Προς το περιεχόμενο

Αντιδράσεις για την εξομοίωση πολυτεχνικών με ΤΕΙ και κολέγια


funbreaker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

είμαι και εγώ απόφοιτος του πολυτεχνείου. αυτό που θα σχολιάσω δεν το κάνω με καμία εμπάθεια ή με κάποια πονηρή υστεροβουλία και χωρίς να υπάρχει κάποιο προσωπικό με κάποιον.εκφέρω μόνο γνώμη , όχι άποψη, είναι λάθος να συγκρινουμε  μία σχολή γενικώς με το όνομα και όχι ειδικότητα. το ότι κάποιος τελειώσε πολυτεχνείο δεν είναι ανώτερος από κάποιον άλλον που τελείωσε κάποιο άλλο πανεπιστήμιο η κάποια άλλη ανώτατη σχολή. όλες οι σχολές έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. καλλίτερα να μιλούμε για ειδικότητες. για παράδειγμα , ας πάρουμε τους χημικούς μηχανικούς και θα δείτε πωςμία τεράστια πλειοψηφία δεν ασχολούνται με αυτό αλλά πάνε κατευθείαν στα οικονομικά. αν δείτε τα mba έχουν γεμίσει από χημικούς μηχανικούς. σχεδόν είναι αποκλειστικότητα τους. λιγότεροι είναι  του οικονομικού πανεπιστημίου που κάνουν mba(και εφόσον μιλάμε για ανωτερότητες και άλλες τέτοιες ανούσιες συγκρίσεις και χαρακτηρισμοί )που στο κάτω κάτω αυτοί έχουν το γνωσιακό υπόβαθρο να το κάνουν και όχι οι χημικοί μηχανικοί.

επείδή όμως πολλούς τους ενδιαφέρει η κατευφημισμό ανωτερότητα τότε ας αναφέρουμε την κατάταξη του πολυτεχνείου στον παγκόσμιο πανεπιστημιακό χαρτη σε σχέση  με το αριστοτέλειο. άρα τί; κάποιος που έχει τελειώσει αριστοτέλειο πρέπει σωνει και καλά να είναι ανώτερος από του πολυτεχνείου; αυτή η εξίσωση της γνώσης και του ανθρώπου με ένα απλό χαρτί και νούμερο μου φαίνεται εντελώς ματαιόδοξη.

προσωπικώς δεν βάζω ταμπέλες ανωτερότητας και άλλα τέτοια καθώς τα θεωρώ αναχρονιστικά και μιάς γερασμένης εποχής και νοοτροπίας. η γνώση φαίνεται από το έργο που παράγεται και όχι από έναν πάπυρο με λίγο μελάνι από πάνω. προφανώς αυτή η εξίσωση με βρίσκει σύμφωνο αφου στην ουσία μιλάμε για κλειστό επάγγελμα (όπως ήταν τα ταξί, τα φαρμακεία,οι συμβολαιογράφοι) και το άνοιγμα τους καθαρά θα δώσει λάκτισμα στον  ανταγωνισμό και θα ωθήσει κάποιους βολεμένους καθηγητές να προσέξουν περισσότερο τα βιβλία που θα γράψουν και γιατί όχι την έρευνα . σε καμία περίπτωση δε μειώνω τις σπουδές του πολυτεχνείου απλώς επισημαίνω πως υπάρχουν πανεπιστήμια και γιατί όχι ΑΤΕΙ που κάνουν πολυ καλή δουλειά και έχουν άρτια εκπάιδευση. το πολυτεχνείο και δει συγκεκριμένες ειδικότητες τις τελειώνεις με πολύ κόπο και προσωπική θυσία και είναι λογικό να χρειάζεσαι αυτήν την επιβράβευση , όμως το πολυτεχνείο δε χρειάζεται κάποιες περίεργες και ύποπτες τεχνικές για να προάγει την ανωτερότητα του . ούτως η ΄άλλως στον ιδιωτικό τομέα είναι αναγνωρισμένη η αξία του . όλα τα παραπάνω με φιλική διάθεση και χωρίς προσωπική επίθεση σε κανέναν. μόνο μία προσωπική γνώμη είναι και ζητώ προκαταβολικώς συγγνώμη από αυτούς που πιθανό είναι θεωρήσουν εαυτούς προσβεβλημένους. 

Επεξ/σία από gdriver
  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βλέποντας τα πράγματα ως παρατηρητής και ως πελάτης σας (των μηνανικων ΑΕΙ-ΤΕΙ), βγάζω το συμπέρασμα πως κατ αρχήν το ΤΕΕ είναι ενας θεσμος που εδώ και παρα πολλα χρονια ζει εις βαρος όλων μας, διατηρώντας παράβολα, ελάχιστες αμοιβές, κρατήσεις υπέρ ΤΕΕ, τα οποία επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή. To TEE δεν είναι κάποιος δράκος, εσείς οι  μηχανικοί είναι. Με λίγα λόγια είναι το όργανο το οποίο κρατάει το επάγγελμα του μηχανικού σε μια θέση ισχύος, που φυσικά διαστρεβλώνει την αγορά, και καλλιεργεί την ελιτιστική αίσθηση που εχουν για το επάγγελμα τους οι μηχανικοί. Θεωρώ δηλαδή πως οι μηχανικοί μια χαρά επιστήμονες είναι, όχι ομως περισσότερο επιστήμονες από άλλους, αλλά διαφωνώ με τον τρόπο που λειτουργούν ως κάστα, κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια αλλάζει και -μην απατάσθε- θα καταργηθεί, ευτυχώς. Δεν αμφιβάλλω ότι ο απόφοιτος του ΤΕΙ έχει χαμηλότερο επιστημονικό υπόβαθρο από τον απόφοιτο του πολυτεχνείου, ας κρίνει ο πελάτης του όμως αυτή την επάρκεια. Σε ένα μικρό έργο η διαφορά δε θα φανεί, ας μη γελιόμαστε, δεν κατασκευάζετε όλη μέρα γέφυρες και ουρανοξύστες. Οπότε έτσι όπως καταντήσατε το επάγγελμά σας οι μηχανικοί, χαίρομαι που κάποια στιγμή δε θα χρυσοπληρώνω την ακριβοθώρητη υπογραφή σας για ψύλλου πήδημα. Γενικά, αφού επιλέξατε την οδό των ελάχιστων αμοιβών για να επιζήσετε ως κλάδος, θεωρώ πως καλύτερα να ανοίξει η αγορά και αυτοί που αξίζουν/διαβάζουν/έχουν όρεξη απο τα ΤΕΙ να μπορούν κανονικά να ασκήσουν το επάγγελμα του μηχανικού. Μη φοβάστε, θα δούν τη γλύκα της ευθύνης όταν αναλάβουν μια σημαντική δουλειά. Θεσμοθετημένες έννοιες όπως "ελάχιστη αμοιβή" δεν πρέπει να έχουν θέση στη χώρα.

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και με την δική σου λογική, μιας και επαρκής μπορεί να θεωρηθεί οποιαδήποτε σχολή που απλά θα βρίσκεται σε μια κατάταξη είτε στο 1000 είτε στο 100000, θα μπορούσαν να θεωρούνται μηχανικοί και αυτοί των κολεγίων και να αναλαμβάνουν έργα που να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές αλλά και γενικά από οποιοδήποτε ίδρυμα αμφιβόλου ποιότητας.

Με βάση την λογική σου δεν θα έπρεπε να κρίνεται από την πολιτεία ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μπορούν να πιστοποιούν την επιστημονική κατάρτιση μηχανικού γιατρού ή άλλου κλάδου και οποιαδήποτε σχολή μοιράζει τέτοια διπλώματα θα έπρεπε να γίνονται δεκτά και απλά αυτή θα είναι σε χαμηλότερη κατάταξη.

 

Μάλλον όμως αυτό δεν είναι το σωστό και πρέπει να υπάρχει μια κόκκινη γραμμή και σε κάποιες κατηγορίες σχολών να μην δίνονται τα ίδια ακριβώς επαγγελματικά δικαιώματα μιας και δεν έχουν το ίδιο επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης.

Κρίνοντας το επίπεδο των αποφοίτων των ΤΕΙ του κλάδου μου (Πολ.Μηχ.) το θεωρώ ανεπαρκέστατο.

Όποιος γνωρίζει, η διαφορά είναι τόσο εμφανής που αν δεν την βλέπει δουλευόμαστε.

 

Όπως και χει το πρόβλημα με τα ΤΕΙ ξεκινά από την ίδια τους την δημιουργία. Οι σχολές αυτές είναι ένα λάθος εξ αρχής. Σε μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας έχουμε 5-6 πολυτεχνικές σχολές και για πολιτκοκοινωνικούς λόγους δημιουργήσαμε άλλα τόσα σχετικά ΤΕΙ, σχολές 2ης ταχύτητας που απορρόφησαν αυτούς που δεν μπηκαν στις πολυτεχνικές σχολές, που το πρόγραμμα σπουδών τους είναι μιας κλάσης κατώτερο σε δυσκολία από τις πολυτεχνικές, που δίνονται λιγότερα χρήματα σε σχέση με τις πολυτεχνικές κτλ. Στις σχολές αυτές τα άτομα που μπήκαν ήξεραν εξαρχής τι δικαιώματα θα είχαν  και τις επέλεξαν.

Τώρα πάλι για κοινωνικοπολιτικούς λόγους έρχεται πάλι το κράτος να εξισώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των δύο αυτών διαφορετικής κατηγορίας σχολών καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τον κλάδο, και να ρίξει κατακόρυφα το επίπεδο των Ελλήνων μηχανικών.

 

Εμείς όσο και να συζητάμε θα διαφωνούμε, ελπίζω να γίνει κάποια ρύθμιση και να σωθεί το επίπεδο του Έλληνα μηχανικού που από πολύ υψηλό που είναι κινδυνεύει να πέσει επικίνδυνα, βγάζοντας στην αγορά μηχανικούς με την επιστημονική ανεπάρκεια την οποία όποιος είναι του χώρου την γνωρίζει καλα.

 

Καμια σχεση παλι το 1ο κομματι που γραφεις. Γραφεις παραπλανιτικα και για εντυπωσιασμο καθαρα. Πολλα ΤΕΙ πλεον και για τις παγκοσμιες καταταξεις που αναφερεις ανηκουν στο 15% των καλυτερων ιδρυματων παγκοσμιως καποια κατω απο το 10%. (οποτε τα 100000 κλπ ειναι αρλουμπες).

 

 

Επαρκης ειναι μια σχολη απο το προγραμμα σπουδων , απο το προσωπικο και απο την αναγνωριση που εχει στη χωρα της αλλα και στο εξωτερικο. Αυτα πλεον υπαρχουν ολα . Τα ΤΕΙ πλεον αναγνωριζωντε παντου στην ΕΕ ως BSc και στην Ελλαδα λογω συτεχνιων τοσα χρονια ειχαν 0 επαγγελματικα δικαιωματα (ο ορισμος της συντεχνιας) , ακομη και πολυτεχνικες σχολες οπως μηχ. περιβαλλοντος ειχαν προβλημα επειδη η συντεχνια (πολιτικη η μη) εδινε υπερδικαιωματα σε 1-2 σχολες για πολιτικους λογους.

 

Οι διαφορες που αναφερεις ειναι μικρες (καποια εχουν λιγες θεσεις διαφορα 200-300 περιπου) και αυτο δεν ειναι αντικειμενικο κριτηριο γιατι υπαρχουν καθαρα θεματα χρηματοδοτησης και πληθος προσωπικου.

 

Απο τη στιγμη που τα περισσοτερα τμηματα ΤΕΙ εχουν περασει επιτυχως εξωτερικες αξιολογησεις της ΑΔΙΠ , το κρατος τα αναγνωριζει εδω κι 10+ χρονια σαν Ανωτατα Ιδρυματα αλλα κι η ΕΕ το ιδιο  και οι αποφοιτοι γινοντε δεκτοι για μεταπτυχιακες αλλα και Διδακτορικες σπουδες σε Ελλαδα κι εξωτερικο ξαναλεω το τι λεει ο καθενας ειναι περιττο.

 

Τα ΤΕΙ δημιουργηθηκαν ετσι οπως λες αλλα εξελιχθηκαν απο την δημιουργια τους αν δεν το δεχεσαι ουτε αυτο τοτε πρεπει να ενημερωθεις περισσοτερο πριν γραψεις κατι.

 

 

Τελος ξαναλεω οτι οι αδικιες πρεπει να εξομαλυνθουν. Τα παιδια στο πολυτεχνιο κανουν 1 ετος παραπανω , ωραια αναπροσαρμογη σε 4+1 η 4+1,5 BSc + MSc και ενας αποφοιτος ΤΕΙ για να αποκτησει τα ιδια ΕΔ (με τα 5-5.5 ετη του πολ.) να πρεπει να κανει ενα MSc (engineering) σε συγκεκριμενο τομεα (αν δεν κανει να εχει βασικα ΕΔ κι οχι μηδενικα).

Επεξ/σία από Asmodeus21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω και εγω την αποψη μου που εχω δουλεψει σε τεχνικο γραφειο 3 χρονια στο τμημα μελετων .

 

Δεν ξερω ποσοι απο εσας εχετε δουλεψει πανω στο αντικειμενο σας, αλλα κατα την διαρκεια της συντομης εργασιακης εμπειριας μου ειδα ατομα με μαστερ να ασχολουνται με φωτοτυπιες και εκτυπωση σχεδιων, πτυχιουχους τει να εργαζονται σε ποιο βαρβατα ποστα και το αναποδο.

 

Στον εργασιακο χωρο αυτο που μετραει περισσοτερο ειναι η Εμπειρια, ειναι οι γνωσεις που θα αποκτησεις στην "πιατσα". Οποιος αναπαυθει στις γνωσεις που αποκομισε στα τει η αει θα φαει ενα λουτσο απο την Αθηνα μεχρι το Καστελλοριζο .

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω και εγω την αποψη μου που εχω δουλεψει σε τεχνικο γραφειο 3 χρονια στο τμημα μελετων .

 

Δεν ξερω ποσοι απο εσας εχετε δουλεψει πανω στο αντικειμενο σας, αλλα κατα την διαρκεια της συντομης εργασιακης εμπειριας μου ειδα ατομα με μαστερ να ασχολουνται με φωτοτυπιες και εκτυπωση σχεδιων, πτυχιουχους τει να εργαζονται σε ποιο βαρβατα ποστα και το αναποδο.

 

Στον εργασιακο χωρο αυτο που μετραει περισσοτερο ειναι η Εμπειρια, ειναι οι γνωσεις που θα αποκτησεις στην "πιατσα". Οποιος αναπαυθει στις γνωσεις που αποκομισε στα τει η αει θα φαει ενα λουτσο απο την Αθηνα μεχρι το Καστελλοριζο .

Εννοειται γι αυτο λεω οτι ο μηχανικος ειναι οι γνωσεις του και η εμπειρια του κι οχι απλα να κρυβεται πισω απο ενα τιτλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά ας γίνει η εξίσωση γιατί θα χαρώ πολύ κάποιοι συμφοιτητές μου που νόμιζαν ότι η απλή φοίτηση σε ένα πολυτεχνείο θα τους κάνει γαμάτους για την αγορά εργασίας να τους τρώνε δουλειές παιδιά από ΑΤΕΙ που κατά την διάρκεια των σπουδών τους πάλεψαν περισσότερο και μάθανε περισσότερα .   

Τέλος το βασικότερο που θα έπρεπε να γίνει θα ήταν ένα ξεσκαρτάρισμα των δικαιωμάτων  . Ο ηλεκτρολόγος (ΤΕ ή ΠΕ ) να υπογράφει τις ηλεκτρολογικές μελέτες και ο μηχανολόγος τις μηχανολογικές ΜΟΝΟ . Τα ίδια ισχύουν και για τις άλλες ειδικότητες . 

Δεν μπορεί να έρχεται ο ηλεκτρολόγος ΠΕ που δεν έχει ιδέα από μετάδοση θερμότητας να λέει ότι είναι πιο ικανός να υπογράψει μελέτη θέρμανσης από έναν μηχανολόγο ΤΕ ο οποίος ίσως και να έχει εμπειρία και να γνωρίζει ήδη πως να κάνει την μελέτη . 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά ας γίνει η εξίσωση γιατί θα χαρώ πολύ κάποιοι συμφοιτητές μου που νόμιζαν ότι η απλή φοίτηση σε ένα πολυτεχνείο θα τους κάνει γαμάτους για την αγορά εργασίας να τους τρώνε δουλειές παιδιά από ΑΤΕΙ που κατά την διάρκεια των σπουδών τους πάλεψαν περισσότερο και μάθανε περισσότερα .   

Τέλος το βασικότερο που θα έπρεπε να γίνει θα ήταν ένα ξεσκαρτάρισμα των δικαιωμάτων  . Ο ηλεκτρολόγος (ΤΕ ή ΠΕ ) να υπογράφει τις ηλεκτρολογικές μελέτες και ο μηχανολόγος τις μηχανολογικές ΜΟΝΟ . Τα ίδια ισχύουν και για τις άλλες ειδικότητες . 

Δεν μπορεί να έρχεται ο ηλεκτρολόγος ΠΕ που δεν έχει ιδέα από μετάδοση θερμότητας να λέει ότι είναι πιο ικανός να υπογράψει μελέτη θέρμανσης από έναν μηχανολόγο ΤΕ ο οποίος ίσως και να έχει εμπειρία και να γνωρίζει ήδη πως να κάνει την μελέτη . 

Η 1-2 τμηματα να εχουν ολα τα ΕΔ κι ολοι οι υπολοιποι (Πολυτεχνια και ΤΕΙ) να εχουν απο ελαχιστα εως 0.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι γελοίος ο προστατευτισμός των ΑΕΙ στην Ελλάδα. Ισότιμα τα δημόσια ΑΕΙ ΤΕΙ με τα ιδιωτικά ΑΕΙ, ΤΕΙ και κολλέγια για να τελειώνουμε και ο καθένας ότι αξίζει θα το καταφέρει στην αγορά εργασίας.

 

Είναι και ένας τρόπος να κρατάμε στην Ελλάδα όσους δεν τα καταφέρνουν στις πανελλήνιες και πάνε να σπουδάσουν έξω.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Τα ΤΕΙ δημιουργηθηκαν ετσι οπως λες αλλα εξελιχθηκαν απο την δημιουργια τους αν δεν το δεχεσαι ουτε αυτο τοτε πρεπει να ενημερωθεις περισσοτερο πριν γραψεις κατι.

 

 

Τελος ξαναλεω οτι οι αδικιες πρεπει εξομαλυνθουν. Τα παιδια στο πολυτεχνιο κανουν 1 ετος παραπανω , ωραια αναπροσαρμογη σε 4+1 η 4+1,5 BSc + MSc και ενας αποφοιτος ΤΕΙ για να αποκτησει τα ιδια ΕΔ (με τα 5-5.5 ετη του πολ.) να πρεπει να κανει ενα MSc (engineering) σε συγκεκριμενο τομεα (αν δεν κανει να εχει βασικα ΕΔ κι οχι μηδενικα).

αυτό ακριβώς.επίσης να αναφέρουμε τα παιδιά που πληρώνουν αδρά για να κάνουν 2ετή μεταπτυχιακό τίτλο αλλά και τους αποφοίτους ιατρικής που κανουν 6 έτη σπουδές. τουλάχιστον για το ζήτημα της μετονομασίας των παραπάνω ετών σπουδών σε αξία τίτλου master κ.α.

edit: συγγνώμη αλλά δε μου φαίνεται και πολύ δίκαιο το τελευταίο.διόρθωσε με εάν κάνω λάθος . επί της ουσίας κάποιος θα πληρώσει 8 και 10 χιλιάρικα για 2 χρόνια με σκοπό να αποκτήσει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με κάποιον που θα έχει master χωρίς να πληρώσει το οποιοδήποτε ποσό λόγω του ότι θα δίδεται by default από τη σχολή . συν της άλλης θα έχει και ένα εξάμηνο παραπάνω στην πλάτη.

Επεξ/σία από gdriver
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό ακριβώς.επίσης να αναφέρουμε τα παιδιά που πληρώνουν αδρά για να κάνουν 2ετή μεταπτυχιακό τίτλο αλλά και τους αποφοίτους ιατρικής που κανουν 6 έτη σπουδές. τουλάχιστον για το ζήτημα της μετονομασίας των παραπάνω ετών σπουδών σε αξία τίτλου master κ.α.

edit: συγγνώμη αλλά δε μου φαίνεται και πολύ δίκαιο το τελευταίο.διόρθωσε με εάν κάνω λάθος . επί της ουσίας κάποιος θα πληρώσει 8 και 10 χιλιάρικα για 2 χρόνια με σκοπό να αποκτήσει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με κάποιον που θα έχει master χωρίς να πληρώσει το οποιοδήποτε ποσό λόγω του ότι θα δίδεται by default από τη σχολή . συν της άλλης θα έχει και ένα εξάμηνο παραπάνω στην πλάτη.

Υπαρχουν και τα δωρεαν αν κι λιγα , (Εγω δεν πληρωνω τιποτα για το μεταπτυχιακο μου στο ΕΚΠΑ) κι ακομη το ΕΚΠΑ (που γνωριζω αλλα φανταζομαι κι σε αλλα ιδρυματα) τα διδακτρα ειναι χαμηλα (~2000ε) κι αυτα μπορουν να καλυφθουν με παροχη εργου.

 

Καταλαβαινω τι λες αλλα αν καποιος αξιζει πραγματικα μπορει να εχει δωρεαν μεταπτυχιακες σπουδες στην Ελλαδα με τον εναν η τον αλλο τροπο. (Αν κι για μερικους ατομα απο ΤΕΙ κι PhD να κανουν παλι θα ειναι επιστημονικα "κατωτερου" επιπεδου απλα κι μονο για να δικαιολογησουν την αυταρεσκεια τους κι να προστατευσουν τα συμφεροντα τους)

 

Νομιζω οτι τα περισσοτερα μεταπτυχιακα ειναι 1,5 ετη full time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάποιος που δουλεύει και πρέπει να κάνει μεταπτυχιακό νομίζω πως ο πρώτος λόγος που θα το κάνει θα είναι για να προστατεύσει τα συμφεροντα του. λόγω επαγγελματικών δικαιωμάτων. κάποιος που θα θέλει να αναβαθμίσει δηλαδή την υπογραφή του ,όπως ΤΕΙ λογιστών, αναγκαστικώς θα κάνει part time που είναι 2 έτη . τουλάχιστον στο οικονομικό πανεπιστήμιο το master έχει 8.000 ευρώ περίπου νομίζω.εντάξει μπορεί να μην κάνει κάθε μέρα μάθημα αλλά είναι ένα 6μηνο παραπάνω. φέρνω ένα παράδειγμα έτσι. δεν το αναφέρω για κόντρα η οτιδήποτε άλλο. εξαιρούνται κάποιοι υπάλληλοι απο ΤΤ όπου επιδοτούνται από την τραπεζα τους με το 80% των διδάκτρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είμαι και εγώ απόφοιτος του πολυτεχνείου. αυτό που θα σχολιάσω δεν το κάνω με καμία εμπάθεια ή με κάποια πονηρή υστεροβουλία και χωρίς να υπάρχει κάποιο προσωπικό με κάποιον.εκφέρω μόνο γνώμη , όχι άποψη, είναι λάθος να συγκρινουμε  μία σχολή γενικώς με το όνομα και όχι ειδικότητα. το ότι κάποιος τελειώσε πολυτεχνείο δεν είναι ανώτερος από κάποιον άλλον που τελείωσε κάποιο άλλο πανεπιστήμιο η κάποια άλλη ανώτατη σχολή. όλες οι σχολές έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. καλλίτερα να μιλούμε για ειδικότητες. για παράδειγμα , ας πάρουμε τους χημικούς μηχανικούς και θα δείτε πωςμία τεράστια πλειοψηφία δεν ασχολούνται με αυτό αλλά πάνε κατευθείαν στα οικονομικά. αν δείτε τα nba έχουν γεμίσει από χημικούς μηχανικούς. σχεδόν είναι αποκλειστικότητα τους. λιγότεροι είναι  του οικονομικού πανεπιστημίου που κάνουν nba(και εφόσον μιλάμε για ανωτερότητες και άλλες τέτοιες ανούσιες συγκρίσεις και χαρακτηρισμοί )που στο κάτω κάτω αυτοί έχουν το γνωσιακό υπόβαθρο να το κάνουν και όχι οι χημικοί μηχανικοί.

επείδή όμως πολλούς τους ενδιαφέρει η κατευφημισμό ανωτερότητα τότε ας αναφέρουμε την κατάταξη του πολυτεχνείου στον παγκόσμιο πανεπιστημιακό χαρτη σε σχέση  με το αριστοτέλειο. άρα τί; κάποιος που έχει τελειώσει αριστοτέλειο πρέπει σωνει και καλά να είναι ανώτερος από του πολυτεχνείου;

να σου ρίξω κάτι τρίποντα να πάθεις πλάκα μπζηλέ .... [ :lol: ]

Επίσης όταν συγκρίνεις αξιολογήσεις κοίτα ανά αντικείμενο, το ΑΠΘ έχει 15.000 αντικείμενα από ανθρωπιστικά, μηχανικού μέχρι ό,τι θες.(δε γίνεται απλούστατα να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια, είναι αυτονόητο νομίζω)

 

Τέσπα, παίδες το θέμα δεν είναι να αντιδικήσουμε μεταξύ μας και ούτε έχει κάποιο νόημα αυτό στην τελική,

αλλά αν εξισώσουμε εντέλει τα ΤΕΙ με τα πολυτεχνεία τότε ποιό το νόημα ύπαρξης και των δύο? (για να το προχωρήσω λίγο, εγώ το βλέπω ως προθάλαμο για έναν "καλλικράτη" και στην ανώτατη εκπάιδευση)

Επίσης ποιός ο λόγος που πολλοί από ΤΕΙ δίνουν κατατακτήριες στο ΕΜΠ αν αυτά τα δύο είναι όπως λέτε μερικοί ίδια? (γι' το ΕΜΠ ξέρω γι' αυτό μιλάω δε θέλω να παπαρολογώ με γενικολογίες,επειδή κάποιοι είπανε γιατί μιλάς γι' αυτό μόνο). Κι επειδή κάποιοι μίλησαν για διαφορές των δύο ιδρυμάτων,επίπεδο, κτλ εγώ λέω το απλό, ρωτήστε αυτούς που έχουν περάσει και από τα δύο ιδρύματα και ξέρουν πολύ καλά να σας πουν, τίποτε άλλο. Εγώ τυγχάνει και ξέρω 6 παιδιά που έχουν έρθει από κατατακτήριες [ 4ηλεκτρολόγοι,2ηλεκτρονικοί ΤΕΙ Αθήνας] και μπορώ να πω 5 πράματα ύστερα από συζήτηση με τα παιδιά αυτά. Οι υπόλοιποι που μιλάτε όμως χωρίς να γνωρίζετε πράγματα και καταστάσεις, από που αντλείτε αυτήν την σιγουριά όντας άτομα που δεν έχουν ιδία εικόνα και από τα δύο ιδρύματα ώστε να εκφέρουν άποψη για τα πράγματα?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστός . έλιωσα και εγώ. δεν το προσεξα.ευχαριστώ :-D

και το πολυτεχνείο έχει πολλές ειδικότητες και ενδιαφέρουσες. λίγες δεν τις λες. εξάλλου το αναφέρω παραπάνω και μιλάω ανα ειδικότητα.όχι βέβαια όσες το αριστοτέλειο (το οποίο , γνώμη μου,δείχνει την αξία του ως πανεπιστήμιο έχοντας πολλές ειδικότητες, διεύρυνση γνωστικών αντικειμένων.)  . γνώμη μου πάντα έτσι; :-)  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά ας γίνει η εξίσωση γιατί θα χαρώ πολύ κάποιοι συμφοιτητές μου που νόμιζαν ότι η απλή φοίτηση σε ένα πολυτεχνείο θα τους κάνει γαμάτους για την αγορά εργασίας να τους τρώνε δουλειές παιδιά από ΑΤΕΙ που κατά την διάρκεια των σπουδών τους πάλεψαν περισσότερο και μάθανε περισσότερα .   

Τέλος το βασικότερο που θα έπρεπε να γίνει θα ήταν ένα ξεσκαρτάρισμα των δικαιωμάτων  . Ο ηλεκτρολόγος (ΤΕ ή ΠΕ ) να υπογράφει τις ηλεκτρολογικές μελέτες και ο μηχανολόγος τις μηχανολογικές ΜΟΝΟ . Τα ίδια ισχύουν και για τις άλλες ειδικότητες . 

Δεν μπορεί να έρχεται ο ηλεκτρολόγος ΠΕ που δεν έχει ιδέα από μετάδοση θερμότητας να λέει ότι είναι πιο ικανός να υπογράψει μελέτη θέρμανσης από έναν μηχανολόγο ΤΕ ο οποίος ίσως και να έχει εμπειρία και να γνωρίζει ήδη πως να κάνει την μελέτη .

 

1. Το ότι τα καημένα τα παιδιά των ΤΕΙ μαθαίνουν περισσότερα και έχουν κουραστεί περισσότερο κατά την διάρκεια των σπουδών τους από τους πολυτεχνίτες πέραν ότι ακούγεται άκρως κωμικό δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει.

2. Δεν είπε κανείς ότι κρυβόμαστε πίσω από ένα πτυχίο, η αγορά μας κρίνει όλους. Αυτό που λες απέχει πολύ απ το να αποκτούν δικαιώματα όλοι από οποιαδήποτε αμφιβόλου επάρκειας σχολή που όταν έμπαιναν ήξεραν τι είναι.

3. Για τον διαχωρισμό των ΕΔ έχεις δίκιο.

 

Είναι γελοίος ο προστατευτισμός των ΑΕΙ στην Ελλάδα. Ισότιμα τα δημόσια ΑΕΙ ΤΕΙ με τα ιδιωτικά ΑΕΙ, ΤΕΙ και κολλέγια για να τελειώνουμε και ο καθένας ότι αξίζει θα το καταφέρει στην αγορά εργασίας.

 

Είναι και ένας τρόπος να κρατάμε στην Ελλάδα όσους δεν τα καταφέρνουν στις πανελλήνιες και πάνε να σπουδάσουν έξω.

 

Ναι πολύ έξυπνος τρόπος.

Θα ήταν μάλιστα ακόμη πιο έξυπνο να δημιουργήσουμε τις εξής κατήγορίες σχολών για μπαίνουν όλοι κάπου.

Πολυτεχνικές γι αυτούς που βγάζουν 18-19

Σχολές μηχανικών γι αυτούς που βγάζουν 14-15 για να μπουν κι αυτοί κάπου

Σχολές μηχανικών γι αυτούς που βγάζουν 11-12 για να μπουν κι αυτοί κάπου

Σχολές μηχανικών γι αυτούς που βγάζουν 8-10 για να μπουν κι αυτοί κάπου

 

Έτσι θα γεμίσει η επικράτεια με σχολές μηχανικών, θα έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα, θα κρίνονται απ την αγορά και όταν πέσει το ταβάνι και μας πλακώσει θα ψαχνόμαστε.

Προτείνω το ίδιο να γίνει και με άλλα είδη σχολών όπως οι ιατρικές. Όλοι πρέπει να βολευτούμε κάπως.

 

Καταλήγουμε λοιπόν να έχουμε σε μια χώρα σαν την Ελλάδα εκτός από τις 5-6 πολυτεχνικές σχολές που είναι ήδη πολλές και άλλα τόσα ΤΕΙ που θα βγάζουν όλοι πλέον μηχανικάρες. Μήπως θα έπρεπε να προβληματιστούμε?

 

Κι επειδή κάποιοι μίλησαν για διαφορές των δύο ιδρυμάτων,επίπεδο, κτλ εγώ λέω το απλό, ρωτήστε αυτούς που έχουν περάσει και από τα δύο ιδρύματα και ξέρουν πολύ καλά να σας πουν, τίποτε άλλο.

 

Όσα παιδιά ήρθαν στην σχολή μου με κατατακτήριες από ΤΕΙ έλεγαν πως είναι η μέρα με την νύχτα τα δύο είδη σχολών.

Επεξ/σία από funbreaker
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να σου ρίξω κάτι τρίποντα να πάθεις πλάκα μπζηλέ .... [ :lol: ]

Επίσης όταν συγκρίνεις αξιολογήσεις κοίτα ανά αντικείμενο, το ΑΠΘ έχει 15.000 αντικείμενα από ανθρωπιστικά, μηχανικού μέχρι ό,τι θες.(δε γίνεται απλούστατα να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια, είναι αυτονόητο νομίζω)

 

Τέσπα, παίδες το θέμα δεν είναι να αντιδικήσουμε μεταξύ μας και ούτε έχει κάποιο νόημα αυτό στην τελική,

αλλά αν εξισώσουμε εντέλει τα ΤΕΙ με τα πολυτεχνεία τότε ποιό το νόημα ύπαρξης και των δύο? (για να το προχωρήσω λίγο, εγώ το βλέπω ως προθάλαμο για έναν "καλλικράτη" και στην ανώτατη εκπάιδευση)

Επίσης ποιός ο λόγος που πολλοί από ΤΕΙ δίνουν κατατακτήριες στο ΕΜΠ αν αυτά τα δύο είναι όπως λέτε μερικοί ίδια? (γι' το ΕΜΠ ξέρω γι' αυτό μιλάω δε θέλω να παπαρολογώ με γενικολογίες,επειδή κάποιοι είπανε γιατί μιλάς γι' αυτό μόνο). Κι επειδή κάποιοι μίλησαν για διαφορές των δύο ιδρυμάτων,επίπεδο, κτλ εγώ λέω το απλό, ρωτήστε αυτούς που έχουν περάσει και από τα δύο ιδρύματα και ξέρουν πολύ καλά να σας πουν, τίποτε άλλο. Εγώ τυγχάνει και ξέρω 6 παιδιά που έχουν έρθει από κατατακτήριες [ 4ηλεκτρολόγοι,2ηλεκτρονικοί ΤΕΙ Αθήνας] και μπορώ να πω 5 πράματα ύστερα από συζήτηση με τα παιδιά αυτά. Οι υπόλοιποι που μιλάτε όμως χωρίς να γνωρίζετε πράγματα και καταστάσεις, από που αντλείτε αυτήν την σιγουριά όντας άτομα που δεν έχουν ιδία εικόνα και από τα δύο ιδρύματα ώστε να εκφέρουν άποψη για τα πράγματα?

πολύ σωστό επιχείρημα. υπάρχει και μία άλλη κατηγορία. δύο γνωστοί μου έδωσαν κατατακτήριες για τους μηχανολόγους από ΤΕΙ χαλκίδας για λόγους ματαιοδοξίας. χαρακτηριστικώς ανέφεραν "σιγά μη σπουδάσω εγώ σε ΤΕΙ" ο ένας και ο άλλος "εγώ δεν είμαι μόνο για ΤΕΙ και δεν αξίζω τόσα λίγα" και ένας τρίτος για άλλο λόγο ,τρελό γέλιο, ο οποίος μου είπε "τί λε ρε. και να πάω στρατό από τώρα;". λίγοι μεν αυτοί που ανέφερα αλλά υπάρχουν και αυτοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...