Federacion Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Έχω το σύστημα της υπογραφής και έχω αποκτήσει μια καινούργια ψύκτρα για τον cpu (συγκεκριμένα την μανίσια του 955 Phenom x4 black edition 125 dtp) καθώς φοράω μέχρι και σήμερα μια μανίσια για έναν athlon x2 οπότε για να τον πειράξω θέλω καλύτερη ψύξη. Anyway στο θέμα μας. Επειδη στο bios το multiplier ειναι μέχρι x13 ο μανίσιος εργοστασιακός χρονισμός είναι 200x13=2600 Ανέβασα το fsb στα 230 και έπαιξε δίχως προβλήματα στα 2990 που είναι και αρκετό oc για μένα. όμως παρατήρησα το εξής οι μνήμες από 400Mhz που ήταν χρονισμένες (δλδ στα 800 όπως σωστά πρέπει να είναι) ανέβηκαν στα 460 κάτι το οποίο δεν θα το ήθελα. Η ερώτηση μου είναι: Μπορώ να υπερχρονίσω FSB CPU αλλά να μην πειραχτούν τα ρολόγια από τις μνήμες; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 απλα κατεβασε τον πολλαπλασιαστη για τις μνημες.δηλαδη πηγαινε εκει που σου λεει dram frequency κατι τετοιο και πατα το - 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federacion Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δυστυχώς αυτή η επιλογή είναι απενεργοποιημένη στο Bios μου. Με αφήνει μόνο να πειράξω την σχέση FSB/Memory ratio. Δες και την φώτο: Υγ. Πιστεύεις, Θάνο, ότι αξίζει η αλλαγή cooler; Γενικότερα από τη διαδικασία θα δώ καποια διαφορά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Κοιταξε αυτη η ψυχτρα κρατουσε υποτιθεται τον phenom II 980 στα 3.7 εαν θυμαμαι καλα που ηταν αυτος. εσενα νομιζω οτι ειναι c2 revision οποτε αυτο σημαινει οτι λιγοτερο overclock και περισσοτερες θερμοκρασιες αλλα και παλι εαν ειναι καλο το ρευμα σου μπορεις να τον πας και 3.4 εαν πηγαινει.με ρευμα,λογικα ο δικος σου θα θελεις γυρω στο 1.40 για εκει.ισως και παραπανω. τις μνημες,αλλαξε τες πολλαπλασιαστη. τωρα εισαι στα 230 οποτε πρεπει να εισαι με το fsb ratio στο 2 γιατι 230 * 2 = 460 που εισαι εσυ. οποτε το βαζεις στο 1.66 και εισαι οκ.εχεις και λιγο παραπανω χωρο για να ανεβασεις ρολογια και να ειναι stock οι μνημες σου. πρεπει να κρατησεις σττο HT frequency στο 2000 το cpu_nb ανεβασε το οσο μπορεις.εστω και στα 2200 απο 2000 που ειναι στοκ. κατεβασε cpu z και βλεπε αυτα που σου λεω για οταν κανεις τις αλλαγες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federacion Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Βρήκα και το παρακατω, αν θές ρίξτο μια ματιά: Overclocking the Phenom II X4 810 was an interesting experience. With the latest BIOS update, it was dead easy to get the HT frequency up to 240MHz, a 20% overclock, but it took a lot of effort to get the last 15% out of it. It seems that there are some "interesting" interactions between the HT multiplier and memory multiplier, such that certain combinations are not stable. In the end, I found that it was necessary to keep the HT interface speed below 2050MHz, and the memory did not like going over 1100Mhz. To get the Phenom II X4 810 running at 3.51GHz, I had to: set Vcore to 1.55V set HT Northbridge to 1890MHz set HT link multiplier to 7 set HT base clock to 270MHz disable C1E Δυστυχώς πήγα ν αλλάξω ψυκτρα δεν έμπαινε και στραβώσα πινακια από τον επεξεργαστή και τώρα έμεινα χωρίς υπολογιστή. Δοκίμασα και τον παλιό μου επεξεργαστή και πάλι δεν ανοίγει. Ίσως έκανα ζημιά στο socket....To μετάνιωσα παρά πολύ πικρά .....Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 βγαλε την μπαταρια απο την μητρικη και το καλωδιο του ρευματος απο το τροφοδοτικο.ολα αυτα χωρις επεξεργαστη επανω.πατα 2-3 φορες να αναψει ο υπολογιστης για να ξεφορτισει το τροφοδοτικο και ασε το μετα κανενα 5λεπτο να κανει reset το bios. τα πινακια του επεξεργαστη ισιωνουν εαν εισαι προσεχτικος.βεβαια....σε κοβω για λιγο τσαπατσουλη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federacion Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Καλά με έκοψες..... Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federacion Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Είχες δίκιο! Με τη βοήθεια ενός τσιγκελακιου κ μιας φίλης ίσιωσαν τα ποδαράκια του και με ένα reset του βίος που πρότεινες έστρωσε! Λέω να αφήσω το σπορ του oc για άλλους! Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federacion Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Κοιταξε αυτη η ψυχτρα κρατουσε υποτιθεται τον phenom II 980 στα 3.7 εαν θυμαμαι καλα που ηταν αυτος. εσενα νομιζω οτι ειναι c2 revision οποτε αυτο σημαινει οτι λιγοτερο overclock και περισσοτερες θερμοκρασιες αλλα και παλι εαν ειναι καλο το ρευμα σου μπορεις να τον πας και 3.4 εαν πηγαινει.με ρευμα,λογικα ο δικος σου θα θελεις γυρω στο 1.40 για εκει.ισως και παραπανω. τις μνημες,αλλαξε τες πολλαπλασιαστη. τωρα εισαι στα 230 οποτε πρεπει να εισαι με το fsb ratio στο 2 γιατι 230 * 2 = 460 που εισαι εσυ. οποτε το βαζεις στο 1.66 και εισαι οκ.εχεις και λιγο παραπανω χωρο για να ανεβασεις ρολογια και να ειναι stock οι μνημες σου. πρεπει να κρατησεις σττο HT frequency στο 2000 το cpu_nb ανεβασε το οσο μπορεις.εστω και στα 2200 απο 2000 που ειναι στοκ. κατεβασε cpu z και βλεπε αυτα που σου λεω για οταν κανεις τις αλλαγες. Λοιπόν επειδή με έτρωγε δεν μπορούσα να μην το ξαναπροσπαθήσω. Έχουμε και λέμε: Fsb ratio 1.66 όπως είπες και είναι κομπλέ οι μνήμες. Core Speed 3120.1 MHz Multiplier x Bus Speed 13.0 x 240.0 MHz HT Link speed 1920.1 MHz (δεν μπορεσα να το κρατήσω στα 2000) nb 2160 MHz Stock frequency 2600 MHz Θερμοκρασία max 39 βαθμοι. Το ρεύμα το άφησα στοκ 1.29, να το ανεβάσω; Νομίζω είμαστε καλά. Τι λες; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 και εγω νομιζω οτι εισαι καλα ναι. το ρευμα,εαν εισαι σταθερος μην το ανεβαζεις.εαν θελεις να πας παραπανω,ναι ανεβαζεις. το cpu_nb λογικα σηκωνει και αλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federacion Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Επειδη έχει locked fsb για τα πάντα, το nb 2160 είναι x9 μπορώ να το δώσω και x10 και να πάει 2400. Να πάει; Πάντως Θάνο, μεγάλο ευχαριστώ και πάλι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 να παει να παει.δωσε του και λιγο ρευμα για τα 2400.απο 1.17 που ειναι το cpu_nb πηγαινετο 1.22 και δες. και σταματα να λες ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federacion Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 To πήγα 2400 και ανέβασα το ρεύμα του από Auto που ήταν στο 1.25 (ανεβοκατεβαίνει ανα 0.05 αναγκαστικά) αλλά δυστυχώς χτύπησε bsod και το ξαναγύρισα auto και 2160. Πάντως είμαι stable απ ότι φαίνεται στα 3120 που είναι 25% περίπου oc, αρκετά καλά πιστεύω. nothanks! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federacion Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Επειδή πάει πολύ καλά και σταθερά σχεδόν 1 χρόνο στο 3.1 το έψαξα και βρήκα αυτόν τον μάγκα που ανεβάζει τον ίδιο επεξεργαστή στα 3.6 https://www.youtube.com/watch?v=TJhu_z5_-c8 Το μόνο μου θέμα είναι ότι δεν βρίσκω την σωστή αναλογία να σταθεροποιήσω τις μνήμες στα 800 που θέλω. Ξέρει κανείς να με βοηθήσει; Δλδ βάζω x6 το HT link και βγαίνει 1662 με bus speed 277 στο x13 ανεβάζει 3.6 αλλά οι αναλογίες που έχω ώς επιλογές στις μνήμες είναι 1:1 1:1.33 1:1.66 που με πετάνε κάτω ή πάνω από τα 800. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Το ΗΤ ειναι πολυ χαμηλα,βαλτο Χ7.Τωρα για τις μνημες εννοειτε οτι με τον διαιρετη δεν προκειται να τις πας ακριβως 800,εκτος και αν πας σε αλλη συχνοτητα τον επεξεργαστη.Κανε τις πραξεις και βρες τι σε βολευει.Παντως και να μην τρεχουν οι μνημες στα 800 αλλα στα 736 (τοσο θα πανε αν βαλεις 1.33),δεν θα καταλαβεις τιποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα