Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω εχω βαλει 5 TP-Link 500ρια σε ενα σπιτι. Θα εβαζα και εκτο αλλα μετα αρχιζει και ζοριζεται το πραγμα και μετα απο λιγο βγαζει 1 η παραπανω απο τα powerlines εκτος λειτουργιας

Αν και 500ρια η ταχυτητα που πιανουν δεν πλησιαζει καν οταν μεταφερουν αρχεια απο ενα pc στο αλλο. Φταινε φυσικα και οι καρτες δικτυου που οι περισσοτερες ειναι 100ρες αλλα η ταχυτητα που πιανουν ειναι γυρω στα 60-80mbit. Δεν συζηταμε αν μεταφερουν πολλοι ταυτοχρονα, τοτε πεφτει παραπανω.

Δεν ξερω αν φταιει η ποιοτητα των powerlines, η ποιοτητα των πριζων και καλωδιωση του σπιτιου ή οτιδηποτε αλλο. Ειναι και μεγαλο σπιτι με 2 οροφους

Για internet και streaming καλα ειναι παντως. Η μονη αλλη εναλλακτικη θα ηταν wifi με πολλους repeaters

ολα αυτα που αναφερεις φταινε.το 500 ειναι απλα το θεωρητικο.εχω δει σε καφετεριια με powerlines μαλλον λογω ενεργοβορων μηχανηματων να χανει pings....

το wifi με πολλα repeater παλι χανει.εκει θελει access points Που να ειναι ολα με ethernet με το αρχικο ρουτερ.δηλαδη ολα καλωδιακα συνδεδεμενα μεταξυ τους και οχι repeaters.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να χρησιμοποιήσω 2 powerlines σε διαφορετικό όροφο σε μια πολυκατοικία που κάθε όροφος έχει διαφορετικό ρολόι της ΔΕΗ αλλά είναι στον ίδιο κατανεμητη.

Υπάρχει περίπτωση για δικτύωση η να μην το επιχειρήσω καν?

Ευχαριστώ πολυ.

Δημοσ.

Καλησπέρα, για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω αν συνδέσω ένα homeplug στο μοντεμ-ρουτερ, γίνεται στο δεύτερο homeplug να συνδέσω ένα παλιό Wi-Fi μόντεμ ρουτερ και να το σετάρω σαν AP για να έχω internet ασύρματα και ενσύρματα στον χώρο?

Δημοσ.

Ναι, απλά υπάρχουν και powerlines που κάνουν το ίδιο! Δηλαδή έχουν έξοδο και ethernet και wifi!

Φυσικά αν ήδη έχεις τα powerlines γίνεται αυτό που θες...

Δημοσ.

Ναι αλλά νομίζω οτι το κόστος ανεβαίνει πολύ πάνω από τα 40ευρω που κάνουν 2 απλά homeplugs + το παλιο ρουτερ που ηδη εχω!

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να χρησιμοποιήσω 2 powerlines σε διαφορετικό όροφο σε μια πολυκατοικία που κάθε όροφος έχει διαφορετικό ρολόι της ΔΕΗ αλλά είναι στον ίδιο κατανεμητη.

Υπάρχει περίπτωση για δικτύωση η να μην το επιχειρήσω καν?

Ευχαριστώ πολυ.

Μην το επιχειρήσεις καν. Οι πιθανότητες ειναι καρα-εναντίον σου.

Ναι αλλά νομίζω οτι το κόστος ανεβαίνει πολύ πάνω από τα 40ευρω που κάνουν 2 απλά homeplugs + το παλιο ρουτερ που ηδη εχω!

Αν εχεις κάποιο παλιό router που μπορεί να παίξει ως access point τοτε βολεύεσαι με ενα ζευγάρι powerlines και 2 καλώδια ethernet (αν δεν ειναι μεσα στο κουτι του powerline). Πριν προβείς στην αγορά δοκίμασε αν το παλιό router και παίζει σαν access point και πράξε τα δέοντα. 

Δημοσ.

Εχει γίνει ήδη η δοκιμή του ρούτερ και είναι οκ, λέω να χτυπήσω αυτά.

Το συγκεκριμένο ζευγαρι το πήρα για αναλογη περίπτωση και παίζει απροβλημάτιστα εδώ και 9 μήνες σε αρκετά εχθρικό περιβάλλον (αυξομειώσεις τάσης, διακοπές ρεύματος, παλιό κτίριο, κλπ). Στις δοκιμές που έκανα πριν την τελική εγκατάσταση ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Απλά θυμίσου (αυτό ισχύει για ολα τα powerline) να το κλειδώσεις.

EDIT: Ξέχασα να τονίσω οτι ειναι 100αρι οπότε αν οι υπολοιπες συσκευές ειναι 1000άρες το powerline θα είναι σαν κόφτης. Για απλή καθημερινή χρήση (Internet, απλό sharing αρχείων, κλπ) δεν θα μασήσει πουθενά. Αν αντίθετα εχεις hitech συσκευές και κάνεις συχνές μεταφορές μεγάλου ογκου (μιλώ εντος σπιτιου) δες το giga powerline

Δημοσ.

χαχαχα κοίτα σύμπτωση! Τις συσκευές θα τις τοποθετήσω σε μονοκατοικία ενός γνωστού οπότε και να μην τις κλειδώσω δεν θα υπάρχει θέμα. Το μόνο που πρέπει να τσεκάρω είναι αν οι πρίζες που έχω σκοπό να τα βάλω είναι στην ίδια φάση γιατί το σπίτι έχει τριφασική παροχή.

Δημοσ.

χαχαχα κοίτα σύμπτωση! Τις συσκευές θα τις τοποθετήσω σε μονοκατοικία ενός γνωστού οπότε και να μην τις κλειδώσω δεν θα υπάρχει θέμα. Το μόνο που πρέπει να τσεκάρω είναι αν οι πρίζες που έχω σκοπό να τα βάλω είναι στην ίδια φάση γιατί το σπίτι έχει τριφασική παροχή.

Καλύτερα κλειδωσε τις. Είναι 1 λεπτό δουλειά και δεν θα καταλάβει κανείς τη διαφορα. Το τριφασικό ειναι ενα σοβαρό θεματάκι. Μήπως να πάτε απευθείας σε devolo για να μην εχετε εκπλήξεις;

Δημοσ.

Αυτό με την ταχύτητα μάλλον είναι λάθος της περιγραφής, γράφει ''Με ταχύτητες έως και 500Mbps'' ενώ η σύνδεση είναι 10/100Mbps. Δεν υπάρχουν τρελές απαιτήσεις ταχύτητας, η χρήση θα ναι μια Smart TV και ένα λαπτοπ για σερφάρισμα. Για το τριφασικό θα το επαληθεύσω πριν κάνω την αγορά, ελπίζω να είναι στην ίδια φάση οι 2 πρίζες! Το κλείδωμα θα το κάνω καλού κακού.

Δημοσ.

Τυπικα δεν είναι λάθος. Το 500 ειναι η οροφηή από powerline μεχρι powerline το οποίο εξαρτάται από την ποιότητα του ηλεκτρικου δικτύου και την αποσταση. Πρακτικά το 500 δεν θα το δεις ποτε. Αν επισης εχεις 3 powerline η ταχύτητα «μοιράζεται» (το λεω μπακαλίστικα).

Θεωρητικό παραδειγμα σε προβληματικό ηλεκτρικό δίκτυο:

• Με 500άρια θα πιάνεις 250-300
  • Με 200αρια θα πιάνεις 80-90

Το 100 στο ethernet ειναι το μεγιστο της εξόδου. Για τη χρήση που το θες δεν χρειάζεται σε καμία περιπτωση να πας σε giga powerline

• Like 1
Δημοσ.

Τα tp-link όπως και τα devolo δουλεύουν σε τριφασικό!!! Και μάλιστα συνεργάζονται και άψογα μεταξύ τους, το έχω ξαναγράψει...

Δημοσ.

Τα tp-link όπως και τα devolo δουλεύουν σε τριφασικό!!! Και μάλιστα συνεργάζονται και άψογα μεταξύ τους, το έχω ξαναγράψει...

Με ποια λογική δουλεύουν σε 3Φ εφόσον οι γραμμές δεν επικοινωνούν μεταξύ τους....

Δημοσ.

Έχουν κοινό ουδέτερο...!!!

Έχω 4 devolo και 3 tp-link σε τριφασικό σε κοινό δίκτυο. Προφανώς στην ίδια φάση πιάνουν και καλύτερες ταχύτητες (300-400!!!) αλλά και σε άλλη φάση 100-200 χαλαρά! Σημείωση μιλάω για 500ρια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...