Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello! Έχω το PC της υπογραφής μου και σκέφτομαι να αναβαθμίσω την RAM μετα απο 5 χρόνια σε 8GB. Ντροπή το PS4 μου να χει παραπάνω! :P

RAM: Mushkin Blackline Stiletto 4GB DDR3-1600 

Motherboard: Asrock 880G Extreme 3

Προτάσεις? Budget ~100euro. Έψαχνα να βρω ίδιες να βάλω αλλά δεν υπάρχουν πουθενά.. BTW Η χρήση ειναι για Gaming.

Δημοσ.

Καταρχάς για gaming δε χρειάζεσαι παραπάνω μνήμη. Ουτως η αλλως και τωρα παραπάνω έχεις απτό Ps4,αρα και ψυχολογικά μην αγχώνεσαι (8gb +1 gb Της Vga).

Καλύτερα να τα δινες καπου αλλού τα λεφτα πχ κάρτα γραφικών αλλα γούστα ειναι αυτά.

Καταρχάς πες μας σε τι συχνότητα και timings τρεχεις της μνημες γιατι εχεις κλοκάρει τον επεξεργαστή , ωστε να δούμε τι setup έχεις τώρα. 

Δε ξέρω αν το έχεις στα υπόψη ότι τα 4 dimm ειδικά σε amd ζορίζουν τον Memory controller. Πιθανώς να χρειαστεί να αλλάξεις όλη τη ρυθμιση σου και να πρεπει να κανεις και downclock τις μνημες..

Την άποψη μου πάντως στην είπα. Κάτσε όπως είσαι και αν απλά θες να αναβαθμισεις κάτι πάρε κάρτα γραφικών .

Αν παρόλα αυτά θες να συνεχίσεις και δε σε πειράζει το θεμα με το Overclock πες μας να συνεχίσουμε με προτάσεις..

Νομιζα οτι εχεις 8 γιγα..Ακυρο οπότε .

Και πάλι όμως θα ήθελα να μας αναφερει σε τι ταχυτητες εχει τη μνήμη του(και αν εχει 1 dimm ή 2Χ2) πρωτου προτείνω κατι..

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχάς για gaming δε χρειάζεσαι παραπάνω μνήμη. Ουτως η αλλως και τωρα παραπάνω έχεις απτό Ps4,αρα και ψυχολογικά μην αγχώνεσαι (8gb +1 gb Της Vga).

Καλύτερα να τα δινες καπου αλλού τα λεφτα πχ κάρτα γραφικών αλλα γούστα ειναι αυτά.

Καταρχάς πες μας σε τι συχνότητα και timings τρεχεις της μνημες γιατι εχεις κλοκάρει τον επεξεργαστή , ωστε να δούμε τι setup έχεις τώρα. 

Δε ξέρω αν το έχεις στα υπόψη ότι τα 4 dimm ειδικά σε amd ζορίζουν τον Memory controller. Πιθανώς να χρειαστεί να αλλάξεις όλη τη ρυθμιση σου και να πρεπει να κανεις και downclock τις μνημες..

Την άποψη μου πάντως στην είπα. Κάτσε όπως είσαι και αν απλά θες να αναβαθμισεις κάτι πάρε κάρτα γραφικών .

Αν παρόλα αυτά θες να συνεχίσεις και δε σε πειράζει το θεμα με το Overclock πες μας να συνεχίσουμε με προτάσεις..

Δε χρειάζεται πάνω από 4 gb για gaming το 2014;!...Για τσέκαρε τα recommended specs στους καινούριους τίτλους, που όλως τυχαίως είναι όλοι 64bit...

Δημοσ.

Δε χρειάζεται πάνω από 4 gb για gaming το 2014;!...Για τσέκαρε τα recommended specs στους καινούριους τίτλους, που όλως τυχαίως είναι όλοι 64bit...

Χαχαχα Μy mistake. Νομιζα οτι εχει ηδη 8 γιγα και θελει να παει στα 16!!!

• Like 1
Δημοσ.

Κατα την γνώμη καλυτερα να παει σε 1333 μιας και η μητρική το υποστηρίζει απο default ενω 1600 και πανω θέλει overclock

• Like 1
Δημοσ.

Και 1600άρες να πάρει, δε θα έχει πρόβλημα - θα πετύχει και καλύτερα timings με το να τις τρέξει 1333.

• Like 1
Δημοσ.

@baskon 16GB ειναι υπερβολή όντως, τα 8 απο την αλλη τα θεωρώ must πλεον! Θα τις βάλω σε αλλο PC αυτες που εχω τώρα.

Προτιμώ 1600. 

(Εχω σε TurboBoost το PC απτο BIOS, 40%) Ορίστε μια photo απτα clocks μου τώρα.

0iXz6NL.png

Δημοσ.

Εννοείται ότι τα 8 Gb ειναι Must εδώ και χρόνια (απο τις εποχές που κάναν ενα 50αρικο) .

Μαλιστα , αρα τώρα οι μνήμες σου τρέχουν στα 1200 Mhz...

Με αυτά τα δεδομένα ,και επειδή προφανώς το Overclock Που εχει γίνει είναι ενα απλό βασικό Overclock χωρις πολλά πολλά θα σου πρότεινα να πάρεις ότι οικονομικότερο βρεις .

Σε γενικές γραμμές κάτι σε G.Skill Ripjaws ή Corsair Vengeance θα ήταν ιδανικό καθώς δεν εχουν μεγάλη διαφορά τιμης  από τις ακόμα οικονομικότερες σειρές , που και παλι σε καλυπτουν. .

Κοιτα τις g.skill..https://www.skroutz.gr/s/403228/G-Skill-Ripjaws-F3-12800CL9D-8GBRL-4Gx2.html

Δημοσ.

Εννοείται ότι τα 8 Gb ειναι Must εδώ και χρόνια (απο τις εποχές που κάναν ενα 50αρικο) .

Μαλιστα αρα τώρα οι μνήμες σου τρέχουν στα 1200 Mhz...

Με αυτά τα δεδομένα ,και επειδή προφανώς το Overclock Που εχει γίνει είναι ενα απλό βασικό Overclock χωρις πολλά πολλά θα σου πρότεινα κατι σχετικά οικονομικό .

Σε γενικές γραμμές κάτι σε G.Skill Ripjaws ή Corsair Vengeance, Οπως ανεφεραν και κάποιοι φιλοι πριν.

Για 1800 θελει OC νομιζω, για 1600 παιζει και χωρις. Θα το κοιταξω μια γιατι εχω καιρο να ασχοληθω, αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος.

EDIT: ωραιες φαινονται και διαβαζω πολυ καλα reviews. Θα το ψαξω λιγο ακομα, δεν τις βιαζομαι σε 2-3 εβδομαδες θα γινει η αγορα, so.. btw χαζη ερωτηση, λογικα δεν θα χωρανε εκει που εχω τις mushkin λογο της ψυχτρας του cpu, dual channel δεν θα βγαζει και στις λευκες θυρες της μητρικης? προσθετω μια photo, θα δοκιμασω βεβαια να βαλω αυτες που εχω τωρα εκει να δω αν θα παραμεινει το dual channel.

ASRock_890GM_Pro3_top.jpg

***********Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις :)

Δημοσ.

Λάθος μου εχεις δίκιο μεχρι 1866 παίζουν χωρις overclock με μπέρδεψαν τα αστεράκια http://www.asrock.com/mb/overview.asp?cat=Specifications&Model=880G%20Extreme3, πήγαινε τοτε σε 1600 ακομα καλύτερα αν και δεν θα καταλάβεις διαφορές ειτε βάλεις 1333

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...