παπι Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Πολύ ώριμη απάντηση , εύγε ! Ειναι ωριμη. Και ο υπαλληλος, και το φορτηγο ειναι κοστος το οποιο μεταβιβαζεται στο τελικο προιον. Ολα τα αλλα περι ικα και φοροι ειναι μπουρδες για να δικαιολογησει το καθε λαμογιο την κλεψια του.
MovingShadow Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ζούμε σε μαι χώρα οπου ο εργαζόμενος είναι σκλάβος , και ο εργοδότης , υπεύθυνος σκλάβων. Αν θα έκανα μια παρομοίωση , θα έλεγα ότι είναι σαν ρωμαική γαλέρα. Ο μικρος εργοδότης , ή ο υπέυθυνος μάνατζερ της εταιρίας , είναι αυτοί που κρατάνε το μαστίγιο. Το αστείο είναι , ότι ο μαστιγοφώρος , ούτε αυτός κερδίζει πολλά , αλλά αναγκάζεται να μαστιγώνει τον δούλο για να κάνει κουπί , αλλά στην ουσία και εσύ ζείς στο αμπάρι ενός πλοίου. Και κερδίζει αυτός που είναι στην προβλήτα και ατενίζει το πέλαγο , ενώ οι άλλοι απο κάτω λιώνουνε. Οπότε μέχρι να γίνουμε όλοι μεγαλο-επιχειρηματίες , θα ήμαστε όλοι σκλάβοι ! Ειναι ωριμη. Και ο υπαλληλος, και το φορτηγο ειναι κοστος το οποιο μεταβιβαζεται στο τελικο προιον. Ολα τα αλλα περι ικα και φοροι ειναι μπουρδες για να δικαιολογησει το καθε λαμογιο την κλεψια του. Φαντάζομαι έχεις κάνει εργοδότης και ξέρεις....
Star_Light Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Εσυ εισαι υπέρ κάποιος να ειναι ενημερος για τα δικαιωματα του και να μην δεχθεί περιεργους ορους προσληψης ή οχι?
MovingShadow Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Θα σου πω το εξής για να καταλάβεις. Ο λογιστής μου , όταν ξεκίνησα , μου είπε το εξής : "Εχουμε πάνω απο 10 ΑΕ , 3 ΕΠΕ , και θα είσαι η μοναδική ατομική. Σε λίγο διώχνουμε 3 ΑΕ , και την μια ΕΠΕ , γιατί έχουμε ββαρεθεί να μας κάνουνε έλεγχο απο ΙΚΑ και εφορίες και επειδή συνολικά χρωστάνε πάνω απο 100.000 σε ΙΚΑ και εφορία, και να μην μας πληρώνουνε κιόλας, Μας χρωστάνε συνολικά 28.000 , χώρια τα όσα κάνουμε για να τους βγάλουμε λάδι κάθε φορά. Αποφασίσαμε να παίζουμε τίμια 100% απο δω και πέρα , και όποιος γουστάρει! Εάν θέλεις να παίξεις τίμια , τότε να σε αναλάβουμε....." Και ακόμα συνεργάζομε μαζί τους....! Επίσης , οι εργαζόμενοι ιδρώνουνε , χωρίς εγώ να είμαι απο πάνω τους . Ισα ίσα , που μου μιλάνε στον ενικό , βγαίνουμε έξω για τσιγάρο μαζί , και τρώμε παρέα , νιώθουνε άνετα μαζί μου. Δεν θα το έκανε αυτό εργαζόμενος εάν δεν τον σεβόμουνα και σαν άνθρωπο και σαν εργαζόμενο , στην συμπεριφορά και στα λεφτά ,οσο αναγκη και να είχε τα λεφτά !
Moderators stormrain Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ναι δικαιούσαι το επίδομα ΟΑΕΔ. Αποζημίωση δεν δικαιούσαι Εχεις καποιο λινκ για αυτο? Δε μου φαινεται λογικο. Γνωριζω πως μπορεις να εγγραφεις στον ΟΑΕΔ αλλα δε φανταζομαι να παιρνεις επιδομα επειδη αποφασισες να σταματησεις τη δουλεια.
Star_Light Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 MovingShadow απεφυγες την ερωτηση μου ή ειναι η ιδέα μου? πολυ διαφημιση κάνεις οτι φροντιζεις τους υπαλλήλους σου και σε ρωτάω κατι πολυ απλό. Το αν τρως ή κανεις τσιγαρο με τους υπαλληλους σου δεν εχει καμια σχέση με τα εργατικα τους δικαιωματα. Φανταζομαι μπορεις να ξεκαθαρισεις την διαφορα τους ετσι?
pantote Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Και οι μεγαλοεπιχειρηματίες σκλάβοι των τραπεζών είναι. Και οι τράπεζες σκλάβοι του οικονομικού συστήματός.
katz Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Παιδια μην λεμε χαζα, αν δεν μπορεις να εχεις υπαλληλους τοτε ΜΗΝ εχεις υπαλληλους. Μικραινεις τις δραστηριοτητες της επιχειρησης σε τετοιο βαθμο ετσι ωστε να την δουλευεις μονος/οικογενειακα. Δεν βγαινεις να πεις στον αλλο 20 ευρω, χωρις ενσημα για να μου κρατας το μαγαζι 10 ωρες+ την ημερα και αμα σου αρεσει. Ε εισαι λαμογιο του κερατα και καλο θα ειναι να βαλεις λουκετο στο μπουρδελο σου αν σκεφτεσαι με αυτον τον τροπο. Eτσι ακριβως.. Αμα δεν μπορεις να πληρωσεις διαλυσε το. Το να αφηνεις φεσια σε κοσμο και κοσμακη και να πληρωνεις 20 ευρω το 10ωρο βαριας εργασιας σαν να ειμαστε στο μπαγκλαντες ειναι το πιο γελοιο που μπορεις να κανεις. Ή κατσε εσυ να δουλεψεις στην επιχειρηση σου περισσοτερες ωρες, ή βρες τον λογο που απετυχες σαν επιχειρηση. Βεβαια υπαρχουν και χειροτερα.. Πτυχιουχοι αει με μεταπτυχιακα για 2 ευρω την ωρα 10ωρα και 12ωρα με την δικαιολογια "αποκτησης εμπειριας σαν νεος" Τα πραγματα εχουν ξεφτιλιστει πληρως 2
MovingShadow Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 MovingShadow απεφυγες την ερωτηση μου ή ειναι η ιδέα μου? πολυ διαφημιση κάνεις οτι φροντιζεις τους υπαλλήλους σου και σε ρωτάω κατι πολυ απλό. Το αν τρως ή κανεις τσιγαρο με τους υπαλληλους σου δεν εχει καμια σχέση με τα εργατικα τους δικαιωματα. Φανταζομαι μπορεις να ξεκαθαρισεις την διαφορα τους ετσι? Ναι τί? Τι θέλεις να σου απαντήσω ? ότι θέλω να αυξήσει η κυβέρνηση τις ασφαλιστικές εισφορές? Ότι δικαιούντε πρέπει να τα παίρνουνε μέχρι δεκάρας!
pantote Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Εχεις καποιο λινκ για αυτο? Δε μου φαινεται λογικο. Γνωριζω πως μπορεις να εγγραφεις στον ΟΑΕΔ αλλα δε φανταζομαι να παιρνεις επιδομα επειδη αποφασισες να σταματησεις τη δουλεια. Ο ΟΑΕΔ βλέπει π.χ. ότι έχεις τους προηγούμενους 12 μήνες ένσημα, και ότι σήμερα είσαι άνεργος. Άρα δικαιούσαι το επίδομα. Δεν τον νοιάζει ούτε γνωρίζει εάν παραιτήθηκες. Αλλά ακόμα και εάν το γνωρίζει, πάλι δικαιούσαι το επίδομα διότι είσαι ΑΝΕΡΓΟΣ και ψάχνεις εργασία (κάτι καλύτερο). Το να παρατηθεί κάποιος από την εργασία του, όχι μόνο δεν είναι έγκλημα αλλά πολλές φορές αναγκαίο για την ψυχοσωματική του υγεία. Κανείς δεν παραιτείται όταν περνάει καλά...
Star_Light Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ναι τί? Τι θέλεις να σου απαντήσω ? ότι θέλω να αυξήσει η κυβέρνηση τις ασφαλιστικές εισφορές? Ότι δικαιούντε πρέπει να τα παίρνουνε μέχρι δεκάρας! Αν καταλαβα καλα μου ειπες οτι ειναι πολυ ρομαντικο το να έχει παρει καποιος τις συμβουλες ενος δικηγορου πριν πάει για συνεντευξη και σε ρωτησα αν εισαι υπερ αυτου ή οχι.
MovingShadow Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Αν καταλαβα καλα μου ειπες οτι ειναι πολυ ρομαντικο το να έχει παρει καποιος τις συμβουλες ενος δικηγορου πριν πάει για συνεντευξη και σε ρωτησα αν εισαι υπερ αυτου ή οχι. Σου είπα ότι είναι ρομαντικό γιατί θες δεν θες , ο κατώτατος είναι 586 μικτά , και κάπου εκεί θα κυμαίνεται το 8ωρο του εργαζομένου , είτε έχει εμπειρία , και είτε έχει έσοδα πολλά ο εργοδότης(πολλοι το εκμεταλλέυονται !!) Και απλά σου είπα , δεν διαφημίστικα , ότι εγώ δεν είμαι έτσι , γιατί δεν είμαι λαμόγιο. Σέβομαι τους εργαζομένους , παρόλο που εμένα δεν με σεβάστηκε κανείς όταν ημουνα εργαζόμενος!
pantote Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 κατα 99% αν παραιτηθείς δε δικαιούσαι ταμείο. Σου έχει τύχει; πήγες ΟΑΕΔ και σου αρνήθηκε το επίδομα; Μη μπερδεύετε την αποζημίωση με το ταμείο ανεργίας.
Star_Light Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Σου είπα ότι είναι ρομαντικό γιατί θες δεν θες , ο κατώτατος είναι 586 μικτά , και κάπου εκεί θα κυμαίνεται το 8ωρο του εργαζομένου , είτε έχει εμπειρία , και είτε έχει έσοδα πολλά ο εργοδότης(πολλοι το εκμεταλλέυονται !!) Και απλά σου είπα , δεν διαφημίστικα , ότι εγώ δεν είμαι έτσι , γιατί δεν είμαι λαμόγιο. Σέβομαι τους εργαζομένους , παρόλο που εμένα δεν με σεβάστηκε κανείς όταν ημουνα εργαζόμενος! Κακως που τους άφησες. Εκτος και αν δεν ειχες άλλη επιλογη. Εγω δεν έθιξα πουθενα θέμα μισθου κτλπ ... απλα να ξέρει κάποιος τα βασικα πχ τι πρεπει να γινει ωστε να προσληφθει? τι χαρτια υπογράφει κτλπ? τι να προσεξει σε μια συμφωνια και άλλα τέτοια. Δικαιουται κάποιος μισθο οσο ειναι εκπαιδευομενος? εστω και μειωμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις