Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε ενταξει.

Ενω αυτος ειναι ο σωστος τροπο; σκεψης..

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63988609

η δεν εχει σχεση ?

Τεσπα δεν το συζηταω αλλο γιατι ετσι οπως παμε θα..γερασουμε με αυτη την  αντιπαραθεση

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό με τον συνδικαλισμό δεν το καταλαβαίνω.Εγώ ως νεοεισερχόμενος στηον εργασιακό τομέα δηλαδή δεν μπορώ να διεκδικήσω πράγματα γιατί οι συνδικαλιστές του 80-90 τα έκαναν μαντάρα?Τι λογική είναι αυτή/Ενας καλός εργοδότης για να έχουν μέγιστη αποδοτικότητα οι εργαζόμενοί του δεν πρέπει να φροντίζει να είναι και ευχαριστημένοι?

Δημοσ.

Αυτό με τον συνδικαλισμό δεν το καταλαβαίνω.Εγώ ως νεοεισερχόμενος στηον εργασιακό τομέα δηλαδή δεν μπορώ να διεκδικήσω πράγματα γιατί οι συνδικαλιστές του 80-90 τα έκαναν μαντάρα?Τι λογική είναι αυτή/Ενας καλός εργοδότης για να έχουν μέγιστη αποδοτικότητα οι εργαζόμενοί του δεν πρέπει να φροντίζει να είναι και ευχαριστημένοι?

Δεν κρινω τον συνδικαλισμο. Κρινω τη λογικη των Ελληνων (σορρυ, ΕΛΛΗΝΑΡΩΝ) μεγαλοσυνδικαλιστων που επικρατουσε το 80-90 για καθαρα λαικιστικους σκοπους και προσωπικα συμφεροντα: Οτι ειναι εργοδοτης ειναι εχθρος μας, οτι ειναι επιχειρηση ειναι εχθρος μας, οτι μας δινει ο εργοδοτης ειναι λιγο, παντα ο εργοδοτης βγαζει λεφτα απ'το αιμα μας, ολοι οι εργοδοτες μας εκμεταλλευονται, μονο πολεμο στα αφεντικα κλπ κλπ κλπ.

Αυτη η λογικη οδηγησε εκει που οδηγησε και βλεπω οτι συντηρειται ακομη. Πχ σε περιοδο που βλεπετε απο μονοι σας οτι τα λουκετα μπαινουν κατα χιλιαδες, επιμενετε οτι οι εργοδοτες κοιτουν την παρτη τους, την καλοπεραση τους και ενω εχουν τα τρελα κερδη εκμεταλευονται την κριση για να μην πληρωνουν τιποτα. Ναι σιγουρα υπαρχουν οι τυχοδιωκτες και οι απατεωνες, αλλα ξερω 'γω, δεν νομιζω τα πραγματα για τις μικρομεσαιες επιχειρησεις να ειναι και τοσο ευνοικα οσο νομιζουν καποιοι.

Κατα τ'αλλα ειναι αυτονοητο οτι ο εργοδοτης πρεπει να δινει κινητρο στον εργαζομενο. Αλλα οταν με το καλημερα δημιουργειται αρρωστη καχυποψια και ατυπη εχθρα μεταξυ των, η συνεργασια παει περιπατο, ο καθεις κοιταει την παρτη του και στο τελος ζημιωνονται και οι 2 πλευρες. Αυτο ακριβως ειναι που λεω με τα περι "συνδικαλισμου βγαλμενου απο το 80-90". Δεν θα το συνεχισω, κυριως επειδη τεινω να στιγματιστω ως υπερασπιστης των μεγαλοσυμφεροντων κλπ. Οπως ειπα και πιο πριν, ευχομαι καλη τυχη.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν κρινω τον συνδικαλισμο. Κρινω τη λογικη των Ελληνων (σορρυ, ΕΛΛΗΝΑΡΩΝ) μεγαλοσυνδικαλιστων που επικρατουσε το 80-90 για καθαρα λαικιστικους σκοπους και προσωπικα συμφεροντα: Οτι ειναι εργοδοτης ειναι εχθρος μας, οτι ειναι επιχειρηση ειναι εχθρος μας, οτι μας δινει ο εργοδοτης ειναι λιγο, παντα ο εργοδοτης βγαζει λεφτα απ'το αιμα μας, ολοι οι εργοδοτες μας εκμεταλλευονται, μονο πολεμο στα αφεντικα κλπ κλπ κλπ.

Σε λιγο θα πιστεψετε στα αληθεια οτι στην εστιαση επικρατουσε η ..ιδεολογικη ηγεμονια της αριστερας και οι εργαζομενοι (ντελιβεραδες.ψηστες , σερβιτοροι ) μπολσεβικοι εκαναν ταξικο πολεμο στο καημενο μικροεπιχειρηματια και τον μαδουσαν με τις υπερβολικες απαιτησεις τους.

Μηπως πεφτεις και απο τα συννεφα με την φοροδιαφυγη και την ανασφαλιστη εργασια που επικρατουσε τοσα χρονια, πολυ δε περισσοτερο σε κλαδους οπως η εστιαση ? Και τελωπαντως πες...ειναι πολλα τα 20 Ε το δεκαωρο , τι το κουραζεις ?

• Like 6
Δημοσ.

Ευτυχώς δεν έχω άμεση ανάγκη,έψαχνα πριν κανα μήνα γιατί ήθελα να κάνω κάποιες αγορές και με πήραν σήμερα ξαφνικά και πήγα να δώ τι γίνεται.Μιλάμε για ψήστη,φτιάχνεις σαντουιτς,κρέπες κρατάς το μαγαζί.Ωράριο 3 μεσημέρι με 12-1 το βράδυ μπορει και παραπάνω.Ρωτάω γιατί μου έκανε εντύπωση το ποσό των 20 ευρώ γιατί είπε πως τόσα δίνουν στην αγορά.Ενσημα ανέφερε αργότερα θα δούμε.Δεν ξέρω κάποιος που δουλευει σε παρόμοιο ή σε καφετέρια δεν παίρνει 30 ευρώ?Ή φτάσαμε πια τόσο χαμηλα?

Τι αργοτερα θα δουμε? τι αφελεια ηταν αυτη που πέταξε ο τυπος??? χαχαχ τελοςπαντων αυτα τα ξεκαθαριζεις εξαρχής. Θα υπογράψεις κανονικα χαρτάκι προσληψης / συμβασης δεν ξερω και εγω τι πηγαινε σε κανεναν καλο δικηγορο ή ακομα καλυτερα εργατολογο να σε ενημερώσει. 

Δεν έχει θα δουμε πες του , στην τελική ριξε λιγο την τιμή για να κερδισεις τα ένσημα. Αν δεν θέλει σηκω και φυγε χωρις παραπανω κουβεντες και συζητησεις ή τσακωμους.

Δημοσ.

Ο κατώτατος μισθός είναι 510.95Ε για κάτω των 25 ετών σε πενθήμερη εργασία(40 ώρες την εβδομάδα)  δηλαδή 22.83 την ημέρα.....σε καθαρά είναι 426.64 δηλαδή μιλάμε για 19.06 μεροκάματο!!!

Αυτός είναι ο κατώτατος μισθός του ανειδίκευτου εργάτη,δεν υπάρχουν πλέον μεροκάματα τύπου 25++ μόνο με μάυρα ή αν πέσεις στην περίπτωση!

Τώρα για το 20άρικο που σου δίνει για τόσες ώρες και ανασφάλιστη εεεεε όχι!!!!

Δημοσ.

Σε λιγο θα πιστεψετε στα αληθεια οτι στην εστιαση επικρατουσε η ..ιδεολογικη ηγεμονια της αριστερας και οι εργαζομενοι (ντελιβεραδες.ψηστες , σερβιτοροι ) μπολσεβικοι εκαναν ταξικο πολεμο στο καημενο μικροεπιχειρηματια και τον μαδουσαν με τις υπερβολικες απαιτησεις τους.

Μηπως πεφτεις και απο τα συννεφα με την φοροδιαφυγη και την ανασφαλιστη εργασια που επικρατουσε τοσα χρονια, πολυ δε περισσοτερο σε κλαδους οπως η εστιαση ? Και τελωπαντως πες...ειναι πολλα τα 20 Ε το δεκαωρο , τι το κουραζεις ?

Μην μου βαζεις λογια που δεν ειπα ουτε εννοησα, δεν σε βγαζει καπου. Και γενικα επειδη προειπα οτι ποσως με ενδιαφερει να σε/σας πεισω για οτιδηποτε αφορα τα εργασιακα της Ελλαδας (ουτε για τα δικια των μεν, ουτε και για τα δικια των δε), δε θα κατσω να αναλωθω σε κοντρες γιαυτο το ζητημα. Ειπα μια γνωμη, τα 2 cents μου βασικα, ηξερα απο πριν τι απαντησεις θα λαβω μια που η λογικη που επικρατει ειναι χαρακτηριστικη, επανηλθα για να επεξηγησω πραγματα που παρεξηγηθηκαν σκοπιμως ή κατα-λαθος, αλλα καπου εδω το σταματαω. Καλη τυχη , επαναλαμβανω και εννοω.

Δημοσ.

Μην μου βαζεις λογια που δεν ειπα ουτε εννοησα, δεν σε βγαζει καπου. Και γενικα επειδη προειπα οτι ποσως με ενδιαφερει να σε/σας πεισω για οτιδηποτε αφορα τα εργασιακα της Ελλαδας (ουτε για τα δικια των μεν, ουτε και για τα δικια των δε), δε θα κατσω να αναλωθω σε κοντρες γιαυτο το ζητημα. Ειπα μια γνωμη, τα 2 cents μου βασικα, ηξερα απο πριν τι απαντησεις θα λαβω μια που η λογικη που επικρατει ειναι χαρακτηριστικη, επανηλθα για να επεξηγησω πραγματα που παρεξηγηθηκαν σκοπιμως ή κατα-λαθος, αλλα καπου εδω το σταματαω. Καλη τυχη , επαναλαμβανω και εννοω.

Μηπως έχεις δικο σου μαγαζι και απασχολεις ανασφαλιστο προσωπικο?

Δημοσ.

Δεν σου βαζω λογια βρε φιλε, ειπαμε αλλο δημοσιος αλλο ιδιωτικος τομεας.Οι μεγαλοσυνδικαλισταραδες αφορουσαν κυριως το πρωτο.Με τις μικρομεσαιες δε επιχειρησεις ουτε καν απ'εξω δεν ειχαν σχεση, επειδη εσυ θες να τους κολλησεις εδω ..με το ζορι δηλαδη ? Αν αναφερεσαι γενικως στην κατασταση της οικονομιας και γιατι φθασαμε εδω αλλαζει, σου ανεφερε και εγω την φοροδιαφυγη των ''καημενων'' επιχειρηματιων.

Δημοσ.

Ο κατώτατος μισθός είναι 510.95Ε για κάτω των 25 ετών σε πενθήμερη εργασία(40 ώρες την εβδομάδα)  δηλαδή 22.83 την ημέρα.....σε καθαρά είναι 426.64 δηλαδή μιλάμε για 19.06 μεροκάματο!!!

Αυτός είναι ο κατώτατος μισθός του ανειδίκευτου εργάτη,δεν υπάρχουν πλέον μεροκάματα τύπου 25++ μόνο με μάυρα ή αν πέσεις στην περίπτωση!

Τώρα για το 20άρικο που σου δίνει για τόσες ώρες και ανασφάλιστη εεεεε όχι!!!!

20αρικο με ασφαλιση θα ήταν κάπως ανεκτά. Εγω θα δεχομουν αν δεν ειχα κατι καλύτερο. 

Δημοσ.

Δεν σου βαζω λογια βρε φιλε, ειπαμε αλλο δημοσιος αλλο ιδιωτικος τομεας.Οι μεγαλοσυνδικαλισταραδες αφορουσαν κυριως το πρωτο.Με τις μικρομεσαιες δε επιχειρησεις ουτε καν απ'εξω δεν ειχαν σχεση, επειδη εσυ θες να τους κολλησεις εδω ..με το ζορι δηλαδη ? Αν αναφερεσαι γενικως στην κατασταση της οικονομιας και γιατι φθασαμε εδω αλλαζει, σου ανεφερε και εγω την φοροδιαφυγη των ''καημενων'' επιχειρηματιων.

Μα δεν ειπα καπου οτι ειναι αγιοι οι επιχειρηματιες. Τουναντιον Ελληναρες με τα ολα τους ειναι, εξου και οτι την εκανα με ελαφρα προ 4ετιας. Το point μου ειναι οτι γενικως αυτην την περιοδο τα ζορια ειναι πολλα και για τους μεν και για τους δε με αποτελεσμα να βλεπουμε και να ακουμε ακραιες καταστασεις εκατερωθεν. Το επομενο point μου ειναι οτι το μαχαιρι στο λαιμο και στους μεν και στους δε το βαζει πρωτιστως το κρατος αυτην την περιοδο. Παντου υπαρχουν τυχοδιωκτες και κερδοσκοποι της κακιας ωρας και δυστυχως παντα την πληρωνει ο τελευταιος τροχος της αμαξης που επι του παροντος ειναι ο εργαζομενος.

Αμα ψαχνεις δουλεια pm me και θα δω τι μπορω να κανω για σενα :lol:
Δημοσ.

20αρικο με ασφαλιση θα ήταν κάπως ανεκτά. Εγω θα δεχομουν αν δεν ειχα κατι καλύτερο. 

20άρικο με ασφάλιση αλλά 8ωρο και πενταήμερο..όχι 20αρικο ανασφάλιστη 10 ώρες και δουλειά αργίες..αυτό ειναι εκμετάλευση..και πάλι εγώ 20αρικο θα δεχόμουν αν ήμουν τπτ φοιτητής και πάλι σε καμιά δουλειά χαλαρή (κάνα νετ καφε.ντιβινταδικο,προποτζιδικο)..όχι σε κρεπάδικο που θα σε φάει και η ορθοστασία από πάνω...ούτε καν σερβιτόρος που λες θα βγάζω και 5-7 ευρώ απτα τιπς..

Μακριά!!!

• Like 1
Δημοσ.

Βγήκες να πεις τι εντωμεταξύ ρε μεγάλε Midi? Ότι φταίει ο συνδικαλισμός τόσα χρόνια, που έρχεται

κάποιος να ζητήσει παραπάνω από 20Ε/ημέρα τη στιγμή που θα δουλέυει 10ώρες 7μέρες τη βδομάδα?

Ούτε εγώ γουστάρω τους ψευτομεγαλοαριστεροσυνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου και λοιπών της συνομοταξίας

αλλά αυτό δε σημαίνει ότι επειδή το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα στην πλεινότητα του, παρρέκλινε, κομματικοποιήθηκε και εντέλει ξεφτυλίστηκε γενικότερα ότι δε θα παλεύει κάποιος για τα δίκαια με τον φόβο μήπως γραφικοποιηθεί και χαρακτηριστεί ως Φωτόπουλος. Δεν υπάρχει μόνο Φωτόπουλος απ' τη μία και Jumbo από την άλλη, υπάρχει και η λογική ενδιάμεσα, η οποία και έχει χαθεί στη χώρα αυτή και λογική στα 20Ε με αυτά τα ωράρια δεν υπάρχει, εκμετάλλευση απ' την άλλη ναι υπάρχει.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδες πρέπει να καταλάβετε ότι ο εργοδότης , δεν είναι φίλος σας.

Προσωπικά , έχοντας περάσει πολλά στον εργασιακό τομέα , προσπαθώ να σέβομαι τους εργαζομένους μου ,

και να τους δίνω παραπάνω από όσα ορίζει ο νόμος.

Και τα δώρα τους κλπ , και η πληρωμή τους στην ώρα τους , και τα ΙΚΑ τους , καμιά φορά μέχρι και το φαί τους.

Είμαι καλός και ευγενικός μαζί τους , και νιώθουνε καλά δίπλα μου.

Από την άλλη όμως , τους γαμώ τα φάρδουλα. Τους βάζω δουλειά που θα την βγάζανε 5 άτομα , και το ξέρουνε!

Άλλωστε τους είχα εξηγηθεί τις απαιτήσεις μου , και ότι "όποιος ιδρώσει την φανέλα , θα έχει το λαμβάνειν του" , και ότι δεν γουστάρω δημοσιο-υπαλληλίκια , αλλά πολύ δουλεια.

Επίσης τους ξηγήθηκα απο την αρχή , ότι παίζει κάποιον μήνα να αργήσω τις πληρωμές , ανάλογα πόσο πνιγμένος είμαι , και ότι ζητώ την κατανόηση τους....(μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει.)

Όπως εγώ πρέπει να κόψω τον λαιμό μου για να τους πληρώσω , και να πληρώσω το ΙΚΑ τους (αλλιώς πρόστιμο...) , έτσι και αυτοί πρέπει να κόψουνε τον λαιμό τους να βγάλουνε την δουλειά.

Οι καθαρές κουβέντες αφεντικού - μισθωτού , είναι αυτό που φέρνει την αρμονία στον χωρο.

Απλά 7/10 έλληνες αφεντικά , είναι ψιλο-λαμόγια , ψιλο- απατεωνίσκοι και άλλα λένε και άλλα κάνουνε!

• Like 6
Δημοσ.

Αμα ψαχνεις δουλεια pm me και θα δω τι μπορω να κανω για σενα :lol:

Eυχαριστώ αλλα έχω εργασία. 

20άρικο με ασφάλιση αλλά 8ωρο και πενταήμερο..όχι 20αρικο ανασφάλιστη 10 ώρες και δουλειά αργίες..αυτό ειναι εκμετάλευση..και πάλι εγώ 20αρικο θα δεχόμουν αν ήμουν τπτ φοιτητής και πάλι σε καμιά δουλειά χαλαρή (κάνα νετ καφε.ντιβινταδικο,προποτζιδικο)..όχι σε κρεπάδικο που θα σε φάει και η ορθοστασία από πάνω...ούτε καν σερβιτόρος που λες θα βγάζω και 5-7 ευρώ απτα τιπς..

Μακριά!!!

Ολοι απο κάπου ξεκινάνε. 20 ευρω και ασφαλιση δεν ειναι και άσχημα. Αναλογα μετα την δουλειά και εμενα αμα σκάσει ενα περιστάτικο αντι να φυγω στις 3 μπορει να κάτσω και ως το βράδυ.

Παιδες πρέπει να καταλάβετε ότι ο εργοδότης , δεν είναι φίλος σας.

Προσωπικά , έχοντας περάσει πολλά στον εργασιακό τομέα , προσπαθώ να σέβομαι τους εργαζομένους μου ,

και να τους δίνω παραπάνω από όσα ορίζει ο νόμος.

Και τα δώρα τους κλπ , και η πληρωμή τους στην ώρα τους , και τα ΙΚΑ τους , καμιά φορά μέχρι και το φαί τους.

Είμαι καλός και ευγενικός μαζί τους , και νιώθουνε καλά δίπλα μου.

Από την άλλη όμως , τους γαμώ τα φάρδουλα. Τους βάζω δουλειά που θα την βγάζανε 5 άτομα , και το ξέρουνε!

Άλλωστε τους είχα εξηγηθεί τις απαιτήσεις μου , και ότι "όποιος ιδρώσει την φανέλα , θα έχει το λαμβάνειν του" , και ότι δεν γουστάρω δημοσιο-υπαλληλίκια , αλλά πολύ δουλεια.

Επίσης τους ξηγήθηκα απο την αρχή , ότι παίζει κάποιον μήνα να αργήσω τις πληρωμές , ανάλογα πόσο πνιγμένος είμαι , και ότι ζητώ την κατανόηση τους....(μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει.)

Όπως εγώ πρέπει να κόψω τον λαιμό μου για να τους πληρώσω , και να πληρώσω το ΙΚΑ τους (αλλιώς πρόστιμο...) , έτσι και αυτοί πρέπει να κόψουνε τον λαιμό τους να βγάλουνε την δουλειά.

Οι καθαρές κουβέντες αφεντικού - μισθωτού , είναι αυτό που φέρνει την αρμονία στον χωρο.

Απλά 7/10 έλληνες αφεντικά , είναι ψιλο-λαμόγια , ψιλο- απατεωνίσκοι και άλλα λένε και άλλα κάνουνε!

Δεν ειπαμε οτι ειναι φιλος μας. Απλα καλο θα ειναι να ξεκαθαριζονται μερικα πράγματα απο την αρχή οπως ειπες και εσυ. Kαι με ευγενικο τροπο χωρις φασαριες και υφάκια κτλπ. Αλλα τωρα να ρωτάς τον άλλον τι παιζει με τα ενσημα και να σου λεει θα δουμε ε αυτα ειναι αφέλειες ... και δεν ειναι σοβαρες απαντησεις απο κάποιον που κρατάει επιχειρησεις και έχει αναλαβει αυξημένες ευθυνες μεγαλυτερες απο έναν απλο εργαζομενο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...