Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!
θα ήθελα να βάλω το ένα στο modem-router και το άλλο σε ένα δωμάτιο που έχει 2 υπολογιστές. Στο δωμάτιο με τους 2 υπολογιστές, λογικά με router θα γίνει η σύνδεση μεταξύ τους?
και το άλλο που ήθελα να ρωτήσω, τα διάφορα μοντέλα, τι αισθητές διαφορές έχουν? (εκτός την τιμή φυσικά) Παίζει ρόλο η απόσταση?? Δουλεύει σε όλο το δίκτυο ρεύματος του σπιτιού με φραγμό το ρολόι της ΔΕΗ?

Βρήκα Link.png Site: αυτό  και Link.png Site: αυτό
Τι έχετε να πείτε?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Δημοσ.

Καλησπέρα!

θα ήθελα να βάλω το ένα στο modem-router και το άλλο σε ένα δωμάτιο που έχει 2 υπολογιστές. Στο δωμάτιο με τους 2 υπολογιστές, λογικά με router θα γίνει η σύνδεση μεταξύ τους?

και το άλλο που ήθελα να ρωτήσω, τα διάφορα μοντέλα, τι αισθητές διαφορές έχουν? (εκτός την τιμή φυσικά) Παίζει ρόλο η απόσταση?? Δουλεύει σε όλο το δίκτυο ρεύματος του σπιτιού με φραγμό το ρολόι της ΔΕΗ?

Βρήκα Link.png Site: αυτό  και Link.png Site: αυτό

Τι έχετε να πείτε?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

switch θες οχι ρουτερ.το ενα εχει passthrough ac για καλυτερα αποτελεσματα.δηλαδη βαζεις πρωτα το Powerline και πανω σε αυτο βαζεις το πολυπριζο ή τις συσκευες που θες για λιγοτερες παρεμβολες.ενω το δευτερο  παει παραλληλα.καλυτερα passthrough.αν εχεις λεφτα πηγαινε σe devolo που ειναι πολυ καλυτερα και παιζουν και σε τριφασικο

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα και γεμιζουμε με της ιδιες ερωτησεις θα ρωτησω και εγω κατι αντιστοιχο η το ιδιο.

Στο σαλονι εχω το ρουτερ και μεσα στο παιδικο (3 τοιχοι) δυο υπολογιστες ,οι οποιοι ειναι συνδεδεμένοι στο internet με στικακια (ασυρματα)

Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι σε φουλ σημα,πολλες φορες το βγαζουν απο την usb και ξανα τοποθετηση (κατα την εκκινηση δεν λειτουργουν ) και κατι αλλα χαζα με αποτελεσμα να εχουν ψιλοκοληματα στα παιχνιδια τους (πχ lol)

Μια συσκευη Powerline ( http://www.e-shop.gr/product?id=PER.614124&sid=1...παραδειγμα σαν αυτην που την εχει προσφορα ) θα κανει δουλεια? Δηλαδη θα ειναι καλύτεροι η ταχυτητα τωρα στο internet στους δυο σταθερους υπολογιστες και χωρις απωλειες?

Και τελος αν επιχειρήσω κατι τετοιο θα χαθει το δικτιο που υπαρχει μεταξυ τους ,γιατι πολλα παιχνιδια τα παιζουν lan...

Ευχαριστω 

Δημοσ.

οχι δεν χανεις το δικτυο.οι ταχυτητες ναι θα ειναι καλυτερες γενικοτερα.αν εχεις λεφτα για devolo μπορεις να πας και σε αυτα που εχουν και πριζα πανω για να συνδεσεις και τα υπολοιπα για να μην συνδεθουν παραλληλα.

Δημοσ.

οχι δεν χανεις το δικτυο.οι ταχυτητες ναι θα ειναι καλυτερες γενικοτερα.αν εχεις λεφτα για devolo μπορεις να πας και σε αυτα που εχουν και πριζα πανω για να συνδεσεις και τα υπολοιπα για να μην συνδεθουν παραλληλα.

Ωραια ,αλλα θα βαλω καποιο ανταπτορα για να συνδεσω και τους δυο υπολογιστες η θα πρεπει να παρω Powerline με δυο εξοδους (αν υπαρχει φυσικα)

Δημοσ.

Απλως το θεμα ειναι οτι ειμαι περιορισμενος απο θεμα χωρου.

Αυτο πιστευεις οτι θα με καλυψει και τους δυο υπολογιστες http://www.skroutz.gr/s/3007428/Devolo-dLAN-500-duo.html 

Ωχ τωρα ειδα οτι ειναι μονο ο δεκτης στα 40 ευρω αρα το ξεχναω γιατι δεν εχω σκοπο να δωσο κανενα 80 για το σετ.

Αλλοστε  θα το βαλω επανω σε ενα ταυ (σταυρο) σουκω μπριζα ,στο οποιο το ενα ειναι ελευθερο απο τα αλλα τρια που εχω επανω πολυμπριζα.

παιζει κανενα λιγκ με αυτο που ξαχνω σε νορμαλ τιμη (50-55 ευρω) και με δυο εξοδους ο δεκτης.

Δημοσ.

αψογα.αφου υπαρχουν ας δει ο φιλος αν οικονομικα ειναι στα λεφτα που θελει αλλιως παιρνει ενα μικρο switch  5 port που δεν εχει ουτ 10 ευρω.

μετα απο ενα search ναι ειναι πιο φτηνα απο devolo

http://www.skroutz.gr/s/3680499/TP-LINK-TL-PA2030KIT-AV200-3-port-Mini-Powerline-Adapter-Starter-Kit.html

kai εχει και αυτα με wifi

http://www.skroutz.gr/s/3563295/TP-LINK-TL-WPA2220KIT-300Mbps-AV200-WiFi-Powerline-Extender-Starter-Kit.html

Δημοσ.

απλα  αν μπορεσει και δωσει και λεφτα για αυτα που εχουν καιτην πριζα πανω ακομα καλυτερα.επισης λιγο προσοχη με οσους εχουν τριφασικο ρευμα.να ειναι σιγουροι αν θα παιξει με τριφασικο κτλ.

Δημοσ.

Αυτο με την πριζα επανω το καταλαβαινω εγω ως ποιο πρακτικο.Εκτος αν πρεπει να ειναι μονο του στην πριζα και οχι επανω σε ενα ταυ η πολυπριζο ασφαλειας η οχι.

Αν υπαρχει θεμα εκει ειμαι για αγορα με πριζα οπως προτεινεις φιλε μου, γιατι οπως αναφερα και ποιο πριν θα το κουμποσω επανω σε ενα ταυ.

Τωρα καποιες διαφορες που βλεπω σε καποια μοντελα της ιδιας εταιριας με 300mb και αλλα 500mb ειναι κατι που πρεπει να προσεξω η ειναι μπαρουφες. Επισης αργοτερα αν χρειαστω ακομα ενα δεκτη για 3 υπολογιστη η τηλεοραση θα ειναι εφικτο, η θα πρεπει να παρω καινουργιο σετ παλι.

αψογα.αφου υπαρχουν ας δει ο φιλος αν οικονομικα ειναι στα λεφτα που θελει αλλιως παιρνει ενα μικρο switch  5 port που δεν εχει ουτ 10 ευρω.

μετα απο ενα search ναι ειναι πιο φτηνα απο devolo

http://www.skroutz.gr/s/3680499/TP-LINK-TL-PA2030KIT-AV200-3-port-Mini-Powerline-Adapter-Starter-Kit.html

kai εχει και αυτα με wifi

http://www.skroutz.gr/s/3563295/TP-LINK-TL-WPA2220KIT-300Mbps-AV200-WiFi-Powerline-Extender-Starter-Kit.html

Αυτο με το wifi ειναι απλως να ενισχύσει το σημα ,η παιζει και κατι αλλο? 

Δημοσ.

Αυτο με την πριζα επανω το καταλαβαινω εγω ως ποιο πρακτικο.Εκτος αν πρεπει να ειναι μονο του στην πριζα και οχι επανω σε ενα ταυ η πολυπριζο ασφαλειας η οχι.

Αν υπαρχει θεμα εκει ειμαι για αγορα με πριζα οπως προτεινεις φιλε μου, γιατι οπως αναφερα και ποιο πριν θα το κουμποσω επανω σε ενα ταυ.

Τωρα καποιες διαφορες που βλεπω σε καποια μοντελα της ιδιας εταιριας με 300mb και αλλα 500mb ειναι κατι που πρεπει να προσεξω η ειναι μπαρουφες. Επισης αργοτερα αν χρειαστω ακομα ενα δεκτη για 3 υπολογιστη η τηλεοραση θα ειναι εφικτο, η θα πρεπει να παρω καινουργιο σετ παλι.

Αυτο με το wifi ειναι απλως να ενισχύσει το σημα ,η παιζει και κατι αλλο? 

αυτο με το wifi ειναι για να σου δινει και wifi πχ σε καποιο κινητο περα απο καλωδιο.

δεν ειναι μονο θεμα πρακτικο η πριζα.ειναι να μην παιρνει παρεμβολες το powerline οταν ειναι συνδεδεμενο παραλληλα.οποτε η θα πρεπει να ειναι μονο του για το καλυτερο αποτελεσμα η θα ηταν καλο να εχει πριζα.δεν σημαινει οτι αμα το βαλεις παραλληλα δεν θα παιξει απλα εξηγω τις διαφορες.θεωρητικα και 300Mbps να παρεις δεν θα εχεις κανενα προβλημα.αυτα ειναι τα μεγιστα και σε ενδιαφερουν μονο αν μεταφερεις μεγαλα αρχεια παρα για χρηση ιντερνετ.οσο ξερω απλα παιρνεις αλλο ενα ακομα και εισαι κομπλε.καποιες εταιρειες δινουν νομιζω και πακετο με 3 μαζι.

Δημοσ.

Εγω εχω βαλει 5 TP-Link 500ρια σε ενα σπιτι. Θα εβαζα και εκτο αλλα μετα αρχιζει και ζοριζεται το πραγμα και μετα απο λιγο βγαζει 1 η παραπανω απο τα powerlines εκτος λειτουργιας

Αν και 500ρια η ταχυτητα που πιανουν δεν πλησιαζει καν οταν μεταφερουν αρχεια απο ενα pc στο αλλο. Φταινε φυσικα και οι καρτες δικτυου που οι περισσοτερες ειναι 100ρες αλλα η ταχυτητα που πιανουν ειναι γυρω στα 60-80mbit. Δεν συζηταμε αν μεταφερουν πολλοι ταυτοχρονα, τοτε πεφτει παραπανω.

Δεν ξερω αν φταιει η ποιοτητα των powerlines, η ποιοτητα των πριζων και καλωδιωση του σπιτιου ή οτιδηποτε αλλο. Ειναι και μεγαλο σπιτι με 2 οροφους

Για internet και streaming καλα ειναι παντως. Η μονη αλλη εναλλακτικη θα ηταν wifi με πολλους repeaters

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...