MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ε τοτε αφου εχω 2χερια ποδια μπορω θεωρητικα να δουλεψω σε οποιαδηποτε δουλεια οπως τα λες. Αρκει να μην εχει ξυλινο γραφειο και χαρτομάνι. Περιεργο γιατι ειχα παει σε ενα κρεοπωλειο πριν 3 χρονια να ζητησω δουλεια και μου ζητησαν αμα ειμαι ξεκοκαλιστής (ναι μην γελας ειδικότητα ειναι) τους ειπα οχι και μου ειπαν θα σε ειδοποιησω. Απο την αλλη ποσα χρονια ψηστης εισαι ρωτανε; Εμπειρια εχεις απο σερβίτορος ;κτλπ. Τα ρωτάνε αυτα. Αν εισαι ανιδεικευτος τον ήπιες σημερα ακομα και σκαλες να καθαρίζεις... Ναι, προφανως ενας που εχει εμπειρια σερβιτορου 5 ετων ξερει αρκετα παραπανω της δουλειας απο εναν που δεν ξαναδουλεψε, ΩΣΤΟΣΟ (με κεφαλαια) αυτος που δεν ξαναδουλεψε δεν θα χρειαστει ουτε ιδιαιτερη ικανοτητα, ουτε ιδιαιτερη μορφωση, oυτε ταλεντο, ουτε πολυ χρονο για να φτασει στο επιπεδο του πρωτου. Ετσι, ο ταδε εργοδοτης δεν εχει προβλημα αν δεν δωσει κινητρα (πχ μπονους, αυξηση μισθου κλπ) σε εναν σερβιτορο που τον εχει 5 ετη στη δουλεια και του την κοπανησει ο εργαζομενος. Πολυ απλα θα βρει πανευκολα αλλον. Ειναι αναλωσιμος. Ουτε ο δεινα εργοδοτης εχει προβλημα να προσλαβει τον απειρο, αν ο αλλος του ζητα περισσοτερα πραγματα. Υπαρχουν εργασιες (οχι απαραιτητα γραφειακου τυπου) που δεν μπορει να τις κανει ο καθενας και προαπαιτουν συγκεκριμενα προσοντα εκτος απο 2χερια-2ποδια και λιγη εκπαιδευση-πειρα. Σε αυτες τις θεσεις-δουλειες, δεν συμφερει τον εργοδοτη να χανει τον εργαζομενο του, ειδικα αν αυτος ειναι καλος. Εκει λοιπον, ο εργαζομενος παιζει με καλυτερους ορους το παιχνιδι, απ'οτι ενας ψηστης/σερβιτορος που σημερα ειναι και αυριο δεν ειναι. Αυτο ειναι το point, αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
aris1986 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Η κατηγοριοποιηση αυτη βρισκεται εκει εξω και σου λεει hi, δεν την κανω εγω. Απ'τον κυκλο μου παντως, Ελληνες φιλοι στην ηλικια μου (κατω των 30 δηλαδη), δεν εχω ουτε εναν να μην διαμαρτυρεται για τα εργασιακα του δικαιωματα. Ουτε εναν ομως. Ακομα και φιλος δημοσιος υπαλληλος ΜΟΝΙΜΟΣ, γκρινιαζει. Φιλος με 800 ευρω μισθο, ασφαλισμενος, σε θεση πωλητη με μηδεν προσοντα-πτυχια-ξενες γλωσσες, γκρινιαζει για τα της δουλειας, πχ επειδη δουλευει 1-2 ωρες υπερωριες την βδομαδα και δεν τις πληρωνεται. Plus το παρον thread που βλεπω να με ψιλοεπιβεβαιωνει. Καθε κοινωνική ομάδα και με τα προβλήματα της θα σου πει. Και γω εχω φίλο που χει λύσει το βιοποριστικό του και μολις στα 18 του πηρε ο πατερας το Ibiza το FR κουτα ενω ηθελε το Cupra εγινε χαμος μιλαμε. Τον παρακαλουσε ο πατερας του να γυρίσει σπιτι οπως ο εργοστασιαρχης ο πατερας του Μανθου Φουστανου. Και αυτος γκρινιαρης ειναι.. Αλλα εμεις μιλαμε σοβαρα τωρα για 10 ευρω μισθο κτλπ μην μου λες και συ για τον φιλο σου που γκρινιαζει γι αυτα που γραψες. Κλαινε και οι χηρες κλαινε και οι παντρεμένες πες του. 1
bluesattack Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Ναι, προφανως ενας που εχει εμπειρια σερβιτορου 5 ετων ξερει αρκετα παραπανω της δουλειας απο εναν που δεν ξαναδουλεψε, ΩΣΤΟΣΟ (με κεφαλαια) αυτος που δεν ξαναδουλεψε δεν θα χρειαστει ουτε ιδιαιτερη ικανοτητα, ουτε ιδιαιτερη μορφωση, oυτε ταλεντο, ουτε πολυ χρονο για να φτασει στο επιπεδο του πρωτου. Ετσι, ο ταδε εργοδοτης δεν εχει προβλημα να διωξει τον 5ετους εμπειριας εργαζομενο αν αρχισει να ξινιζει επειδη δε του αυξανει το μισθο πχ. Ουτε ο δεινα εργοδοτης εχει προβλημα να προσλαβει τον απειρο, αν ο αλλος του ζητα περισσοτερα πραγματα. Υπαρχουν εργασιες (οχι απαραιτητα γραφειακου τυπου) που δεν μπορει να τις κανει ο καθενας και προαπαιτουν συγκεκριμενα προσοντα εκτος απο 2χερια-2ποδια και λιγη εκπαιδευση-πειρα. Αυτο ειναι το point. Αμα το παμε ετσι ολοι αναλωσιμοι ειναι.Η φανταζεσαι οτι μια πολυεθνικη θα δυσκολευτει να αντικαταστησει ενα ceo ξερω γω?
ikaruga24 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 τοσα χρονια δουλειας και ακομη δεν εμαθες οτι το τζιραρισμα δεν εχει σημασια? μπορει να μαζευει 10κ και να χει εξοδα 10+ τι γινεται τοτε? Νομιζω ημουν απολυτα ξεκαθαρος. Μαγαζι τρυπα που θα το δουλευει ενα ατομο (αντε δυο σε "δυσκολες" μερες) οποτε το τζιραρισμα μια χαρα παιζει το ρολο του σε σχεση με τα εξοδα. Εκτος και αν πιστευεις οτι για μια τρυπα κρεπαδικο τα 5-10κ τζιρος το μηνα ειναι λιγα ας πουμε...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Αμα το παμε ετσι ολοι αναλωσιμοι ειναι.Η φανταζεσαι οτι μια πολυεθνικη θα δυσκολευτει να αντικαταστησει ενα ceo ξερω γω?1ον. Ο ceo πολυεθνικης ΔΕΝ ειναι αναλωσιμος γιαυτο συνηθως παιρνει μισθο που αντιστοιχει σε 30 μισθους απλων εργαζομενων της συγκεκριμενης πολυεθνικης. Αν ηταν αναλωσιμος θα πληρωνοταν οσο και οι εργατες. 2ον. Κανεις λαθος. Ειναι απειρα τα παραδειγματα εργαζομενων που δεν ειναι αναλωσιμοι ή που δεν ειναι τοσο αναλωσιμοι οσο ενας πωλητης/σερβιτορος κλπ κλπ. Η πειρα σου, η εκπαιδευση, η εργατικοτητα σου, ο χαρακτηρας σου και η φυση της θεσεως εργασιας σου ειναι βασικοι παραγοντες που καθοριζουν το αν τεινεις προς το "αναλωσιμος" ή προς το "αναντικαταστατος".
aris1986 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 τοσα χρονια δουλειας και ακομη δεν εμαθες οτι το τζιραρισμα δεν εχει σημασια? μπορει να μαζευει 10κ και να χει εξοδα 10+ τι γινεται τοτε? Ποιος το κάνει αυτο; Ποιος ειναι χαϊβανι τοσο μεγαλο ωστε να πουλαει ενα προϊον μια υπηρεσία που να του δίνει 10 και να ξοδεύει 10+ για αναλώσιμα/εξοδα επιχειρησης; Ή να τα τρωει στα μπουζούκια ακομα και ετσι. Δηλαδη να μπαίνει μεσα... Και θα κρατάει τέτοια επιχείρηση; Θα έχει Θέλει και εργαζόμενο; Γι αυτο επιχειρηματικοτητα και Ελλαδα δεν παν μαζι. Μια καλαμαρακια στο 4 για τον κ.Αντωνοπουλος Ελληνοαμερικανο που ρθε να δει το χωριό του.
bluesattack Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 1ον. Ο ceo πολυεθνικης ΔΕΝ ειναι αναλωσιμος γιαυτο συνηθως παιρνει μισθο που αντιστοιχει σε 30 μισθους απλων εργαζομενων της συγκεκριμενης πολυεθνικης. Αν ηταν αναλωσιμος θα πληρωνοταν οσο και οι εργατες. 2ον. Κανεις λαθος. Ειναι απειρα τα παραδειγματα εργαζομενων που δεν ειναι αναλωσιμοι ή που δεν ειναι τοσο αναλωσιμοι οσο ενας πωλητης/σερβιτορος κλπ κλπ. Δεν θελω να σε ξενερωσω αλλα μια χαρα αναλωσιμος ειναι.Ιδιως σε καπιταλιστικες κρισεις.Αλλιως η ανεργια θα αφορουσε μονο ανειδικευτους εργατες.Απλα ειναι θεμα αριθμων.Μπορει να απολυθουν χιλιαδες εργατες και να περασουν στα ψιλα μερικες δεκαδες απολυσεις ανωτατων στελεχων .Και φυσικα τα πολυεθνικα μεγαθηρια εχουν καλυτερα κρατηματα απο τον μπαρμπαμητσο που μπορει να κλεισει το μαγαζι απλα επειδη τα εφαγε τα λεφτα στον..τζογο η με την γκομινα (λαικιστι κακοδιαχειριση) Επισης τα στελεχη ειναι.. μισθοφοροι , αρα επιβιωνουν πιο ευκολα οταν η επιχειρηση μεταφερεται σε αλλες χωρες.Βασικα στην Κινα με τα δις εργατικου δυναμικου
ikaruga24 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 ikaruga εδω διαφωνω. Το ποσο θα πληρωνεσαι εσυ, σε θεωρητικο επιπεδο παντα, δεν εχει να κανει με το ποσο βγαζει το μαγαζι, ειναι εντελως ασχετο. Εσυ αμοιβεσαι για την εργασια σου, οχι για το αποτελεσμα της στην επιχειρηση. Για τον ιδιο λογο που αν εσυ δουλεψεις κανονικα τις Χ ωρες που υποχρεουσαι εναν μηνα και σκασει ενα απροβλεπτο εξοδο στην επιχειρηση και καταληξει να μπει μεσα ή να βγαλει τελος παντων ελαχιστα εσοδα, τοτε ο εργοδοτης δε θα πρεπει να εχει την απαιτηση να πληρωθεις λιγοτερο "επειδη δεν πηγε καλα ο μηνας" Πρακτικα βεβαια αν καποιος θελει να ειναι σωστος θα σου δωσει καποια εξτρα (δες τα και ως τυρι) καποιον μηνα που θα παει καλα. Σε στυλ μπονους. Καταλαβαινω τι λες αλλα τυχαινει να μιλαω συγκεκριμενα για τη θεση την οποια προκειται (ή οχι) να καλυψει ο TS. Επειδη αυτες τις δουλειες τις τρωω με το κουταλι τα τελευταια 3 χρονια και επειδη τυχαινει να ειμαι και μιας Χ ηλικιας δεν μου περνανε απαρατηρητα κααποια πραγματα που με ενοχλουν αφανταστα. Στη φυση της δουλειας ειναι σε Ελλαδα (και Κυπρο) οτι: α). Αν εχει δουλεια, σε κραταμε (αλλα δεν πληρωνεσαι περισσοτερα) β). Σε διωχνουμε οταν δεν εχει δουλεια (οποτε χανεις τις ωρες σου και τα tips σου) γ). Μην περιμενεις και απαραιτητα να σε ασφαλισουμε κιολας δ). Εννοειται οτι θα ειμαστε μαζι και θα μοιραζομαστε τις ζημειες αλλα στα κερδη ουτε να μας το δεις. Δικα μας ολα και εσυ 3.60 την ωρα (και πολλα λεω) Αυτο λοιπον το παραπανω ειναι -κανονας- για ολα τα μαγαζια τετοιου τυπου (καφε, καφεστιατορια, κρεπαδικα, χυμοι, κτλ κτλ εκτος και αν μιλαμε για μεγαλες αλυσιδες που εχουν στανταρ και φιξ ωραρια και ωρες λειτουργιας). Η γενικη ιδεα της δουλειας για εμενα ειναι ή μαζι σε χαρες και λυπες ή χωρια. Τοσο απλα και τοσο ευκολα. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δεν θελω να σε ξενερωσω αλλα μια χαρα αναλωσιμος ειναι.Ιδιως σε καπιταλιστικες κρισεις.Αλλιως η ανεργια θα αφορουσε μονο ανειδικευτους εργατες.Απλα ειναι θεμα αριθμων.Μπορει να απολυθουν χιλιαδες εργατες και να περασουν στα ψιλα μερικες δεκαδες απολυσεις ανωτατων στελεχων .Και φυσικα τα πολυεθνικα μεγαθηρια εχουν καλυτερα κρατηματα απο τον μπαρμπαμητσο που μπορει να κλεισει το μαγαζι απλα επειδη τα εφαγε τα λεφτα στον..τζογο η με την γκομινα (λαικιστι κακοδιαχειριση) Επισης τα στελεχη ειναι.. μισθοφοροι , αρα επιβιωνουν πιο ευκολα οταν η επιχειρηση μεταφερεται σε αλλες χωρες.Βασικα στην Κινα με τα δις εργατικου δυναμικου Tι να με ξενερωσεις? Προσπαθεις να με πεισεις, οτι ενας CEO για πολυεθνικη δεν ειναι δυσευρετος και τον βρισκεις καθε μερα τοσο ευκολα οσο κι ενα σερβιτορο και οτι οι πολυεθνικες αμοιβουν τους CEO τους αδρα απλα επειδη ειναι ομορφαντρες και το σηκωνουν οι "λογαριασμοι" τους? Οκ μπορει να ειναι κι ετσι. Ας γινουμε ολοι CEO πολυεθνικων απο αυριο λοιπον, τι παιδευομαστε? Αλλη καλη δουλεια ειναι ποδοσφαιριστης στην Μπαρτσελονα για οποιον ενδιαφερεται.
bluesattack Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Tι να με ξενερωσεις? Προσπαθεις να με πεισεις, οτι ενας CEO για πολυεθνικη δεν ειναι δυσευρετος και τον βρισκεις καθε μερα τοσο ευκολα οσο κι ενα σερβιτορο και οτι οι πολυεθνικες αμοιβουν τους CEO τους αδρα απλα επειδη ειναι ομορφαντρες και το σηκωνουν οι "λογαριασμοι" τους? Οκ μπορει να ειναι κι ετσι. Ας γινουμε ολοι CEO πολυεθνικων απο αυριο λοιπον, τι παιδευομαστε? Αλλη καλη δουλεια ειναι ποδοσφαιριστης στην Μπαρτσελονα για οποιον ενδιαφερεται. Μπορουμε να στειλουμε βιογραφικο στην mozilla (να αντικαταστησουμε τον αναντικαταστατο ) Τι να σε πεισω.Εσυ πρεπει να με πεισεις δειχνοντας μου μια ερευνα που να δειχνει οτι οι απολυσεις ψηστων ειναι αναλογικσ περισσοτερες απο τις απολυσεις στελεχων του τραπεζικου η του χρηματιστηριακου η του μαρκετινγκ τομεα (διαλεξε εσυ ενα τομεα)
MovingShadow Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δεν με ενδιαφερει να σε συγκινησω, ουτε καν να σε πεισω. Εργαζομαι εξωτερικο και δεν εχω κανενα συμφερον ουτε να στηριξω Ελληνες τυχοδιωκτες επιχειρηματιες, αλλα ουτε και να ανοιξω τα ματια τυπων με μπολιασμενο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ συνδικαλιστικο DNA των δεκαετιων 80-90. Για να μην το ταλαιπωρουμε και πολυ λοιπον, οπως πολυ ευστοχα (και ευκολα) λετε ¨ας το κλεισει το μαγαζι του αν δεν μπορει να δινει νορμαλ μισθο, ασφαλιση κλπ¨ ετσι κι εγω με την ιδια λογικη σας πεταω ¨ας πατε εξωτερικο να ψαξετε δουλεια αμα σας χαλανε οι Ελληνες εργοδοτες¨. Και πατσισαμε με τα γκοσου επιχειρηματα. Καλη συνεχεια και καλη τυχη ΚΥΡΙΩΣ. Εν μέρει συμφωνώ μαζί σου..... Βασικά συμφωνώ πολύ , διότι ερχόντουσαν κάτι τούβλα , και μου ζητούσανε για 8ωρο 700 Ευρώ καθαρά! Η απάντησή μου ήτανε : " Είσαι εκτός τόπου και χρόνου......" Παίδες , η γενιά μας είναι λίγο ότι νάνε , είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχει καταλάβει τι παίζει ! Εκτός ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό τεμπέληδων και καλομαθημένων , χαρτζηλικωμένων ατόμων που νομίζουνε ότι ο εργοδότης τους θα είναι σαν τον μπαμπά τους ! Δεν μπορείς πλέον να ζητάς 700 καθαρά ! Απλά ΔΕΝ μπορείς , ειδικά αν είναι μικρή επιχείρηση , και όχι μια ΑΕ ή μια πολυ-εθνική! Εκτός ότι δεν μπορεί να στα δώσει , γιατί 700 καθαρά σημαίνει ότι με τα ΙΚΑ σου φτάνεις τα 1000 Ευρώ , πρέπει να καταλαβαίνεις ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ στην αγορά , και ότι μπορώ να βρω ανθρώπους με πιο πολλά προσόντα σε καλύτερη τιμή ! Απο την άλλη , είναι υποχρέωση μου να δώσω τουλάχιστον 586 μικτα + ΙΚΑ ! Είναι νόμος , είναι το δίχτυ ασφαλείας του εργαζόμενου! Και χαίρομαι που υπάρχει ο νόμος , αν και προσωπικά εγώ και να μην υπήρχε , θα έδινα λίγο περισσότερα. Ετσι λοιπον εγώ προσπαθώ να δίνω κάτι παραπάνω του βασικου , για να είμαι ΟΚ με τους εργαζομένους! Και για να μπορώ να έχω απαιτήσεις ! Απο την άλλη όμως , στο σουβλατζίδικο , δεν έχει ειδικευση ! Οι ανιδίκευτες δουλειές , όπως σουβλατζίδικα ή καφετέριες , έχουνε ρίξει πολύ τις τιμές και τα στάνταρ! Δεν γνωρίζω καμία καφετέρια που να είναι 100% ΟΚ με τους εργαζομένους. Το πιο σύνηθες είναι να σε βάζουνε να δουλέυεις 8ωρο , και να δηλώνουνε ότι δούλεψες 4ωρο , ή να δηλώσουνε ότι δούλεψες λιγότερες μέρες. Εχω φίλη έγκυο που παρακάλαγε να της βάλει παραπάνω ένσημα , για να μην χάσει το επίδομα λοχείας ! Εάν είχα μια καφετέρια , είναι πολύ εύκολο να βρω προσωπικό , και υπάρχει μεγάλη ζήτηση ! Έτσι , αν είμαι λιγάκι λαμογιο , κάνω διάφορα για να γλιτώσω! 1
Star_Light Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δεν καταλαβαινω αμα δεν υπήρχε καθολου νομος που να οριζει τον κατώτατο πως εσυ θα έδινες παραπανω .... παραπανω απο τι? αφου δεν θα υπήρχε κατώτατο ποσο.
bluesattack Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Εν μέρει συμφωνώ μαζί σου..... Βασικά συμφωνώ πολύ , διότι ερχόντουσαν κάτι τούβλα , και μου ζητούσανε για 8ωρο 700 Ευρώ καθαρά! Η απάντησή μου ήτανε : " Είσαι εκτός τόπου και χρόνου......" Παίδες , η γενιά μας είναι λίγο ότι νάνε , είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχει καταλάβει τι παίζει ! Εκτός ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό τεμπέληδων και καλομαθημένων , χαρτζηλικωμένων ατόμων που νομίζουνε ότι ο εργοδότης τους θα είναι σαν τον μπαμπά τους ! Δεν μπορείς πλέον να ζητάς 700 καθαρά ! Απλά ΔΕΝ μπορείς , ειδικά αν είναι μικρή επιχείρηση , και όχι μια ΑΕ ή μια πολυ-εθνική! Εκτός ότι δεν μπορεί να στα δώσει , γιατί 700 καθαρά σημαίνει ότι με τα ΙΚΑ σου φτάνεις τα 1000 Ευρώ , πρέπει να καταλαβαίνεις ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ στην αγορά , και ότι μπορώ να βρω ανθρώπους με πιο πολλά προσόντα σε καλύτερη τιμή ! Απο την άλλη , είναι υποχρέωση μου να δώσω τουλάχιστον 586 μικτα + ΙΚΑ ! Είναι νόμος , είναι το δίχτυ ασφαλείας του εργαζόμενου! Και χαίρομαι που υπάρχει ο νόμος , αν και προσωπικά εγώ και να μην υπήρχε , θα έδινα λίγο περισσότερα. Ετσι λοιπον εγώ προσπαθώ να δίνω κάτι παραπάνω του βασικου , για να είμαι ΟΚ με τους εργαζομένους! Και για να μπορώ να έχω απαιτήσεις ! Απο την άλλη όμως , στο σουβλατζίδικο , δεν έχει ειδικευση ! Οι ανιδίκευτες δουλειές , όπως σουβλατζίδικα ή καφετέριες , έχουνε ρίξει πολύ τις τιμές και τα στάνταρ! Δεν γνωρίζω καμία καφετέρια που να είναι 100% ΟΚ με τους εργαζομένους. Το πιο σύνηθες είναι να σε βάζουνε να δουλέυεις 8ωρο , και να δηλώνουνε ότι δούλεψες 4ωρο , ή να δηλώσουνε ότι δούλεψες λιγότερες μέρες. Εχω φίλη έγκυο που παρακάλαγε να της βάλει παραπάνω ένσημα , για να μην χάσει το επίδομα λοχείας ! Εάν είχα μια καφετέρια , είναι πολύ εύκολο να βρω προσωπικό , και υπάρχει μεγάλη ζήτηση ! Έτσι , αν είμαι λιγάκι λαμογιο , κάνω διάφορα για να γλιτώσω! Δηλαδη για να καταλαβω. Ευτυχως που υπαρχουν τα 586 , αλλα τα 700 ειναι εκτος τοπου και χρονου , για εργαζομενους που νομιζουν οτι ο εργοδοτης ειναι κατι σαν τον στοργικο μπαμπα τους ? Δηλαδη τα 120 Ε χωριζουν το κοινωνικο διχτυ απο τον ονειροπαρμενο κακομαθημενο.. Ενταξει και το δουλεμα εχει τα ορια του... Παίδες , η γενιά μας είναι λίγο ότι νάνε , είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχει καταλάβει τι παίζει ! Εκτός ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό τεμπέληδων και καλομαθημένων , χαρτζηλικωμένων ατόμων που νομίζουνε ότι ο εργοδότης τους θα είναι σαν τον μπαμπά τους ! ''μας'' ? Απο που και ως που ''μας ''? Δηλαδη ο εργοδοτης βγαζει 580 μικτα ? 1
MovingShadow Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δεν καταλαβαινω αμα δεν υπήρχε καθολου νομος που να οριζει τον κατώτατο πως εσυ θα έδινες παραπανω .... παραπανω απο τι? αφου δεν θα υπήρχε κατώτατο ποσο. Θα έδινα περισσότερα απο τα 586 ΜΙΚΤΑ (489,31 καθαρά...) , έτσι και αλλιώς εννοώ. Δηλαδη για να καταλαβω. Ευτυχως που υπαρχουν τα 586 , αλλα τα 700 ειναι εκτος τοπου και χρονου , για εργαζομενους που νομιζουν οτι ο εργοδοτης ειναι κατι σαν τον στοργικο μπαμπα τους ? Δηλαδη τα 120 Ε χωριζουν το κοινωνικο διχτυ απο τον ονειροπαρμενο κακομαθημενο.. Ενταξει και το δουλεμα εχει τα ορια του... Δεν κατάλαβες τι λέω , ή μάλλον πιάστηκες απο 2-3 λέξεις ! 586 μικτα (489,31 καθαρά) ! και 700 Καθαρά = 844,35 μικτά Δεν σε δουλέυω , μην ξυπνά ο συνδικαλιστής μέσα σου , το να ζητάς σήμερα 844,35 μικτά , για δουλειά γραφείου , ε ναι , με συγχωρείς είναι εκτός τοπου και χρόνου ! Είπαμε , θεωρώ τραγικό το να δίνεις 489 Ευρώ καθαρά για 5ημερο 8ωρο , αλλά μην με τρολλάρεις κιόλας ρε φίλε ! Έχεις 1,5 χρόνο εμπειρία , στην οποία 6 μήνες είναι πρακτική , και ζητάς 700 ΚΑΘΑΡΑ? Ε όχι , για μένα είσαι εκτός τόπου και χρόνου ! Προσοχή , στα μικτά ΔΕΝ είναι ο εισφορές του εργοδότη στο ΙΚΑ , που εκεί , όπως προείπα , ο 700 καθαρά , ξεπερνάει το 1000άρικο σε συνολικό κόστος για την εταιρία. !!! Να καταλαβαίνουμε τι λέμε δηλαδή....!
bluesattack Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Προσοχή , στα μικτά ΔΕΝ είναι ο εισφορές του εργοδότη στο ΙΚΑ , που εκεί , όπως προείπα , ο 700 καθαρά , ξεπερνάει το 1000άρικο σε συνολικό κόστος για την εταιρία. !!! Και γιατι τοσα θαυμαστικα ? Τι θα συμβει αν η εταιρεια δωσει 700 Ε καθαρα ? Θα πεσουν εξω οι πολυεθνικες και οι βιομηχανοι μας ? Θα πεσει εξω ο μπαρμπαμητσος με το φαστφουνταδικο οπου ο καθε οδηγος του φερνει μια 300 την ημερα εισπραξεις ? (και ο οποιο εκοψε την τελευταια του αποδειξη πριν την μεταπολιτευση )
Προτεινόμενες αναρτήσεις