Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ουδείς αναντικατάστατος  λέει ο σοφός λαός, ειδικά στην εποχή μας που υπάρχει τόσο μεγάλη ανεργία

20Ε για 10ώρο είναι τραγικά λίγα

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και γιατι τοσα θαυμαστικα ? Τι θα συμβει αν η εταιρεια δωσει 700 Ε καθαρα ? Θα πεσουν εξω οι πολυεθνικες και οι βιομηχανοι μας ? Θα πεσει εξω ο μπαρμπαμητσος με το φαστφουνταδικο οπου ο καθε οδηγος του φερνει  μια 300 την ημερα εισπραξεις ? (και ο οποιο εκοψε την τελευταια του αποδειξη πριν την μεταπολιτευση )

Έχεις δίκιο γιατί το βλέπεις απο τηυν πλευρά του εργαζόμενου , και έχω δίκιο γιατί το βλέπω απο την πλευρά του εργοδότη !

Και εγώ έτσι έλεγα , να πανε να γαμηθούνε και να με πληρώσουνε σωστα και στα @@ μου!

Εντάξει οι μεγάλες εταιρίες , οι μικρές όμως?

1000+ Ευρώ για τον έναν 1000+ Ευρώ για τον δεύτερο , αλλα 2000 λογαριασμοι και έξοδα....

Βγένουνε εύκολα , σήμερα , που έχουνε γονατιστεί οι μικρές επιχείρήσεις?

Just saying....

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους πληρώνεις με 20 Ε / μέρα , ούτε ότι θα τους πληρώνεις με βασικό , γιατί είναι ξεφτίλα !

Αλλά δεν μπορείς να ζητάς μισθούς που ακόμα και προ κρίσης έπαιρνε κάποιος δύσκολα !

Υπάρχουνε λαμόγια , δεν λέω , μεγάλα λαμόγια !

Απλά να μην βάζουμε τους πάντες στο ίδιο καλάθι , επειδή δεν μπορύνε να δώσουνε μισθούς 2005 !

ΥΓ : είναι εύκολο να λέμε : "Ti για 100 Ευρώ παραπάνω θα πέσει έξω ο μαλακας?"   Δεν είναι μόνο τα 100 Ευρώ....είναι ότι όσο ανεβαίνει το ποσό της μισθοδοσίας , ανεβαίνει και το ΙΚΑ και πολλά άλλα !

Δημοσ.

Οι μικρες ειναι ολες εξαγωγικες ? Οχι, οποτε πως θα ορθοποδησουν με την μειωση των μισθων-μειωση καταναλωσης ? Τελωσπαντων , αν δεν επανερθει τραπεζικη διοχετευση ρευστου στην αγορα τα αλλα ειναι..

ps

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=528816

• Like 1
Δημοσ.

Εγω βλέπω οτι πέρασε πολυνομοσχέδιο και ολοι ασχολουνται με ένα κάρο άκυρα πράγματα ... έσκασε και το σκανδαλο Μπαλτακου τωρα επιτηδες για να αποσπάσει την προσοχη 

• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες, από την 1/1/2014 και καταβολή από τον ΟΑΕΔ για τελευταία φορά του μισού οικογενειακού επιδόματος. (θετικό).
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω , αλλά θα μειωθούνε οι εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ.

Και αυτά τα λεφτά δεν θα τα παίρνετε ! θα τα κρατάει ο εργοδότης για πάρτη του !

Πάντως αυτό με το ΙΚΑ και το υποχρεωτικό ΤΕΒΕ το θεωρώ φασιστικό ! Πραγματικά !

Γιατί να μην ήμαστε όπως Αμερική , να τους δίνω 200-300 Ευρώ παραπάνω , και να κάνουμε μόνοι τους την ασφάλιση ?

Γιατί πρέπει να πληρώνω ένα ανύπαρκτο ταμείο στο οποίο αν θέλουνε να γράψουνε φάρμακα , περιμένουν τρεις μήνες ξερω γω , και αν θέλουνε να νοσυλευτούν , τους πετάνε σε ράντζα , αφού τους έχουνε να περιμένουν 5 ώρες στην ουρά ?

Γιατί πρέπει να έχω ΤΕΒΕ οπωσδήποτε ? Γιατί να μην μπορώ να έχω InterAmerican δηλαδή ?

Ταμεία που δεν προσφέρουνε τίποτε , που ΔΕΝ έχουνε λεφτά , που οι μεγάλοι χρωστάνε 10 εκατομμύρια ξερω γω ο καθένας στο ΙΚΑ , γιατί απλά ΔΕΝ τα κλείνουνε , και να τα κρατάνε πχ. μόνο για τους άνεργους και για κοινωνική μέριμνα?

Εγω βλέπω οτι πέρασε πολυνομοσχέδιο και ολοι ασχολουνται με ένα κάρο άκυρα πράγματα ... έσκασε και το σκανδαλο Μπαλτακου τωρα επιτηδες για να αποσπάσει την προσοχη 

• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες, από την 1/1/2014 και καταβολή από τον ΟΑΕΔ για τελευταία φορά του μισού οικογενειακού επιδόματος. (θετικό).

Και που σαι ακόμα.....

Βασικά ήμαστε απο τις λίγες χώρες που έχουμε επιδόματα και δημόσιο ασφαλιστικά ταμεία.

Σε όλες τις προηγμένες χώρες , τα πάντα είναι ιδιωτικά !

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω , αλλά θα μειωθούνε οι εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ.

Και αυτά τα λεφτά δεν θα τα παίρνετε ! θα τα κρατάει ο εργοδότης για πάρτη του !

Γιατί να μην ήμαστε όπως Αμερική , να τους δίνω 200-300 Ευρώ παραπάνω , και να κάνουμε μόνοι τους την ασφάλιση ?

Γιατί πρέπει να πληρώνω ένα ανύπαρκτο ταμείο στο οποίο αν θέλουνε να γράψουνε φάρμακα , περιμένουν τρεις μήνες ξερω γω , και αν θέλουνε να νοσυλευτούν , τους πετάνε σε ράντζα , αφού τους έχουνε να περιμένουν 5 ώρες στην ουρά ?

Γιατί πρέπει να έχω ΤΕΒΕ οπωσδήποτε ? Γιατί να μην μπορώ να έχω InterAmerican δηλαδή ?

Ταμεία που δεν προσφέρουνε τίποτε , που ΔΕΝ έχουνε λεφτά , που οι μεγάλοι χρωστάνε 10 εκατομμύρια ξερω γω ο καθένας στο ΙΚΑ , γιατί απλά ΔΕΝ τα κλείνουνε , και να τα κρατάνε πχ. μόνο για τους άνεργους και για κοινωνική μέριμνα?

Πρώτον, ότι νοιάζεται ο εργοδότης αν ταλαιπωρείται ο υπάλληλος σε ουρές ας πούμε... Ότι όλοι αυτοί που δεν ασφαλίζουν τους υπαλλήλους τους, το κάνουν γι' αυτούς.

Δεύτερον, για πήγαινε και πες σε μια ιδιωτική ασφαλιστική ότι είχες εμφανίσει κάποια στιγμή καρκίνο, ότι έχεις καρδιά ή οποιαδήποτε χρόνια ασθένεια κι έλα να μου πεις πόσα θα σου ζητάνε για να σε ασφαλίσουν, αν σε ασφαλίσουν.

• Like 2
Δημοσ.

Πρώτον, ότι νοιάζεται ο εργοδότης αν ταλαιπωρείται ο υπάλληλος σε ουρές ας πούμε... Ότι όλοι αυτοί που δεν ασφαλίζουν τους υπαλλήλους τους, το κάνουν γι' αυτούς.

Δεύτερον, για πήγαινε και πες σε μια ιδιωτική ασφαλιστική ότι είχες εμφανίσει κάποια στιγμή καρκίνο, ότι έχεις καρδιά ή οποιαδήποτε χρόνια ασθένεια κι έλα να μου πεις πόσα θα σου ζητάνε για να σε ασφαλίσουν, αν σε ασφαλίσουν.

Συμφωνώ , αλλά απο την άλλη δεν θεωρείς νταβατζιλίκι το ΤΕΒΕ? Έχεις κάνει ποτέ επιτηδευματίας?

Τα πάντα έχουνε τα θετικά και τα αρνητικά τους , δυστυχώς.....!

Και πολλές φορές , ιδιωτικές ασφαλιστικές έχουνε αρνηθεί να καλύψουνε τις χημιοθεραπείες ασθενών....!

Γενικά είναι ένα χάος !

Δημοσ.

Συμφωνώ , αλλά απο την άλλη δεν θεωρείς νταβατζιλίκι το ΤΕΒΕ? Έχεις κάνει ποτέ επιτηδευματίας?

Τα πάντα έχουνε τα θετικά και τα αρνητικά τους , δυστυχώς.....!

Και πολλές φορές , ιδιωτικές ασφαλιστικές έχουνε αρνηθεί να καλύψουνε τις χημιοθεραπείες ασθενών....!

Γενικά είναι ένα χάος !

Όταν βλέπεις πως μέσα στην κρίση οι παροχές υγείας της Ελλάδας είναι κατά πολύ υψηλότερες από της Αμερικής, εμένα μου φτάνει. Επίσης, άλλο να διορθώσουμε αυτά που έχουμε κι άλλο να τα καταργήσουμε. Δε σου λέω πως δεν υπάρχουν προβλήματα, σου λέω πως η λύση τους δεν είναι οι ιδιωτικές εταιρίες.

• Like 4
Δημοσ.

Ναι ενταξει,και αν φουνταρει μια ασφαλιστικη εταιρεια να θυμουνται οι θιγομενοι το ''αριστερο'' παρελθον τους.Εδω νομιζουν ακομα οτι ο καπιταλισμος ''οπως ειναι εξω'' αφορουν τις μικρομεσαιες επιχειρησεις και το σπιτι στο χωριο.Θελουν και κεφαλαιοποιητικο

Μικτο ασφαλιστικο παιζει,με τον αναδιανεμητικο του χαρακτηρα να γνωριζει δοξες την χρυση εποχη των κευνσιανικων πολιτικων..τωρα.Ασε εμας βεβαια, εμεις ειμαστε αλλη κατηγορια..

Δημοσ.

Και που σαι ακόμα.....

Βασικά ήμαστε απο τις λίγες χώρες που έχουμε επιδόματα και δημόσιο ασφαλιστικά ταμεία.

Έχεις μεγάλο δίκιο σε αυτό. Στην Ελλάδα το εργατικό κόστος είναι υπερβολικά μεγάλο έως απαγορευτικό για μια μικρομεσαία επιχείρηση. Θα ήταν πιο ευέλικτο ένα σύστημα στο οποίο ο εργοδότης θα έδινε 700 ευρώ και τέλος, ο εργαζόμενος θα έπρεπε από τα χρήματα αυτά να χρηματοδοτεί την ασφάλεια του. (ιδωτική).

Δημοσ.

Νταξει , ναι , ο Ομπάμα σταμάτησε αυτό που γινότανε στην Αμερική ,

που πηγαίνανε ανασφάλιστοι Μεξικάνοι και μαύροι στο νοσοκομείο και τους διώχνανε !

Απλά με ενοχλεί να πληρώνω εισφορές για τους εργαζομένους , και για μένα στο ΤΕΒΕ , και να είναι ένα μπουρδέλο!

Τοσα λεφτά σου σκάμε ρε καριόλη , φτιάξε λίγο την υγεία , άνοιξε καινούρια νοσοκομεία , όχι νοσοκομεία που συντηρούμε απο το

1920 στο κέντρο της Αθήνας !

Φτιάξε λίγο τις συμβάσεις με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια , για να μπορούμε να κάνουμε εξετάσεις !

Βοήθα λίγο !

Δημοσ.

Νταξει , ναι , ο Ομπάμα σταμάτησε αυτό που γινότανε στην Αμερική ,

που πηγαίνανε ανασφάλιστοι Μεξικάνοι και μαύροι στο νοσοκομείο και τους διώχνανε !

Απλά με ενοχλεί να πληρώνω εισφορές για τους εργαζομένους , και για μένα στο ΤΕΒΕ , και να είναι ένα μπουρδέλο!

Τοσα λεφτά σου σκάμε ρε καριόλη , φτιάξε λίγο την υγεία , άνοιξε καινούρια νοσοκομεία , όχι νοσοκομεία που συντηρούμε απο το

Φτιάξε λίγο τις συμβάσεις με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια , για να μπορούμε να κάνουμε εξετάσεις !

Βοήθα λίγο !

Ακόμη δεν έχει φτιάξει. Αν τα είχε καταφέρει, δεν θα το έβλεπες στον Γαλιφιαννάκη πριν λίγο καιρό να παρακαλάει για το αυτονόητο. 

Επίσης, όσο χάλια και να είναι το σύστημα μας, με στατιστικά του 2013, η Ελλάδα είναι 16 θέσεις πιο πάνω από την Αμερική στο σύστημα υγείας. Με ποια λογική λοιπόν, ν' ακολουθήσουμε ένα σύστημα υγείας χειρότερο από το δικό μας;

edit: Υπήρχαν και πολλοί λευκοί ανασφάλιστοι. Κι αυτούς τους έδιωχναν. Δεν ήταν ρατσιστικό το θέμα.

• Like 2
Δημοσ.

Βοήθα λίγο !

Ποιός να βοηθήσει αυτός που τα 'τρωγε τόσα χρόνια από τα ασφαλιστικά?.

Δημοσ.

Ακόμη δεν έχει φτιάξει. Αν τα είχε καταφέρει, δεν θα το έβλεπες στον Γαλιφιαννάκη πριν λίγο καιρό να παρακαλάει για το αυτονόητο. 

Επίσης, όσο χάλια και να είναι το σύστημα μας, με στατιστικά του 2013, η Ελλάδα είναι 16 θέσεις πιο πάνω από την Αμερική στο σύστημα υγείας. Με ποια λογική λοιπόν, ν' ακολουθήσουμε ένα σύστημα υγείας χειρότερο από το δικό μας;

edit: Υπήρχαν και πολλοί λευκοί ανασφάλιστοι. Κι αυτούς τους έδιωχναν. Δεν ήταν ρατσιστικό το θέμα.

Ναι , δεν υπονόησα κάτι τέτοιο σίγουρα....

Τι να πω , σήμερα αν είσαι Ελέυθερος Επαγγελματίας και μικρή επιχείρηση , είναι πάρα πολύ δύσκολο ρε παίδες.

Είμαι 33 Χρονών , νέο παλικάρι και νέος επιχειρηματίας, κάνω πολύ προσπάθεια να είμαι ΟΚ με τους εργαζομένους , αλλά απο παντού με πηδάνε.

Τουλάχιστον είμαι ειλικρινής με τους δικούς μου , και αυτοί εκτιμάνε την ειλικρίνεια. 

Γενικά πρέπει να βοηθήσουνε πολύ τον μικρο-μεσαίο , μπορούνε πχ. για τα πρώτα τρία χρόνια να μην αποδίδεις ΦΠΑ , ή να μην πληρώνεις φόρους!

Να δώσουνε περισσότερα προγράμματα ΕΣΠΑ πχ.

Γενικά , αντί να βοηθάνε , σε πηδάνε απο κάθε οπή ! Και αυτό έχει άμεση συνέπεια στον εργαζόμενο , δυστυχώς , και αυξάνει την ανεργία και την ανασφάλιστη εργασία , και τα μεροκάματα των 15-20 Ευρώ!

Δημοσ.

Ναι , δεν υπονόησα κάτι τέτοιο σίγουρα....

Τι να πω , σήμερα αν είσαι Ελέυθερος Επαγγελματίας και μικρή επιχείρηση , είναι πάρα πολύ δύσκολο ρε παίδες.

Είμαι 33 Χρονών , νέο παλικάρι και νέος επιχειρηματίας, κάνω πολύ προσπάθεια να είμαι ΟΚ με τους εργαζομένους , αλλά απο παντού με πηδάνε.

Τουλάχιστον είμαι ειλικρινής με τους δικούς μου , και αυτοί εκτιμάνε την ειλικρίνεια. 

Γενικά πρέπει να βοηθήσουνε πολύ τον μικρο-μεσαίο , μπορούνε πχ. για τα πρώτα τρία χρόνια να μην αποδίδεις ΦΠΑ , ή να μην πληρώνεις φόρους!

Να δώσουνε περισσότερα προγράμματα ΕΣΠΑ πχ.

Γενικά , αντί να βοηθάνε , σε πηδάνε απο κάθε οπή ! Και αυτό έχει άμεση συνέπεια στον εργαζόμενο , δυστυχώς , και αυξάνει την ανεργία και την ανασφάλιστη εργασία , και τα μεροκάματα των 15-20 Ευρώ!

Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Δεν διαφωνούμε στο να υπάρχουν κρατικές διευκολύνσεις στους νέους επιχειρηματίες, αλλά άλλο αυτό και άλλο η ασφάλιση. 

Όσο για την ανασφάλιστη εργασία, πάντα ήταν σε πολύ υψηλά ποσοστά στη χώρα μας. Ακόμη και στις καλές εποχές. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...