fingolfingr Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, Θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή ενός router. Αυτή την στιγμή έχω το modem router που δίνει η cyta και συνδεδεμένο με ένα gigabit switch. Στο switch είναι συνδεδεμένο το modem, 2 pc και 2 nas. Τις τελευταίες μέρες όταν πάω να μεταφέρω ογκώδη αρχεία από το pc στο NAS, ενώ η ταχύτητα μεταφοράς είναι 70-80mb/s όπως πάντα, όσο διαρκεί η μεταφορά κρεμάει όλο το ίντερνετ. Θα έλεγα ότι φταίει το switch αλλά κρεμάει και το wireless. Σκέφτηκα λοιπόν πάρω ένα gigabit router ώστε να δρομολογούνται όλα από εκεί ώστε το modem να δίνει απλά ίντερνετ και τίποτα παραπάνω Σκεφτόμουν κάτι σαν Site: αυτό αλλά θα ήθελα και την δική σας γνώμη. Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, Θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή ενός router. Αυτή την στιγμή έχω το modem router που δίνει η cyta και συνδεδεμένο με ένα gigabit switch. Στο switch είναι συνδεδεμένο το modem, 2 pc και 2 nas. Τις τελευταίες μέρες όταν πάω να μεταφέρω ογκώδη αρχεία από το pc στο NAS, ενώ η ταχύτητα μεταφοράς είναι 70-80mb/s όπως πάντα, όσο διαρκεί η μεταφορά κρεμάει όλο το ίντερνετ. Θα έλεγα ότι φταίει το switch αλλά κρεμάει και το wireless. Σκέφτηκα λοιπόν πάρω ένα gigabit router ώστε να δρομολογούνται όλα από εκεί ώστε το modem να δίνει απλά ίντερνετ και τίποτα παραπάνω Σκεφτόμουν κάτι σαν Site: αυτό αλλά θα ήθελα και την δική σας γνώμη. Ευχαριστώ αν τα Pc ειναι πανω στο switch τοτε οταν μεταφερες αρχεια ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ το router της cyta δεν εμπλεκεται πουθενα οποτε δεν θα επρεπε να εχεις κανενα απολυτως θεμα στο ιντερνετ ειδικα απο Pc που δεν ειναι στην διαδικασια μεταφορας εκεινη την στιγμη.αυτα που μεταφερουν τα αρχεια οκ μπορει να εχουν ψιλοπιταρει λογω της lan κινησης.αλλα ενα κινητο πχ που μπαινει wireless θα επρεπε να παιζει οκ αν πραγματι ολα τα εχεις πανω στο switch.
fingolfingr Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Λοιπόν, το modem είναι στο σαλόνι και έχει πάνω του συνδεδεμένο ασύρματο μόνο ένα καλώδιο στην θύρα LAN1. Το καλώδιο αυτό καταλήγει σε ένα powerline και από εκεί (με το 2ο powerline) πηγαίνει στο γραφείο και στο switch. Switch είναι συνδεδεμένα ενσύρματα 2 pc και 2 NAS. Η μεταφορά γίνεται ενσύρματα και όντως δεν είναι λογικό να κολλάει και το ασύρματο που έρχεται από το modem στο σαλόνι, αλλά παρόλα αυτά συμβαίνει. Πάντως γενικώς τον τελευταίο καιρό μου κάνει κάτι νερά. Πχ ενώ βλέπω το NAS σαν δίσκο, δεν έχω πρόσβαση στο web interface. Μια ακόμα ερώτηση. Το router θα δώσει στις συσκευές δίκες του εσωτερικές IP και στο modem θα φαίνονται σαν μία συσκευή ή τις IP θα τις δίνει και πάλι τι modem?
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Λοιπόν, το modem είναι στο σαλόνι και έχει πάνω του συνδεδεμένο ασύρματο μόνο ένα καλώδιο στην θύρα LAN1. Το καλώδιο αυτό καταλήγει σε ένα powerline και από εκεί (με το 2ο powerline) πηγαίνει στο γραφείο και στο switch. Switch είναι συνδεδεμένα ενσύρματα 2 pc και 2 NAS. Η μεταφορά γίνεται ενσύρματα και όντως δεν είναι λογικό να κολλάει και το ασύρματο που έρχεται από το modem στο σαλόνι, αλλά παρόλα αυτά συμβαίνει. Πάντως γενικώς τον τελευταίο καιρό μου κάνει κάτι νερά. Πχ ενώ βλέπω το NAS σαν δίσκο, δεν έχω πρόσβαση στο web interface. Μια ακόμα ερώτηση. Το router θα δώσει στις συσκευές δίκες του εσωτερικές IP και στο modem θα φαίνονται σαν μία συσκευή ή τις IP θα τις δίνει και πάλι τι modem? μπας και εχει προβλημα το switch/ αναλογως πως θα βαλεις να παιξει το ρουτερ.κανονικα θα επρεπε το ρουτερ να μπει σε bridge mode και να κανεει κληση pppoe το ρουτερ.αυτο ειναι το σωστο.οποτε ip θα μοιραζει μονο το router.δεν εχει νοημα να αφησεις το adsl router οπως ειναι διοτι ετσι θα εχεις 2 Nat χωρις λογο.
vasi Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, Θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή ενός router. Αυτή την στιγμή έχω το modem router που δίνει η cyta και συνδεδεμένο με ένα gigabit switch. Στο switch είναι συνδεδεμένο το modem, 2 pc και 2 nas. Τις τελευταίες μέρες όταν πάω να μεταφέρω ογκώδη αρχεία από το pc στο NAS, ενώ η ταχύτητα μεταφοράς είναι 70-80mb/s όπως πάντα, όσο διαρκεί η μεταφορά κρεμάει όλο το ίντερνετ. Θα έλεγα ότι φταίει το switch αλλά κρεμάει και το wireless. Σκέφτηκα λοιπόν πάρω ένα gigabit router ώστε να δρομολογούνται όλα από εκεί ώστε το modem να δίνει απλά ίντερνετ και τίποτα παραπάνω Σκεφτόμουν κάτι σαν Site: αυτό αλλά θα ήθελα και την δική σας γνώμη. Ευχαριστώ Μαλλον εννοεις Mb και οχι mbps, μπορεί η lan από κάποιο υπολογιστή να δουλεύει 100mbps και να σέρνεται το ίντερνετ , στα nas βάλε στατικές ip να μην μπλέκεται το μόντεμ για να μην εχεις πρόβλημα στο web interface
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 και 100 να δουλευε καποια θα ειχε αργη μεταφορα αρχειων και οχι αργο ιντερνετ αφου τα 100mbps ειναι πολυ περισσοτερα απο τα 24 της συνδεσης. και του σουρνεται και συσκυεη που μπαινει wireless οπως αναφερει.
fingolfingr Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 @ poulinos Πες ότι έχει χαλάσει το switch. Και πάλι δεν είναι λογικό να κρεμάει/κόβεται το wireless. Και αυτό όμως να είναι το πρόβλημα, απ'το να πάρω ένα switch δεν είναι καλύτερα να πάρω ένα router που θα μου προσφέρει και ταχύτερη ασύρματη πρόσβαση στα αρχεία των NAS? @vasi είχα γράψει mb/s αλλά μάλλον ξέχασα να κάνω το m κεφαλαίο. Megabyte εννοούσα. Όλες οι lan δουλεύουν στα 1000 mbps με εξαίρεση αυτή που έρχεται από το modem. Έχει διαφορετικό χρώμα led στο switch για 100 και 1000mbps ΥΓ: Όταν λέω κρεμάει δεν εννοώ σέρνεται. Εννοώ ότι ενώ είναι συνδεδεμένο πχ το κινητό δεν φορτώνει τίποτα. Σαν να μην έχω ίντερνετ καθόλου.
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 @ poulinos Πες ότι έχει χαλάσει το switch. Και πάλι δεν είναι λογικό να κρεμάει/κόβεται το wireless. Και αυτό όμως να είναι το πρόβλημα, απ'το να πάρω ένα switch δεν είναι καλύτερα να πάρω ένα router που θα μου προσφέρει και ταχύτερη ασύρματη πρόσβαση στα αρχεία των NAS? @vasi είχα γράψει mb/s αλλά μάλλον ξέχασα να κάνω το m κεφαλαίο. Megabyte εννοούσα. Όλες οι lan δουλεύουν στα 1000 mbps με εξαίρεση αυτή που έρχεται από το modem. Έχει διαφορετικό χρώμα led στο switch για 100 και 1000mbps σωστο και αυτο.ειναι πολυ παραξενο.καλα ναι αν εχει N300 και εχει και αντιστοιχες καρτες εννοειται θα ειναι καλυτερα.βεβαια αν σου επιτρεπει τo budget μπορεις να παρεις και adsl/vdsl router Με gigabit ethernet καi wifi απλα θα πρεπει να ερθει το adsl router εκει που ειναι το switch>το powerlIne δεν θα χρειαζεται μετα.αν μπορεις να φερεις την τηλεφωνικη γραμμη μεχρι εκειμεσα.
fingolfingr Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 σωστο και αυτο.ειναι πολυ παραξενο.καλα ναι αν εχει N300 και εχει και αντιστοιχες καρτες εννοειται θα ειναι καλυτερα.βεβαια αν σου επιτρεπει τo budget μπορεις να παρεις και adsl/vdsl router Με gigabit ethernet καi wifi απλα θα πρεπει να ερθει το adsl router εκει που ειναι το switch>το powerlIne δεν θα χρειαζεται μετα.αν μπορεις να φερεις την τηλεφωνικη γραμμη μεχρι εκειμεσα. Ναι αλλά στην cyta η τηλεφωνία είναι VOIP οπότε θα πρέπει να έχω οπωσδήποτε το δικό τους modem
vasi Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 το ασύρματο κρεμάει ?? τι switch έχεις ? δοκίμασε με ένα άλλο μόντεμ, βάλε στατικές ip ,κάτι από όλα φταίει !!
fingolfingr Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 το ασύρματο κρεμάει ?? τι switch έχεις ? δοκίμασε με ένα άλλο μόντεμ, βάλε στατικές ip ,κάτι από όλα φταίει !! http://www.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=505047 Το switch είναι αυτό Στατικές IP έχουν ήδη όλα τα μηχανήματα. Άλλο modem δεν μπορώ να βάλω λόγω voip.
fingolfingr Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Έχω ένα της forthnet απλά αν είναι να κάνω δοκιμή θα πρέπει να γίνει βράδυ. Επίσης πρέπει να πάρω στην cyta για τους κωδικούς. Δεν μου χρειάστηκαν ποτέ για να τους κρατήσω μιας και στα modem τους μπαίνουν όλα μόνα τους Αν είναι τα το ψάξω λίγο με την cyta για τους κωδικούς και θα δοκιμάσω το άλλο το βράδυ
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ναι αλλά στην cyta η τηλεφωνία είναι VOIP οπότε θα πρέπει να έχω οπωσδήποτε το δικό τους modem αν θες την τηλεφωνια ναι δεν μπορεις να το αλλαξεις.επισης δεν ξερω αν παιζει η τηλεφωνια αν το εχεις bridge ή αν σε αφηνουν να το κανεις bridge http://www.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=505047 Το switch είναι αυτό Στατικές IP έχουν ήδη όλα τα μηχανήματα. Άλλο modem δεν μπορώ να βάλω λόγω voip. belkin sucks σε καποια πραγματα.θα μου πεις ενα απλο switch ειναι.απλα το λεω γενικοτερα.λιγα πραγματα εχει βγαλει που να ειναι καλα.ειχε access points που επαιζαν πολυ καλα στο wireless(εμβελεια).αλλα ελλειψεις σε firmware κτλ. Έχω ένα της forthnet απλά αν είναι να κάνω δοκιμή θα πρέπει να γίνει βράδυ. Επίσης πρέπει να πάρω στην cyta για τους κωδικούς. Δεν μου χρειάστηκαν ποτέ για να τους κρατήσω μιας και στα modem τους μπαίνουν όλα μόνα τους Αν είναι τα το ψάξω λίγο με την cyta για τους κωδικούς και θα δοκιμάσω το άλλο το βράδυ Καλο ειναι να τους κρατας τους κωδικους σε μια γωνια.ποτε δεν ξερεις.κανε την δοκιμη ωστε να δουμε τι δεν φταιει και να το βγαζουμε εκτος ωστε να μεινει αυτο που εχει θεμα.αν το κανει και με το ρουτερ της forthnet τοτε το ρουτερ δεν ειναι.οποτε μενει switch και μια στο εκατομμυριο το powerline να κανει καποιο θεμα. το ασύρματο κρεμάει ?? τι switch έχεις ? δοκίμασε με ένα άλλο μόντεμ, βάλε στατικές ip ,κάτι από όλα φταίει !! Ναι κρεμαει και το ασυρματο του αυτο ειναι το παραξενο
fingolfingr Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Sorry για την καθυστέρηση αλλά ο χρόνος μου είναι πολύ λίγος. Έβαλα το modem της forthnet και με κάποια τεστ που έκανα δεν είχα προβλήματα. Το δοκίμασα 2 βράδια. Πήρα στην cyta τους ανέφερα το πρόβλημα μου, προβληματίστηκαν και αυτοί άλλα πρότειναν να μου αλλάξουν το modem. Θα πάω αύριο για αλλαγή. Φαντάζομαι με το νέο modem δεν θα έχω θέμα. Παρόλα αυτά θα ήθελα να έχω την γνώμη σαν για το ποιο θεωρείται ένα καλό router γύρω στα 50-60€. Αυτό που έγραψα στο αρχικό post λέει τίποτα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα