν έχω και να αγοράσω έναν χωρίς να είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι ο σκληρός, σορρυ αλλα δεν μου περισσεύουν τα χρήματα. Το pc το αγόρασα απο το πλαισιο, στην αρχή μόνο με μια SSD διότι ήθελα να χρησιμοποιήσω έναν παλιό σκληρό που είχα αλλά τελικά δεν με κάλυψε η χωρητικότητα και επειδή έκανε διάφορα προβληματάκια, το έβαλα σε άλλον υπολογιστή τον οποίο δεν έχω πλέον. Ο σκληρός που έχω τώρα έχει αγοραστεί περίπου τον Νοέμβριο του 2013.
micos000 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2014 Λοιπόν, το πρόβλημα σου πρέπει να έχει αλλού τις ρίζες του. Δεν είναι λογικό μια να σου εμφανίζει το δίσκο και μια όχι, εκτός να ο δίσκος έχει κάποιο πρόβλημα. Το hdsentinel το δοκίμασες; (δεν θυμάμαι αν είπες τίποτα και βαριέμαι τώρα να ψάξω 4 σελίδες). Αν δεν το δοκίμασες κάντο εγκατάσταση και όταν με το καλό ανοίξει το pc με τον δίσκο δες τι σου βγάζει σε υγεία και επιδώσεις. Μετά καλά είναι να ελέγξεις το τροφοδοτικό σου μήπως και δεν αντέχει. Τελευταίο είναι να δοκιμάσεις να αλλάξεις καλώδιο sata (ή ide) στον δίσκο μήπως και έχει πρόβλημα. Καλά είναι να μπεις στο bios και να απενεργοποιήσεις το full screen logo και το quick boot για να μπορείς να ελέγξεις αν "βλέπει" το δίσκο κατά την εκκίνηση και να μην περιμένεις να μπει στα win για να το καταλάβεις. 1
kostas_dr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Πολύ σωστή η πρόταση του hdsentinel, τουλάχιστον να δεις την υγεία του δίσκου, μήπως και εξαιτίας του δημιουργούνται τα προβλήματα. Ή αν σου δείξει 100% υγεία, γλυτώνεις την αγορά νέου δίσκου.
toniok Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 H κατάσταση έχει ως εξής: Εκτός απο τον SSD έχω στο εσωτερικό και δύο HDD. Tον Α. με 1 ΤΒ και τον Β. με 500 GB. O A είναι αυτός που χάνεται. Χθες πριν εγκαταστήσω το hdsentinel άκουγα έναν περίεργο θόρυβο να κάνει ενας δίσκος. Κολλησε μετα τελείως το Pc. Δεν έβρισκε πάλι τον δισκο Restart κλπ. εγκατάσταση του hdsentinel. Εντολή: Επιδιόρθωση του υπολογιστή. Βρήκε τον δίσκο Και το hdsentinel έδειξε ότι ο Δισκος Β. εχει υγεία 9% και θερμοκρασία 46 βαθμούς. Κάνω τώρα copy ολων των αρχείων που είχα στον σκληρό στον 2 ΤΒ USB εξωτερικό σκληρό μου. 3 ώρες περιπου θέλειΕχω μετα σκοπό να αποσυνδέσω τον προβληματικό δίκσο και να δοκιμάσω το συστημά να παίξει για μερικές μέρες χωρίς αυτόν. Θα βάλω και ενα ανεμνηστιράκι στο εσωτερικό του υπολογιστή στο πισω μέρος. Εκεί δηλ. που είναι διάτρητο το κουτί. Ερώτηση ο αέρας πρέπει να μπαίνει στο κουτί ή να βγαίνει; Ερώτηση 2. Το τροφοδοτικό των 450 Watt είναι οκ για να τα σηκώσει ολα αυτά. 1x SSD, 2 εσωτερικούς σκληρούς (1 ΤΒ και μάλλον θα αγοράσω και άλλον εναν του ενος TB αφου ο 500ΜΒ πάει να με εγκαταλείψει) και εναν εξωτερικό 2 TB USB, συν την Καρτα γραφικών 1 GB. Συμφωνείται με τις ενεργειες που σκοπεύω να κάνω;
micos000 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Το τροφοδοτικό, αν είναι καλής ποιότητας και όχι των 20€, είναι αρκετό. Ο αέρας κανονικά πρέπει να μπαίνει από μπροστά και να βγαίνει από πίσω.
toniok Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Είχα ζητήσει να μου βάλουν corsair αλλά μου βάλανε turbo-x . To πως έγινε αυτό είναι μια άλλη ιστορια. Ξέχασα να προσθεσω οτι ξαναβρέθηκα στο σημείο του erd. δηλ. στο Επιλογες αποκαταστασης συστήματος, επιλογή μεθόδων εισοδου του πληκτρολογίου αλλά εκτός απο το ποντίκι δεν μπορούσα να μετακινηθώ ουτε με ΤΑΒ, SHIFT+TAB, ARROWS.
kostas_dr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Είχα ζητήσει να μου βάλουν corsair αλλά μου βάλανε turbo-x . To πως έγινε αυτό είναι μια άλλη ιστορια. Καταλαβαίνουμε όλοι, πως έγινε (και κυρίως, γιατί έγινε) αυτό.
rfc Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Τον δισκο που δε σου εμφανιζει.. εχεις δοκιμασει με αλλο καλωδιο και σε αλλη θυρα στη μητρικη φιλε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα