παπι Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 20ε χωρις ικα για να του κρατας το μαγαζι;; Τον εφτυσες στη μουρη; 4
Star_Light Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Παλια παιζει να ηταν ακομα χειροτερη η ανασφαλιστη εργασια απο οτι σημερα , γιατι τωρα σιγα σιγα αυξάνονται και οι ελεγχοι οποτε ο άλλος το σκέφτεται περισσοτερο για αυτο και θα τους έχουν κανενα 8ωρο και θα τους πληρωνουν για 4ωρο τουλαχιστον αμα γινει κανα μπαμ να μπορουν να το δικαιολογησουν καπως χωρια το ξέπλυμα μαυρου χρήματος που σου δινει η εταιρεια ενα καρο παραχωρησεις πχ κινητο εταιρειας ή αυτοκινητο τσαμπα αλλιως σιγα μην στα έδινε αμα δεν κερδιζει τα 2πλάσια και βάλε
lak10 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 θα πω και εγω την γνωμη μου ως γιος ελευθερου εππαγγελματια (ειμαι φοιτητης δεν δουλευω) ο πατερας μου απασχολει 6 υπαλληλους καποιοι ειναι φορτωνουν τα φορτηγα και καποιοι ειναι πωλητες και παιρνουν και ποσοστα τους αμοιβει με 720 φυσικα ειναι ασφαλισμενοι. παιδια τα ασφαλιστικα κοστοι ειναι τεραστια ενα υπαλληλος κοστιζει 1000+ ειναι πολλα για μικρομεσσαια επιχειρηση και δυστυχως το κρατος πολεμαει και στιγματιζει τους ελευθερους επαγγελματιες χωρις λογο 2
ikaruga24 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Παιδια μην λεμε χαζα, αν δεν μπορεις να εχεις υπαλληλους τοτε ΜΗΝ εχεις υπαλληλους. Μικραινεις τις δραστηριοτητες της επιχειρησης σε τετοιο βαθμο ετσι ωστε να την δουλευεις μονος/οικογενειακα. Δεν βγαινεις να πεις στον αλλο 20 ευρω, χωρις ενσημα για να μου κρατας το μαγαζι 10 ωρες+ την ημερα και αμα σου αρεσει. Ε εισαι λαμογιο του κερατα και καλο θα ειναι να βαλεις λουκετο στο μπουρδελο σου αν σκεφτεσαι με αυτον τον τροπο. Απο τη στιγμη που εσυ δεν θελεις να περικοψεις το περιθωριο κερδους σου (ακομα και αν ειναι μικροτερο γιατι αλλο περιθωριο κερδους 40% που σου αφηνει π.χ. 1000 ευρω στο τελος του μηνα καθαρα και αλλο 20% που σου αφηνει 5000 καθαρα) τοτε να εισαι ετοιμος να βαλεις και το χερι λιγο βαθυτερα στην τσεπη, αλλιως κατσε με το (τυχαιο παραδειγμα) 40% σου και τα 1000 ευρω καθαρα και μην μιλας καθολου. Την εχουν δει ορισμενοι βλαχοκαουμποηδες "αφεντικα" με τη λογικη του οτι αυτος απλα θα ριξει ενα Χ ποσο να φτιαξει ενα μαγαζι και θα βρει 1-2 ατομα να του το κρατανε και να τους πληρωνει 400-500 εκαστο χωρις καμια απολυτως καλυψη απο πουθενα και αν συμβει κατι δε σε ξερω δε με ξερεις. Ρε ουστ ρε. 7
pantote Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Οπωσδήποτε να απαιτείτε τα ΕΝΣΗΜΑ ΣΑΣ, περισσότερο και από τον ίδιο σας τον μισθό. Μη ξεχνάτε ότι μόνο τα ΕΝΣΗΜΑ θα σας εξασφαλίσουν σε περίπτωση παραίτησης/απόλυσης το ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Φυσικά υπάρχουν και πολύ καλοί ελεύθεροι επαγγελματίες που παλεύουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους, και η περικοπή μισθών πολλές φορές είναι αναγκαίο κακό. Όταν όμως ο μισθός μειώνεται, και η εργασία γίνεται δουλεία (με υστερίες, φωνές, απειλές, καταναγκαστικά έργα κλπ) και γενικά "απάλευτη" τότε τα βροντάς κάτω. Δε καταλαβαίνω πάντως πως ρισκάρουν σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος οι ανασφάλιστοι να κρατάν το μαγαζί (χρειάζονται μια ντουζίνα άδειες... με συνεχείς ανανεώσεις). Με τον πρώτο έλεγχο θα φάει λουκέτο + πρόστιμα! Επίσης βλέπω ότι κάποιοι είστε πολύ κουβαρντάδες , αχ να σας είχα αφεντικά! 1
Moderators stormrain Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Την εχουν δει ορισμενοι βλαχοκαουμποηδες "αφεντικα" με τη λογικη του οτι αυτος απλα θα ριξει ενα Χ ποσο να φτιαξει ενα μαγαζι και θα βρει 1-2 ατομα να του το κρατανε και να τους πληρωνει 400-500 εκαστο χωρις καμια απολυτως καλυψη απο πουθενα και αν συμβει κατι δε σε ξερω δε με ξερεις. Ρε ουστ ρε. QFE. Το κακο ειναι πως πολλοι δεν αντιλαμβανονται πως αυτο γυριζει μπουμερανγκ. Παντα. Εκτος αν μιλαμε για "χρυσορυχειο" που "κοβει χρηματα". @pantote δεν ειμαι σιγουρος πως σε περιπτωση παραιτησης δικαιουσαι επιδομα.. Εκτος αν γινει εικονικη απολυση.
celt3 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ο χώρος εργασίας είναι μαραθώνιος,για ένα άτομο ειδικευμένο στον τομέα που επέλεξε σημαίνει συνεχής εκπαίδευση για να είσαι top και να διεκδικείς αυτά που σου ανήκουν (για να ζεις αξιοπρεπώς) χωρίς ο άλλος να μπορεί να σου τα αρνηθεί γιατί απλά θα του είσαι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ. Για τον ανειδίκευτο εργάτη γι'αυτόν το λόγο έχει θεσπιστεί ο KATΩΤΑΤΟΣ μισθός,ουτως ώστε τουλάχιστον να έχει τα αυτονόητα (φαγητό,εκπαιδευση,περίθαλψη).Αν είναι να ερχεται ο καθε παπαρας και να σου λέει αυτά σου δίνω άμα σου αρέσουν,αν δεν σου αρέσουν υπάρχουν 10 ξένοι στην ουρά έτοιμοι να πάρουν τα ψίχουλα που τους δίνω και ποιός είσαι εσύ που θέλεις και βασικό μισθό, πάμε σε άλλου τύπου κοινωνίες και καταστάσεις(σύγχρονη σκλαβιά). Μ'αρέσει που έβλεπα παλιά ένα ντοκιμαντέρ για την Ινδία και έδειχνε εργάτες καθαριότητας να καθαρίζουν υπονόμους χωρίς γάντια και έλεγα κοίτα πως ζούνε.Ερχεται και εδώ η ώρα μας.
Star_Light Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Οπωσδήποτε να απαιτείτε τα ΕΝΣΗΜΑ ΣΑΣ, περισσότερο και από τον ίδιο σας τον μισθό. Μη ξεχνάτε ότι μόνο τα ΕΝΣΗΜΑ θα σας εξασφαλίσουν σε περίπτωση παραίτησης/απόλυσης το ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Φυσικά υπάρχουν και πολύ καλοί ελεύθεροι επαγγελματίες παλεύουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους. Εγω επιμένω στις συμβουλες ενος καλου εργατολογου πριν πάει καποιος για συνέντευξη. Γιατι αλλιως θα αντιμετωπίσει ο εργοδοτης έναν που ειναι ψαρωμένος και δεν ξέρει τι του γινεται και αλλιώς καποιον που ειναι σταθερός , γνωρίζει και ειναι σιγουρος για το τι έχει παει εκει να κάνει και στο τι ζητάει. Αμα δεν συμφωνήσετε απλα φεύγεις χωρις κατι παραπανω. Τωρα αμα πετάξει ο άλλος κουβέντες δε πα να λεει ο καθενας οτι θελει? χέστηκες πας σε επομενο πιο σοβαρό. Oυτε καν μπαινεις στην διαδικασια να κάτσεις να απαντησεις και να τσακωθεις ξερω γω
celt3 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 http://www.koutipandoras.gr/article/111060/mytilini-40hroni-anasfalisti-mitera-ehase-ti-zoi-tis-adynatoyse-na-plirosei-ta Εδώ είμαστε.
παπι Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 θα πω και εγω την γνωμη μου ως γιος ελευθερου εππαγγελματια (ειμαι φοιτητης δεν δουλευω) ο πατερας μου απασχολει 6 υπαλληλους καποιοι ειναι φορτωνουν τα φορτηγα και καποιοι ειναι πωλητες και παιρνουν και ποσοστα τους αμοιβει με 720 φυσικα ειναι ασφαλισμενοι. παιδια τα ασφαλιστικα κοστοι ειναι τεραστια ενα υπαλληλος κοστιζει 1000+ ειναι πολλα για μικρομεσσαια επιχειρηση και δυστυχως το κρατος πολεμαει και στιγματιζει τους ελευθερους επαγγελματιες χωρις λογο Μπορει να παρει γαιδουρακια για να γλυτωσει απο τα φορτηγα.
MovingShadow Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μπορει να παρει γαιδουρακια για να γλυτωσει απο τα φορτηγα. Πολύ ώριμη απάντηση , εύγε ! Ο χώρος εργασίας είναι μαραθώνιος,για ένα άτομο ειδικευμένο στον τομέα που επέλεξε σημαίνει συνεχής εκπαίδευση για να είσαι top και να διεκδικείς αυτά που σου ανήκουν (για να ζεις αξιοπρεπώς) χωρίς ο άλλος να μπορεί να σου τα αρνηθεί γιατί απλά θα του είσαι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ. Για τον ανειδίκευτο εργάτη γι'αυτόν το λόγο έχει θεσπιστεί ο KATΩΤΑΤΟΣ μισθός,ουτως ώστε τουλάχιστον να έχει τα αυτονόητα (φαγητό,εκπαιδευση,περίθαλψη).Αν είναι να ερχεται ο καθε παπαρας και να σου λέει αυτά σου δίνω άμα σου αρέσουν,αν δεν σου αρέσουν υπάρχουν 10 ξένοι στην ουρά έτοιμοι να πάρουν τα ψίχουλα που τους δίνω και ποιός είσαι εσύ που θέλεις και βασικό μισθό, πάμε σε άλλου τύπου κοινωνίες και καταστάσεις(σύγχρονη σκλαβιά). Μ'αρέσει που έβλεπα παλιά ένα ντοκιμαντέρ για την Ινδία και έδειχνε εργάτες καθαριότητας να καθαρίζουν υπονόμους χωρίς γάντια και έλεγα κοίτα πως ζούνε.Ερχεται και εδώ η ώρα μας. Δυστυχώς , ακόμα και οι μικρές επιχειρήσεις , και οι εργαζόμενοι , φυτοζωούμε....Δεν περισεύει ούτε για να βγάλεις τα έξοδά σου , πόσο μάλλον να πάρεις ένα αυτοκίνητο , ένα σπίτι , πράγματα απαραίτητα κάποτε. Εγω επιμένω στις συμβουλες ενος καλου εργατολογου πριν πάει καποιος για συνέντευξη. Γιατι αλλιως θα αντιμετωπίσει ο εργοδοτης έναν που ειναι ψαρωμένος και δεν ξέρει τι του γινεται και αλλιώς καποιον που ειναι σταθερός , γνωρίζει και ειναι σιγουρος για το τι έχει παει εκει να κάνει και στο τι ζητάει. Αμα δεν συμφωνήσετε απλα φεύγεις χωρις κατι παραπανω. Τωρα αμα πετάξει ο άλλος κουβέντες δε πα να λεει ο καθενας οτι θελει? χέστηκες πας σε επομενο πιο σοβαρό. Oυτε καν μπαινεις στην διαδικασια να κάτσεις να απαντησεις και να τσακωθεις ξερω γω Τρε ρομαντίκ...!
Star_Light Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Παιδια τσαμπα τσακωνεστε εδω μεσα και διαφωνείτε ειναι σιγουρο πως οτι και αν πουμε ο κακος και λαμογιος εργοδοτης θα κινειται με κακο τροπο ενω ενας καλος με σωστο και καλο τροπο. Το παν ειναι να γνωριζεις τα δικαιωματα σου καθως και τους τροπους με τους οποιους ο άλλος θα θελήσει να στην φέρει για να τον σταματήσεις. Ολα τα άλλα πιστευω δεν έχουν νοημα τι τσακωνεστε απο εδω μεσα τι θα βγαλετε?
michael92 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μην δέχεστε καμιά δουλειά κάτω από 3ε την ώρα, όσο και να τα έχετε ανάγκη. Δεν υπάρχει άλλη λύση για να ανέβουν τα μεροκάματα. Όχι ότι 3ε την ώρα είναι καλά, αλλά τουλάχιστον είναι αξιοπρεπή.
Star_Light Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Τρε ρομαντίκ...! Mπα. Απλα ειναι ενας πολυ καλος τροπος οταν ο αλλος σου πει αυτο δεν το κανω για αυτο το λογο να του πεις κατσε εισαι παρανομος γιατι υπάρχει αυτη εδω η διάταξη που αναιρει αυτο που λες και την οποια δεν θελεις να ακολουθήσεις. Αγνοουμε κατι σημαντικο. Οτι σε αυτη τη χωρα δεν μπορει να κάνει ο καθενας οτι θέλει. Αλλες φορές θα κερδισεις αλλες θα χάσεις αλλα αν σε εμενα ο άλλος έκανε μπινια θα ειχε προβλημα γιατι θα το έτρεχα και ποινικα το θέμα σιγουρα. Επειδη εισαι εργοδοτης δεν σημαινει οτι εισαι ο μάγκας και εμεις οι υπό. Αν δεν εισαι σωστος θα έχεις προβλημα.
pantote Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 QFE. Το κακο ειναι πως πολλοι δεν αντιλαμβανονται πως αυτο γυριζει μπουμερανγκ. Παντα. Εκτος αν μιλαμε για "χρυσορυχειο" που "κοβει χρηματα". @pantote δεν ειμαι σιγουρος πως σε περιπτωση παραιτησης δικαιουσαι επιδομα.. Εκτος αν γινει εικονικη απολυση. Ναι δικαιούσαι το επίδομα ΟΑΕΔ. Αποζημίωση δεν δικαιούσαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις