comfuzio Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Καλησπέρα στο forum! Βλέπω και άλλα θέματα με το συγκεκριμένο adsl2+ router αλλά δεν είδα κάτι με το πρόβλημα που έχω. Το έχω λοιπόν το routerάκι 3 βδομάδες. Τις 2 πρώτες τα πάντα ήταν υπέροχα, ipv6, network storage, καλές ταχύτητες στα downloads κτλ. Από την Δευτέρα όμως στα ξαφνικά το router κολλάει. Κολλάει όταν κατεβάζω torrents μετά από 3-4 λεπτά 100%!!! Κολλάει και όταν είναι idle το βράδυ που κοιμάμαι. Έκανα disable τα πάντα και το έχω τώρα ως σκέτο adsl modem-router αλλά και πάλι κολλάει. Έκανα factory reset και setup πάλι μόνο ως adsl modem-router αλλά και πάλι το πρόβλημα παραμένει. Πήρα την forthnet και ζήτησα τυπικά να κάνουν ένα reset το adsl port και πάλι όμως το router κολλάει. Από θερμοκρασίες με το χέρι που το ελέγχω δεν είναι ζεστό είναι μια ιδέα πιο ζεστό από το δωμάτιο οπότε δεν νομίζω να είναι θέμα υπερθέρμανσης. Επίσης και με τα services όλα κλειστά δεν νομίζω να είναι και overloaded. Καμιά ιδέα; Να το πάω πίσω στο e-shop? Αν ζητήσω αντικατάσταση υπάρχει κάποιο άλλο routerάκι στα ίδια χρήματα ή λίγο πιο πάνω με GB ethernet και τόσο καλό wifi όσο αυτό; (από e-shop πάντα) Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 για αρχη κανε firmware update μηπως και στρωσει.
comfuzio Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Έχω το latest από tp-link από την πρώτη μέρα που το πήρα...από forthnet μου λένε να το επιστρέψω στο e-shop και να μου δώσουν άλλο
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι αλλο αν λες οτι κολλαει.τωρα βεβαια καλη υπομονη με το eshop.εκτος αν φταιεει κατι με το Pc.οταν λες κολλαει πρεπει να το κανεις Reboot για να ξαναμπεις ιντερνετ ?επισης οταν κολλαει μπορεις να μπεις στο interface του ρουτερ?κανε μερικες δοκιμες για να δεις.αν εχεις και αλλο pc δοκιμασε και με εκεινο. 1
comfuzio Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Όταν κολλήσει πρέπει να το κάνω power off και μετά on δεν απαντάει το interface ούτε από το main pc μου (static ip) ούτε από το laptop (wifi DHCP) ούτε από τα Android (Nexus 4 & 7) αλλά και από ότι μου είπε και ο τυπάς από την forthnet ούτε στο wan απαντάει, τα λαμπάκια όμως παίζουν κανονικά σαν να μην έχει κολλήσει. Το άλλο που μου είπε είναι ότι όταν κολλάει στέλνει πάλι login ενώ είναι ήδη connected. Τώρα για το e-shop γιατί να μου το αργήσουν; ούτε μήνα δεν το έχω...
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Όταν κολλήσει πρέπει να το κάνω power off και μετά on δεν απαντάει το interface ούτε από το main pc μου (static ip) ούτε από το laptop (wifi DHCP) ούτε από τα Android (Nexus 4 & 7) αλλά και από ότι μου είπε και ο τυπάς από την forthnet ούτε στο wan απαντάει, τα λαμπάκια όμως παίζουν κανονικά σαν να μην έχει κολλήσει. Το άλλο που μου είπε είναι ότι όταν κολλάει στέλνει πάλι login ενώ είναι ήδη connected. Τώρα για το e-shop γιατί να μου το αργήσουν; ούτε μήνα δεν το έχω... ε τοτε σιγουρα προβλημα του ρουτερ.το eshop δεν φημιζεται για το service του για αυτο το λεω .ασχετα αν το εχεις μηνα.συν οτι το πιο πιθανο ειναι να σου δωσουν το ιδιο και αμα δεν εχουν να σε βαλουν να περιμενεις για να ερθει.ειναι λιγο χαλια σε θεματα warranty δυστυχως.καλα το wan μπορει να μην απανταει επειδη ειναι κομμενο το Ping μεσα απο το ρουτερ.το οτι στελνει ξανα Login μπορει να ειναι μετα απο πολυ γρηγορο disconnect που εκανε οποτε απο τον radius μπορει να μην εχει πεσει ενω το ρουτερ ξαναπροσπαθει να ξανασυνδεθει.anyway.Λεπτομερειες.
comfuzio Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Κάποιο άλλο router που να έχει παρόμοια specs (vdsl support, gb ethernet, δυνατό wifi) σε κοντινή τιμή υπάρχει; Για να τους πω ότι το εξάντλησα το θέμα και να μου το αλλάξουν με κάτι που τουλάχιστον να κάνει την δουλειά που το πήρα
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Κάποιο άλλο router που να έχει παρόμοια specs (vdsl support, gb ethernet, δυνατό wifi) σε κοντινή τιμή υπάρχει; Για να τους πω ότι το εξάντλησα το θέμα και να μου το αλλάξουν με κάτι που τουλάχιστον να κάνει την δουλειά που το πήρα αν και το eshop θα στο αλλαξει με το ιδιο το πιο πιθανο εν τουτοις κοιτα να δεις αν δινουν καποιο αλλο.δεν υπαρχουν πολλα που να ειναι vdsl αλλωστε.απο εκει και περα εφοσον επαιζε μια χαρα το ρουτερ στην αρχη απλα πιστευω οτι κατι επαθε οποτε δεν πιστευω οτι με το νεο θα εχεις τα ιδια θεματα. 1
comfuzio Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μίλησα και με tp-link και μου είπαν να ζητήσω αντικατάσταση. Παράξενο πάντως που χάλασε γιατί το έχω πάνω σε πολύπριζο ασφαλείας και με φίλτρο προστασίας της γραμμής χώρια ότι δεν είχαμε διακοπές ρεύματος ή κακοκαιρία. Anyway ευχαριστώ πολύ Poulinos!!
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 μπορει να ετυχε δεν σημαινει οτι φταιει το ρευμα.επισης αυτο ηταν το επομενο που θα σου ελεγα.αν σου πουν τιποτα παραξενο απο το eshop δειξτους την συνομιλια με την tp link.
comfuzio Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Μετά από ολιγόλεπτη επικοινωνία με το e-shop σήμερα θα μου το αλλάξουν με νέο ίδιο αλλά μου είπαν ότι σε αυτούς από την Πέμπτη που το έχουν δεν έκανε κανένα πρόβλημα και ότι άμα πάρω το καινούριο θα έχω πρόβλημα πάλι αλλά δεν θα μου το αλλάξουν 2η φορά. Το συμπέρασμα του τεχνικού είναι ότι φταίει κάτι από την πλευρά μου...τώρα εγώ δεν είμαι άσχετος από δίκτυα και adsl και έκανα ότι μπορεί να γίνει από την πλευρά του χρήστη, συν επικοινωνία με την forthnet όπου δοκιμάσαμε διάφορα και πρόβλημα από την πλευρά μου δεν βρήκαμε. Ούτε το thomson αλλά ούτε και ένα πιο παλιό asus μου κολλάνε σαν συσκευές ούτε πέφτει ποτέ η γραμμή μου. Μόνο από διακοπή ρεύματος πέφτει. Σε περίπτωση που μετά από 1 μήνα έχω πάλι θέμα με το καινούριο τι μπορώ να κάνω που μου είπαν ότι δεν θα μου το αλλάξουν; Εγώ δεν θέλω να έχω θέμα με το εν λόγο router γιατί μέχρι τη στιγμή που έκανε το πρώτο κόλλημα ήταν κορυφή σαν συσκευή (για τα λεφτά του πάντα) αλλά δεν θέλω να μείνω και με ένα κολλημένο router στο χέρι...
Innersense Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Βρε παιδιά το συγκεκριμένο ρούτερ το προτείνετε σαν αγορά γιατί είναι σε καλή τιμή (57€ το Annex A) και με εξαιρετικά features αλλά διαβάζω προβληματάκια και ανησυχώ. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση με αντίστοιχα features και τιμή; (αν έχει και επιπλέον torrent client για το external storage καλοδεχούμενο) 1
comfuzio Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Κοίτα εγώ στον 1 μήνα που το είχα μέχρι το πρόβλημα ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Γρήγορο router πολλά features με vdsl support από το openwrt(δύσκολο μου φαίνεται ότι είναι). Αν δεν μου τύχαινε στραβή θα σου έλεγα πάρε το με 1000!
Innersense Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Βρε αδερφέ σκέφτομαι να το πάρω λόγω gigabit +2usb. Διαβάζω όμως και αλλού παράπονα για κολλήματα συν την επιβεβαίωμενη τραγική ταχύτητα εγγραφής σε usb σκληρό (2-3mbs) Αν κάνει disconnect η φριζάρισματα όμως παίζει να το σπάσω γιατί ο κυριότερος λόγος που σκέφτομαι να αναβαθμίσω το router μου είναι το ότι το Siemens της forthnet που έχω δείχνει να μην στρημαρει καλά ούτε σε android key που έχω στην τηλεόραση ούτε στο note 3 μου. Και αυτά σε βίντεο hd streaming κάπου άλλο δεν κολλάει για αυτό και το ψειρίζουμε μην την πατήσω.
comfuzio Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Είχα βάλει στην αρχή έναν λίγο παλιό HDD και έγραφε/διάβαζε στα 5~6mb/s αλλά το απέδωσα στο ότι ήταν παλιός ο δίσκος δεν το είχα στο ότι φταίει το router. Κατά τα άλλα σε μένα το wifi πετούσε! Κάλυψη όχι μόνο μέσα σε όλο το σπίτι αλλά και 2 σπίτια πιο κάτω έπιανε σήμα το nexus 4! File transfer από pc σε pc μέσω lan (ssd σε ssd) σε πολύ καλές ταχύτητες και μετά από 1 μήνα freeze... Η tp-link στα e-mail που ανταλλάξαμε μου είπε ότι σε περίπτωση που το e-shop δεν μου το αλλάξει 2η φορά ότι θα μου το αλλάξει η tp-link με ίδιο ή καλύτερο μοντέλο! Να υποθέσω ότι θα πρέπει να βάλω τα μεταφορικά σε τέτοια περίπτωση αλλά χαλάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα