Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως ετσι γενικα, ειναι και λιγο περιεργο να περιμενετε μισθους, ασφαλισεις και αλλα ωφεληματα σε εργασιες που μπορει να τις κανει ο οποιοσδηποτε εχει 2 χερια και 2 ποδια (ναι ειναι αυτονοητα και κατοχυρωμενα εργασιακα δικαιωματα ολα αυτα αλλα στην πραγματικοτητα ο αλλοδαπος διατιθεται να δουλεψει και με 10 ευρω και ΧΩΡΙΣ γκρινια, συνεπως δυσκολα τα πραγματα). Εδω μιλαμε για δουλειες ειδικοτητας που δεν αμοιβονται αξιοπρεπως , τα 20 ευρω ψηστη σε σουβλατζιδικο ειναι που σας κανανε εντυπωση?

Πιο πανω στο τοπικ ειπωθηκε 1 σωστη κουβεντα: Φροντιστε εκει που δουλευετε να γινετε απαραιτητοι και πιθανοτατα θα ανταμειφθειτε (με διαφορους τροπους). Φυσικα απαραιτητος δεν γινεσαι οταν προσφερεις κατι που μπορουν να το προσφερουν αλλοι 200.000, αλλα οταν προσφερεις ενα "πακετο" που θα δυσκολευτουν να το βρουν αλλου. Και προφανως, ενας ψηστης ή ενας σερβιτορος ή μια καθαριστρια δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να μπουν στην 2η κατηγορια. Αρα επανερχομαστε και παλι στο θεμα της ειδικευσης και των προσοντων.

Το πιο πανω το αναφερω, γιατι οσο διαβαζω το τοπικ τοσο μου δημιουργειται η εντυπωση οτι ισοπεδωνονται-εξισωνονται ειδικευμενοι με ανειδικευτους , ενω οι δυο αυτες διαφορετικες περιπτωσεις δεν ταυτιζονται και τοσο στην αγορα εργασιας.

• Like 2
  • Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρε δεν ειμαι απολυτος, προφανως θα αιτηθεις αυξηση οταν διαπιστωσεις πως ρολαρει καλα η φαση κλπ και προφανως υπαρχουν καποια μαγαζια που δουλευουν και με ποσοστα. Απλως πρεπει να υπαρχουν καποια αρχικα συμφωνημενα και στην πορεια αλλαζει αυτο ενδεχομενως. Αλλα στην πορεια ερχεται ολο αυτο, στο κατω κατω αν δε δοκιμασεις το μαγαζι και το μαγαζι εσενα, πως θα ξερει ο εργοδοτης οτι τα αξιζεις τα παραπανω και εσυ πως μπορεις να τα ζητησεις τα παραπανω?

Eγω πιστευω η καλύτερη δουλεια που θα πρέπει να κάνει κάποιος πριν πάει να δουλεψει ή να αναζητησει δουλειά ειναι να μάθει τα δικαιωματα του και τι απαιτειται για μια νομιμη προσληψη (τι χαρτια τι διαδικασιες κτλπ). Ένας καλος εργατολογος θα τα ξέρει αυτα. 

Με την ψυχολογηση του εργοδοτη και την γνώση των δικαιωμάτων σου πολυ δυσκολα θα πέσεις θυμα εκτος και αν έχεις τρελη ανάγκη και ολα αυτα ειναι πολυτέλειες.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως ετσι γενικα, ειναι και λιγο περιεργο να περιμενετε μισθους, ασφαλισεις και αλλα ωφεληματα σε εργασιες που μπορει να τις κανει ο οποιοσδηποτε εχει 2 χερια και 2 ποδια. Εδω μιλαμε για δουλειες ειδικοτητας που δεν αμοιβονται αξιοπρεπως , τα 20 ευρω ψηστη σε σουβλατζιδικο ειναι που σας κανανε εντυπωση?

Πιο πανω στο τοπικ ειπωθηκε 1 σωστη κουβεντα: Φροντιστε εκει που δουλευετε να γινετε απαραιτητοι και πιθανοτατα θα ανταμειφθειτε (με διαφορους τροπους). Φυσικα απαραιτητος δεν γινεσαι οταν προσφερεις κατι που μπορουν να το προσφερουν αλλοι 200.000, αλλα οταν προσφερεις ενα "πακετο" που θα δυσκολευτουν να το βρουν αλλου. Και προφανως, ενας ψηστης ή ενας σερβιτορος ή μια καθαριστρια δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να μπουν στην 2η κατηγορια. Αρα επανερχομαστε και παλι στο θεμα της ειδικευσης και των προσοντων.

Για αυτο υπαρχει κατι που λεγεται βασικος μισθος.Υπαρχει λογος που λεγεται βασικος .

Τωρα αν αυτος συμπιεζεται μην τυχουν και στεναχωρηθουν οι κοινωνικοι εταιροι ειναι αλλο..

• Like 1
Δημοσ.

Παντως ετσι γενικα, ειναι και λιγο περιεργο να περιμενετε μισθους, ασφαλισεις και αλλα ωφεληματα σε εργασιες που μπορει να τις κανει ο οποιοσδηποτε εχει 2 χερια και 2 ποδια (να ειναι αυτονοητα εργασιακα δικαιωματα ολα αυτα αλλα ο αλλοδαπος διατιθεται να δουλεψει και με 10 ευρω και ΧΩΡΙΣ γκρινια).

Φυσικά χωρις γκρίνια αμα δουλεύει για 10 ευρώ (΄που δεν δουλευει για 10€ για 20€ το λιγότερο, είπαμε αμόρφωτος κατατρεγμενος δεν ειναι και μαλάκας) που στη χώρα του ειναι 100€ και τα στέλνει, γιατι να γκρινιάξει ο άνθρωπος.

Πηγαινε εσυ στο Αμερικα (= Ελλαδα γι αυτους) και δουλεψε για 3000-3200 δολλαρια, ζησε με 6 αλλους σε νοικι στειλε τα 2500$ = ποσο σε αναλογία ευρω Ελλαδιτσας, χωρις φορους γιατι το αφεντικο σου οπως εδω τα δινει μαυρα και θα σε εβλεπα αμα γκρινιαζες και εσυ...

δεν μας τις τρων τις δουλειες οι ξενοι, η κακη επιχειρηματικοτητα οταν σκάει το "πλήρωμα του χρόνου" του Ελληνα λεβενταρα, ο συνδικαλισμος (εδω γελάμε) και αλλα τετοια που μας φτασανε εδω.

Δημοσ.

Φυσικά χωρις γκρίνια αμα δουλεύει για 10 ευρώ (΄που δεν δουλευει για 10€ για 20€ το λιγότερο, είπαμε αμόρφωτος κατατρεγμενος δεν ειναι και μαλάκας) που στη χώρα του ειναι 100€ και τα στέλνει, γιατι να γκρινιάξει ο άνθρωπος.

Πηγαινε εσυ στο Αμερικα (= Ελλαδα γι αυτους) και δουλεψε για 3000-3200 δολλαρια, ζησε με 6 αλλους σε νοικι στειλε τα 2500$ = ποσο σε αναλογία ευρω Ελλαδιτσας, χωρις φορους γιατι το αφεντικο σου οπως εδω τα δινει μαυρα και θα σε εβλεπα αμα γκρινιαζες και εσυ...

δεν μας τις τρων τις δουλειες οι ξενοι, η κακη επιχειρηματικοτητα οταν σκάει το "πλήρωμα του χρόνου" του Ελληνα λεβενταρα, ο συνδικαλισμος (εδω γελάμε).

FYI εργαζομαι εκτος Ελλαδας, το ειπα και πιο πριν, παρολα εκτιμω τοσο την προτροπη σου οσο και την αναλυση του πως ειναι να εργαζεσαι στο εξωτερικο και τι σημαινει να πληρωνεσαι στο εξωτερικο. Ισως μου φανει χρησιμη για το μελλον, θα τη λαβω υποψιν μια που δεν εχω ιδεα!
Δημοσ.

Παμε παλι γιατι δεν καταλαβες:

Παντως ετσι γενικα, ειναι και λιγο περιεργο να περιμενετε μισθους, ασφαλισεις και αλλα ωφεληματα σε εργασιες που μπορει να τις κανει ο οποιοσδηποτε εχει 2 χερια και 2 ποδια (ναι ειναι αυτονοητα και κατοχυρωμενα εργασιακα δικαιωματα ολα αυτα αλλα στην πραγματικοτητα ο αλλοδαπος διατιθεται να δουλεψει και με 10 ευρω και ΧΩΡΙΣ γκρινια, συνεπως δυσκολα τα πραγματα). Εδω μιλαμε για δουλειες ειδικοτητας που δεν αμοιβονται αξιοπρεπως , τα 20 ευρω ψηστη σε σουβλατζιδικο ειναι που σας κανανε εντυπωση?

Εγω ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ

Εσύ (Ο MiDi_MiLiZ) ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ

Αυτός ( ο υποτιθέμενος αλλοδαπός στο παράδειγμα σου με τα 10 ευρώ) ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ.

Αρα που είδες εσύ οτι σε κατηγορώ οτι γκρινιάζεις;

Την επίθεση μου την είδες με διόπτρα νυχτός;

Δημοσ.

Eνα πραγμα παραξενο παντως.Οσοι φευγουν εξω θεωρουν αυτους που μενουν πισω γκρινιαρηδες και απαιτητικους 

Παντως ετσι γενικα, ειναι και λιγο περιεργο να περιμενετε μισθους, ασφαλισεις και αλλα ωφεληματα σε εργασιες που μπορει να τις κανει ο οποιοσδηποτε εχει 2 χερια και 2 ποδια (ναι ειναι αυτονοητα και κατοχυρωμενα εργασιακα δικαιωματα ολα αυτα αλλα στην πραγματικοτητα ο αλλοδαπος διατιθεται να δουλεψει και με 10 ευρω και ΧΩΡΙΣ γκρινια, συνεπως δυσκολα τα πραγματα). 

Υπαρχει και προστιμο για την ανασφαλιστη εργασια .Δεν ξερω αν συνυπολογιζει τον βαθμο γκρινιας

Δημοσ.

22 ευρω με ενσημα ξερω τρια ατομα που δουλευουν σε φουρνο, τοσα παιρνουν μεροκαματο.

Ως σερβιτορος εχω δουλεψει με 30 ευρω χωρις ενσημα +μπουρμπουαρ = 35~40 ευρω μεροκαματο,

οπως επισης καπου αλλου και με 15-25 ευρω + μπουρμπουαρ = 20~35 ευρω, με ποσοστα, δηλαδη αναλογα την δουλεια.

Αλλος γνωστος μου επισης που δουλευει σε φορτηγο σαν βοηθος (ξεφορτωμα) παιρνει 15- 20 ευρω μεροκαματο.

Μια γνωστη μου τελος, που δουλευει σε καταστημα με εσωρουχα της δινει 2μιση ευρω την ωρα/ για 4 ωρο μεροκαματο.

Οποτε με βαση την δικη μου εμπειρια εμου και γνωστων, πιστευω τα 20 ευρω ειναι μετρια προς καλα. Το μαγαζακι ισως δεν θα εχει τοσο δουλεια ωστε να σου δινει παραπανω. Απλως εσυ θα καθεσαι και θα βαρας μυγες τον περισσοτερο χρονο. Μπορει να το σκεφτεται ετσι ο εργοδοτης. Αν εχει δουλεια ομως, μπορει να σου ανεβασει το μεροκαματο μετα.

• Like 1
Δημοσ.

Αδυνατω να καταλαβω το point σου. Και καλα να μας εξηγησεις γιατι συμβιβαζονται οι αλλοδαποι με πιο σκληρους ορους εργασιας αποτι εμεις? Εκτος του οτι δεν ειναι του παροντος, υποθετω οτι ολοι ξερουν.

Η δε επιχειρηματικοτητα τι ακριβως σου φταιει? Οταν ο εργοδοτης εχει ζητηση εργασιας απο πολλα ατομα με παρομοια προσοντα για ποιο λογο να επιλεξει τον πιο ακριβο και τεκμηριωμενα πιο γκρινιαρη, οταν εχει ενα σωρο φθηνοτερους που δεν τους ενδιαφερει τιποτα περα απο τον (χαμηλοτατο) μισθο?

Το προβλημα ειναι στο κρατος που δεν προστατευει το εγχωριο εργατικο δυναμικο (δινοντας κινητρα στον επιχειρηματια για να προσλαβει Ελληνες και βαζοντας ορους στην προσληψη αλλοδαπων). Οταν τα 'γραφα προ 6ετιας εδω μεσα μου την πεφτανε οτι ειμαι ναζι, ρατσιστης και απανθρωπος οι διαφοροι επαναστατες του πληκτρολογιου.

Eνα πραγμα παραξενο παντως.Οσοι φευγουν εξω θεωρουν αυτους που μενουν πισω γκρινιαρηδες και απαιτητικους

Τι σχεση εχει να κανει αυτο με το αν ειμαι εκτος ή εντος Ελλαδος? Αν ημουν εντος θα ειχα αλλη αποψη υποτιθεται? Ο Ελληνας ανεκαθεν ειναι πιο γκρινιαρης στα εργασιακα ζητηματα απο εναν αλλοδαπο για λογους που εξηγησε ο aris1986 (φανταζομαι οτι αυτος ειναι εντος συνορων) και διαφορους αλλους αυτονοητους.

Παραδειγμα γκρινιας ειναι τα οσα γραφονται στο παρον τοπικ για τη θεση του ψηστη. Αν υπηρχε ενας Πακιστανος να βλεπει τη συζητηση , απλα θα επαιρνε τηλ τον εργοδοτη και θα ζηταγε να δουλεψει με μισα λεφτα. Εδω συζηταμε για τα δικαια και αδικα του θεματος 5 σελιδες. Καλα κανουμε φυσικα, απλα τονιζω οτι ο εργοδοτης εχει παντα στη διαθεση του τετοιου τυπου εργατικο δυναμικο, οταν μιλαμε για εργασιες που χρειαζονται μονο 2 ποδια και 2 χερια και 0 ειδικευση/εκπαιδευση/πειρα κλπ. Οσο μιλαμε για θεσεις εργασιας που μπορει να τις κανει ανειδικευτο προσωπικο τοσο θα πιεζονται τα εργασιακα δικαιωματα προς τα κατω. Αυτη ειναι η προσφορα και η ζητηση, welcome.

Δημοσ.

Δεν εχω καποιο ειδικο point.Aπλα δεν συμφωνω μςε την λεξη γκρινιαρης

Το προβλημα ειναι στο κρατος που δεν προστατευει το εγχωριο εργατικο δυναμικο (δινοντας κινητρα στον επιχειρηματια για να προσλαβει Ελληνες και βαζοντας ορους στην προσληψη αλλοδαπων). Οταν τα 'γραφα προ 6ετιας εδω μεσα μου την πεφτανε οτι ειμαι ναζι, ρατσιστης και απανθρωπος οι διαφοροι επαναστατες του πληκτρολογιου.

Δεν χρειαζονται ειδικοι οροι (και δεν μπορουν να μπουν ).Απλα καταπολεμηση της ανασφαλιστης εργασιας.Θα υπαρχουν και καποιες δουλειες που δεν θα τις κανουν ευκολα Ελληνες ακομα και τωρα.Βεβαια ακομα και οι αλλοδαποι εχουν διαφορες μισθολογικες διαβαθμισεις , μην νομιζεις οτι αυτος που ειναι χρονια μαστορας η και εργατης θα δουλεψει ευκολα για 10 Ε.Ελα μωρε επαναστατες, τιποτα κρατικοδιαιτοι ουμανιστες της πλακας θα ηταν τα παιδια  :P 

Δημοσ.

Δεν εχω καποιο ειδικο point.Aπλα δεν συμφωνω μςε την λεξη γκρινιαρης

Δεν χρειαζονται ειδικοι οροι.Απλα καταπολεμηση της ανασφαλιστης εργασιας.Θα υπαρχουν και καποιες δουλειες που δεν θα τις κανουν ευκολα Ελληνες ακομα και τωρα.Βεβαια ακομα και οι αλλοδαποι εχουν διαφορες μισθολογικες διαβαθμισεις , μην νομιζεις οτι αυτος που ειναι χρονια μαστορας η και εργατης θα δουλεψει ευκολα για 10 Ε.Ελα μωρε επαναστατες, τιποτα κρατικοδιαιτοι ουμανιστες της πλακας θα ηταν τα παιδια  :P 

Mια χαρα χρειαζονται κινητρα για την εργοδοτηση Ελληνων απο επιχειρησεις που εδρευουν στην Ελλαδα. Αν το κρατος πχ επιδοτουσε την προσληψη Ελληνων ανεργων (παραδειγμα να πληρωνε ενα αξιοπρεπες ποσοστο του μισθου για τους πρωτους 6μηνες εργασιας αν και μονο αν ο εργοδοτης τον κρατουσε ενα μινιμουμ χρονικο διαστημα στην εργασια), τοτε ο φιλος μας που πηγε για ψηστης θα ηταν κατ'αρχην ασφαλισμενος, δευτερον θα πληρωνοταν βασικο μισθο, τριτον θα ειχε σχεδον εξασφαλισμενη εργασια για το Χ διαστημα με θετικη προοπτικη φυσικα και τεταρτον και κυριον θα ηταν σε πλεονεκτικη θεση απεναντι σε ολους τους αλλοδαπους εργατες για ΟΠΟΙΑ εργασια αναζητουσε στο μελλον (δεν εχω τιποτα με τους αλλοδαπους btw). Παραλληλα οι εργοδοτες θα κοιταζαν πολυ πιο θετικα την προσληψη ενος ελαφρως ακριβοτερου Ελληνα παρα ενος ξενου. Τωρα σε πολλες επιχειρησεις συμβαινει το αναποδο.

Απλα ειπαμε, οταν τα 'λεγα ημουν ναζι. Μπορει και τωρα να πεταχτει κανας εμπειρογνωμονας της ανθρωποτητας να μου το πει φυσικα.

Δημοσ.

1) Αδυνατω να καταλαβω το point σου. Και καλα να μας εξηγησεις γιατι συμβιβαζονται οι αλλοδαποι με πιο σκληρους ορους εργασιας αποτι εμεις? Εκτος του οτι δεν ειναι του παροντος, υποθετω οτι ολοι ξερουν.

2) Η δε επιχειρηματικοτητα τι ακριβως σου φταιει? Οταν ο εργοδοτης εχει ζητηση εργασιας απο πολλα ατομα με παρομοια προσοντα για ποιο λογο να επιλεξει τον πιο ακριβο και τεκμηριωμενα πιο γκρινιαρη, οταν εχει ενα σωρο φθηνοτερους που δεν τους ενδιαφερει τιποτα περα απο τον (χαμηλοτατο) μισθο?

3) Το προβλημα ειναι στο κρατος που δεν προστατευει το εγχωριο εργατικο δυναμικο (δινοντας κινητρα στον επιχειρηματια για να προσλαβει Ελληνες και βαζοντας ορους στην προσληψη αλλοδαπων). Οταν τα 'γραφα προ 6ετιας εδω μεσα μου την πεφτανε οτι ειμαι ναζι, ρατσιστης και απανθρωπος οι διαφοροι επαναστατες του πληκτρολογιου.

Για το 1) σου προείπα:

Φυσικά χωρις γκρίνια αμα δουλεύει για 10 ευρώ (΄που δεν δουλευει για 10€ για 20€ το λιγότερο, είπαμε αμόρφωτος κατατρεγμενος δεν ειναι και μαλάκας) που στη χώρα του ειναι 100€ και τα στέλνει, γιατι να γκρινιάξει ο άνθρωπος.

2) Αυτο που υπαρχει στην Ελλαδα δεν λεγεται καν επιχειρηματικοτητα.

Κατηγοριοποιεις εσυ την εργατική ταξη σε φθηνότερους και γκρινιαριδες.

Οπου οι φθηνότεροι δεν μιλάνε δέχονται με 10 ευρώ,ανασφαλιστοι ενω οι γκρινιαριδες "χαλανε τα πραγματα" γιατι γκρινιάζουν για περισσοτερα απο 10-15-20 ευρω και με ενσημα.

3) Τι ορους να βαλει; Ανθρωποι δεν και ειναι αυτοι; Αυτους, ξερεις ποιους λεω τους "φθηνότερους"...

Τι περισσότερο ή λιγότερο πρεπει να εχει αυτος απο εναν Ελληνα περα οτι και οι δυο (Ελληνες-Αλλοδαποι) πρεπει να παιρνουν εναν μισθο και οχι κομματι ψωμί ;Ετσι θα παμε μπροστα δεν θα διεκδικουμε απλα θα κηνυγαμε τους φθηνότερους με ροπαλα γιατι ριξανε τα μεροκάματα επειδη δεχτηκαν αυτοι τωρα την "γκρίνια του αφεντικου να δωσει ενα βιώσιμο ποσο".
Δημοσ.

Mια χαρα χρειαζονται κινητρα για την εργοδοτηση Ελληνων απο επιχειρησεις που εδρευουν στην Ελλαδα. Αν το κρατος πχ επιδοτουσε την προσληψη Ελληνων ανεργων (παραδειγμα να πληρωνε ενα αξιοπρεπες ποσοστο του μισθου για τους πρωτους 6μηνες εργασιας αν και μονο αν ο εργοδοτης τον κρατουσε ενα μινιμουμ χρονικο διαστημα στην εργασια), τοτε ο φιλος μας που πηγε για ψηστης θα ηταν κατ'αρχην ασφαλισμενος, δευτερον θα πληρωνοταν βασικο μισθο, τριτον θα ειχε σχεδον εξασφαλισμενη εργασια για το Χ διαστημα με θετικη προοπτικη φυσικα και τεταρτον και κυριον θα ηταν σε πλεονεκτικη θεση απεναντι σε ολους τους αλλοδαπους εργατες για ΟΠΟΙΑ εργασια αναζητουσε στο μελλον (δεν εχω τιποτα με τους αλλοδαπους btw). Παραλληλα οι εργοδοτες θα κοιταζαν πολυ πιο θετικα την προσληψη ενος ελαφρως ακριβοτερου Ελληνα παρα ενος ξενου. Τωρα σε πολλες επιχειρησεις συμβαινει το αναποδο.

Απλα ειπαμε, οταν τα 'λεγα ημουν ναζι. Μπορει και τωρα να πεταχτει κανας εμπειρογνωμονας της ανθρωποτητας να μου το πει φυσικα.

Επιχορηγηση επιχειρησεων συμβαινει και τωρα, φυσικα και ειμαι υπερ ακομα μεγαλυτερης.Τις καλες μερες αντι να επιδοτειται το κρατικοδιαιτο ψηθοθηρικο ξυσιμο επρεπε να ειχε στηριχθει ο ιδιωτικος τομεας.Κατα τα αλλα η ανασφαλιστη εργασια ειναι κατι σαν την..πειρατεια.Το (σχεδον) τζαμπα ειναι πιο γλυκο , αρα μην νομιζεις οτι η επιχορηγηση θα ειχε τρομερα αποτελεσματα σε περιβαλλον πληρους ασυδοσιας. 

Δημοσ.

Κατηγοριοποιεις εσυ την εργατική ταξη σε φθηνότερους και γκρινιαριδες.

Η κατηγοριοποιηση αυτη βρισκεται εκει εξω και σου λεει hi, δεν την κανω εγω. Απ'τον κυκλο μου παντως, Ελληνες φιλοι στην ηλικια μου (κατω των 30 δηλαδη), δεν εχω ουτε εναν να μην διαμαρτυρεται για τα εργασιακα του δικαιωματα. Ουτε εναν ομως. Ακομα και φιλος δημοσιος υπαλληλος ΜΟΝΙΜΟΣ, γκρινιαζει. Φιλος με 800 ευρω μισθο, ασφαλισμενος, σε θεση πωλητη με μηδεν προσοντα-πτυχια-ξενες γλωσσες, γκρινιαζει για τα της δουλειας, πχ επειδη δουλευει 1-2 ωρες υπερωριες την βδομαδα και δεν τις πληρωνεται. Plus το παρον thread που βλεπω να με ψιλοεπιβεβαιωνει.

Ποιος ξενος θα επαιρνε 800 ευρω για να πουλαει προιοντα οικοδομης και θα γκρινιαζε αν τον βαζανε να συγυριζει την αποθηκη 1 φορα την εβδομαδα ως υπερωρια? Αυτο εννοω με την "κατηγοριοποιηση". Δεν τους ενδιαφερει ΚΑΝ το θεμα, δεν περναει απτο μυαλο τους, θεωρουν οτι πιο φυσιολογικο στον κοσμο να δουλεψουν και 25ωρο αν χρειαστει μια μερα, σε αντιθεση με τον Ελληνα που αν δεν πληρωνεται τις υπερωριες κοιταει το ρολοι οταν ερθει η ωρα να σχολασει.

Δημοσ.

Παραδειγμα γκρινιας ειναι τα οσα γραφονται στο παρον τοπικ για τη θεση του ψηστη. Αν υπηρχε ενας Πακιστανος να βλεπει τη συζητηση , απλα θα επαιρνε τηλ τον εργοδοτη και θα ζηταγε να δουλεψει με μισα λεφτα. Εδω συζηταμε για τα δικαια και αδικα του θεματος 5 σελιδες. Καλα κανουμε φυσικα, απλα τονιζω οτι ο εργοδοτης εχει παντα στη διαθεση του τετοιου τυπου εργατικο δυναμικο, οταν μιλαμε για εργασιες που χρειαζονται μονο 2 ποδια και 2 χερια και 0 ειδικευση/εκπαιδευση/πειρα κλπ. Οσο μιλαμε για θεσεις εργασιας που μπορει να τις κανει ανειδικευτο προσωπικο τοσο θα πιεζονται τα εργασιακα δικαιωματα προς τα κατω. Αυτη ειναι η προσφορα και η ζητηση, welcome.

Ε τοτε αφου εχω 2χερια ποδια μπορω θεωρητικα να δουλεψω σε οποιαδηποτε δουλεια οπως τα λες. Αρκει να μην εχει ξυλινο γραφειο και χαρτομάνι.

Περιεργο γιατι ειχα παει σε ενα κρεοπωλειο πριν 3 χρονια να ζητησω δουλεια και μου ζητησαν αμα ειμαι ξεκοκαλιστής (ναι μην γελας ειδικότητα ειναι) τους ειπα οχι και μου ειπαν θα σε ειδοποιησω.

Απο την αλλη ποσα χρονια ψηστης εισαι ρωτανε; Εμπειρια εχεις απο σερβίτορος ;κτλπ.

Τα ρωτάνε αυτα.

Αν εισαι ανιδεικευτος τον ήπιες σημερα ακομα και σκαλες να καθαρίζεις...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...