No.Man Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Καλημέρα σε όλους Θέλω να ρωτήσω το εξής: Ψάχνω για φορητό υπολογιστή μέχρι 600 ευρώ. Το θέμα είναι πως διάφορους Η/Υ που βρίσκω γύρω στα 5 κατοστάρικα είτε της ASUS είτε της HP είτε της TOSHIBA όταν ψάχνω για reviews στο διαδίκτυο μου βγάζει μόνο σελίδες στη Ρουμανία, τη Σερβία, την Ελλάδα και γενικά χώρες των Βαλκανίων. Οπότε αφενός δε μπορώ να έχω μία εικόνα του τι παίζει με τα συγκεκριμένα μηχανήματα και αφετέρου μου δημιουργεί πολλές υποψίες αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους εταιρείες διακινούν συγκεκριμένα προϊόντα τους μόνο σε χώρες όπως η δική μας ή η Ρουμανία κτλ που η καταναλωτική δυνατότητα είναι (πλέον) περιορισμένη. Τι συνεπάγεται αυτό για τα προϊόντα; Ναί έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά, καλούς επεξεργαστές, αρκετή μήνημ κτλ αλλά; Γιατί μόνο σε Ελλάδα και Βουλγαρία πχ; Αν και τα καλύπτει συνήθως εγγύηση ενός ή δύο ετών, δεν είναι δυνατόν να έχουν πάνω υλικό που είναι ελλαττωματικό (π.χ. κάποιο κυκλωματάκι ή πλακέτα με αντοχή 30000 ώρες λειτουργίας αντί για 100000; ). Κολλάω στο συγκεκριμένο θέμα επειδή μου έτυχε δύο ψηφιακές φωτογραφικές πολύ γνωστών (διαφορετικών) εταιριών που έτυχε να πάρω από πολύ γνωστό πολύκατάστημα χάλασαν και οι 2 μέσα σε ένα μήνα ύστερα από τη λήξη της εγγύησης. Οπότε, θα ήθελα σας παρακαλώ τη γνώμη σας αν κανείς γνωρίζει, τι παίζει με τα pc που τα σπρώχνουν μόνο εδώ και όχι σε χώρες τις Δυτικής Ευρώπης ή την Αμερική κτλ... Τέλος, αν κανείς έχει κάποια πρόταση με κόστος μέχρι 6 κατοστάρικα, είναι ευπρόσδεκτη... Ευχαριστώ
retinoli Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Το θέμα που θίγεις θεωρώ πως μόνο ο Λιακόπουλος μπορεί να το απαντήσει ανατρέχοντας στα χάλκινα βιβλία. Η γνώμη μου είναι ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές συνήθως χαλάνε εντός εγγύησης (1 μικρο-νανο-πικο δευτερόλεπτο πριν αυτή λήξη) Για το θέμα των Βαλκανίων έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι εταιρίες χωρίζουν τα προϊόντα τους με διαφορετικούς κωδικούς ανάλογα με το region. Είναι λόγοι marketing και διαχείρισης εισαγωγών και επισκευών. Δεν νομίζω ότι προγραμματίζουν άμεσα να χαλάσει πιο γρήγορα ένας υπολογιστής σε ένα φτωχό region, αλλά έμμεσα. Δηλαδή για να βγει πιο φτηνός θα έχει πιο χαμηλής ποιότητας υλικά. Όσο για μάρκα θα σου πρότεινα να πάρεις Dell και μόνο Dell. Η καλύτερη ποιότητα με την καλύτερη υποστήριξη και μπορείς να κάνεις και επέκταση εγγύησης. Ακόμα και για το παραμικρό πρόβλημα έρχονται σπίτι και σου αλλάζουν μητρική την επόμενη μέρα! Και για να μην ξεχνιόμαστε, μακριά από TURBO-X.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα