Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην επιχείρηση που δουλεύω έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω μιας θύρας που παίρνει καλώδιο δικτύου σε κάθε γραφείο. Μπορώ να συνδέσω κάποιο rooter ή αντάπτορα ώστε να δίνει το σήμα ασύρματα και έτσι να μπορώ να συνδέομαι και με το κινητό μου ή το laptop;

Δημοσ.

ναι μπορει να μπει καποιο ρουτερ η καποιο access point αναλογως πως εχει υλοποιηθει η ολη κατασταση. 

ακομα και καποιο παλιο adsl router ισως να μπορουσε να κανει αυτην την δουλεια.

Δημοσ.

<p>Δηλαδή απλώς το συνδέω στο ethernet και δίνει σήμα;</p>

Ναι με ενα access point, απλα συνδεεις το ethernet απο πισω και εισαι κομπλε!

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Δηλαδή απλώς το συνδέω στο ethernet και δίνει σήμα;

μπορει να χρειαστει καμια ρυθμιση.αναλογως πως εχει υλοποιηθει.μπορει να χρειαστει να δωσεις μια Ip στο ιδιο δικτυο για το access point.

Δημοσ.

Ένα απλό rooter του ΟΤΕ έβαλα και έπιασε. Νομίζω όμως ότι το σήμα δεν έχει πολύ μεγάλη εμβέλεια.

Δημοσ.

Ένα απλό rooter του ΟΤΕ έβαλα και έπιασε. Νομίζω όμως ότι το σήμα δεν έχει πολύ μεγάλη εμβέλεια.

κλεισε τον dhcp απο το ρουτερ του οτε (εφοσον μιλαμε για adsl router)διοτι ειτε θα δημιουργησεις προβλημα σε σενα ειτε θα δημιουργησεις προβλημα και στο υπολοιπο δικτυο λογω 2 dhcp.

Δημοσ.

κλεισε τον dhcp απο το ρουτερ του οτε (εφοσον μιλαμε για adsl router)διοτι ειτε θα δημιουργησεις προβλημα σε σενα ειτε θα δημιουργησεις προβλημα και στο υπολοιπο δικτυο λογω 2 dhcp.

Επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός, μπορείς να μου εξηγήσεις (απλά πάντα) πώς γίνεται;

Δημοσ.

πριν συνδεσεις το ρουτερ θα πρεπει να γινουν 2πραγματα.α.να κανεις ipconfig στο pc σου.θα παιρνεις καποια Ip του στυλ 192.168.1.χ.

θα πρεπει στο router να δωσεις μια παρομοια Ip αλλα λιγο μακρυα απο αυτην για να μην εχεις θεμα με κανεναν αλλο χρηστη στο δικτυο.

και θα πρεπει μεσα απο το ρουτερ να βρεις καπου που λεει για Dhcp και να τον κλεισεις.αν δεν αλλαξεις ip τουλαχιστον κλεισε τον dhcp.αναλογα το ρουτερ ειναι και σε διαφορετικη καρτελλα.πχ dhcp πχ Lan.

αν δεν ξερεις τι ip να δωσεις τοτε βαλε καποια σε αλλο δικτυο πχ αν το Pc σου παιρνει 192.168.1.1 βαλε εσυ 192.168.2.1 στο ρουτερ αλλα παλι κλεισε τον dhcp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...