Physics_Rulez Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Ελα φιλε μου στην Ελλαδα ειμαστε μην μου λες για ερευνα, ξερεις πολυ καλα οτι στις περισσοτερες φορες οι προσληψεις και η ακαδημαικη καριερα στα πανεπηστημια και τα ΤΕΙ εξαρτατε κατα 90% απο το πολιτικο κονε και γνωριμιες που εχεις. όχι δεν ισχύει αυτο που λες σε Πολυτεχνεία/Ιατρικες κτλ. Δεν είσαι από δω ε; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Μιλαω για την ειδηκοτητα μου, που ειμαι ηλεκτρολογος και ενω ΤΕΙ=ΑΕΙ ηθελαν να εισαι και μελος του ΤΕΕ δεν εχω δει κατι αντιστοιχο για αλλες ειδηκοτητες αν κανω λαθος παρακαλω να με διορθωσεις. Κάνεις το λάθος να θεωρείς ότι δύο σχολές με παρεμφερές αντικείμενο (δεν σχολιάζω το αν κάποιο είναι ανώτερο ή κατώτερο) είναι ουσιαστικά ίδιες. Να στο θέσω αλλιώς έχω πτυχίου οδοντιάτρου γιατί να μην με δέχονται σε θέση οφθαλμίατρου; (Και τα δύο στο κεφάλι είναι...) Γιατί όμως είναι καλύτεροι ? Και οι δυο έχουν κάνει διδακτορικό και έχουν πτυχίο από πανεπιστήμιο. Πτυχίο μπορεί να έχουν αλλά μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλά μέλη επιστημονικού προσωπικού σε τμήματα ΤΕΙ χωρίς διδακτορικό. Επίσης πολλά μέχρι σήμερα δεν είχαν καν μεταπτυχιακό (εξού και στο ΕΑΠ μπορούσαν να κάνουν μεταπτυχιακό χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία της κλήρωσης). Για το καλύτεροι, δεν εκφέρω γνώμη καθώς τα ράσα δεν κάνουν τον παπά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anorymous Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Το σεναριο ηταν υποθετικο. και σε αυτο το σεναριο εννοειται οτι με ενα Msc θα επρεπε να εξισωθεις με τα πολυτεχνεια. Εχεις καθε δικιο. Κατα τα αλλα Το ΤΕΒΕ οσο ακριβο και να ειναι ανα πασα στιγμη το σταματας αν δεν εχεις δουλεια και το ξαναξεκινας οποτε κρινεις οτι σε συμφερει. Αντιθετως το τεε σε κυνηγαει συνεχεια. Μετα την 5ετια πιανει κοντα τα 2500 το εξαμηνο. Ξερεις ποσοι ειναι ανεργοι και μπαινουν μεσα 5000 τον χρονο? Ελατε και εσεις στην παρεα μας. Τουλαχιστον θα σας λενε μηχανικους με την βουλα (οχι οτι πριν δεν ησασταν). Εγω που ειχα ρωτησει παλιοτερα μου ειχαν πει 2 χρονια με το τεβε για να κλεισεις και οι εισφορες μετρανε απο την ημερα που πηρες πτυχιο αν εγω που το πηρα 2011 ξεκινησω το 2021 πχ θα πρεπει να πληρωσω ολες τις εισφορες 10ετιας ΕΕΤΕΜ. Τσουβαλιάζεις και χάνεις το δίκιο σου. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική των αποφοίτων Τει. Διάβασαν λιγότερο, κουράστηκαν λιγότερο, εξετάστηκαν λιγότερο, εμβάθυναν στην επιστήμη τους λιγότερο, και όμως θέλουν τα ίδια δικαιώματα. Γιατι διαβασα λειγοτερο ? Ειπαμε οτι εκανα 6 με 8 μαθηματα καθε εξαμηνο με θεωρια και εργαστηριο και μετα πτυχιακη και πρακτικη στην οποιο πολλοι δουλευαν σκληρα και επαιρναν αντι για μισθο χαρτζιλικι. Και ετσι συγκριτικα επειδη λετε οτι δεν ηθελε κοπο στο Α εξαμηνο της σχολης μου ενας σωστος φοιτητης επρεπε να κανει 40 ωρες την εβδομαδα μαθημα. Κάνεις το λάθος να θεωρείς ότι δύο σχολές με παρεμφερές αντικείμενο (δεν σχολιάζω το αν κάποιο είναι ανώτερο ή κατώτερο) είναι ουσιαστικά ίδιες. Να στο θέσω αλλιώς έχω πτυχίου οδοντιάτρου γιατί να μην με δέχονται σε θέση οφθαλμίατρου; (Και τα δύο στο κεφάλι είναι...) Πτυχίο μπορεί να έχουν αλλά μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλά μέλη επιστημονικού προσωπικού σε τμήματα ΤΕΙ χωρίς διδακτορικό. Επίσης πολλά μέχρι σήμερα δεν είχαν καν μεταπτυχιακό (εξού και στο ΕΑΠ μπορούσαν να κάνουν μεταπτυχιακό χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία της κλήρωσης). Για το καλύτεροι, δεν εκφέρω γνώμη καθώς τα ράσα δεν κάνουν τον παπά... Δεν ξέρω για τους νέους αλλά αυτούς που βρήκα στην σχολη μου όλοι είχαν διδακτορικό και πτυχίο ΑΕΙ. Μάλιστα επειδή στην καβάλα πολλοί μετά τις σπουδές τους έφυγαν Γερμανία είχαμε καθηγητές με χρόνια προϋπηρεσία σε μεγάλες εταιρίες όπως Siemens, AEG κλπ. Εγώ δεν είπα για άλλες ειδικότητες είπα για ηλεκτρολόγος μηχανικός, εγώ στο πρόγραμμα σπουδών είχα στην ουσία τρεις τομείς ενεργειακό, ηλεκτρονική-ψηφιακά και τομέα φυσικών επιστημών. Έκανα Μαθηματικά, Φυσική, ΣΑΕ και πολλά άλλα μαθήματα υψηλού επίπεδου , έκανα και σχέδιο στο χέρι και οπότε μετά από αυτό να μην με αφήνεις να κάνω μια μελέτη όχι πολύπλοκη μια απλή πχ για άδεια ηλεκτροδότησης σε μια πολυκατοικία είναι πολύ άδικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Βρήκες και εσύ ίδρυμα να αναφέρεις και δεν αναφέρομαι στους νέους αλλά στους παλιούς. Όσο για το μονογραμμικό σχέδιο, και σε τεχνικά - επαγγελματικά λύκεια αλλά και ΙΕΚ το διδάσκονται. Να έχουν και αυτοί το δικαίωμα. Το λάθος είναι ότι μπερδεύουμε το "επίπεδο σπουδών" με τα "επαγγελματικά δικαιώματα". Το πτυχίο δίνει πιστοποίηση γνώσεων όχι επαγγαλματικά δικαιώματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilkyN Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Τσουβαλιάζεις και χάνεις το δίκιο σου. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική των αποφοίτων Τει. Διάβασαν λιγότερο, κουράστηκαν λιγότερο, εξετάστηκαν λιγότερο, εμβάθυναν στην επιστήμη τους λιγότερο, και όμως θέλουν τα ίδια δικαιώματα. Οποιοσδήποτε απόφοιτος του ΜΙΤ θα σου πει τα ίδια πράγματα. Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω τη λογική σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anorymous Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Βρήκες και εσύ ίδρυμα να αναφέρεις και δεν αναφέρομαι στους νέους αλλά στους παλιούς. Όσο για το μονογραμμικό σχέδιο, και σε τεχνικά - επαγγελματικά λύκεια αλλά και ΙΕΚ το διδάσκονται. Να έχουν και αυτοί το δικαίωμα. Το λάθος είναι ότι μπερδεύουμε το "επίπεδο σπουδών" με τα "επαγγελματικά δικαιώματα". Το πτυχίο δίνει πιστοποίηση γνώσεων όχι επαγγαλματικά δικαιώματα. Δεν ειπα για μονογραμικο σχεδιο ουτε ξερω για τα παιδια που λες τι κανουν, εγω εκανα σχεδιο για ΕΗΕ, για βιομηχανιες και δικτυα. Εχεις ενα δικιο αλλα οι πιο πολυ πηγαν εκει για επαγγελματικη αποκατασταση και οχι για ακαδημαικη καριερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor_7 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Οποιοσδήποτε απόφοιτος του ΜΙΤ θα σου πει τα ίδια πράγματα. Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω τη λογική σου. Στο οποίο ΜΙΤ το 90% των Ελλήνων φοιτητών είναι από το ΕΜΠ, just saying... [το οποίο δεν 'πε αυτό ΕΜΠίτης αλλά σε διάλεξη του ο Μαυρίδης , για να μη λες και για συνομοσιολογίες] Για την εμπειρία που κάνει τον μηχανικό συμφωνώ,αλλά στα ΤΕΙ δεν αποκτούν περισσότερη και το ξέρω από πρώτο χέρι έχοντας δουλέψει με πολλά παιδιά από ΤΕΙ σε ομάδες εργασίας τόσο σε μαθήματα ενεργειακά (Μηχανές, Ηλεκτρονικά Ισχύος) όσο και σε εργαστήρια μικροηλεκτρονικής, για τον απλούστατο λόγο ότι η χρηματοδότηση είναι μικρότερη και άρα δεν μπορούν να γίνουν και τα εργαστήρια όπως πρέπει στις σχολές αυτές. Τι νομίζετε δηλαδή? Τυχαία το ΜΙΤ φιγουράει στην κορυφή? Όταν το χρήμα ρέει άφθονο, είναι φυσικό κι επόμενο να έχει και άλλου είδους εγκαταστάσεις/εργαστήρια και υλικοτεχνικές υποδομές. Μια σημείωση: το να ειναι καποιο πανεπιστήμιο στο 15% του πλανήτη δεν ειναι και πολύ δύσκολο, το ξεπερνούν μονο 2500+ ιδρύματα. Engineering - Civil and Structural 28 Engineering - Electrical and Electronic51-100 Θες ρε π..στη μου να πεις τη μλκία σου,δεκτό! Στήριξέ την τουλάχιστον... Έχουν πλέον υποθεί τόσα ανυπόστατα και κουκουρούκου εδώ μέσα με τον καθένα να λέει την παπάτζα του, που έχει χαθεί το μέτρο.Τουλάχιστον παραθέστε στοιχεία και επιχειρήματα και μη γράφετε μόνο και μόνο για να τα γράψετε μερικοί... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δεν υπάρχει καμία εξομοίωση ΤΕΙ πολυτεχνείων και κολεγίων. Απλά για πολλοστη φορά η συντεχνεία του ΤΕΕ βγάζει μια παπαροανακοίνωση κλαψουρίσματος που την πήρανε όλοι στα σοβαρά επειδή τα επαγγελματικά σωματεία των ΤΕΙ πίεσαν και ο υπουργός παιδείας πέρασε την κατάλληλη τροπολογία για να μπούνε όλα σε μια γραμμή και να εκδοθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ μετά από 35 χρόνια αμέλειας του ελληνικού κράτους υπό τις ευλογίες του ΤΕΕ που κατέβαζε και ανέβαζε υπουργούς όποτε γούσταρε. Τα κολέγεια είναι στο 5ο επίπεδο της βαθμίδας προσόντων ενώ ΤΕΙ με ΑΕΙ στην 6. Το οτι είναι στην 6 δε σημαίνει οτι όλες οι σχολές ΤΕΙ θα έχουν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τα ΑΕΙ. Στα επαγγελμαιτκά δικαιώματα των μηχανικών ΤΕ θα υπάρξουν περιορισμοί και αυτό το είπε και το ΥΠΑΙΘ, από εκεί και πέρα τα νέα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ θα εκδοθούν και το τεχνικό επιμελητήριο ας κλαίει μέχρι τον διπλανό γαλαξία. Οι εποχές των συντεχνειών και του όλα τα κόβουμε όλα τα μαχαιρώνουμε τελείωσαν. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Asmodeus21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Τσουβαλιάζεις και χάνεις το δίκιο σου. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική των αποφοίτων Τει. Διάβασαν λιγότερο, κουράστηκαν λιγότερο, εξετάστηκαν λιγότερο, εμβάθυναν στην επιστήμη τους λιγότερο, και όμως θέλουν τα ίδια δικαιώματα. Την λογικη να απαγορευεις να ασκησει ο αλλος το επαγγελμα που σπουδασε κι ολος ο κοσμος το αναγνωριζει ως BSc την θεωρεις σωστοτερη , μοιαζει πολυ με το συμβολακι στο avatar σου. Και με ποια λογικη θεωρεις κατωτερου επιστημονικου υποβαθρου ας πουμε καποιoν που εχει πτυχιο ΤΕΙ + MSc απο Πανεπιστημιακο ιδρυμα; Γιατι κι αυτους κατωτερους τους λετε και καποιοι απο εσας κι ολα τα αλλα παιδια απο αλλα παν. ιδρυματα κι αυτους κατωτερους τους θεωρουν. Εχετε χασει τη μπαλα γι αυτο εξετασεις για ολους και τοτε να αποκτας ΕΔ αλλιως αυτο που υπαρχει σημερα ειναι ο ορισμος της αδικιας , οσο για το βαθμο των πανελληνιων που αναφερθηκε.. ασχολιαστο που θα κρινουμε ενα παιδι στα 17 του σε μια one shot φαση θα επρεπε να ντρεπεστε που τα λετε αυτα κι ειναι ντροπη για το δηθεν υψηλο επιπεδο σας που πασχει εντονα στο θεμα της παιδειας (Δεν μιλαω για τους πολυτεχνιτες προς Θεου αλλα γι αυτους που εκφραζουν τετοιες αποψεις) Πτυχίο μπορεί να έχουν αλλά μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλά μέλη επιστημονικού προσωπικού σε τμήματα ΤΕΙ χωρίς διδακτορικό. Στο δικο μου απο Επ.Καθ. κι πανω ολοι ειχαν PhD κι καποιοι απο καλα Παν. του εξωτερικου (Imperial , California etc) Ακομα κι αρκετοι εργ. συνεργατες ειχαν PhD 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δε μίλησε κανείς για άτομο με πτυχίο ΤΕΙ + MSc. Αλλά ξαναλέω, ας εξισωθούν και οι Ιατροί με τους Νοσηλευτές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiannisWalker Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 εδώ δεν υπάρχουν δουλειές ούτε για 400 ευρο τον μήνα και οι άλλοι τρώγονται για τα δικαιώματα. σε 50 χρόνια που ίσως κάποιος μηχανικός θα πάρει οκ για να φτιάξει σπίτι σε κάποιον το συζητάμε. Ξυπνήστε λέω εγώ γιατί χανόμαστε, όταν βγουν μερικοί φοιτητές που έχουν το στυλ εγώ τελείωσα πολυτεχνείο στη αγορά εργασίας θα σφίξουν τα οπίσθια. Φιλικά πάντα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Asmodeus21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δε μίλησε κανείς για άτομο με πτυχίο ΤΕΙ + MSc. Αλλά ξαναλέω, ας εξισωθούν και οι Ιατροί με τους Νοσηλευτές. Eσυ δεν μιλησες αλλα αλλοι μιλανε κι για ατομα που εχουν και μεταπτυχιακους τιτλους οτι κι αυτα κατωτερα ειναι. Λογικος ανθρωπος (το ξαναλεω 3η φορα) δεν θα ελεγε 5 ετη στο Πολυτεχνιο = 4 ετη στο ΤΕΙ αλλα δεν γινεται σπουδες που σε ολο το κοσμο αναγνωριζοντε ως BSc εδω να εχουν μηδενικα ΕΔ εκτος απο ελαχιστα τμηματα. Αλλα ΤΕΙ + MSc (μεταπτυχιακο engineering εννοειται) θα επρεπε να δινει παρομοια ΕΔ και οι πολυτεχνικες σχολες θα πρεπει να αναπροσαρμοσουν το προγραμμα τους σε BSc + MSc H τελευταια συγκριση ακυρη πραγματικα... Σε αυτο το θεμα οτι ειχα να πω το ειπα καλη συνεχεια στους υπολοιπους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Ναι, μα άλλο να υπάρχει πλήρης εξομοίωση επαγγελματικών δικαιωμάτων και άλλο να γίνει μια αναπροσαρμογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anorymous Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Αλλά ξαναλέω, ας εξισωθούν και οι Ιατροί με τους Νοσηλευτές. Αλλο γιατρος και αλλο νοσηλευτης απο τα ΤΕΙ ομως υπαρχουν μια χαρα ειδικοτητες οπως οπτικων που δεν χρειαζεται να εισαι οφθαλμιατρος, φυσικοθεραπευτων που δεν χρειαζεται να εισαι ορθοπεδικος και λογοθεραπευτων που δεν χρειαζεται να εισαι ΩΡΛ. Με τους μηχανικους των ΤΕΙ γιατι δεν μπορει να γινει κατι τετοιο ? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilkyN Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Στο οποίο ΜΙΤ το 90% των Ελλήνων φοιτητών είναι από το ΕΜΠ, just saying... [το οποίο δεν 'πε αυτό ΕΜΠίτης αλλά σε διάλεξη του ο Μαυρίδης , για να μη λες και για συνομοσιολογίες] Για την εμπειρία που κάνει τον μηχανικό συμφωνώ,αλλά στα ΤΕΙ δεν αποκτούν περισσότερη και το ξέρω από πρώτο χέρι έχοντας δουλέψει με πολλά παιδιά από ΤΕΙ σε ομάδες εργασίας τόσο σε μαθήματα ενεργειακά (Μηχανές, Ηλεκτρονικά Ισχύος) όσο και σε εργαστήρια μικροηλεκτρονικής, για τον απλούστατο λόγο ότι η χρηματοδότηση είναι μικρότερη και άρα δεν μπορούν να γίνουν και τα εργαστήρια όπως πρέπει στις σχολές αυτές. Τι νομίζετε δηλαδή? Τυχαία το ΜΙΤ φιγουράει στην κορυφή? Όταν το χρήμα ρέει άφθονο, είναι φυσικό κι επόμενο να έχει και άλλου είδους εγκαταστάσεις/εργαστήρια και υλικοτεχνικές υποδομές. Δεν με χαλάει το ΕΜΠ και το κάθε ΕΜΠ. Αυτό που λέω είναι ότι ο απόφοιτος του ΜΙΤ έχει πολύ περισσότερες γνώσεις από τον απόφοιτο ενός ελληνικού πολυτεχνείου. Αν βρεθούν στην Ελλάδα αυτοί οι δύο άνθρωποι, θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα, παρόλο που ο ο πρώτος έχει πολύ περισσότερες γνώσεις. Άρα, αυτό δεν αποτελεί λόγο για την μη εξίσωση. Άποψη μου είναι πως σαφώς με την αποφοίτηση, δεν γίνεται αντικειμενικά ένας πτυχιούχος ΤΕΙ να έχει τα ίδια δικαιώματα με έναν πτυχιούχο πολυτεχνείου. Θα πρέπει να έχει κάποια δικαιώματα όμως και ο απόφοιτος ΤΕΙ και μετά από εξετάσεις να μπορεί να αποκτά ίσα δικαιώματα με τον πολυτεχνίτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα