vasioula1 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 εχω ενα λαπτοπ που θελω να το κανω φορματ για να το παραδώσω στον ιδιοκτήτη του, αλλά επειδή ξέρω ότι θα κάνει απόπειρα recovery θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος να διαγράψω οριστικά το περιεχόμενο του. δεν είναι κάτι πονηρό ή ύποπτο αλλά είναι προσωπικά δεδομένα και δε θέλω να ανακτηθούν ναι ιστορία με πρώην είναι
Athens44 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 δε ξερω πολυ καλα, θα σου πουν αλλα παιδια που θα ξερουν καλυτερα απο εμενα,αλλα λογικα μετα απο φορματ....δε χανονται ΟΛΑ? ετσι πιστευα.... επομενως....τι θα κανει recovery απο οσα εσυ ειχες μεσα πριν το φορματ....
vasioula1 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 είδα στο ιντερνετ πως υπάρχουν κάποια προγράμματα που κάνουν recovery και μετα απο φορματ
TheELF Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Σβήσε ότι δεν θες να φανεί με απλή διαγραφή και άδειασε τον κάδο. Όπως τρέχεις τα windows κατέβασε και τρέξε το ccleaner αφού το εγκαταστήσεις πάνε στο εργαλεία -> καθαριστής δίσκου, επέλεξε το κενού χώρου,κανονικά η απλή υπερκάλυψη (1 πέρασμα) είναι αρκετή αλλά αν είσαι παρανοϊκή διάλεξε το 3 περάσματα,παραπάνω δεν λέει ,σκέψου ότι κάθε πέρασμα θα χρειαστεί αρκετές ώρες.
vasioula1 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 ευχαριστώ. η απλή διαγραφή και μετά άδειασμα κάδου είναι πιο αποτελεσματική από το να σβήσω αρχεία απ ευθείας με shift;
arc Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 ευχαριστώ. η απλή διαγραφή και μετά άδειασμα κάδου είναι πιο αποτελεσματική από το να σβήσω αρχεία απ ευθείας με shift; Εχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα σε περιπτώσεις που κάποιος θέλει να κάνει data recovery. Απαντησε μας σε κατι αλλο. Μιλάμε για φορητό ή σταθερό; Αν είναι φορητός, έχεις διατηρήσει το recovery partition; Αν το εχεις διατηρήσει, θα περάσεις windows με recovery ή θα κάνεις πλήρη εγκατάσταση κάνοντας boot από δισκάκι των windows;
TheELF Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 ευχαριστώ. η απλή διαγραφή και μετά άδειασμα κάδου είναι πιο αποτελεσματική από το να σβήσω αρχεία απ ευθείας με shift; Το ίδιο πράγμα είναι,απλά να είναι διαγραμμένα τα αρχεία για να γράψει από πάνω δεδομένα το ccleaner.
arc Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 ευχαριστώ. συγνώμη αν πέταξα κοτσάνα ναι αλλά δεν απαντησες για το τι πραγματικά θες να κάνεις, ουτε τι εξοπλισμό εχεις
vasioula1 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 με κάλυψε ο elfτι εννοεις τι θελω να κάνω; το λαπτοπ (ένα fujitsu) μου το "χάρισε" ο πρωην μου και τωρα που χωρισαμε λεει πως το θελει πισω. κατα τ αλλα τα δωρα δεν επιστρεφονται είμαι σίγουρη πως το θέλει για να αρχίσει να ψαχνει τα αρχεία μου. δε θα του κανω τη χαρη
arc Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Αφου σε καλύπτει η απάντηση του elf, οκ. Οι ερωτήσεις που έκανα ήταν για να κάνεις ένα δραστικό wipe και μετά καθαρή εγκατασταση, ωστε να μην υπάρχει καμια πιθανότητα επαναφοράς τυχαίου αρχείου.
silverado Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Αν δεν θελεις να του κανεις την χαρη να βρει τιποτα,αλλαξε τον σκληρο και αφησε τον να ψαχνει. 1
Mau-Maus Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 οτι και να κανεις αν το πρωην boy σου ειναι μαστορας τα αρχεια σου μπορει να στα βρει οτι και να του κανεις με το ccleaner ! δεν υπαρχει δαγραφη αρχειων - δε διαγραφονται ποτε τα αρχεια μας αυτο που γινεται ειναι να γραφονται αλλα αρχεια απο πανω ! αν λοιπον αυτος - η καποιος ειδικος- ξερει τον τροπο μπορει να στα βρει τα αρχεια οσα αλλα και να γραψεια απο πανω ! ο μονος τροπος να κοιμασαι ησυχη ειναι να κανεις αυτο που σου ειπε απο πανω , να του αλλαξεις σκληρο δηλαδη ! οτιδηποτε αλλο κανεις θα υπαρχει πιθανοτητα να στα βρει .. 1
TheELF Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 αν λοιπον αυτος - η καποιος ειδικος- ξερει τον τροπο μπορει να στα βρει τα αρχεια οσα αλλα και να γραψεια απο πανω ! Δεν ισχύει κάτι τέτοιο,μπορείς ίσως και υπό προϋποθέσεις να ανακτήσεις μερικά σκόρπια byte,που όταν πρόκειται για κρατικά μυστικά π.χ. σίγουρα θες να μην υπάρχουν ούτε αυτά,για τον κοινό θνητό δεν υπάρχει φόβος να κάτσει κάποιος από πάνω από τον δίσκο με τους μήνες και να ελέγξει το κάθε ένα byte μπας και βρει κάποιο τμήμα ενός τηλεφωνώ/ονόματος/διεύθυνσης...
Mau-Maus Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 δε καθεσαι απο πανω απο κανενα byte με τους μηνες ! αν καιγεσαι δινεις τον σκληρο σε μια εξειδικευμενη εταιρια ανακτησης και τα περνεις ολα πισω λουκουμακι και σε HD ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα