Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Χρησιμοποιώ Ιντερνετ Πανεπιστημιου το οποιο απ'οτι φαινεται μου δινει IP μονο για εναν υπολογιστη. Θα ήθελα να γνωρίζω πως μπορώ να μοιράσω το ίντερνετ σε 2 υπολογιστες.
Η πρίζα απο την οποια παίρνω Ιντερνετ είναι μια κλασσική Ethernet.

Διαθέτω:
1 Router Linksys Wireless Wag200G
2 καλώδια Ethernet
1 Κινητό με λογισμικό Android
1 Desktop PC με θυρα PCI Ethernet
1 Laptop με θυρα PCI Ethernet + Wireless (δεκτης μόνο?)

Μέχρι τώρα εχω δοκιμασει:
1) Να δωσω το Ιντερνετ στο Router και να συνδεσω κινητο Android + Laptop αλλα όταν μπαίνει το ένα πετάει το άλλο εκτός Ιντερνετ.Το ιδιο εχω κανει και με το PC + Laptop αλλα παλι το ιδιο προβλημα
Και στις 2 περιπτωσεις απενεργοποίησα το DHCP απο το Router
2) Nα χρησιμοποιήσω "Share Internet Connection" μέσω του Wireless του Laptop αλλά το κινητό μου δεν το βλέπει το Wi-Fi
3) Nα κάνω Bridge Connection στο Lan+Wireless του Laptop αλλα μου βγάζει πρόβλημα οτι και καλά δεν έχω συνδέσει το καλώδια της Ethernet στο Laptop

Γνωρίζω απο φιλο οτι είχε καταφέρει να δώσει το Ιντερνετ σε 2 υπολογιστες συνδέοντας την Ethernet στο ενα PC και δινοντας απο αυτο το PC μεσω Wireless USB Stick το ιντερνετ στο 2ο PC.
Αυτος ο τροπος λετε να λειτουργησει?Και αν ναι πιο USB Wireless stick μου δινει τετοια δυνατοτητα?

Δημοσ.

α.πρεπει το wireless stick να μπορει να γινει access point δηλαδη με απλα λογια να παιζει adhoc.η Onboard μπορει να μην παιζει.

η μια λυση ειναι αυτη.

η δευτερη λυση ειναι να παρεις ενα router και να δινεις μετα και με καλωδιο και ασυρματο.ειναι το πιο ευκολο και το ποιο σωστο.το Linksys ειναι adsl router οποτε δεν κανει αυτο που θες.bridge connection ειναι ολοκληρη ιστορια χωρις λογο.επισης και winproxy παιζει αλλα παλι μπλεκεις χωρις λογο.

για την λυση με το wireless stick δεν ξερω αν με το connectify μπορεις να κανεις κατι παραπανω.δοκιμασε το μπας και παιξει.εγω παντως θα επαιρνα ενα ρουτερ οποτε ουτε Pc ανοιχτα ουτε τιποτα.

Δημοσ.

Το πιθανοτερο ειναι να μη μπορεις αν το πανεπιστημιο δινει σε μια mac μονο. Βαλε το wag σαν switch και κουμπωσε τα 2 καλωδια ethernet πανω εκει και μετα βαλε τα 2 πισια για να το δοκιμασεις.

Σε adhock ή με ΑΡ θα μπορεις ομως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...