dr_papas Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Καλησπέρα παιδιά έστησα το pc της υπογραφής μου πριν τρείς μήνες περίπου και όλα δουλεύουν απροβλημάτιστα εκτός από ένα θέμα: Μερικές φορές (γύρω στις 4-5 φορές) όταν ξεκινά ο υπολογιστής μου αναφράφει ότι δεν βρέθηκε λειτουργικό σύστημα, να αποσυνδέσω όλους τους δίσκους που δεν έχουν λειτουργικό σύστημα και να προσπαθήσω ξανά πατώντας ctrl + alt + delete. Μπαίνοντας στο bios βλέπω ότι ο ssd (που έχει μόνο λειτουργικό και προγράμματα) δεν εμφανίζεται καθόλου στις επιλογές boot ούτε γενικότερα στο bios σαν δίσκος, βλέπω μόνο τους δύο άλλους δίσκους και το dvdrw. Ο μόνος τρόπος να εμφανιστεί πάλι είναι να βγάλω τροφοδοτικό από ρεύμα, να αποφορτίσω μέσω του κουμπιού τροφοδοσίας του pc και μετά εμφανίζεται. Τι γνώμη έχετε για το παραπάνω θέμα και υπάρχει τρόπος να δούμε αν φταίει ο δίσκος η όχι τώρα που είναι στην εγγύηση? Το HDS αναφέρει 100% σε όλους τους δίσκους μου. ΥΓ : Δεν ξέρω αν είμαι στη σωστή ενότητα, αν όχι να μεταφερθεί please στο hardware section.
SPANK Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δοκίμασε τον σε καποια αλλη θύρα sata και αλλο καλώδιο
dr_papas Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Εγινε η αλλαγη θύρας και άλλαξα τα καλωδια μεταξύ του wd caviar black και του ssd
EddieObscurant Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 αν δεν ειναι αυτο με τα καλωδια και τις θυρες, δες αν εχεις βγει κανα firmware update για τον ssd που να λύνει το συγκεκριμενο πρόβλημα ή κανα αντιστοιχο bios update για την μητρική. Τελος ελεγξε μηπως δεν τον εχεις στον controller της ιντελ αλλα σε καναν αλλο πχ marvell και δημιουργουνται απο κει τα προβληματα
dr_papas Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 <p>αν δεν ειναι αυτο με τα καλωδια και τις θυρες, δες αν εχεις βγει κανα firmware update για τον ssd που να λύνει το συγκεκριμενο πρόβλημα ή κανα αντιστοιχο bios update για την μητρική.</p> <p> </p> <p>Τελος ελεγξε μηπως δεν τον εχεις στον controller της ιντελ αλλα σε καναν αλλο πχ marvell και δημιουργουνται απο κει τα προβληματα</p> Να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω να είναι τα καλώδια. Updates δεν υπάρχουν για κανένα από τα δύο. Το τελευταίο δεν το κατάλαβα. Εχω δυο λευκές θύρες sata 6 αρες και άλλες δυο μαύρες 3αρες. O ssd και ο caviar black είναι στις λευκές.
EddieObscurant Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 ειδα οτι 2 ειναι σατα3 και οι αλλες 2 σατα2 και ελεγα μηπως ειναι απο διαφορετικο controller αλλα τελικα μια γρηγορη ματια που εριξα πρεπει να ναι μονο απο το ιντελ chipset. An κανεις παντως ολες τις αλλες δοκιμες δεν χανεις τπτ να δοκιμασεις και τις αλλες δυο θύρες ή τουλαχιστον να μεταφερεις τον hdd εκει, και να δεις αν επιμενει το προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα