Derrida Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Οτι ειπα και στον liopyr που σου κανει likes. Post σαν το απο πανω ειναι ο λογος που συνεχιζω να μην δινω λινκς απο το γεγονος οτι οσα ειπα προτεινονται επισημως ως μετρα-προτροπες απο κρατη της ΕΕ. Ειναι απολαυστικοτατο να βλεπω παραληρηματα σαν το απο πανω οπου: Α. Κανει παρελαση η ημιμαθεια (αν οχι αμαθεια) για πραγματα που συμβαινουν διπλα σας και δεν εχετε παρει πρεφα, γιατι ειστε κλεισμενοι στην ιδεολογικη σας γυαλα. Β. Σε συνδυασμο με το απο πανω να φτανετε να μου βαζετε λογια που δεν ειπα, να αλλαζετε αυτα που ειπα για να καταληξετε να με χαρακτηριζετε ή να μου προσδιδετε συμπερασματα στα οποια δεν κατεληξα πουθενα. *Εξαλλου και links να δωσω, που θα δειξω οτι αυτες οι "νεοναζιστικες αποψεις μου" δεν ειναι δικες μου αλλα ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, τοτε θα παμε στο οτι ειναι νεοναζι το ταδε κρατος, αρα ενα και το αυτο. Μηδεν συζητηση επι της ουσιας, μονο απαξιωτικοι χαρακτηρισμοι και αυταρχισμος εναντιον αυτου που ΚΑΙ ΚΑΛΑ μπηκαμε να αντικρουσουμε τις αποψεις. Και το τρολλοαριστερισμα (sic) καλα κρατει. Ειπαμε, ξερω καλυτερα απο σενα και τον liopyr το αριστεριστικο γαιτανακι. Τελος, το αν εχω δουλεψει ή οχι, εκτος του οτι δε σε αφορα (ω δουλευταρα δια της εις ατοπον απαγωγης βεβαιως-βεβαιως), δεν νομιζω οτι αφορα και κανεναν αλλον. Πανω απ'ολα δεν προσδιδει δυναμη στα "επιχειρηματα" σου. Θεωρησε παντως οτι δεν εχω δουλεψει/δεν δουλευω για 2 λογους: Α. Γιατι ποσως με ενδιαφερει να μπω στη διαδικασια να εξηγηθω για το ποιος ειμαι/τι ειμαι και τι κανω στον καθε randoma ενος φορουμ που χωρις να με ξερει βγαζει συμπερασματα και Β. Ενισχυει θεαματικα το ολο πακετο ημιμαθειας - εριστικοτητας - αυταρχικοτητας στις αποψεις σου/σας (αυτα τα 3 πανε πακετο συνηθως οταν προυπαρχει το 1ο-που εν προκειμενω προυπαρχει) και αν μη τι αλλο το κανει πιο διασκεδαστικο για εναν τριτο παρατηρητη (θεωρησε εμενα ως τετοιο ασχετα αν μπαινω στη διαδικασια να απανταω στα παραληρηματα δηθενικης και υποκριτικης επαναστασης ή οτιδηποτε αλλο νομιζετε οτι κανετε με το να με χαρακτηριζετε ναζιστη ξανα και ξανα). Τα περαστικα τελειωσαν. Συνεχιστε ειναι η επομενη προτροπη μου Keep on. Καλά το πας εφόσον το απολαμβάνεις.Θα μου εξηγήσεις όμως γιατί το γεγονός ότι προτείνονται επισήμως απο την ΕΕ αυτόματα δεν τα κάνει ρατσιστικά. Τι είναι η ΕΕ ας πούμε; Εύκολο το δεν είναι δική μου άποψη... Εσύ πάντως μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα και να κρίνεις έτσι με το κιλό... Δεν είπα δεν έχεις δουλέψει. Αλλά η διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω δουλέψει για 20€. Και άσε με έμενα τον επαναστάτη του πληκτρολογίου να πληκτρολογώ. Και για σένα... Μέχρι να θιχτούν και τα δικά σου συμφέροντα και μας συνοδεύσεις. PS: Αν μετά τα περαστικά γίνω εσύ, τότε καλύτερα να πεθάνω άρρωστος, ανασφάλιστος... γιατι ειναι ρατσιστικο? οπως μια μανα κοιταει να ταισει πρωτα τα παιδια της και μετα τα ξενα ετσι πρεπει και μια χωρα να ταισει πρωτα τους πολιτες της και μετα αν περισεψει τιποτα ταιζει και τους ξενους Προφανώς οι αλλοδαποί δεν θεωρούνται πολίτες μιας χώρας... Παράσιτα ίσως; Ε δεν είμαι και τόσο σίγουρος πως, αυτή η μάνα που εννοείς θα τάϊζε ποτέ κανένα ξένο παιδί... σε αυτο συμφωνω εγω ενοω τους λαθρομεταναστες απο την στιγμη που καπιος αλλοδαπος ειναι τυπικος και προσφερει με τον φορο του φυσικα δικαιουται και να λαβει απο το κρατοςΝόμος υπάρχει. Για όλους. Αν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία της πρόσληψης, ασφάλισης κτλ, ο εργοδότης είναι παράνομος. Είτε πρόκειται για "ακριβό έλληνα" ή "φθηνό αλλοδαπό".
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 blah blah blah, YΓ. πλεον ξερουμε και τις μισθοδοσιες μου σε παρελθον και παρον ΙΚΑ εσυ? Εφορια εσυ?
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Το οτι τα πράγματα είναι χάλια είναι δεδομένο. Τις εισφορές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ θα μπορούσε το κράτος να τις μειώσεις. Όσο για τον φίλο που είπε πολλά πόστ ποιό πρίν, γίνε και εσύ αφεντικό και θα καταλάβεις. Του απαντώ όχι. Προτιμώ τα 20ευρώ ή και την ανεργεία. Όσο θα ξέρω οτι για να ανοίξω επιχείρηση πρέπει να βρώ κανένα 2500άρι χιλιάδες ευρώ μονο για τον ΟΑΕΕ τέλος επιτιδεύματος και χώρια πολλά άλλα λεφτά για ενοίκιο έξοδα λογιστή λειτουργικά και πάγια έξοδα ΔΕΗ δημοτικός φόρος κτλπ. Βάλε και φόρο 26% από το 1ο ευρώ τζίρου που πέρασε για φέτος. Υγειής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει, μόνο επιχειρηματικότητα της λαμογιάς της κλεψιάς και της κουτοπονηριάς. 1
celt3 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Το θέμα είναι ότι βλέπουμε τα πράγματα μόνο από την μία πλευρά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από την πλευρά του εργαζόμενου που τον εκμεταλλεύονται και του δίνουν μόνο 20€ αμοιβή. Κατηγορούμε τον κάθε επιχειρηματία με το επιχείρημα "στις καλές εποχές τι έκανε? Δεν έκανε μια καλή διαχείριση για να μπορεί τώρα να πληρώνει το τεβε του και τους υπαλλήλους του σωστά". Αυτοί που το λένε όμως, αναρωτήθηκαν τι κάνανε οι ίδιοι στις "καλές" εποχές? Τότε που το να βρεις δουλειά με 800-1000€ θεωρούνταν φυσιολογικό και σχετικά εύκολο? Βελτιώθηκαν κάπου? Εξειδικεύτηκαν σε κάτι? Ψάχτηκαν λίγο παραπέρα να αποκτήσουν κάποια παραπάνω προσόντα από τους υπόλοιπους ή απλά επαναπαύτηκαν, βολεύτηκαν και θεωρούσανε το 1000αρικο σίγουρο κοιτώντας μόνο την καλοπέρασή τους? Τώρα που δυστυχώς οι εποχές άλλαξαν, οι δουλειές είναι λιγότερες, οι απαιτήσεις μεγαλύτερες και οι μισθοί χαμηλότεροι...Είναι σκληρό, αλλά αυτός που δούλεψε, απέκτησε γνώσεις, προσόντα και εξειδίκευση μπορεί να απευθυνθεί σε μια παγκόσμια αγορά και αν πραγματικά αξίζει να πάρει αυτό που ζητάει. Αυτός που τα κυριότερα προσόντα του είναι το ότι "είναι καλό παιδί, φιλότιμο και δεν θα σε κλεψει" (αυτός και άλλα 3-4εκ με αυτά τα προσόντα...) και η ακτίνα αναζήτησης εργασίας φτάνει μέχρι το σουβλατζίδικο της γειτονιάς, θα πει όχι μια φορά στα 20€, όχι και τη 2η, ε μετά θα αναγκαστεί να πάρει 15€ και να πει κι ευχαριστώ... Αγαπητέ συμφορουμίτη,αν διάβασες το thread μιλάμε για ανειδίκευτους εργάτες ή φοιτητές ουσιαστικά που θέλουν χαρτζιλίκι γι'αυτό και αναφερόμαστε στον βασικό μισθό και λέμε οτι σε μια πολιτισμένη χώρα θα έπρεπε και ο ανειδίκευτος να παίρνει έναν μισθό που θα του επιτρέπει αν μη τι άλλο να φάει.Οπως επίσης προανέφερα μόλις πήρα το πτυχίο και δεν δέχτηκα την δουλεια για το χαρτζιλίκι,άνοιξα το θέμα όμως για αυτόν που θα την δεχτεί γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. 1
MovingShadow Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Το οτι τα πράγματα είναι χάλια είναι δεδομένο. Τις εισφορές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ θα μπορούσε το κράτος να τις μειώσεις. Όσο για τον φίλο που είπε πολλά πόστ ποιό πρίν, γίνε και εσύ αφεντικό και θα καταλάβεις. Του απαντώ όχι. Προτιμώ τα 20ευρώ ή και την ανεργεία. Όσο θα ξέρω οτι για να ανοίξω επιχείρηση πρέπει να βρώ κανένα 2500άρι χιλιάδες ευρώ μονο για τον ΟΑΕΕ τέλος επιτιδεύματος και χώρια πολλά άλλα λεφτά για ενοίκιο έξοδα λογιστή λειτουργικά και πάγια έξοδα ΔΕΗ δημοτικός φόρος κτλπ. Βάλε και φόρο 26% από το 1ο ευρώ τζίρου που πέρασε για φέτος. Υγειής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει, μόνο επιχειρηματικότητα της λαμογιάς της κλεψιάς και της κουτοπονηριάς. φιλαράκι δεν κλαίγομαι....αλλά αδικείς όσους προσπαθούμε να είμαστε σωστοί! Απο την πρώτη μέρα ήμουνα προσγειωμένος , και άνοιξα την επιχέιρηση τέλος του 13. Πάω καλά , αλλά αυτό έχει να κάνει με προσεχτικο bussiness plan και με χτίσιμο τουβλο τούβλο απο μένα. Το θέμα είναι ότι πχ , θα ήθελα να έχω μαι γραμματέα , αλλά τα 586 Ευρώ παραπάνω - Με ΙΚΑ 800 , και δεν μπορώ να την πάρω. Θα ήθελα να πληρώνω παραπάνω τους δύο εργαζομένους μου , και πάλι δεν μπορώ! Έχω έξοδα κάθε μήνα ( μαζί με μισθοδοσία και ΙΚΑ) 2,5 χιλιάρικα τον μήνα. Και εντάξει , εγώ τα βγάζω , με δυσκολία αλλά την βγάζω...μέχρι στιγμής φυτοζωω , βγάζει μόνο έξοδα. Μηδέν προσωπικά έσοδα , κάτι να βάλω στην μπάντα. Οπότε ένα συβλατζίδικο , με 2 εργαζομένους , θα έχει το λιγότερο 2,5 χιλιάρικα έξοδα , + τα υλικά και τους γύρους και τα σουβλάκια και και και και και.....θα φτάνει 3.200-3500 τον μήνα. Και σήμερα ΔΕΝ βγαίνει εύκολα αυτό ! Απο σουβλατζίδικο! Κάποτε ναι , σήμερα ΌΧΙ ! Οι εμπορικές εταιρίες , τα ψιλοβγάζουνε , αλλά μια καφετέρια δεν τα βγάζει εύκολα. Ένα ρουχάδικο κάποτε τα εβγαζε * 6-7 , σήμερα δεν τα βγάζει. Οπότε , δεν συνηγορώ τους γύρω μου , απλά ζητάω να καταλάβαιτε ότι κάποιοι εργοδότες απλά ΔΕΝ μπορούνε. Οπότε , πιάστε δουλειά για να βολιδοσκοπήσετε , και αν δείτε ότι βγάζει πολλά , και δεν σας βάζει ΙΚΑ , πουλέψτε την , απλά ΥΓ : Ξεχνάμε και κάτι , πολλές επιχειρήσεις έχουνε και δάνεια απο παλιά , όσες είναι 7-10 χρόνια πριν , οπότε βάλε 1000 Ευρώ +
zio10 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Αγαπητέ συμφορουμίτη,αν διάβασες το thread μιλάμε για ανειδίκευτους εργάτες ή φοιτητές ουσιαστικά που θέλουν χαρτζιλίκι γι'αυτό και αναφερόμαστε στον βασικό μισθό και λέμε οτι σε μια πολιτισμένη χώρα θα έπρεπε και ο ανειδίκευτος να παίρνει έναν μισθό που θα του επιτρέπει αν μη τι άλλο να φάει.Οπως επίσης προανέφερα μόλις πήρα το πτυχίο και δεν δέχτηκα την δουλεια για το χαρτζιλίκι,άνοιξα το θέμα όμως για αυτόν που θα την δεχτεί γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Απλά έθεσα ένα θέμα ακόμα αφού είδα ότι η συζήτηση πήγε γενικά στα εργασιακά...
aris1986 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Οπότε , δεν συνηγορώ τους γύρω μου , απλά ζητάω να καταλάβετε ότι κάποιοι εργοδότες απλά ΔΕΝ μπορούνε. Το πιο σωστό απ' ολα που ακουστηκαν. Απλα πρέπει να φυγει σε μερικούς το ψώνιο, το κόμπλεξ όπως θες πες το, του "έχων" μαγαζί. Όποιος δεν μπορει να πληρώνει εργαζόμενους ας παει να δουλέψει χαμάλης και αυτός και να κρατήσει τα λεφτα στην ακρη που χε για να ανοιξει μαγαζι.
παπι Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Οπότε , δεν συνηγορώ τους γύρω μου , απλά ζητάω να καταλάβαιτε ότι κάποιοι εργοδότες απλά ΔΕΝ μπορούνε. Οπότε , πιάστε δουλειά για να βολιδοσκοπήσετε , και αν δείτε ότι βγάζει πολλά , και δεν σας βάζει ΙΚΑ , πουλέψτε την , απλά ΥΓ : Ξεχνάμε και κάτι , πολλές επιχειρήσεις έχουνε και δάνεια απο παλιά , όσες είναι 7-10 χρόνια πριν , οπότε βάλε 1000 Ευρώ + Εαν δεν μπορουν τοτε Δε μας φτανουν οι ΔΥ της τελευταιας ευκαιριας, εχουμε και τους επιχειρηματιες της τελευταιας ευκαιριας.. 2
bluesattack Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Το θέμα είναι ότι βλέπουμε τα πράγματα μόνο από την μία πλευρά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από την πλευρά του εργαζόμενου που τον εκμεταλλεύονται και του δίνουν μόνο 20€ αμοιβή. Κατηγορούμε τον κάθε επιχειρηματία με το επιχείρημα "στις καλές εποχές τι έκανε? Δεν έκανε μια καλή διαχείριση για να μπορεί τώρα να πληρώνει το τεβε του και τους υπαλλήλους του σωστά". Αυτοί που το λένε όμως, αναρωτήθηκαν τι κάνανε οι ίδιοι στις "καλές" εποχές? Τότε που το να βρεις δουλειά με 800-1000€ θεωρούνταν φυσιολογικό και σχετικά εύκολο? Βελτιώθηκαν κάπου? Εξειδικεύτηκαν σε κάτι? Ψάχτηκαν λίγο παραπέρα να αποκτήσουν κάποια παραπάνω προσόντα από τους υπόλοιπους ή απλά επαναπαύτηκαν, βολεύτηκαν και θεωρούσανε το 1000αρικο σίγουρο κοιτώντας μόνο την καλοπέρασή τους? Τώρα που δυστυχώς οι εποχές άλλαξαν, οι δουλειές είναι λιγότερες, οι απαιτήσεις μεγαλύτερες και οι μισθοί χαμηλότεροι...Είναι σκληρό, αλλά αυτός που δούλεψε, απέκτησε γνώσεις, προσόντα και εξειδίκευση μπορεί να απευθυνθεί σε μια παγκόσμια αγορά και αν πραγματικά αξίζει να πάρει αυτό που ζητάει. Αυτός που τα κυριότερα προσόντα του είναι το ότι "είναι καλό παιδί, φιλότιμο και δεν θα σε κλεψει" (αυτός και άλλα 3-4εκ με αυτά τα προσόντα...) και η ακτίνα αναζήτησης εργασίας φτάνει μέχρι το σουβλατζίδικο της γειτονιάς, θα πει όχι μια φορά στα 20€, όχι και τη 2η, ε μετά θα αναγκαστεί να πάρει 15€ και να πει κι ευχαριστώ... Ενα μεγαλο μερος των ανεργων ειναι πτυχιουχοι.Το οτι η ''παγκοσμια'' αγορα δεν μπορει να απορροφησει 1.5 εκ ανεργων δεν σημαινει οτι δεν προσπαθησαν αρκετα για ''αυτοβελτιωση''.Και ποια αυτοβελτιωση ,μεσα σε μερικα χρονια εφθασε η ανεργια 28 % ,η αυτοβελτιωση φταει ? ps.Η πολυεθνικη εταιρεια χρειαζεται και ανειδικευτους για να λειτουργησει,ωστςε να εχουν δουλεια οι ειδικευμενοι,δεν ξερω αν σοκαρει η αποκαλυψη μου (εκτος αν μιλαμε για υπηρεσιες)
TEOKOS Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Η πολυεθνική εταιρεία όπως και το υπάρχον οικονομικό μοντέλο έχει ξεφύγει. Η παραγωγή έχει γεωμετρικά αυξηθεί όπως βέβαια και ο πλούτος. Οι μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ορθοποδήσουν γιατί έτσι πρέπει. Υπήρχε σχεδιασμός για αυτήν την κατάληξη. Και αυτό δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας και επιστημονική φαντασία. Καλό κουράγιο στους νέους και σε αυτά που έρχονται 1
bluesattack Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δηλαδη σε εμας προβλημα ειναι αυξημενη παραγωγη ? Εδω φευγουν κιολας εταιρειες. Η το προβλημα ηταν οτι η παραγωγη καλειται να θρεψει 1 εκ σχεδον δημοσιων υπαλληλων (συνταξιουχων και μη ) ,ποσους συνταξιουχους του ιδιωτικου τομεα και ενα μεγαλο αριθμο μικρομεσαιων επιχειρησεων που δεν βασιστηκαν στην καινοτομια και την εξωστρεφεια παρα μονο στην εσωτερικη καταναλωση δηλαδη στις πιστωτικες καρτες των υπολοιπων Και για να μιλησω και εγω για...αυτοβελτιωσηΤι εγιναν τα ποταμια χρηματων που κυλουσαν τις καλες μερες στους μικρομεσαιους επιχειρηματιες ? Οι επιδοτησεις ? Επενδυσεις η μπουκαλολελουδα ?
TEOKOS Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Μην βλέπεις το δένδρο . Και ναι δένδρο είναι η Ελλαδίτσα μας μπροστά στο δάσος της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι το ψιλικατσίδικο της γειτονιάς που κλείνει γιατί το Carefour και οι θυγατρικές του ανοίγουν σε κάθε γειτονιά. Εκπαιδεύονται δούλοι στην αρχή παράνομα ,με 10 ευρώ και χωρίς ασφάλιση ,και στην συνέχεια μόνιμα και νόμιμα. Υπάρχει και το μαστίγιο ,τώρα λέγεται κάρτες ,δάνεια κ.λ.π ωραία.
παπι Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Παρε εναν καθρεπτη πρωτα, και μετα μαςλες για δεντρα και δασοι
bluesattack Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Μην βλέπεις το δένδρο . Και ναι δένδρο είναι η Ελλαδίτσα μας μπροστά στο δάσος της παγκόσμιας οικονομίας. Ε για την Ελλαδα μιλαμε,αμα ειναι πιασουμε τα προβληματα της ευρωζωνης ,το χρηματοπιστωτικο συστημα και την παγκοσμια οικονομια.. Υπαρχουν και νεες αναπτυσσομενες αγορες , υπερδυναμεις , τωρα αμα περιμενει κανεις απο το.. ατμομηχανη της ευρωζωνης (Γερμανια) να κανει σχεδιο 'Μαρσαλ' για τους Νοτιους..υποψιαζομαι οτι θα περιμενει αρκετα
TEOKOS Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Παρε εναν καθρεπτη πρωτα, και μετα μαςλες για δεντρα και δασοιΑλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η επιθετικότητα σου.... Ε για την Ελλαδα μιλαμε,αμα ειναι πιασουμε τα προβληματα της ευρωζωνης ,το χρηματοπιστωτικο συστημα και την παγκοσμια οικονομια.. Υπαρχουν και νεες αναπτυσσομενες αγορες , υπερδυναμεις , τωρα αμα περιμενει κανεις απο το.. ατμομηχανη της ευρωζωνης (Γερμανια) να κανει σχεδιο 'Μαρσαλ' για τους Νοτιους..υποψιαζομαι οτι θα περιμενει αρκετα Μα αυτά είναι συνυφασμένα. Τέσπα καμιά Γερμανία η άλλη δύναμη δεν θα κάνει παρόμοιο σχέδιο για μας. Συγκεκριμένο σχέδιο ΑΛΛΟΥ είδους είχαν και έφτασαν ήδη στην ολοκλήρωση του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις