Προς το περιεχόμενο

Αντιδράσεις για την εξομοίωση πολυτεχνικών με ΤΕΙ και κολέγια

funbreaker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να σου αντιστρέψω το ερώτημα ή σου βάζω δύσκολα? (όπως ο άλλος που δεν μπορούσε να γράψει το Μετσόβιο σωστά).Βρές μου μια αξιολόγηση από εδώ θες, από αλλού ,από όπου γουστάρεις που να αποδεικνύει την ανωτερότητα των ΤΕΙ κι εγώ θα σε παραδεχτώ.

Κατά τα άλλα συμφωνώ εν μέρει με τα λεγόμενα σου N3k21  και αν και δεν ξέρω το θέμα με τη ΝΕΡΙΤ, ίσως έχεις δίκιο αλλά τότε φταίει η προκύρηξη και αυτοί που την έκαναν και αντί να ζητάνε ΤΕ ζητούσαν ΠΕ, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για εξίσωση των δύο επειδή δε ζητούσαν το κατάλληλο προσωπικό. Νομίζω το καταλαβαίνεις.

Μου βαζεις δυσκολα πραγματικα...

Αφου το παμε στις αξιολογησεις.

http://www.webometrics.info/en/europe/greece

Τωρα σκεψου το εξης , τι χρηματοδοτηση λαμβανουν τα ΤΕΙ συγκριτικα με Πολυτεχνια κι Παν. και βαλε αναλογιες ακομη σκεψου οτι σε ολο το κοσμο τα θεωρουν BSc ενω εδω μιλαμε για απλα πραγματα .

Και επειδη το βαζουμε απλα με τις αξιολογησεις , επειδη το ΑΠΘ & ΕΚΠΑ ειναι παραπανω στις γενικες αξιολογησεις απο το ΕΜΠ ειναι ανωτερα ιδρυματα .

Παρτε το χαμπαρι ολος ο κοσμος αναγνωριζει τα ΤΕΙ σαν BSc κι αντιστοιχα των http://en.wikipedia.org/wiki/Fachhochschule. Σας αρεσει η οχι ετσι εχουν τα πραγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ποια επιχειρήματα εσύ το έχεις δέσει ότι οι απόφοιτοι πολυτεχνείων είναι ντε και καλά καλύτεροι από του απόφοιτους ΤΕΙ

Ναι φυσικά και μιλώντας πάντα για τον μέσο απόφοιτο και όχι για εξαιρέσεις και έναν φίλο σου η ξάδερφο σου που ήταν γαμάτος και από ΤΕΙ πήγε στην NASA.

Και την ανωτερότητα αυτή ως προς την επιστημονική κατάρτιση την στηρίζω στα προγράμματα σπουδών καθώς και από την εμπειρία μου και τις γνωριμίες μου στον κλάδο.

Αν εσύ θεωρείς πως ο μέσος ΤΕΙτζής είναι επιστημονικα καταρτισμένος ανώτερα από τον μέσο πολυτεχνίτη θα είχε ενδιαφέρον να μας το πεις.

2) Αν δεν ίσχυαν αυτά που λέω θα έμπαιναν 50-50 σε όλες τις πολυτεχνικές σχολές άτομα από ΤΕΙ και δεν θα γινόταν δεκτό μόνο ένα ποσοστό. Αν υποννοείς πως το γνωσιακό επίπεδο ενός ΤΕΙτζή και ενός πολυτεχνίτη είναι το ίδιο πες το ευθέως και όχι πλαγίως για να το συζητήσουμε.

Λεω ευθεως οτι η διαφορα ειναι στο 1 ετος κι αυτο πρεπει καπως να αναγνωρισθει.

Ρε άνθρωπε κανε εσύ μελέτη για διαστημικό σταθμό δεν σου είπα όχι αλλά να μην μπορώ σαν μηχανικός να κάνω σχέδιο για μια πολυκατοικία για την ΔΕΗ δεν είναι λογικό.

Ρε άνθρωπε δεν διαφωνούμε, 800 φορές είπα πως πρέπει να έχετε κάποια δικαιώματα που θα κριθούν ποια πρέπει να είναι και πως διαφωνω με την πλήρη εξίσωση.

Λεω ευθεως οτι η διαφορα ειναι στο 1 ετος κι αυτο πρεπει καπως να αναγνωρισθει.

Εντάξει τουλάχιστον ξεκαθαρίσαμε τι λες και τι λεω.

Εγώ λέω πως η διαφορά είναι γύρω στα 2,5 έτη.

Μα στο ΕΜΠ δεν παιρνουν ατομα απο ΤΕΙ για MSc (απο οτι γνωριζω) γιατι θα καταρευσει το επιχειρημα της κατωτεροτητας. Σε αλλα κατωτερα ιδρυματα ομως βαζουν κι ατομα απο ΤΕΙ για MSc , τελικα ολοι κατωτεροι ειναι κι τα Πολυτεχνια εχουν μοναχα τη λαμπαδα της γνωσης (Δεν μειωνω την ποιοτητα σπουδων των πολυτεχνιων αλλα τις αντιληψεις ορισμενων ευτυχως οχι ολων)

Φαντάζομαι το "κατώτερα" θα γράφτηκε ειρωνικά έτσι; Εκτός και αν η ιατρική σχολή Αθηνών και όλο το ΕΚΠΑ θεωρούνται σχολές της πλάκας...

Αν εσύ θεωρείς πως ο μέσος ΤΕΙτζής είναι επιστημονικα καταρτισμένος ανώτερα από τον μέσο πολυτεχνίτη θα είχε ενδιαφέρον να μας το πεις.

Οχι ο μεσος πολυτεχνιτης εχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να ειναι καλυτερος απο το μεσο ΤΕΙτζη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα στερησεις την αναγνωριση του πτυχιου και των εππαγγελματικων δικαιωματων απο τον ΤΕΙτζη , αυτο θα το κρινει η αγορα. Αρκετα παιξαμε την κολοκυθια. Τα πτυχια γραφουν Μηχανικος ΤΕ κι οχι ΤΕΙτζης.

Ρε άνθρωπε δεν διαφωνούμε, 800 φορές είπα πως πρέπει να έχετε κάποια δικαιώματα που θα κριθούν ποια πρέπει να είναι και πως διαφωνω με την πλήρη εξίσωση.

Εντάξει τουλάχιστον ξεκαθαρίσαμε τι λες και τι λεω.

Εγώ λέω πως η διαφορά είναι γύρω στα 2,5 έτη.

Κι εγω μπορω να ισχυριστω το οτιδηποτε αλλα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια γνωμη

Φαντάζομαι το "κατώτερα" θα γράφτηκε ειρωνικά έτσι; Εκτός και αν η ιατρική σχολή Αθηνών και όλο το ΕΚΠΑ θεωρούνται σχολές της πλάκας...

Εννοειται

• Like 1

Μου βαζεις δυσκολα πραγματικα...

Αφου το παμε στις αξιολογησεις.

http://www.webometrics.info/en/europe/greece

1100 θέσεις κάτω για να βρεις το πρώτο ΤΕΙ. ;DD

Και σε άφησα να διαλέξεις ό,τι αξιολόγηση σου κάνει για να μη μου λες μετά οτι σου 'βαλα αυτήν εδώ

που βγάζει τους πολιτικούς μηχανικούς στη θέση 28 παγκοσμίως και είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας των ΕΛ

και του Σιμόπουλου του πολυτεχνείου.

• Like 2

1100 θέσεις κάτω για να βρεις το πρώτο ΤΕΙ. ;DD

Και σε άφησα να διαλέξεις ό,τι αξιολόγηση σου κάνει για να μη μου λες μετά οτι σου 'βαλα αυτήν εδώ

που βγάζει τους πολιτικούς μηχανικούς στη θέση 28 παγκοσμίως και είναι αποτέλεσμα συνομοσίας των ΕΛ

και του ΣΙμόπουλου του πολυτεχνείου.

Βλέπεις όμως και αρκετά ΑΕΙ με χαμηλότερη αξιολόγηση από ΤΕΙ. Με αυτούς τι προτείνεις να κάνουμε;

Οχι ο μεσος πολυτεχνιτης εχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να ειναι καλυτερος απο το μεσο ΤΕΙτζη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα στερησεις την αναγνωριση του πτυχιου και των εππαγγελματικων δικαιωματων απο τον ΤΕΙτζη , αυτο θα το κρινει η αγορα. Αρκετα παιξαμε την κολοκυθια. Τα πτυχια γραφουν Μηχανικος ΤΕ κι οχι ΤΕΙτζης.

Ωραία, οπότε αφού καταλήξαμε στην διαφορά επιστημονικής κατάρτισης θα πρέπει να υπάρχει και κάποια διαφοροποίηση στα δικαιώματα.

Κι εγω μπορω να ισχυριστω το οτιδηποτε αλλα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια γνωμη

Προφανώς, όπως και να χει, απ την στιγμή που υπάρχει διαφορά επιστημονικής κατάρτισης κρίνω πως πρέπει να υπάρχει και διαφορά στα δικαιώματα και θεωρώ κρίμα να πέσει τόσο πολύ το επίπεδο των μηχανικών στην Ελλάδα.

Βλέπεις όμως και αρκετά ΑΕΙ με χαμηλότερη αξιολόγηση από ΤΕΙ. Με αυτούς τι προτείνεις να κάνουμε;

Μιλάμε για πολυτεχνικές σχολές που είναι κατώτερες από ΤΕΙ?

Για δείξτε μου.

Μιλάνε όλοι μιλάνε και άτομα που ούτε με κυάλια δεν το 'χουνε δει και ούτε καν ξέρουν πως γράφεται...

Πόσο δίκιο έχεις... 

Αλήθεια, λες και το φλιτζάνι; 

Ωραία, οπότε αφού καταλήξαμε στην διαφορά επιστημονικής κατάρτισης θα πρέπει να υπάρχει και κάποια διαφοροποίηση στα δικαιώματα.

Προφανώς, όπως και να χει, απ την στιγμή που υπάρχει διαφορά επιστημονικής κατάρτισης κρίνω πως πρέπει να υπάρχει και διαφορά στα δικαιώματα και θεωρώ κρίμα να πέσει τόσο πολύ το επίπεδο των μηχανικών στην Ελλάδα.

Για δείξτε μου.

Απαντησα ,

Να αναπροσαρμοσουν σε 4+1,5 ετη το προγραμμα σπουδων (BSc + MSc) ετσι ωστε ο Πολυτεχνιτης με 1 επιπλεον εξαμηνο να λαμβανει ΜΔΕ. Αλλα αυτο δεν σας αρεσει γιατι θελετε να αυτοαποκαλειστε  κατι το διαφορετικο (Εξωτικοι υπερμηχανικοι).

Το επιπεδο μηχανικων δεν θα το κρινεις ουτε εσυ ουτε εγω αλλα η αγορα εργασιας.

Κι αφου εχετε δυσκολια να καταλαβετε απλα πραγματα να τα κανουμε νιανια

Τα ΤΕΙ ειναι 1000 θεσεις πισω στην παγκοσμια καταταξη (πολλα στο 15% των καλυτερων ιδρυματων) για τους εξης προφανεις λογους (αν και ειστε κοντοφθαλμοι αν κι τοσο "επιστημονες")

α) Απωλεια χρηματοδοτησης (λιγοτερα απο τα μισα χρηματα)

β) Πολυ λιγοτερα μελη ΔΕΠ (για δημοσιευσεις κλπ)

γ) Απωλεια υποψηφιων διδακτωρων κι μεταδιδακτορικων ερευνητων για ακομη περισσοτερες δημοσιευσεις

Παρολα αυτα τα πανε πολυ καλα κι ξεπερνανε καποια τμηματα Πανεπιστημιων

Αν εχετε δυσκολια καταποσης η και χωνευσης περαστικα.

Για δείξτε μου.

Πριν από λίγο δεν έγραφες ότι θεωρείς τα ΑΕΙ ισότιμα με το Πολυτεχνείο;   :huh:  

Επί του θέματος τo Πολυτεχνείο Κρήτης είναι κοντά σε ορισμένα ΤΕΙ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...