Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλοι δίκιο έχουν...και ο εργαζόμενος που τα θεωρεί λίγα και ο επιχειρηματίας που μπορεί να δώσει έστω και με αυτά τα λεφτά μια θέση εργασίας σε τέτοιες εποχές. (ειδικά όταν μιλάμε για μικρά μαγαζιά)

Οπότε να κλείσουν! Όλοι αφεντικά την είδανε με τσάμπα @@ των εργαζομένων.

Τα 5 ευρω στα 25 ευρω τα εχουν οι περισσοτεροι ή τα 30€ χωρις ενσημα μαυρα ( 2-3 κρεπες παραπανω ειναι)

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλοι δίκιο έχουν...και ο εργαζόμενος που τα θεωρεί λίγα και ο επιχειρηματίας που μπορεί να δώσει έστω και με αυτά τα λεφτά μια θέση εργασίας σε τέτοιες εποχές. (ειδικά όταν μιλάμε για μικρά μαγαζιά)

Αυτήν την λογική και την φοβάμαι και την καταλαβαίνω.Αν προσπαθήσω να διεκδικήσω κάτι καλύτερο μου λες σε τέτοια εποχή πάλι καλά να λες που σου προσφέρουν και μία θέση.Δηλαδή θεωρείται ευλογία να δουλεύεις σαν σκλάβος και να μην απαιτείς τα αυτονόητα.Και αναρωτιέμαι πόσο πιο χαμηλά με αυτήν την νοοτροπία θα πάμε?Εγώ σαν εργαζόμενος πώς θα ζήσω?

Δημοσ.

Η απαντηση στα περισσοτερα ειναι η απαραδεκτη φορολογια επιχειρησεων που ειναι θηλια στο λαιμο για καθε μικρομεσαιο επιχειρηματια. Φυσικα υπαρχει και η κουτοπονηρια, αλλα ο κυριος παραγοντας ειναι αυτο που ανεφερα παραπανω. Οπως κι εσεις στη ζωη σας κανετε ενα σωρο περικοπες γιατι σας εχουν σκισει στις φορολογιες, το ιδιο συμβαινει και στις επιχειρησεις. Απλα στο σπιτι σας δεν θα βγει το καλοριφερ να σου πει μου κοψες το πετρελαιο και αναβεις σομπα, ενω στηνεργασια συνηθιζεται ο εργαζομενος να βριζει τον εργοδοτη για ολα, οτιδηποτε. Ειναι κι αυτο ενα κληροδοτημα του πολυ καλου συνδικαλισμου που γνωρισε η χωρα μας τις τελευταιες δεκαετιες.

• Like 3
Δημοσ.

Η πραγματικότητα είναι δυστυχώς σκληρή! Ειδικά σε θέσεις μη εξειδικευμένες θα πέσουν κι άλλο οι αμοιβές δυστυχώς. Ο μόνος τρόπος να πάρεις καλά λεφτά (ή αυτά που ζητάς έστω) είναι να είσαι πολύ καλός σε κάτι και να τους κάνεις να σε έχουν ανάγκη...στη συγκεκριμένη περίπτωση εσύ μπορεί να μη πας αλλά θα βρεθούν άλλοι 10 να πάνε και θα πούνε και ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.

Οπότε να κλείσουν! Όλοι αφεντικά την είδανε με τσάμπα @@ των εργαζομένων.

Τα 5 ευρω στα 25 ευρω τα εχουν οι περισσοτεροι ή τα 30€ χωρις ενσημα μαυρα ( 2-3 κρεπες παραπανω ειναι)

Αυτο συμβαινει βασικα. Κλεινουν. Και μετα κλαιμε/κλαιτε/κλαινε ολοι μαζι για την τεραστια ανεργια. Τουλαχιστον καποιοι χαιρονται που κλεισανε , κατι ειναι κι αυτο...
Δημοσ.

Έχω επιχείρηση , και έχω 2 εργαζομένους , χώρια τους άλλους που απασχολούντε με σύμβαση έργου....

Σας λέω πως , το ΙΚΑ , η μισθοδοσία , το ΤΕΒΕ και τα δώρα τώρα το Πασχα , είναι big pain in the ass....

Εάν γίνετε αφεντικά , που σας το εύχομαι , θα με καταλάβετε....

Τα πρόστιμα είναι μεγάλα (10.500 για κάθε ανασφάλιστο....) , και αυτό είναι που με κάνει να τους δηλώνω , και το δηλώνω με ειλικρίνεια.... , όχι ότι τους πολυ-λυπάμαι , διότι δυστυχώς (εκτός ότι έχω δουλέψει πολύ ανασφάλιστα στην ζωή μου...) , όταν γίνεις αφεντικό έχεις πολλά στο μυαλό σου . και πολλά να πληρώσεις , και κοιτάς να βγάλεις απο την μύγα ξύγκι.

Χαίρομαι απο την άλλη που ο νόμος , και ο φόβος , δεν μου επιτρέπει να είμαι λαμόγιο , γιατί ο καθένας στην θέση μου θα κοίταζε να την γλιτώσει , τουλάχιστον στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ο νόμος δουλέυει με το παραπάνω...

Τα ιδια που δουλευουν ενας οδηγος 30 ευρώ μεροκαματο και 2 εμεις με 25€ την ημερα.

Ασφαλισμενοι ολα κομπλε υπερωρίες επιδόματα εχει γονατίσει ισα ισα τα βγάζει άλλα τα δίνει.

Ε γι αυτη θα δουλεψω σαν σκυλι.

Eλπιζω να εκτιμάνε και να δουλευουν σαν σκυλια τουλαχιστον.

Τι να κάνεις... Θες επιχείρηση θα εχεις και αυτα.

Τωρα για τον νομο του Ελλαδισταν ισχυει και αλλιως.

ενας ντελιβερας απο σουβλατζιδικο της λεοφωρου Αλεξαντρας υπεστει τροχαίο πηγε νοσοκομειο. Το αφεντικο δεν του πληρωσε τιποτα, ηταν και "μαύρος". Tου ελεγε ολο θα σου βάλω ενσημα κτλπ. Εχασε την δουλεια του γιατι ηταν και στο κρεββατι αχρηστος με λάμες. Εμαθε ομως το "γατονι" οτι θα τον δωσει σε επιθεώρηση εργασιας εστειλε 2 μπραβους τον εκαναν απο μπλε που ηταν πρασσινο.

Ηθικο δίδαγμα: Πληρωνε τα ΙΚΑ σου γιατι οπως δέρνεις τον εργαζομενο μπορει μια μερα να σε δείρει και αυτος.

• Like 2
Δημοσ.

Η απαντηση στα περισσοτερα ειναι η απαραδεκτη φορολογια επιχειρησεων που ειναι θηλια στο λαιμο για καθε μικρομεσαιο επιχειρηματια. Φυσικα υπαρχει και η κουτοπονηρια, αλλα ο κυριος παραγοντας ειναι αυτο που ανεφερα παραπανω. Οπως κι εσεις στη ζωη σας κανετε ενα σωρο περικοπες γιατι σας εχουν σκισει στις φορολογιες, το ιδιο συμβαινει και στις επιχειρησεις. Απλα στο σπιτι σας δεν θα βγει το καλοριφερ να σου πει μου κοψες το πετρελαιο και αναβεις σομπα, ενω στηνεργασια συνηθιζεται ο εργαζομενος να βριζει τον εργοδοτη για ολα, οτιδηποτε. Ειναι κι αυτο ενα κληροδοτημα του πολυ καλου συνδικαλισμου που γνωρισε η χωρα μας τις τελευταιες δεκαετιες.

Συμφωνώ απόλυτα για την φορολογία.Και πριν την κρίση όμως δεν είδα εργοδότη να ασφαλίζει εργαζόμενο.Επρεπε να έρθει ο φόβος του προστίμου για να γίνει το αυτονόητο?Κακά τα ψέματα,αν είσαι στην δούλεψη τουβ άλλου μπορεί να κάνει ο,τι γουστάρει ειδικά τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Να ελεγες η ρευστοτητα στην αγορα, η μειωση στην καταναλωση , τα χαρατσια ενταξει.Ποσο ειναι η απαραδεκτη φορολογια ? Στον μεσο ευρωπαικο ορο δεν ειναι ? Ναι δεν φταιει η πολιτικη λιτοτητας, φταει το οτι ο Μπαρμπαμυτουσης με τα πιτογυρα και τις μπουκαλολεδουδα δεν φορολογειται ως πολυεθνικος κολοσσος

Δημοσ.

Απιστευτο ρε φιλε τι 20 ευρω

Μακρια

2 ευρω την ωρα ελεος

Ας το δουλεψει μονος του αν δεν εχει δουλεια..

Γιατι δεν ψαχνεις σερβιτορος που σιγουρα θα βρεις 30ευρω μεροκαματο + ασφαλιση + πουρμπουαρ?

Δημοσ.

Δεν θα το αναλυσω πολυ γιατι μπαινουμε και σε λογιστικα θεματα. Σχετικα με το ερωτημα σου, ενα απλουστατο παραδειγμα: ΦΠΑ 23% . Που αν το συνδυασεις με τη μειωση του κατα κεφαλην εισοδηματος αλλα και την αυξηση ολων των φορων κλπ, καταλαβαινεις τι περιθωριο κερδους μενει στις επιχειρησεις.

Παντως οχι, ασφαλειες, φπα, πετρελαιο, ρευμα κλπ, δεν εντασσουν τα εξοδα των ελληνικων επιχειρησεων κοντα στον μεσο ευρωπαικο ορο. Πληρωνουν κι αυτες απειρα τσαμπα γ@μησιατικα γιαυτο εκτιμω οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις και οι ιδιοι οι επιχειρηματιες παλευουν για επιβιωση, ενω πολυ λιγοτερες ειναι οι περιπτωσεις κουτοπονηρων που προσφερουν ελαχιστα για να κερδισουν πολλα. Εκτος βεβαια απο ορισμενες τρανταχτες περιπτωσεις που κανουν μπαμ.

Δημοσ.

Απιστευτο ρε φιλε τι 20 ευρω

Μακρια

2 ευρω την ωρα ελεος

Ας το δουλεψει μονος του αν δεν εχει δουλεια..

Γιατι δεν ψαχνεις σερβιτορος που σιγουρα θα βρεις 30ευρω μεροκαματο + ασφαλιση + πουρμπουαρ?

Φιλε,ευτυχώς λέω που δεν το έχω ανάγκη γι'αυτό και αρνήθηκα.Αλλά με έβαλε σε σκέψεις κια ήθελα να ακούσω γνώμες για να δώ μήπως πραγματικά πέσαμε τόσο κάτω σαν χώρα και δεν το πήρα χαμπάρι.Σε συζήτηση που είχα έλεγαν πάλι καλά είναι τέτοια εποχή και λέω τι σκατά γίνεται.

Δημοσ.

Δεν θα το αναλυσω πολυ γιατι μπαινουμε και σε λογιστικα θεματα. Σχετικα με το ερωτημα σου, ενα απλουστατο παραδειγμα: ΦΠΑ 23% . Που αν το συνδυασεις με τη μειωση του κατα κεφαλην εισοδηματος αλλα και την αυξηση ολων των φορων κλπ, καταλαβαινεις τι περιθωριο κερδους μενει στις επιχειρησεις.

Παντως οχι, ασφαλειες, φπα, πετρελαιο, ρευμα κλπ, δεν εντασσουν τα εξοδα των ελληνικων επιχειρησεων κοντα στον μεσο ευρωπαικο ορο. Πληρωνουν κι αυτες τσαμπα γ@μησιατικα γιαυτο εκτιμω οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις και οι ιδιοι οι επιχειρηματιες παλευουν για επιβιωση, ενω πολυ λιγοτερες ειναι οι περιπτωσεις κουτοπονηρων που προσφερουν ελαχιστα για να κερδισουν πολλα. Εκτος βεβαια απο ορισμενες τρανταχτες περιπτωσεις που κανουν μπαμ.

Συγκινητικο.Που να εκοβαν και αποδειξεις τοσα χρονια δηλαδη..

• Like 2
Δημοσ.

Δεν με ενδιαφερει να σε συγκινησω, ουτε καν να σε πεισω. Εργαζομαι εξωτερικο και δεν εχω κανενα συμφερον ουτε να στηριξω Ελληνες τυχοδιωκτες επιχειρηματιες, αλλα ουτε και να ανοιξω τα ματια τυπων με μπολιασμενο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ συνδικαλιστικο DNA των δεκαετιων 80-90. Για να μην το ταλαιπωρουμε και πολυ λοιπον, οπως πολυ ευστοχα (και ευκολα) λετε ¨ας το κλεισει το μαγαζι του αν δεν μπορει να δινει νορμαλ μισθο, ασφαλιση κλπ¨ ετσι κι εγω με την ιδια λογικη σας πεταω ¨ας πατε εξωτερικο να ψαξετε δουλεια αμα σας χαλανε οι Ελληνες εργοδοτες¨. Και πατσισαμε με τα γκοσου επιχειρηματα. Καλη συνεχεια και καλη τυχη ΚΥΡΙΩΣ.

• Like 1
Δημοσ.

Να ηταν κρατικες επιχειρησεις να ελεγες για τον κακο συνδικαλισμο.Που ανακαλυψες συνδικαλισμο στις μικρες  ιδιωτικες επιχειρησεις ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...