Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eμενα κανει κατι παραξενα με το snr

για καποιο λογο εχει πεσει στο 1.9.το κανει συνεχεια ή απλα ετυχε?εχεις αποσυνδεσεις η οχι?γιατι εχεις αρκετα καλη γραμμη απο οτι βλεπω.μηπως εχεις κανα τηλεφωνο η κανα συναγερμο χωρις φιλτρο ?μηπως γινεται αυτο οταν σηκωνεις κανα τηλεφωνο?

Δημοσ.

εδω και αρκετο καιρο δινει .αμα διαβασεις καποια θεματα θα δεις οτι εχει ξεκινησει και δινει εδω και καμποσο καιρο .ηδη εχουν γυρισει καποιοι.απλα το κακο ειναι οτι μερικα ατομα στο support ειτε σε πριζουν να μην βαλεις 6 αρι ειτε δεν στο βαζουν αν δεν εχεις καλη γραμμη οποτε μερικες φορες καποιοι τρωνε πορτα.εκει ή ξαναπαιρνουν τηλεφωνο ή στελνουν email.σε καθε περιπτωση θα πρεπε να στο βαζουν no matter τι γραμμη εχεις.και απλα αν εχεις θεμα στο κανουν 9 ή 11.γενικα το 11 ειναι υπερβολικο θα πρεπε να το ειχαν 9 απο default.

απο εκει και περα οσο πιο καλη γραμμη εχεις τοσο πιο πολυ ταχυτητα κερδιζεις με το μικροτερο margin.σε χαλια γραμμς το κερδος ειναι μικρο συν οτι ναι μπορει να σου δημιουργησει αποσυνδεσεις.

Και εμένα στο τηλέφωνο μου δημιούργησε ψυχολογικά... Μου έλεγε το 95% των γραμμών έχουν αποσυνδέσεις και γυρίζουν, δεν είναι μου λέει κανονικό προφίλ αλλά ρύθμιση στη γραμμή (Αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου)... Εντομεταξύ με ένα άλλο ρουτερ είχα δει πως μέχρι και με 3 snr μια χαρά πηγαίνει... Παρόλα αυτά με έκανε να έχω δεύτερες σκέψεις. Όπως και να έχει είναι 100% απροβλημάτιστο από χθες που το έβαλα. Και γενικά από τότε που γύρισα το DNS από της HOL σε Google δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τη γραμμή...

Δημοσ.

Και εμένα στο τηλέφωνο μου δημιούργησε ψυχολογικά... Μου έλεγε το 95% των γραμμών έχουν αποσυνδέσεις και γυρίζουν, δεν είναι μου λέει κανονικό προφίλ αλλά ρύθμιση στη γραμμή (Αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου)... Εντομεταξύ με ένα άλλο ρουτερ είχα δει πως μέχρι και με 3 snr μια χαρά πηγαίνει... Παρόλα αυτά με έκανε να έχω δεύτερες σκέψεις. Όπως και να έχει είναι 100% απροβλημάτιστο από χθες που το έβαλα. Και γενικά από τότε που γύρισα το DNS από της HOL σε Google δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τη γραμμή...

ολα ειναι μια αλυσιδα.μικροτερo margin = μεγαλυτερη ταχυτητα.

μεγαλυτερη ταχυτητα = μεγαλυτερο bandwidth.

μεγαλυτερο bandwidth= μεγαλυτερο κατεβασμα

μεγαλυτερο κατεβασμα= μεγαλυτερο φορτο για τον παροχο

μεγαλυτερο φορτο για τον παροχο = αναγκη για μεγαλυτερο bandwidth  αρα παραπανω λεφτα για αγορα bandwidth.

αν ο καθεναςα παρει 6 αρι profile θα κερδισει εγω σου λεω 1 mbit ανα χρηστη.δεν βαζω παραπανω που μερικοι θα παιξουν και 4 mbit Παραπανω απο το 11 στο 6.φαντασου το αυτο ποσο παραπανω mbit ειναι συνολικα απο ολους τους χρηστες που εχει η hol.οχι οτι θα κατεβαζουν ολοι στο τερμα αλλα παλι οσο να νε καποιοοι θα το εκμεταλευτουν καταλληλα.

επισης αλλος ενας λογος ειναι οτι εσυ παιρνεις ενα τηλεφωνο να σου βαλουν 6αρι.αν εχεις προβλημα θα παρεις αλλο τηλεφωνο να σε βαλουν στο 9.αυτοματως εχει αυξησει και το φορτο του τηλεφωνικου κεντρου.οποτε σου λενε βαλε απο την αρχη 11 αρι να ειναι σταθεροι για να εχουμε λιγοτερα παραπονα.επισης αν εγω σε εχω απo default στο 6 και παιζεις σταθερα και μετα απο 4-5 μηνες λογω χαλκου δεν παιζει σταθερα και σε βαλω στο 9 και χασεις σε ταχυτητα τοτε εσυ θα λες μα τοσο καιρο επαιζα σταθερα κτλ.οποτε γκρινιες.οποτε σου βαζω 11 και τελειωνω.

επισης για να μην ξεχασουμε αυτα που ξερουμε αυτο που σου ειπαν οτι δεν ειναι κανονικο profile ειναι ρυθμιση στην γραμμη βγαζει τοσο νοημα οσο οτι ο ηλιος ξεκιναει απο την δυση στην ελλαδα και οχι απο την ανατολη.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Profiles.ειτε 6 margin ειτε 9 ειτε 11 ειτε 15 ειτε no rfi,ειτε masked ειτε inp,ειτε fast ειτε interleave ολα ειναι profile για διαφορετικες χρησεις.καποια επηρεαζουν λιγο αλλα επηρεαζουν πολυ.καποια αλλαζουν το margin καποια αλλα οχι.

Δημοσ.

Επισης για να μην ξεχασουμε αυτα που ξερουμε αυτο που σου ειπαν οτι δεν ειναι κανονικο profile ειναι ρυθμιση στην γραμμη βγαζει τοσο νοημα οσο οτι ο ηλιος ξεκιναει απο την δυση στην ελλαδα και οχι απο την ανατολη.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Profiles.ειτε 6 margin ειτε 9 ειτε 11 ειτε 15 ειτε no rfi,ειτε masked ειτε inp,ειτε fast ειτε interleave ολα ειναι profile για διαφορετικες χρησεις.καποια επηρεαζουν λιγο αλλα επηρεαζουν πολυ.καποια αλλαζουν το margin καποια αλλα οχι.

Κάτι τέτοια κουλά μου έλεγε και πως δε θα το βάλει αμέσως, αλλά θα με ξαναπάρει για να το επιβεβαιώσει σε 5' κάτι που δεν έκανε από τα 11 στα 9... Πραγματικά το έκανε να φαίνεται κάτι πολύ επικίνδυνο και παράξενο... Εγώ του απάντησα εντομεταξύ, αφού δεν είναι προφίλ, αλλά ρύθμιση στη γραμμή και αφού όπως λες μπορεί να πέφτει, αν είναι να πάρω πάλι να το βάλουμε στα 7 ή στα 8.. Αφού απλή ρύθμιση είναι. Και τότε μου παραδέχτηκε ουσιαστικά πως είναι προφίλ, αφού μου είπε πως έτσι πάνε αυτά 11, 9 και 6 (παίζει να είπε κιόλας συγκεκριμένα πως είναι προφίλ τελικά δεν θυμάμαι). Αλλά όλα αυτά στη συνομιλία ήταν κάπως μπερδευτικά... Anyway αφού πήγε στα 6 και αφού η ταχύτητά μου είναι 4 Mbps πάνω από πέρσι που ήμουν στο 11 μια χαρά!

Δημοσ.

Κάτι τέτοια κουλά μου έλεγε και πως δε θα το βάλει αμέσως, αλλά θα με ξαναπάρει για να το επιβεβαιώσει σε 5' κάτι που δεν έκανε από τα 11 στα 9... Πραγματικά το έκανε να φαίνεται κάτι πολύ επικίνδυνο και παράξενο... Εγώ του απάντησα εντομεταξύ, αφού δεν είναι προφίλ, αλλά ρύθμιση στη γραμμή και αφού όπως λες μπορεί να πέφτει, αν είναι να πάρω πάλι να το βάλουμε στα 7 ή στα 8.. Αφού απλή ρύθμιση είναι. Και τότε μου παραδέχτηκε ουσιαστικά πως είναι προφίλ, αφού μου είπε πως έτσι πάνε αυτά 11, 9 και 6 (παίζει να είπε κιόλας συγκεκριμένα πως είναι προφίλ τελικά δεν θυμάμαι). Αλλά όλα αυτά στη συνομιλία ήταν κάπως μπερδευτικά... Anyway αφού πήγε στα 6 και αφού η ταχύτητά μου είναι 4 Mbps πάνω από πέρσι που ήμουν στο 11 μια χαρά!

απο το 11 στο 6 κερδιζεις αρκετα .οσο πιο καλη γραμμη εχεις τοσο πιο πολυ κερδιζεις.και ενταξει το 6 δεν ειναι εξωφρενικο.στο φιναλε ας μην εδιναν 6 margin οπως δεν δινει ο οτε που σου λεει 9 downstream margin και τερμα. αλλα γιατι να μην το βαλουν ?μια δοκιμη ειναι αλλωστε.αν εχεις θεμα σου το ξαναγυρνανε στο 9 και ολα μια χαρα.η στο ξαναβαζουν και στο 11 αν το προβλημα επιμενει και με το 9.και καποιοι παιζουν ακομα και με 3-4 που το ριχνουν ειτε απο το ρουτερ ειτε με dmt.

κατα τα αλλα μπορει να ηθελε να ρωτησει καναν αλλον αν πρεπει να το κανει ή οχι ή αν πρεπει να δουν αν η γραμμη σου ειχε αποσυνδεσεις τις προηγουμενες ημερες, οποτε αν ειχε να σου πουν οτι κοιτα ειχες αποσυνδεσεις δεν πρεπει να το κατεβασουμε αλλο.για αυτο μπορει να ηθελε τα 5 λεπτα.απο το 11 στο 9 ειναι πιο μικρο το "ρισκο " οποτε δεν σε πρηζουν.για το 6 μερικοι το κανουν αλλοι σου λενε τα δικα τους και οτι δεν θα στο κανουν κτλ.εκει απλα στελνεις email και το ζητας ή ξαναπερνεις να ζητησεις αλλον μηπως και εκεινος το κανει.αλλιως ζητας 9 και αμα παιζεις σταθερα τους παιρνεις μετα απο λιγες μερες για να το δουν και αυτοι και ζητας και 6αρι.αν δωσουν και 6αρι με fast path θα ειναι καλη φαση.εκτος αν δινουν ηδη.αν καποιος το εχει ζητησει ας μας το πει.γιατι στην αρχη δεν εδιναν fast μετα εδωσαν μονο σε 11 αρι μετα εδωσαν και σε 9 αρι νομιζω.ε καιρος να το κανουν και στο 6αρι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα. Έκανα νέα σύνδεση ΟΤΕ και έχω που παράξενα νούμερα, παρότι είμαι μακριά. Δείτε αυτό, θα έπρεπε το download snr margin μου να είναι στο 9; Τι κάνουμε;

post-107894-0-95796800-1413489452_thumb.png

Δημοσ.

Μπας και εβαλες κανα πακετο στα 6mbps? :P

Pouline σε παρακαλω αν μπορεις δωσε μου λιγες λεπτομερειες για αυτο που ειχες γραψει στα αρχικα ποστ. Εννοω για το 585 v7 που αλλαζει snr. Πραγματικα δεν εχω πετυχει πουθενα αναλογο θεμα.

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα. Έκανα νέα σύνδεση ΟΤΕ και έχω που παράξενα νούμερα, παρότι είμαι μακριά. Δείτε αυτό, θα έπρεπε το download snr margin μου να είναι στο 9; Τι κάνουμε;

αν δεν εχεις πακετο 6 αρι ή να εχουν κανει καποιο λαθος και να σε εβαλαν σε 6 τοτε φορας Profile>δεν εισαι μακρυα.25 attenuation εχεις δηλαδη περιπου 2 Km.παντως η ταχυτητα που εχεις εμενα μου δειχνει 6 Mbit πακετο.γιατι ειναι συγκεκριμενο το νουμερο και ο οτε δεν εχει Profile με 17 Margin.

Για να είναι στο 9 πρέπει να το ζητήσεις 

συνηθως το 9 ειναι το default του οτε για απλη γραμμη και παραπανω απο 9 ειτε 11 ειτε 14 νομιζω οταν υπαρχει connex tv στην μεση

Μπας και εβαλες κανα πακετο στα 6mbps? :P

Pouline σε παρακαλω αν μπορεις δωσε μου λιγες λεπτομερειες για αυτο που ειχες γραψει στα αρχικα ποστ. Εννοω για το 585 v7 που αλλαζει snr. Πραγματικα δεν εχω πετυχει πουθενα αναλογο θεμα.

το v7 με το firmware 7.x.x.x μπορεις με το Dmt να αλλαξεις το target snr.δεν το εχω κανει.απλα θελει 7.x.x.x firmware που ειναι παλιο και οχι οτι καλυτερο.το τελευταιο φαντασου ειναι 8.2.6.5 σε generic.τα αρχικα ειναι 7.4.2.7 ή 7.4.4.7 (version 7 = παλιο firmware):P

Δημοσ.

το v7 με το firmware 7.x.x.x μπορεις με το Dmt να αλλαξεις το target snr.δεν το εχω κανει.απλα θελει 7.x.x.x firmware που ειναι παλιο και οχι οτι καλυτερο.το τελευταιο φαντασου ειναι 8.2.6.5 σε generic.τα αρχικα ειναι 7.4.2.7 ή 7.4.4.7 (version 7 = παλιο firmware) :P

Ναι αλλά εγώ μπορεί να θέλω να παίξω λιγάκι :P Οπότε ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ναι αλλά εγώ μπορεί να θέλω να παίξω λιγάκι :P Οπότε ευχαριστώ!

καλα ναι μπορεις να αλλαξεις οσες φορες firmware θες οποτε δεν υπαρχει προβλημα.κανεις πειραματισμους και βλεπεις.firmware εχει στο modemhelp.co.uk.

απλα στο λεω οτι ειναι παλιο το 7.χ.χ.χ χωρις να σημαινει κατι.απο το 7 στο 8 και αναποδα δεν ξερω αν θα σου κρατησει τo config file ή

αν θα χρειαστει να ξανακανεις setup απο την αρχη.τωρα ποια εκδοση Dmt Θα παιξει και πως θα παιξει δεν ξερω.

Δημοσ.

Τωρα δε το εχω στα χερια μου, απο βδομαδα θα δω. Τα firmware τα εχω κατρβασει ΟΛΑ οπως ηταν στο site leoforeia.gr/thomson που εχει κλεισει ( ειχε ξανακλεισει για μια περιοδο και μολις ξαναανοιξε τα κατεβασα ολα καλου κακου :P )

Παντα κανω reset πριν το φλασαρισμα ειδικα σε αυτο το ρουτερ γιατι τρωει παρα πολλα σκαλωματα ωρες ωρες με μερικες ρυθμισεις πχ μπορει να κολλησει και να κανει restart μετα απο αλλαγη καποιας ρυθμισης ή οπως μου εκανε με το fw της forthnet που μετα απο επανεκινηση δε μου ειχε κρατησει την τελευταια ρυθμιση που ειχα κανει... Δε ξερω ισως πεθαινει γιατι ειναι παρα πολυ δουλεμενο.

Δημοσ.

δυσκολο να μην εχεις vdsl απο το αστικο κεντρο.δυστυχως μονο η forthnet δινει 6αρι margin.αλλιως θες κανα αλλο ρουτερ.πχ netgear που λενε οτι αλλαζει το snr.

Και η cyta

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...