bluesattack Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Tελωσπαντων , τα περιβοητα μετρα δεν ειναι τιποτα αλλο παρα επιχορηγηση επιχειρησεων , με ενα ψιλοευχολογιο να απασχοληθει κυριως ντοπιο ανθρωπινο δυναμικο.Ε προφανως οταν η επιχορηγηση ειναι υψηλη , συμφερει να ειναι νομιμος ο εργοδοτης και να μην ρισκαρει με ανασφαλιστη (αλλοδαπη) εργασια.Η ..παγιδα ειναι οτι οι επιχορηγησεις θελουν λεφτα , ειτε απο τον κρατικο προυπολογισμο ειτε απο ευρωπαικα προγραμματα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Τα περιβοητα μετρα τα ανεφερα χοντρικα στο ποστ απο το οποιο χαρακτηριστικα ναζιστης απο τον ημιμαθη επαναστατη της παρεας
kage Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Νομιζω ημουν απολυτα ξεκαθαρος. Μαγαζι τρυπα που θα το δουλευει ενα ατομο (αντε δυο σε "δυσκολες" μερες) οποτε το τζιραρισμα μια χαρα παιζει το ρολο του σε σχεση με τα εξοδα. Εκτος και αν πιστευεις οτι για μια τρυπα κρεπαδικο τα 5-10κ τζιρος το μηνα ειναι λιγα ας πουμε... Προφανως εχεις μεινει μονο στο σερβις.Νοημα εχει ποσα περισευουν.-τα υπολοιπα δεν εχουν νοημα(ουτε τ.μ. ουτε ποσοι εργαζομενοι) Ποιος το κάνει αυτο; Ποιος ειναι χαϊβανι τοσο μεγαλο ωστε να πουλαει ενα προϊον μια υπηρεσία που να του δίνει 10 και να ξοδεύει 10+ για αναλώσιμα/εξοδα επιχειρησης; Ή να τα τρωει στα μπουζούκια ακομα και ετσι. Δηλαδη να μπαίνει μεσα... Και θα κρατάει τέτοια επιχείρηση; Θα έχει Θέλει και εργαζόμενο; Γι αυτο επιχειρηματικοτητα και Ελλαδα δεν παν μαζι. Μια καλαμαρακια στο 4 για τον κ.Αντωνοπουλος Ελληνοαμερικανο που ρθε να δει το χωριό του. χιλιαδες γιατι νομιζουν οτι θα αλλαξει η αγορα τον επομενο ή τον μεθεπομενο χρονο ή οτιδηποτε αλλο... μερικες εκατονταδες α.ε. ειναι αυτες που θελαν να μπουν στο αρθρο 99 Περίπου 400.00 ανασφάλιστοι στον ΟΑΕΕ Στο ΙΚΑ έχουν συνολικά μπει στη ρύθμιση 35.000 οφειλέτες σε σύνολο 300.000 αν βαλουμε και τσαυ κτλ σιγουρα πολυ πανω απο 1,5μυριο Οι μισές οικογένειες στην Ελλάδα επιβίωσαν με λιγότερα από 800€ το μήνα το 2012 μισο μυριο χωρις ρευμα. ας βρουνε και ποσοι πεθαινουν γιατι δεν εχουν λεφτα να παρουν φαρμακα ή να κανουν εξετασεις... τελος μιας και το ανεφερε μην γινεστε θυματα media ποιος χεζει την μειωση 4% οταν απο το 2008 κ μετα εχουν κανει αυξησεις στις ασφαλιστικες εισφορες 4 φορες εως και 60%? Επεξ/σία 7 Απριλίου 2014 από kage
forgotten Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 οταν ημουν φοιτητης δουλευα σε ενα συνοικιακο internet cafe γυρω στα 700 μαυρα κλασσικα νυκτερινη βαρδια 5νθημερο ,οταν επεστρεψα απο το πρωτο μου πτυχιο ,στις μετεπειτα εργασιες μου ειχα σχετικα καλη αμοιβη μεχρι που αρχισαν τα ωραια στη τελευταια μου δουλεια που ημουν cinema manager ,που εγω την οργανωσα απο την εναρξη της στους 3 μηνες ηρθε ο γενικος διευθυντης να μου πει οτι πρεπει να δουλεψω 50ωρα με μισθο 4.25 την ωρα αλλιως δεν βγαινει,το θεμα ηταν οτι εγω ως υπευθυνος του cinema στο πολυκεντρο ηξερα και τι χρηματα ειχαμε και τι κοστα μια και ολα περνουσαν απο μενα ,του πα απλα οτι εγω προσληφθηκα με αυτο το μισθο(1100) και 44 ωρες και αν δεν μπορουν να μου παρεχουν οτι θελω αποχωρω ,το αποτελεσμα με ειρωνια ο γενικος να μου λεει να παω στο καλο και βρισκει και αλλους με περισοτερα προσοντα για την θεση ,φευγω και σε 5 μηνες απολυεται απο τον ιδιοκτητη ο γενικος και ο ιδιοκτητης του κτηριου με επερνε να αναλαβω το ποστο αλλα πλεον ειχα ξεκινησει το δευτερο πτυχιο. πιστευω οτι καποιος πρεπει να διεκδικει οτι αξιζει γιατι στην αγορα εργασιας αν δεν πας με αξιωσεις δεν εχεις ελπιδα για να ορθοποδησεις ,απλα πρεπει να εισαι σταρατος με ολους και να μην εχεις αμφιβολιες για το τι θες ,just my 2cent 4
liopyr Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Τα περιβοητα μετρα τα ανεφερα χοντρικα στο ποστ απο το οποιο χαρακτηριστικα ναζιστης απο τον ημιμαθη επαναστατη της παρεας Τα περιβόητα μέτρα που ανέφερες κάνουν διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες, άρα είναι εξ'ορισμού ρατσιστικά, από όποιον και αν ισχυρίζεσαι πως προωθούνται. Deal with it. Και κόψε τους χαρακτηρισμούς, το παίξαμε αυτό το παιχνιδάκι, πάλιωσε δεν έχει πλάκα. Δεν ξέρεις ούτε ποιος είμαι, ούτε τι κάνω.
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 MiDi σε ποια χώρα συμβαίνει αυτό που γράφεις;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Τα περιβόητα μέτρα που ανέφερες κάνουν διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες, άρα είναι εξ'ορισμού ρατσιστικά, από όποιον και αν ισχυρίζεσαι πως προωθούνται. Deal with it. Και κόψε τους χαρακτηρισμούς, το παίξαμε αυτό το παιχνιδάκι, πάλιωσε δεν έχει πλάκα. Δεν ξέρεις ούτε ποιος είμαι, ούτε τι κάνω. Βασικα εσυ εκανες all in στο thread με χαρακτηρισμους σε βαρος μου χωρις να με ξερεις και το συνεχιζες μεχρι το προηγουμενο σου ποστ. Που βασικα γραμενους εχω τους χαρακτηρισμους σου και το flame σου, αλλα αφου μετα απο 10 σελιδες θρεντ σκας σαν κομητης απτο πουθενα μονο για να παιξεις αυτο το παιχνιδακι, οφειλεις να εισαι ετοιμος στο counterflame που ενδεχομενως θα φας. Η θα μπαινεις πιο τσιλαρισμενος για να συζητησεις η δε θα γκρινιαζεις αν σου απαντανε αναλογως.
liopyr Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Εγώ χαρακτηρίζω αυτά που γράφεις, όχι αυτό που είσαι, που στην τελική δεν με απασχολεί καν.
lak10 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 γιατι ειναι ρατσιστικο? οπως μια μανα κοιταει να ταισει πρωτα τα παιδια της και μετα τα ξενα ετσι πρεπει και μια χωρα να ταισει πρωτα τους πολιτες της και μετα αν περισεψει τιποτα ταιζει και τους ξενους
MovingShadow Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 γιατι ειναι ρατσιστικο? οπως μια μανα κοιταει να ταισει πρωτα τα παιδια της και μετα τα ξενα ετσι πρεπει και μια χωρα να ταισει πρωτα τους πολιτες της και μετα αν περισεψει τιποτα ταιζει και τους ξενους Οποιος δουλέυει και φορολογείται στην Ελλάδα , πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση με οποιονδήποτε άλλον. Εκτός εάν εννοείς τους λαθρο , που κυκλοφορούνε στην Ομόνοια. Δεν υπάρχει πολίτης 1ης και 2ας τάξης , όποιος έχει τα παραπάνω κριτήρια , αντιμετωπίζεται δίκαια. Με χαρά είδα και στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ ανθρώπους μή-έλληνες , με χαροιποιεί γιατί πληρώνουνε το ΤΕΒΕ τους , και γιατί τους πληρώνουνε το ΙΚΑ τους! 1
lak10 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 σε αυτο συμφωνω εγω ενοω τους λαθρομεταναστες απο την στιγμη που καπιος αλλοδαπος ειναι τυπικος και προσφερει με τον φορο του φυσικα δικαιουται και να λαβει απο το κρατος
zio10 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Το θέμα είναι ότι βλέπουμε τα πράγματα μόνο από την μία πλευρά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από την πλευρά του εργαζόμενου που τον εκμεταλλεύονται και του δίνουν μόνο 20€ αμοιβή. Κατηγορούμε τον κάθε επιχειρηματία με το επιχείρημα "στις καλές εποχές τι έκανε? Δεν έκανε μια καλή διαχείριση για να μπορεί τώρα να πληρώνει το τεβε του και τους υπαλλήλους του σωστά". Αυτοί που το λένε όμως, αναρωτήθηκαν τι κάνανε οι ίδιοι στις "καλές" εποχές? Τότε που το να βρεις δουλειά με 800-1000€ θεωρούνταν φυσιολογικό και σχετικά εύκολο? Βελτιώθηκαν κάπου? Εξειδικεύτηκαν σε κάτι? Ψάχτηκαν λίγο παραπέρα να αποκτήσουν κάποια παραπάνω προσόντα από τους υπόλοιπους ή απλά επαναπαύτηκαν, βολεύτηκαν και θεωρούσανε το 1000αρικο σίγουρο κοιτώντας μόνο την καλοπέρασή τους? Τώρα που δυστυχώς οι εποχές άλλαξαν, οι δουλειές είναι λιγότερες, οι απαιτήσεις μεγαλύτερες και οι μισθοί χαμηλότεροι...Είναι σκληρό, αλλά αυτός που δούλεψε, απέκτησε γνώσεις, προσόντα και εξειδίκευση μπορεί να απευθυνθεί σε μια παγκόσμια αγορά και αν πραγματικά αξίζει να πάρει αυτό που ζητάει. Αυτός που τα κυριότερα προσόντα του είναι το ότι "είναι καλό παιδί, φιλότιμο και δεν θα σε κλεψει" (αυτός και άλλα 3-4εκ με αυτά τα προσόντα...) και η ακτίνα αναζήτησης εργασίας φτάνει μέχρι το σουβλατζίδικο της γειτονιάς, θα πει όχι μια φορά στα 20€, όχι και τη 2η, ε μετά θα αναγκαστεί να πάρει 15€ και να πει κι ευχαριστώ...
παπι Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Sorry ρε ψιλε, αλλα τα 20ε ειναι υπερ του επιχειρηματια;
Derrida Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Το έδαφος είχε προετοιμαστεί από καιρό. Δυστυχώς όταν έχεις ένα κράτος απών όλα αυτά τα χρόνια, να σιγοντάρει τους επιχειρηματίες, αυτά τα φαινόμενα θα είναι πλέον κανόνας. Και όσο μας φαίνονται "φυσιολογικοί" οι μισθοί-χαρτζιλίκια, θα αργήσουν να γίνουν εξαίρεση... Έχουμε περάσει πλέον στην εθελοντική εργασία για "απόκτηση εργασιακής πείρας". Μιλάμε για "εργοδότες" που δεν είναι ικανοί να πληρώσουν έναν μισθό των 500€. Αλλά πρέπει να επιδοτούνται μάλιστα. Γιατί όχι; Ας βάλουμε και περιορισμούς στην πρόσληψη αλλοδαπών, έτσι γιατί μας παίρνουν τις δουλειές. Και είναι και οι δύο ευχαριστημένοι. Ωραία πράγματα... Περαστικα και καλα μυαλα. Υγ.Το ερωτημα του bluesattack απαντηθηκε σε pm την ωρα που ρωτησε. Ο λογος , οτι ειναι παντα συναρπαστικο να στιγματιζετε και να χαρακτηριζετε ενα ατομο που προτεινει μετρα-κινητρα που ΑΠΛΩΣ εφαρμοζονται ετη τωρα, εντος ΕΕ, απλα επειδη ειστε κλεισμενοι στην επαναστατικο-δηθενο-ταχαμου-ουμανιστικη γυαλα σας και δεν εχετε ιδεα τι συμβαινει διπλα σας, οσο κι αν διατεινεστε οτι συμβαινει το αναποδο. Περαστικα. Ξεκίνησες με τον συνδικαλισμό και το πόσο έχει αλλοιώσει το DNA των εργαζομένων-σκλάβων. Τους απαξιώνεις μιλώντας για 2 χέρια/πόδια, δείχνοντας πόσο έχεις δουλέψει στην ζωή σου... Ακολουθεί η γκρίνια(!) για τα 20€ ενώ τα 10€ είναι ο κανόνας, για τώρα. Για να καταλήξεις, στην διάκριση μαύρος-σκλάβος/λευκός-σκλάβος και πως οι επιχειρήσεις που θα προβαίνουν σε αυτες πρέπει να επιβραβεύονται κιόλας. Αλλά πάνω απολα πρέπει να τονίσεις πως δεν είσαι ναζί, έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε... PS: Δώσε μου και μένα περαστικά, μήπως και νιώσεις καλύτερα. 2
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Οτι ειπα και στον liopyr που σου κανει likes.Post σαν το απο πανω ειναι ο λογος που συνεχιζω να μην δινω λινκς απο το γεγονος οτι οσα ειπα προτεινονται επισημως ως μετρα-προτροπες απο κρατη της ΕΕ.Ειναι απολαυστικοτατο να βλεπω παραληρηματα σαν το απο πανω οπου:Α. Κανει παρελαση η ημιμαθεια (αν οχι αμαθεια) για πραγματα που συμβαινουν διπλα σας και δεν εχετε παρει πρεφα, γιατι ειστε κλεισμενοι στην ιδεολογικη σας γυαλα.Β. Σε συνδυασμο με το απο πανω να φτανετε να μου βαζετε λογια που δεν ειπα, να αλλαζετε αυτα που ειπα για να καταληξετε να με χαρακτηριζετε ή να μου προσδιδετε συμπερασματα στα οποια δεν κατεληξα πουθενα.*Εξαλλου και links να δωσω, που θα δειξω οτι αυτες οι "νεοναζιστικες αποψεις μου" δεν ειναι δικες μου αλλα ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, τοτε θα παμε στο οτι ειναι νεοναζι το ταδε κρατος, αρα ενα και το αυτο. Μηδεν συζητηση επι της ουσιας, μονο απαξιωτικοι χαρακτηρισμοι και αυταρχισμος εναντιον αυτου που ΚΑΙ ΚΑΛΑ μπηκαμε να αντικρουσουμε τις αποψεις. Και το τρολαρισμα του ιδεολογου καλα κρατει. Ειπαμε, ξερω καλυτερα απο σενα και τον liopyr το αριστεριστικο γαιτανακι. Τελος, το αν εχω δουλεψει ή οχι, εκτος του οτι δε σε αφορα (ω δουλευταρα δια της εις ατοπον απαγωγης βεβαιως-βεβαιως), δεν νομιζω οτι αφορα και κανεναν αλλον. Πανω απ'ολα δεν προσδιδει δυναμη στα "επιχειρηματα" σου. Θεωρησε παντως οτι δεν εχω δουλεψει/δεν δουλευω για 2 λογους: Α. Γιατι ποσως με ενδιαφερει να μπω στη διαδικασια να εξηγηθω για το ποιος ειμαι/τι ειμαι και τι κανω στον καθε randoma ενος φορουμ που χωρις να με ξερει βγαζει συμπερασματα απ'το πληκτρολογιο του και Β. Ενισχυει θεαματικα το ολο πακετο ημιμαθειας - εριστικοτητας - αυταρχικοτητας στις αποψεις σου/σας (αυτα τα 3 πανε πακετο συνηθως οταν προυπαρχει το 1ο-που εν προκειμενω προυπαρχει) και αν μη τι αλλο το κανει πιο διασκεδαστικο για εναν τριτο παρατηρητη (θεωρησε εμενα ως τετοιο ασχετα αν μπαινω στη διαδικασια να απανταω στα παραληρηματα δηθενικης και υποκριτικης επαναστασης ή οτιδηποτε αλλο νομιζετε οτι κανετε με το να με χαρακτηριζετε ναζιστη ξανα και ξανα). Τα περαστικα τελειωσαν. Συνεχιστε ειναι η επομενη προτροπη μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις