Asmodeus21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Aλλη ερωτηση, Το ΕΜΠ ειναι ανωτερο απο τα υπολοιπα ΑΕΙ ετσι; 2
viper2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Aλλη ερωτηση, Το ΕΜΠ ειναι ανωτερο απο τα υπολοιπα ΑΕΙ ετσι; ε τωρα και εσυ κανεις κατι ερωτησεις...
funbreaker Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Aλλη ερωτηση, Το ΕΜΠ ειναι ανωτερο απο τα υπολοιπα ΑΕΙ ετσι; Όχι. Άλλη ερώτηση?
Asmodeus21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Όχι. Μονο απο τα ΤΕΙ (Αν και ανοικουν στα ΑΕΙ το προσπερναω);
funbreaker Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μονο απο τα ΤΕΙ (Αν και ανοικουν στα ΑΕΙ το προσπερναω); Ναι. Και υπάρχει και λόγος. Το πρόγραμμα σπουδών μεταξύ δύο πολυτεχνικών σχολών δεν απέχει και πολύ. Σαφώς υπάρχουν διαφορές και άλλες είναι λίγο πιο εύκολες και άλλες λίγο πιο δύσκολες. Μάλιστα υπάρχει διαφωνία μεταξύ κάποιων πολυτεχνικών σχολών του ΕΜΠ και του ΑΠΘ για το ποια είναι πιο δύσκολη. Στα ΤΕΙ όμως πάμε σε άλλο επίπεδο. Μιλάμε για άλλο συνολικό πρόγραμμα σπουδών και άλλο βαθμό δυσκολίας και επιστημονικής κατάρτισης. Ανάμεσα στα διάφορα ΤΕΙ προφανώς και θα υπάρχουν μικροδιαφορές όπως και με τις πολυτεχνικές σχολές μεταξύ τους. Οπότε η μία σου επιλογή είναι να το προσπεράσεις και να με ειρωνευτείς όπως άλλοι και η άλλη να αντιμετωπίσεις την συζήτηση. 1
Anorymous Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μας λες λοιπόν πως μπήκες καταλάθος στην σχολή σου γιατί: Μια όχι γενικότερα άσχετη καθηγήτρια του ΣΕΠ στο σχολείο σου έκανε λάθος στην δική σου περίπτωση και σου είπε για λάθος τα δικαιώματα. Υπήρχε ένα λάθος βιβλιαράκι του υπουργείου παιδείας που έλεγε λάθος τα δικαιώματα. Δεν είχες τότε η δυνατότητα πληροφόρησης γιατί δεν είχες internet απ ότι κατάλαβα. Συμπεραίνω λοιπόν πως μας λες πως μπήκες καταλάθος στην σχολή και πως αλλιώς δεν θα έμπαινες. Έχω να σου απαντήσω λοιπόν: Δεν γίνεται να σχεδιάσεις το επαγγελματικό σου μέλλον απ το τι σου είπε μια καθηγήτρια του ΣΕΠ. Ακόμα και στην τραγική περίπτωση που το σχεδίασες με βάση το λαθος της καθηγήτρια να έφευγες στο 1ο εξάμηνο που έμαθες τι παίζει και να πήγαινες να μπεις στο πολυτεχνείο να γουστάρεις. Να ρωτούσες στην σχολή σου, στο ΤΕΕ, σε μηχανικούς, παντου. Αν βαριόσουν οκ. Το βιβλιαράκι τώρα το λες στα σοβαρά? Νιώθω λίγο παράξενα που κάθομαι και απαντάω σε αυτά, σε κάθε περίπτωση όμως μας λες για μια προσωπική λάθος επιλογή σχολής που μπερδεύτικες και νόμιζες έχει δικαιώματα ενώ δεν είχε. Μπήκες την έβγαλες και τώρα θες με έναν νόμο να αποκτήσει δικαιώματα επειδή έκανες λάθος. Ναι. Δηλαδή εσύ δεν θεωρείς ένα επίσημο βιβλίο με τα δικαιώματα που έβγαλε το ίδιο το υπουργείο επίσημη και σωστή πηγή για άντληση πληροφοριών σωστά ? Ξέρεις δεν είναι ότι πιο εύκολο όταν έχεις χαλάσει ένα καρο λεφτά και χρόνο να βρείς σπίτι, να περάσεις κάποια μαθήματα κλπ να το κανεις αυτό ξανά από την αρχή, τουλάχιστον εγώ δεν είχα την δυνατότητα να πω στην μάνα μου και τον πατέρα μου ξέρετε χαλάσαμε σχεδόν 10 χιλιάδες ευρώ το πρώτο χρόνο αλλα ok χεστώ πάμε ξανά από την αρχή. Και εσύ με ένα νόμο είχες δικαιώματα τότε σε βόλευε τώρα όχι αλλά αυτά έχει η ζωή!
N3k21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Funbreaker, σε σέβομαι ειλικρινά, θυμάμαι κιόλας μια παρόμοια συζήτηση που είχαμε κάνει στο παρελθόν - όπου πάνω κάτω συμφωνήσαμε. Κάνεις το εξής λάθος εδώ όμως: εκτιμάς πως η όποια εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, θα δώσει το δικαίωμα σε πιθανόν ακατάρτιστους αποφοίτους ΤΕΙ, να "χτυπήσουν" θέσεις υψηλής ευθύνης, οι όποιες μέχρι σήμερα καλύπτονταν αποκλειστικά από Πολυτεχνίτες. Δε θα γίνει όμως κάτι τέτοιο. Δε μπορεί να γίνει. Πόσο πιθανό θεωρείς π.χ. το να προσλάβει κάποιος π.χ. ΤΕ Διακοσμητή ή Γραφίστα, προκειμένου να σχεδιάσει κτήρια; Κανείς δε θα το κάνει, ο αρχιτέκτονας είναι καβατζωμένος. Το πρόβλημα μ' εμάς τους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι ότι πρακτικά δεν έχουμε καθόλου επαγγελματικά δικαιώματα, αφού από τη μια δε μας δίνεται το δικαίωμα να εργαστούμε π.χ. σε συγκεκριμένους τομείς του δημοσίου, ενώ από την άλλη στον ιδιωτικό τομέα πολύ συχνά προτιμώνται οι απόφοιτοι ΙΕΚ, υποθέτω ως "φτηνότερες" λύσεις. Σε παρακαλώ να δεις την πρόσφατη προκήρυξη της ΝΕΡΙΤ. Σε όσες θέσεις ζητούνταν Πολυτεχνίτες π.χ., δεν θεωρούταν απαραίτητο προσόν η προϋπηρεσία. Στις θέσεις όπου μπορούσαν να προσληφθούν απόφοιτοι ΠΕ και ΤΕ εκπαιδευτικών βαθμίδων όμως, έπρεπε οι υποψήφιοι να αποδείξουν προϋπηρεσία δύο (2) ετών σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο. Η ξεφτίλα (γιατί περί ξεφτίλας πρόκειται) δεν περιορίζεται στα παραπάνω όμως. Σε ρωτώ και απάντησε μου ειλικρινά, γιατί να θεωρείται ικανότερος κάποιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ από κάποιον π.χ. απόφοιτο ΤΕΙ αυτοματισμού, ηλεκτρονικής, εικονοληψίας ή ηχοληψίας, ώστε να καλύψει θέσεις τέτοιων ειδικοτήτων; Μπορεί δηλαδή ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός χωρίς προϋπηρεσία, να λειτουργεί καλύτερα π.χ. ως υπεύθυνος Master Control τηλεοπτικού σταθμού, από τον απόφοιτο ΤΕΙ αντίστοιχης ειδικότητας; Στην τελική ο απόφοιτος ΤΕΙ, παρότι ίσως δεν διαθέτει το γενικότερο επιστημονικό υπόβαθρο του Πολυτεχνίτη, εξειδικεύτηκε στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Τι στο καλό, είναι οι Πολυτεχνίτες ικανότεροι στο να συνδέουν καλώδια, να διαβάζουν manuals ή να πατάνε κουμπιά; 3
funbreaker Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δηλαδή εσύ δεν θεωρείς ένα επίσημο βιβλίο με τα δικαιώματα που έβγαλε το ίδιο το υπουργείο επίσημη και σωστή πηγή για άντληση πληροφοριών σωστά ? Ξέρεις δεν είναι ότι πιο εύκολο όταν έχεις χαλάσει ένα καρο λεφτά και χρόνο να βρείς σπίτι, να περάσεις κάποια μαθήματα κλπ να το κανεις αυτό ξανά από την αρχή, τουλάχιστον εγώ δεν είχα την δυνατότητα να πω στην μάνα μου και τον πατέρα μου ξέρετε χαλάσαμε σχεδόν 10 χιλιάδες ευρώ το πρώτο χρόνο αλλα ok χεστώ πάμε ξανά από την αρχή. Εντάξει, αλλά ξαναείπα πως δεν μπορεί να είναι επιχείρημα η προσωπική λάθος και ατυχής επιλογή σχολής για το να εξισωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα δύο σχολών με μεγάλη μεταξύ τους διαφορά επιστημονικής κατάρτισης. Και εσύ με ένα νόμο είχες δικαιώματα τότε σε βόλευε τώρα όχι αλλά αυτά έχει η ζωή! Προφανώς, έτσι είναι η ζωή, μόνο που εγώ υποστηρίζω τις θέσεις με επιχειρήματα που δεν έχουν να κάνουν με διόρθωση λάθος επιλογών μου και εστιάζουν στην επιστημονική ανεπάρκεια των ΤΕΙ ώστε να εξισωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Asmodeus21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ναι. Και υπάρχει και λόγος. Το πρόγραμμα σπουδών μεταξύ δύο πολυτεχνικών σχολών δεν απέχει και πολύ. Σαφώς υπάρχουν διαφορές και άλλες είναι λίγο πιο εύκολες και άλλες λίγο πιο δύσκολες. Μάλιστα υπάρχει διαφωνία μεταξύ κάποιων πολυτεχνικών σχολών του ΕΜΠ και του ΑΠΘ για το ποια είναι πιο δύσκολη. Στα ΤΕΙ όμως πάμε σε άλλο επίπεδο. Μιλάμε για άλλο συνολικό πρόγραμμα σπουδών και άλλο βαθμό δυσκολίας και επιστημονικής κατάρτισης. Ανάμεσα στα διάφορα ΤΕΙ προφανώς και θα υπάρχουν μικροδιαφορές όπως και με τις πολυτεχνικές σχολές μεταξύ τους. Οπότε η μία σου επιλογή είναι να το προσπεράσεις και να με ειρωνευτείς όπως άλλοι και η άλλη να αντιμετωπίσεις την συζήτηση. Πραγματικα δεν ξερεις τι σου γινεται για τα προγραμματα σπουδων και δεν το λεω για να σε ειρωνευτω αλλα ειναι η αληθεια. Γιατι? 1) Τα διαφορα τμηματα ΤΕΙ δεν εχουν μικροδιαφορες αλλα μεγαλες διαφορες , πχ το ΤΕΙ Χαλκιδας (εν γενη) ειναι πολυ κατωτερο κεντρικων ΤΕΙ , ΑΤΕΙ Θεσσ. ΤΕΙ Πειραια , Αθηνας , Κρητης κλπ. 2) Αν ισχυαν αυτα που λες δεν θα επερναν ατομα για μεταπτυχιακες σπουδες το ΕΚΠΑ κι αλλα ιδρυματα ατομα κατωτερων σπουδων αφηνοντας εξω σε πολλες περιπτωσεις ατομα απο Παν. Ο καλος μηχανικος δεν κριβεται πισω απο τιτλους παρα μονο αν φοβαται. Ξαναλεω αφου εχετε τοσο μεγαλη εμπιστοσυνη στο προγραμμα σπουδων σας δεν εχετε να φοβαστε τιποτα απο τους κατωτερους "ΤΕΙτζηδες" . Αυτες οι "κραυγες" μονο φοβο δειχνουν κι τιποτα αλλο. 1
Razor_7 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Aλλη ερωτηση, Το ΕΜΠ ειναι ανωτερο απο τα υπολοιπα ΑΕΙ ετσι Μονο απο τα ΤΕΙ ; Να σου αντιστρέψω το ερώτημα ή σου βάζω δύσκολα? (όπως ο άλλος που δεν μπορούσε να γράψει το Μετσόβιο σωστά).Βρές μου μια αξιολόγηση από εδώ θες, από αλλού ,από όπου γουστάρεις που να αποδεικνύει την ανωτερότητα των ΤΕΙ κι εγώ θα σε παραδεχτώ. Κατά τα άλλα συμφωνώ εν μέρει με τα λεγόμενα σου N3k21 και αν και δεν ξέρω το θέμα με τη ΝΕΡΙΤ, ίσως έχεις δίκιο αλλά τότε φταίει η προκύρηξη και αυτοί που την έκαναν και αντί να ζητάνε ΤΕ ζητούσαν ΠΕ, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για εξίσωση των δύο επειδή δε ζητούσαν το κατάλληλο προσωπικό. Νομίζω το καταλαβαίνεις. 1
funbreaker Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Funbreaker, σε σέβομαι ειλικρινά, θυμάμαι κιόλας μια παρόμοια συζήτηση που είχαμε κάνει στο παρελθόν - όπου πάνω κάτω συμφωνήσαμε. Κάνεις το εξής λάθος εδώ όμως: εκτιμάς πως η όποια εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, θα δώσει το δικαίωμα σε πιθανόν ακατάρτιστους αποφοίτους ΤΕΙ, να "χτυπήσουν" θέσεις υψηλής ευθύνης, οι όποιες μέχρι σήμερα καλύπτονταν αποκλειστικά από Πολυτεχνίτες. Δε θα γίνει όμως κάτι τέτοιο. Δε μπορεί να γίνει. Πόσο πιθανό θεωρείς π.χ. το να προσλάβει κάποιος π.χ. ΤΕ Διακοσμητή ή Γραφίστα, προκειμένου να σχεδιάσει κτήρια; Κανείς δε θα το κάνει, ο αρχιτέκτονας είναι καβατζωμένος. Το πρόβλημα μ' εμάς τους αποφοίτους ΤΕΙ, είναι ότι πρακτικά δεν έχουμε καθόλου επαγγελματικά δικαιώματα, αφού από τη μια δε μας δίνεται το δικαίωμα να εργαστούμε π.χ. σε συγκεκριμένους τομείς του δημοσίου, ενώ από την άλλη στον ιδιωτικό τομέα πολύ συχνά προτιμώνται οι απόφοιτοι ΙΕΚ, υποθέτω ως "φτηνότερες" λύσεις. Σε παρακαλώ να δεις την πρόσφατη προκήρυξη της ΝΕΡΙΤ. Σε όσες θέσεις ζητούνταν Πολυτεχνίτες π.χ., δεν θεωρούταν απαραίτητο προσόν η προϋπηρεσία. Στις θέσεις όπου μπορούσαν να προσληφθούν απόφοιτοι ΠΕ και ΤΕ εκπαιδευτικών βαθμίδων όμως, έπρεπε οι υποψήφιοι να αποδείξουν προϋπηρεσία δύο (2) ετών σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο. Η ξεφτίλα (γιατί περί ξεφτίλας πρόκειται) δεν περιορίζεται στα παραπάνω όμως. Σε ρωτώ και απάντησε μου ειλικρινά, γιατί να θεωρείται ικανότερος κάποιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ από κάποιον π.χ. απόφοιτο ΤΕΙ αυτοματισμού, ηλεκτρονικής, εικονοληψίας ή ηχοληψίας, ώστε να καλύψει θέσεις τέτοιων ειδικοτήτων; Μπορεί δηλαδή ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός χωρίς προϋπηρεσία, να λειτουργεί καλύτερα π.χ. ως υπεύθυνος Master Control τηλεοπτικού σταθμού, από τον απόφοιτο ΤΕΙ αντίστοιχης ειδικότητας; Στην τελική ο απόφοιτος ΤΕΙ, παρότι ίσως δεν διαθέτει το γενικότερο επιστημονικό υπόβαθρο του Πολυτεχνίτη, εξειδικεύτηκε στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Τι στο καλό, είναι οι Πολυτεχνίτες ικανότεροι στο να συνδέουν καλώδια, να διαβάζουν manuals ή να πατάνε κουμπιά; Αυτό που δεν αρέσει σε μένα είναι η εξίσωση των δικαιωμάτων. Προφανώς και πρέπει και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ να έχουν δικαιώματα αλλά μιας και υπάρχει σαφές χάσμα επιστημονικής κατάρτισης είναι προφανές πως θα υπάρχει και κάποιο χάσμα δικαιωμάτων, και όχι για να βγάζουμε λεφτά εμείς και να γουστάρουμε αλλά γιατί το κάθε επίπεδο μελέτης απαιτεί και διαφορετικό επιστημονικό επίπεδο. Γι αυτό μιλάμε και για μηχανικούς με ελλειπές επιστημονικό υπόβαθρο. Ως προς αυτό που λες περί καλωδίων και κουμπιών προφανώς και έχει δίκιο και συμφωνω. Συμφωνώντας λοιπόν πως υπάρχει χάσμα επιστημονικής κατάρτισης θα πρέπει να υπάρχει και διαφοροποίηση στα δικαιώματα, πράγμα που θα κρίνεται από τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου ξεχωριστά. Επιτέλους πάντως και λίγο επίπεδο γιατί κόντεψαν να με φάνε. 1
Anorymous Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Εντάξει, αλλά ξαναείπα πως δεν μπορεί να είναι επιχείρημα η προσωπική λάθος και ατυχής επιλογή σχολής για το να εξισωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα δύο σχολών με μεγάλη μεταξύ τους διαφορά επιστημονικής κατάρτισης. Προφανώς, έτσι είναι η ζωή, μόνο που εγώ υποστηρίζω τις θέσεις με επιχειρήματα που δεν έχουν να κάνουν με διόρθωση λάθος επιλογών μου και εστιάζουν στην επιστημονική ανεπάρκεια των ΤΕΙ ώστε να εξισωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Ποια επιχειρήματα εσύ το έχεις δέσει ότι οι απόφοιτοι πολυτεχνείων είναι ντε και καλά καλύτεροι από του απόφοιτους ΤΕΙ
funbreaker Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Πραγματικα δεν ξερεις τι σου γινεται για τα προγραμματα σπουδων και δεν το λεω για να σε ειρωνευτω αλλα ειναι η αληθεια. Γιατι? 1) Τα διαφορα τμηματα ΤΕΙ δεν εχουν μικροδιαφορες αλλα μεγαλες διαφορες , πχ το ΤΕΙ Χαλκιδας (εν γενη) ειναι πολυ κατωτερο κεντρικων ΤΕΙ , ΑΤΕΙ Θεσσ. ΤΕΙ Πειραια , Αθηνας , Κρητης κλπ. 2) Αν ισχυαν αυτα που λες δεν θα επερναν ατομα για μεταπτυχιακες σπουδες το ΕΚΠΑ κι αλλα ιδρυματα ατομα κατωτερων σπουδων αφηνοντας εξω σε πολλες περιπτωσεις ατομα απο Παν. 3) Ο καλος μηχανικος δεν κριβεται πισω απο τιτλους παρα μονο αν φοβαται. Ξαναλεω αφου εχετε τοσο μεγαλη εμπιστοσυνη στο προγραμμα σπουδων σας δεν εχετε να φοβαστε τιποτα απο τους κατωτερους "ΤΕΙτζηδες" . Αυτες οι "κραυγες" μονο φοβο δειχνουν κι τιποτα αλλο. Αν δεν το λες για να με ειρωνευτείς αλλά γιατί είναι η αλήθεια μην το λες και πες κατευθείαν την αλήθεια. 1) Ναι υπάρχουν διαφορές, και αν θες δεν τις ονομάζουμε μικρές αλλά τις ονομάζουμε μεγάλες. Αυτό που εγώ είπα είναι πως το καλύτερο ΤΕΙ απέχει πάρα πολύ από την χειρότερη πολυτεχνική σχολή. Είναι σε άλλη κατηγορία. 2) Αν δεν ίσχυαν αυτά που λέω θα έμπαιναν 50-50 σε όλες τις πολυτεχνικές σχολές άτομα από ΤΕΙ και δεν θα γινόταν δεκτό μόνο ένα ποσοστό. Αν υποννοείς πως το γνωσιακό επίπεδο ενός ΤΕΙτζή και ενός πολυτεχνίτη είναι το ίδιο πες το ευθέως και όχι πλαγίως για να το συζητήσουμε. 3) Όπως και ο καλός γιατρός, οπότε να αφήνουμε και νοσοκόμους που ψιλοξέρουν να ασκούν το επάγγελμά του. Απαντώ σε αυτό το επιχείρημα απ την αρχή του thread, πως στα πλαίσια μιας πολιτείας ορίζεται το ποιοι και με βάση ποιο επιστημονικό υπάβαθρο θα έχουν το δικαίωμα να αναλαμβάνουν συγκεκριμένες ευθύνες και εργασίες. Στο thread λοιπόν διατυπώνω την διαφωνία μου για την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων με το πολυνομοσχέδιο γιατί κρίνω τους ΤΕΙτζήδες επιστημονικώς ανεπαρκείς για να απολαμβάνουν πλήρη εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Αυτό.
Anorymous Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Αυτό που δεν αρέσει σε μένα είναι η εξίσωση των δικαιωμάτων. Προφανώς και πρέπει και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ να έχουν δικαιώματα αλλά μιας και υπάρχει σαφές χάσμα επιστημονικής κατάρτισης είναι προφανές πως θα υπάρχει και κάποιο χάσμα δικαιωμάτων. Ρε άνθρωπε κανε εσύ μελέτη για διαστημικό σταθμό δεν σου είπα όχι αλλά να μην μπορώ σαν μηχανικός να κάνω σχέδιο για μια πολυκατοικία για την ΔΕΗ δεν είναι λογικό. 3
N3k21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Αυτό που δεν αρέσει σε μένα είναι η εξίσωση των δικαιωμάτων. Αν κατάλαβα καλά από το άρθρο στο OP πάντως, δεν μιλάμε για καθολική εξίσωση δικαιωμάτων. Αυτό αποτελεί ισχυρισμό των διαμαρτυρόμενων πρυτάνεων κι αν θες τη γνώμη μου, πρόκειται για συνδικαλιστική ντρίμπλα και τίποτα παραπάνω. Προφανώς και πρέπει και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ να έχουν δικαιώματα αλλά μιας και υπάρχει σαφές χάσμα επιστημονικής κατάρτισης είναι προφανές πως θα υπάρχει και κάποιο χάσμα δικαιωμάτων, και όχι για να βγάζουμε λεφτά εμείς και να γουστάρουμε αλλά γιατί το κάθε επίπεδο μελέτης απαιτεί και διαφορετικό επιστημονικό επίπεδο. Γι αυτό μιλάμε και για μηχανικούς με ελλειπές επιστημονικό υπόβαθρο. Έχεις δίκαιο. Θα ήμουν ψεύτης αν ισχυριζόμουν πως όσα γράφεις είναι εντελώς ανυπόστατα, εφόσον περίπου τα ίδια νιώθω κι εγώ, όταν βλέπω αποφοίτους π.χ. ΙΕΚ να χτυπάνε θέσεις εργασίας, για τις οποίες ο απόφοιτος ΤΕΙ είναι σαφώς καταλληλότερος. Αλλά (συνεχίζω αμέσως παρακάτω): Ως προς αυτό που λες περί καλωδίων και κουμπιών προφανώς και έχει δίκιο και συμφωνω. Δυστυχώς συμβαίνουν και τέτοια. Δεν είναι μόνο η ΝΕΡΙΤ, είναι γενικά το δημόσιο έτσι. Τα δικαιώματα σας λοιπόν επιβάλλεται να διαφυλαχθούν, πρέπει όμως να γίνουν και κάποιες παραχωρήσεις, διότι κακά τα ψέμματα, το ΤΕΕ λειτουργεί σήμερα σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωτικά και καταχρηστικά. Συμφωνώντας λοιπόν πως υπάρχει χάσμα επιστημονικής κατάρτισης θα πρέπει να υπάρχει και διαφοροποίηση στα δικαιώματα, πράγμα που θα κρίνεται από τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου ξεχωριστά. Συμφωνώ απολύτως. Το θέμα είναι, πως ακριβώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Πάντως θα το πω επειδή με τρώει: το νταβαντούρι δε γίνεται προς όφελος των ΤΕΙ. Απλά στρώνουν το έδαφος για ίδρυση περισσότερων κολεγίων και με περισσότερες ειδικότητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα