N3k21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 1) Εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ΠΕ και ΤΕ βαθμίδων. Είναι το δίκαιο. 2) Αναγνώριση του επιπλέον έτους φοίτησης των Πολυτεχνιτών ως μεταπτυχιακό. Είναι επίσης το δίκαιο. 3) Ελπίδα μείωσης της ανεργίας. 4) Profit για όλους. 2
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Το επίπεδο κρίνεται πράγματι από την συνθηματολογία, τις αποσπασματικές αναφορές και τις τακτικές ad hominem. Όχι. Το επίπεδο κρίνεται από την έρευνα που παράγει ένα ίδρυμα, σταθμισμένη από το πλήθος των ατόμων ΔΕΠ και ΕΠ και ΣΕ ΣΧΕΣΗ με την χρηματοδότηση που έχει. Για το Μετσόβειο, που παίρνει έργα του δίνουν έργα επειδή η μισή βουλή είναι από εκεί μέσα (και η άλλη μισή από την νομική Αθηνών) και έχει 6000 μέλη που μπορούν να παράγουν έρευνα φαντάζομαι ότι μπορείς να σκεφτείς το επίπεδό του. Υ.Γ. Όταν υπάρχουν αξιόλογα ιδρύματα στην Ελλάδα με 40 μέλη που μπορούν να παράγουν έρευνα και προσπαθούν να πάρουν έργα και το Θεσ/νίκης και το Πατρών έχουν τα μισά και κάτω μέλη που μπορούν να κάνουν έρευνα και αγωνίζονται για τα έργα. 2
funbreaker Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Και κλάμα οι του Μετσοβείου (γιατί αυτοί είναι που κλαίγονται περισσότερο) !!! Ούτε διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα, ούτε διαβαθμίσεις πτυχίων. Θες να αποκτήσεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως μηχανικός κάποιας ειδικότητας; Εξετάσεις, ασχέτως με το πτυχίο σου (πολυτεχνική σχολή - ΤΕΙ). Αξιοπρεπείς, αδιάβλητες και σωστές εξετάσεις. Θες να ανέβεις βαθμίδα στην εργοληψία; Εξετάσεις, ασχέτως από το πτυχίο σου. Αξιοπρεπείς, αδιάβλητες και σωστές εξετάσεις. Θες να ανέβεις βαθμίδα στο μελετητικό σου; Εξετάσεις, ασχέτως από το πτυχίο σου. Αξιοπρεπείς, αδιάβλητες και σωστές εξετάσεις. Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά. Απλά πράγματα. Όλα τα άλλα είναι απλά παιχνίδια που συμβαίνουν από το παραμύθι που πουλάνε οι του Μετσόβειου και το χάβουν οι μαθητές. Έτσι, βάζουν όλοι πρώτη επιλογή Μετσόβειο και για αυτό έχει υψηλές βάσεις. Μόνο από τον αριθμό ΔΕΠ που έχει (σε σχέση με όποιο άλλο πανεπιστήμιο της χώρας) μπορεί να καταλάβει κανείς τι στην ευχή παίζει εκεί μέσα... εάν δεν μπορεί, ας ρωτήσει κάποιον που να τα ξέρει από μέσα. Έτσι.. γιατί πάνω από όλα η ισότητα και η ελευθερία αρκεί να μην θίξουν την εξουσία μας. Εκεί πάνε περίπατο όλα. Πφφφ... και αυτά τα λένε και νέοι άνθρωποι... αυτό είναι το σημαντικότερο. Όταν μπαίνουμε σε μια συζήτηση είναι προτιμότερο να μπαίνουμε με κάποια επιχειρηματολογία παρά με ένα ειρωνικό υφάκι και συνθήματα σχεδόν μη περιμένωντας απάντηση και απλά σχολιάζοντας και τρέχοντας. Οι εξετάσεις που λες για να γίνει κάποιος μηχανικός υπάρχουν και πραγματοποιούνται στις πολυτεχνικές σχολές ανά την επικράτεια. Εσύ απ ότι κατάλαβα προτείνεις την κατάργηση των σχολών και την δημιουργία εξεταστικών κέντρων όπου θα μπορεί να γίνει εξετάσεις και ο μανάβης της γειτονιάς και αν ξέρει να περνάει και να γίνεται μηχανικός. Σωστό δεν λέω αλλά μιας και υπάρχει το πολυτεχνείο γιατί δεν μπαίνει εκεί ο μανάβης αφού έτυχε να είναι τόσο γαμάτος να δώσει εξετάσεις να τελειώνουμε? Σε αυτά που λες σαν κάποιος που μιλάει μέσα από το μπούγιο ίσα ίσα για να ακουστεί το σύνθημα του μπορώ να σου απαντήσω όταν τα θέσεις κόσμια. Δεν είναι τι θέλω εγώ. Είναι τι λέει ο νόμος. Έχεις λόγο που προσπαθείς αυτό να το υποβαθμίσεις? Εγώ δεν υπονοώ τίποτα. Αν ήθελα να πω κάτι θα το έλεγα. Εσύ πάλι βλέπεις συνέχεια σε μηνύματα την συγκεκριμένη υπόνοια. Γιατί άραγε? Ε και μέχρι τώρα ο νόμος έλεγε άλλα και εσείς διαφωνούσατε και κράζατε ενώ εμείς συμφωνούσαμε. Οπότε δεν νομίζω να είναι σωστή η χρήση του επιχειρήματος "το λέει ο νόμος". Σημασία έχουν τα επιχειρήματα με τα οποία στηρίζεις μια άποψη και όχι η αναφορές στο τι λέει ο νόμος και σε λέξεις. Τι γιατί άραγε, δεν ξέρω, πες μου.
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Όταν μπαίνουμε σε μια συζήτηση είναι προτιμότερο να μπαίνουμε με κάποια επιχειρηματολογία παρά με ένα ειρωνικό υφάκι και συνθήματα σχεδόν μη περιμένωντας απάντηση και απλά σχολιάζοντας και τρέχοντας. Οι εξετάσεις που λες για να γίνει κάποιος μηχανικός υπάρχουν και πραγματοποιούνται στις πολυτεχνικές σχολές ανά την επικράτεια. Εσύ απ ότι κατάλαβα προτείνεις την κατάργηση των σχολών και την δημιουργία εξεταστικών κέντρων όπου θα μπορεί να γίνει εξετάσεις και ο μανάβης της γειτονιάς και αν ξέρει να περνάει και να γίνεται μηχανικός. Σωστό δεν λέω αλλά μιας και υπάρχει το πολυτεχνείο γιατί δεν μπαίνει εκεί ο μανάβης αφού έτυχε να είναι τόσο γαμάτος να δώσει εξετάσεις να τελειώνουμε? Σε αυτά που λες σαν κάποιος που μιλάει μέσα από το μπούγιο ίσα ίσα για να ακουστεί το σύνθημα του μπορώ να σου απαντήσω όταν τα θέσεις κόσμια. Όταν αποδείξεις ότι έχεις το νιο-νιο να καταλάβεις κάποια επιχειρηματολογία μπορώ να σου τη θέσω. Μέχρι τότε θα αρκείσαι σε αυτά που αξίζουν σε κάποιον που γράφει ό,τι και εσύ. Επίσης, εάν σε τσούζει τόσο η αλήθεια και αυτά που γίνονται, μην απαντάς. Σε σου έβαλε κανείς το μπιστόλι στο κεφάλι να μου απαντήσεις... Πόσο μάλλον δε, όταν και εσύ δηλώνεις πως δεν θέλεις. Οπότε, μην καρφώνεσαι τόσο.. γιατί φαίνεται πόσο κλαψουρίζεις.
funbreaker Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τη δικιά σου βάση. Κάποιος περνάει ΤΕΙ για διάφορους λόγους που δεν μας νοιάζουν. Μετά όμως βγάζει και ένα master στο ΕΜΠ. Μπορεί να έχει τα ίδια δικαιώματα? Με ένα διδακτορικό? Ας υποθέσουμε ότι εχουν για κάποιους τουλάχιστον πλεον νόημα τα "διακιώματα" .... Η απάντηση είναι ΟΧΙ, το να κάνεις ένα MSc δε μπορεί αυτόματα να σου δώσει "δικαιώματα" δηλαδή αν έρθει πχ κάποιος από τμήμα ΤΕΙ δομικών έργων και κάνει ένα MSc στη διαχείρηση υδάτινων πόρων ... αυτό τον κάνει αυτόματα πολιτικό μηχανικό ? Γιατί θεωρείς πως θα μπει σε ένα Msc το ίδιο εύκολα ένας ΤΕΙτζης με έναν μηχανικό? Αν μπει, σημαίνει πως ξεχωρίζει πολύ απ την κλάση του, και έκανε το άλμα και μαγκιά του.
NickTG Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ε και μέχρι τώρα ο νόμος έλεγε άλλα και εσείς διαφωνούσατε και κράζατε ενώ εμείς συμφωνούσαμε. Οπότε δεν νομίζω να είναι σωστή η χρήση του επιχειρήματος "το λέει ο νόμος". Σημασία έχουν τα επιχειρήματα με τα οποία στηρίζεις μια άποψη και όχι η αναφορές στο τι λέει ο νόμος και σε λέξεις. Τι γιατί άραγε, δεν ξέρω, πες μου. Μέχρι τώρα? Εμείς και εσείς? Δεν χρειάζεται επιχειρημάτα για να υποστηρίξεις πως τα ΤΕΙ και τα πανεπιστήμια μαζί αποτελούν τα ΑΕΙ. Έτσι είναι από το 2001 είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Οτιδήποτε άλλο ας το βρει ο καθένας με τον εαυτό του. Δεν πειράζει. Θα το μάθεις κάποια στιγμή μόνος. Εύκολο για διπλωματούχο μηχανικό.
Asmodeus21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Γιατί θεωρείς πως θα μπει σε ένα Msc το ίδιο εύκολα ένας ΤΕΙτζης με έναν μηχανικό? Αν μπει, σημαίνει πως ξεχωρίζει πολύ απ την κλάση του, και έκανε το άλμα και μαγκιά του. Ο ΤΕΙτζης ειναι σαν το χιμπατζη ενα πραγμα , ε? Εγω παντως μια χαρα ευκολα μπηκα (ενα 35% ηταν ΤΕΙτζηδες υπανθρωποι , που παει αυτη η κοινωνια βρε αδερφε μου) κι στα 2 μεταπτυχιακα που επελεξα κι ειχα την πολυτελεια να διαλεξω κιωλας αν και ΤΕΙτζης (μαλλον χιμπατζης εκφρασου ελευθερα) κι ειναι μαζι μου (στο μεταπτυχιακο) και αξιολογοι συναδελφοι σου ( οχι δικοι μου γιατι ειμαστε ΤΕΙτζιδες κι οχι μηχανικοι) ΥΓ Τα μεταπτυχιακα ειναι καθαρα engineering (αλλα που παμε οι ξεβρακωτοι ?)
funbreaker Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Όταν αποδείξεις ότι έχεις το νιο-νιο να καταλάβεις κάποια επιχειρηματολογία μπορώ να σου τη θέσω. Μέχρι τότε θα αρκείσαι σε αυτά που αξίζουν σε κάποιον που γράφει ό,τι και εσύ. Επίσης, εάν σε τσούζει τόσο η αλήθεια και αυτά που γίνονται, μην απαντάς. Σε σου έβαλε κανείς το μπιστόλι στο κεφάλι να μου απαντήσεις... Πόσο μάλλον δε, όταν και εσύ δηλώνεις πως δεν θέλεις. Οπότε, μην καρφώνεσαι τόσο.. γιατί φαίνεται πόσο κλαψουρίζεις. Αν μπήκες στον μέχρι τώρα διάλογο για ξεκατίνιασμα και για να με βρίσεις επειδή διαφωνείς δεν θα σε ακολουθήσω. Όπως βλεπεις μέχρι τώρα απαντάω σε όλο τον πολισμένο κόσμο και αναλυτικά. Σε άτομα όμως που πετάγονται για να βρίσουν τον συνομιλητή και να φύγουν δεν θα δώσω σημασία. Οπότε χαίρε ανέμελος με την ξαφνική αναβάθμιση της σχολούμπας σου. Ο ΤΕΙτζης ειναι σαν το χιμπατζη ενα πραγμα , ε? Εγω παντως μια χαρα ευκολα μπηκα (ενα 30% ηταν ΤΕΙτζηδες υπανθρωποι , που παει αυτη η κοινωνια βρε αδερφε μου) κι στα 2 μεταπτυχιακα που επελεξα κι ειχα την πολυτελεια να διαλεξω κιωλας αν και ΤΕΙτζης (μαλλον χιμπατζης εκφρασου ελευθερα) κι ειναι μαζι μου (στο μεταπτυχιακο) και αξιολογοι συναδελφοι σου ( οχι δικοι μου γιατι ειμαστε ΤΕΙτζιδες κι οχι μηχανικοι) ΥΓ Τα μεταπτυχιακα ειναι καθαρα engineering (αλλα που παμε οι ξεβρακωτοι Αν θες να είσαι χιμπατζής είναι δικό σου θέμα και άποψη που δεν συμμερίζομαι ούτε κατά διάννοια. Μπαίνουν πιο δύσκολα στα μεταπτυχιακά των πολυτεχνικών σχολών γιατί έχουν λιγότερο επαρκείς γνώσεις απ τους πολυτεχνίτες. Είναι θέμα ανταγωνισμού. Το λέω κρίνοντας από 2 πολυτεχνικές σχολές για τις οποίες το γνωρίζω. Μέχρι τώρα? Εμείς και εσείς? Δεν χρειάζεται επιχειρημάτα για να υποστηρίξεις πως τα ΤΕΙ και τα πανεπιστήμια μαζί αποτελούν τα ΑΕΙ. Έτσι είναι από το 2001 είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Οτιδήποτε άλλο ας το βρει ο καθένας με τον εαυτό του. Δεν πειράζει. Θα το μάθεις κάποια στιγμή μόνος. Εύκολο για διπλωματούχο μηχανικό. Δεν με κατάβαλες γι αυτό και νευρίασες. Μέχρι τώρα εννοούσα για τα δικαιώματα, όχι για τον χαρακτηρισμό ΑΕΙ. Επίσης και επιχειρήματα είπα πως χρειάζονται για να κρίνουμε το τι δικαιώματα θα πρέπει να έχει ο καθένας και όχι για τον χαρακτηρισμός ΑΕΙ. Δεν χρειάζεται η ένταση και η ειρωνεία.
Asmodeus21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Αν θες να είσαι χιμπατζής είναι δικό σου θέμα και άποψη που δεν συμμερίζομαι ούτε κατά διάννοια. Μπαίνουν πιο δύσκολα στα μεταπτυχιακά των πολυτεχνικών σχολών γιατί έχουν λιγότερο επαρκείς γνώσεις απ τους πολυτεχνίτες. Είναι θέμα ανταγωνισμού. Το λέω κρίνοντας από 2 πολυτεχνικές σχολές για τις οποίες το γνωρίζω. Kαλα ο,τι πεις χατηρια δεν χαλαμε...
funbreaker Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Kαλα ο,τι πεις χατηρια δεν χαλαμε... Ούτε εμείς αλλά δεν το κάνουμε θέμα.
Asmodeus21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ούτε εμείς αλλά δεν το κάνουμε θέμα. Εδω ανοιξες ολοκληρο νημα.. Ενταξει να ' σαι καλα για το γελιο που μου χαρισες 1
Razor_7 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Και κλάμα οι του Μετσοβείου (γιατί αυτοί είναι που κλαίγονται περισσότερο) !!! Όλα τα άλλα είναι απλά παιχνίδια που συμβαίνουν από το παραμύθι που πουλάνε οι του Μετσόβειου και το χάβουν οι μαθητές. Έτσι, βάζουν όλοι πρώτη επιλογή Μετσόβειο και για αυτό έχει υψηλές βάσεις. Μιλάνε όλοι μιλάνε και άτομα που ούτε με κυάλια δεν το 'χουνε δει και ούτε καν ξέρουν πως γράφεται...
funbreaker Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Εδω ανοιξες ολοκληρο νημα.. Ενταξει να ' σαι καλα για το γελιο που μου χαρισες Δεν κάνουμε θέμα το ότι δεν χαλάμε χατήρια. μη γίνεσαι χιμπατζής γμω.
The_Judas Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ο ευρωπαίος απόφοιτος 3ετούς bachelor τι θα έπρεπε να κάνει στην Ελλάδα; Να γυαλίζει τα παπούτσια του ΤΕΙ-τζή; Δεν νομίζω ότι ο νόμος θα μιλάει για πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων. Το 100-0 που υπάρχει τώρα υπέρ των πολυτεχνείων, μειωθεί με βάση το γνωστικό αντικείμενο της κάθε σχολής. 1
funbreaker Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μιλάνε όλοι μιλάνε και άτομα που ούτε με κυάλια δεν το 'χουνε δει και ούτε καν ξέρουν πως γράφεται... Τώρα όμως έγιναν γαμάτοι και γουστάρουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα